Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 5 Ιούλη
  • Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;
  • Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;
  • Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού
  • Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος
  • Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»«Κατέβασαν τα μολύβια» οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ
Περιβάλλον

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

«Κατέβασαν τα μολύβια» οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Σεπ 2014, 00:00

Εδώ και τρεις μήνες γράφουμε ότι σ’ αυτή τη φάση ο Δ. Μελισσανίδης δε θέλει να κατασκευάσει το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση στη Νέα Φιλαδέλφεια, γιατί δεν έχει τα απαιτούμενα κεφάλαια, και ότι χρησιμοποιεί την «υπόθεση γήπεδο» για να παραμυθιάζει τους οπαδούς της ΑΕΚ, που φλέγονται απ’ αυτό τον πόθο, για να τους έχει δεμένους στο άρμα του και να τους πουλάει πανάκριβα τα «διαρκείας», ώστε μέσω των χρημάτων που συγκεντρώνει να λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς ο ίδιος να χρειάζεται να βάλει κεφάλαια από τα ταμεία του επιχειρηματικού ομίλου του. Γι’ αυτό, άλλωστε, απαίτησε να πέσει η ιστορική ομάδα στη Γ’ Εθνική. Για να την πάρει χωρίς χρέη, να τη λειτουργήσει τα πρώτα χρόνια χωρίς να επενδύσει δεκάρα τσακιστή και να δει μετά τι θα κάνει, ανάλογα με τα γενικότερα επιχειρηματικά του σχέδια (ας μην ξεχνούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ πως ο Μελισσανίδης πούλησε την ομάδα στον Τροχανά, για να ξεκινήσει έκτοτε μια μακρά περίοδος παρακμής).

Πλέον, και να ήθελε να βγάλει οικοδομική άδεια ο Μελισσανίδης, δεν μπορεί, γιατί δεν του το επιτρέπει ο νόμος!

Οσο κυλούσαν οι διαδικασίες ψήφισης στη Βουλή του Νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας-Αττικής, στο οποίο προστέθηκε κεφάλαιο με τις προκλητικές (συνάμα παράνομες και αντισυνταγματικές) ρυθμίσεις υπέρ Μελισσανίