Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη
  • Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη
  • ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!
  • «Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια
  • Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη
  • Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Σε πλήρη εγκατάλειψη τα δάση
Περιβάλλον

Σε πλήρη εγκατάλειψη τα δάση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Ιούλ 2008, 00:00

Εδώ και μια βδομάδα, με το που ανέβηκαν οι θερμοκρασίες και άρχισαν τα μελτέμια δηλαδή, η Ελλάδα καίγεται και πάλι. Γνώριμο το σκηνικό: η φωτιά να κατατρώει τα πάντα, αλλόφρονες άνθρωποι να τα βάζουν με τον κρατικό μηχανισμό, δημαρχαίοι και λοιποί τοπικοί παράγοντες να προσπαθούν να εκτονώσουν την κατάσταση και αφού η φωτιά κάψει ό,τι μπορούσε να κάψει, ν’ αρχίζει το πολιτικό σόου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για ανετοιμότητα (ξεχνώντας τις δικές της πομπές) και την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι φταίει οτιδήποτε άλλο και οποιοσδήποτε άλλος εκτός απ’ αυτή.

«Μπορούμε να δηλώσουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι, γιατί με τις συνθήκες που επικρατούσαν, ο κρατικός μηχανισμός απέδειξε για άλλη μία φορά ότι όταν υπάρχει οργάνωση και βούληση, ειδικότερα από την πολιτική ηγεσία, αλλά και φυσικά με την αυταπάρνηση των υπαλλήλων της Πυροσβεστικής, τότε πραγματικά τα αποτελέσματα είναι θετικά», δήλωσε ο Πεταλωτής την περασμένη Δευτέρα. Καθώς μιλούσε κατάλαβε (ακόμα και ο Πεταλωτής μπορεί και καταλαβαίνει κάπου-κάπου) τι παπάρα ξεστόμισε, γι’ αυτό και έσπευσε να συμπληρώσει:  «Οσο θετικά μπορεί να είναι μετά από μία πυρκαγιά».

«Με αυτά που διαθέτουμε, αυτές τις ενέργειες μπορούμε να κάνουμε», είπε κυνικά, όταν οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις άρχισαν να γίνονται συγκεκριμένες. Μάλλον δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε τίποτ’ άλλο. Να θυμίσουμε μόνο ότι οι κρατικές πιστώσεις είναι μειωμένες σε σχέση με πέρσι, το αναγκαίο εποχκό προσωπικό δεν έχει προσληφθεί ενώ χρωστάνε στον κόσμο λεφτά από το 2009, η δασοπροστασία έχει εγκαταληφθεί, η Πυροσβεστική έχει 3.500 οργανικά κενά (μόνο μπάτσοι προσλαμβάνονται) και οι ΟΤΑ έχουν στερέψει από κονδύλια.

Συνηθίζουμε να θυμόμαστε τα δάση κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όταν τα βλέπουμε να λαμπαδιάζουν. Ομως, για να μη λαμπαδιάζουν τα δάση κάθε Ιούλη και Αύγουστο, πρέπει να γίνει δουλειά τους προηγού-μενους μήνες. Δουλειά που δεν φαίνεται, όμως είναι η μόνη ουσιαστική για την πρόληψη των πυρκαγιών. Γιατί όταν ανάψει η φωτιά και με δεδομένο ότι η Πυροσβεστική απλώς την περιμένει να φτάσει σε κατοικημένες περιοχές για να επέμβει (ενώ το δόγμα της δασοπυρόσβεσης απαιτεί να πας να συναντήσεις τη φωτιά για να την κόψεις), το καταστροφικό αποτέλεσμα πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Φτιάχτηκε κάποτε ο περιβόητος Ειδικός Φορέας Δασών, στον οποίο άρχισαν να συρρέουν κονδύλια. Από το 2004 μέχρι το φθινόπωρο του 2007 δεν έφυγε δεκάρα τσακιστή απ’ αυτό το Φορέα για έργα δασοπροστασίας. Λεφτά έφευγαν, αλλά πήγαιναν σε άλλες, άσχετες δραστηριότητες, για να εξυπηρετήσουν κυρίως ρουσφετολογικές πολιτικές του Μπασιάκου και του Κοντού. Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 θορύβησαν την κυβέρνηση Καραμανλή και έτσι το φθινόπωρο εκείνης της χρονιάς άρχισαν να δίνονται κάποια χρήματα από το φορέα. Το ίδιο έγινε και το 2008 και το 2009. Ομως, τα κονδύλια που διατέθηκαν ήταν ισχνά και πολύ-πολύ κάτω από τις ανάγκες που υπήρχαν και από τα αιτήματα των υπηρεσιών.

Εμείς ζητήσαμε αντίγραφα αποφάσεων χρηματοδότησης από το Φορέα τα προηγούμενα χρόνια. Με διάφορα προσχήματα καθυστερούν να μας τις δώσουν, γιατί θέλουν να παίζουν προπαγανδιστικά παιχνίδια, ότι δήθεν διαθέτουν επαρκή κονδύλια και το ίδιο κάνουν και φέτος.

Το 2010 εκδόθηκε μόνο μία απόφαση για κονδύλι ύψους 1.123.000 ευρώ για φυτώρια! Η δασοπροστασία, όμως, έχει και άλλες ανάγκες. Πρέπει να γίνουν καθαρισμοί, να καθαριστούν οι δασικοί δρόμοι, να συντηρηθούν κρουνοί και παρατηρητήρια κ.λπ.

Ο Ειδικός Φορέας Δασών θα συγχωνευτεί στο «Πράσινο Ταμείο» που φτιάχνει η Μπιρμπίλη, οπότε κι αυτά τα ισχνά κονδύλια που διατίθενται για τη δασοπροστασία θα κο-    πούν, γιατί τα λεφτά πρέπει να πάνε στους καπιταλιστές της «πράσινης ανάπτυξης».

Πέρυσι, είχαν προσληφθεί 1.150 συμβασιούχοι δασεργάτες και δασολόγοι. Αυτοί εργάζονται εποχιακά, μολονότι η δασοπροστασία απαιτεί δουλειά όλο το χρόνο. Ξέρετε πόσοι συμβασιούχοι θα προσληφθούν φέτος; 447 οχταμηνίτες και 248 τριμηνίτες. Λέμε θα προσληφθούν, γιατί ακόμη και τώρα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των οχταμηνιτών, ενώ οι τριμηνίτες θα προσληφθούν τον Αύγουστο! Οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να δουλεύουν μήνες πριν στα δάση, μέχρι το τέλος της άνοιξης έπρεπε να έχουν ολοκληρώσει τη δουλειά για την οποία προσλαμβάνονται, ενώ τώρα ουσιαστικά είναι άχρηστοι. Δε μπορούν να κάνουν κανένα έργο πρόληψης.

Παρά τα όσα λέγονται περί οικοπεδοφάγων και χωρίς να αρνούμαστε τη δράση τους σε ορισμένες περιοχές, η πλειοψηφία των δασικών πυρκαγιών οφείλεται στην εγκατάλειψη των δασών. Δάση ακαθάριστα με τεράστια συσσώρευση καύσιμης ύλης, χωματερές, ακαθάριστοι πυλώνες της ΔΕΗ, διάφορες άλλες δραστηριότητες γεννούν τις δασικές πυρκαγιές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα καταστροφικές, γιατί και η υποδομή πάσχει και ο μηχανισμός δασοπυρόσβεσης είναι μη σωστά εκπαιδευμένος και ανεπαρκής αριθμητικά.

Ολ’ αυτά δεν γίνονται τυχαία. Τα δάση καταστρέφονται, γιατί η πολιτική βούληση όλων των κυβερνήσεων οδηγεί στην «απαλλαγή» του κράτους από τεράστιες εκτάσεις δασών και δασικών εκτάσεων. Θα αρκούσε και μόνο το γεγονός της παράδοσης των δασικών χαρτών σε ιδιώτες για να μας αποκαλύψει αυτή την πολιτική βούληση της εξουσίας. Εχουμε, όμως, και πιο χειροπιαστά δεδομένα.

Εχουμε γράψει επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες για μια αγωνιώδη προσπάθεια των δασολόγων του υπουργείου Περιβάλλοντος να προστατέψουν το δασικό χαρακτήρα των εκτάσεων με φρύγανα  και των άβατων κλιτύων των ορέων, με την έκδοση μιας επιστημονικά άρτιας εγκυκλίου. Η εγκύκλιος αυτή απετέλεσε casus belli για την Τ. Μπιρμπίλη και το μυστικοσύμβουλό της Ν. Χλύκα. Ετσι, ανατέθηκε στον νεότευκτο ειδικό γραμματέα Δασών Γ. Αμοργιανιώτη, γνωστό yesman από την εποχή του Σουφλιά, να συντάξει ο ίδιος εγκύκλιο, που θα παρακάμπτει αυτή των υπηρεσιακών παραγόντων και θα παραδίνει αυτές τις δασικές εκτάσεις στις αδηφάγες ορέξεις της «ανάπτυξης».

Ας μην απορούμε, λοιπόν, γιατί καίγονται τα δάση και γιατί οι πυρκαγιές στη χώρα μας είναι τόσο καταστροφικές.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνεχίζει να πέφτει η βιομηχανική παραγωγή
Επόμενο άρθρο Στρατηγικός σύμμαχος των σιωνιστών δολοφόνων

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Σεπτέμβρη

7 Σεπ 2026, 00:01
Αγροτικά

Δικαστήριο-κολυμβήθρα του Σιλωάμ για 22 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οφείλει να ασκήσει έφεση στην απόφαση του του Β’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας

6 Σεπ 2026, 20:03
Διεθνή

Χαμάς: Προκατειλημμένο κατά των Παλαιστίνιων το υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συμβούλιο Ειρήνης

Προς όξυνση οι σχέσεις Βρετανίας-Ισραήλ

6 Σεπ 2026, 10:02
Διεθνή

Αποκαλύφθηκε η γερμανική χρηματοδότηση των σιωνιστικών εποικισμών

6 Σεπ 2026, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Σεπτέμβρη

6 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν αποκαλύπτει νέες λεπτομέρειες για την απάντηση στο έγκλημα των ΗΠΑ στο νησί Σιρίκ

5 Σεπ 2026, 09:39
Διεθνή

Συνομιλίες της Χαμάς με ανώτερους ιρανούς αξιωματούχους για τη Γάζα και τον οδικό χάρτη της κατάπαυσης του πυρός

Αραγτσί: «Βασισμένη σε αρχές και σταθερή» υποστήριξη του Ιράν στην παλαιστινιακή υπόθεση

5 Σεπ 2026, 08:51
Διεθνή

Οι μαχητές της Παλαιστινιακής Αντίστασης απέκρουσαν διείσδυση δωσιλογικής συμμορίας – Νεκρός ο μαχητής που προσπάθησαν να απαγάγουν

5 Σεπ 2026, 08:26
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Σεπτέμβρη

5 Σεπ 2026, 00:01
Καταστολή

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

4 Σεπ 2026, 20:38
Κόντρες

Μπέσα από Μητσοτάκη περίμενε;

4 Σεπ 2026, 15:48
Πολιτική

Τι γύρευε η αλεπού στο παζάρι;

Μυστική επίσκεψη του Ιμπραΐμ Καλίν στην Αθήνα

4 Σεπ 2026, 13:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

Ημέρα φιλολογίας.

Ημέρα φυσικοθεραπείας.

Γουινέα Μπισάου: Ημέρα ανεξαρτησίας (1974).

Ανδόρα: Εθνική γιορτή.

Ουγκάντα: Ημέρα δημοκρατίας (1967).

Νότια Κορέα: Ημέρα ευχαριστιών.

1934: Η Κου Κλουξ Κλαν ανακοινώνει ότι τάσσεται υπέρ των ναζί.

1943: Συνθηκολόγηση Ιταλίας, αφοπλισμός της μεραρχίας Πινερόλο από τον ΕΛΑΣ.

1944: Εκτελείται από Γερμανούς στο Δαφνί η αρχηγός της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» Λέλα Καραγιάννη μαζί με άλλες έξι γυναίκες και 65 άντρες.

1946: Δημοψήφισμα στη Βουλγαρία διώχνει τον βασιλιά και ανακηρύσσει δημοκρατία.

1947: Ιδρύεται η CIA.

1962: Αγροτικές ταραχές στο Ξηρόμερο (Αγρίνιο) με ένα διαδηλωτή νεκρό και ένα παιδί τραυματισμένο από αδέσποτη σφαίρα.

1974: Συλλαμβάνονται οι Κούρτσιο και Φραντσεσκίνι (Ερυθρές Ταξιαρχίες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo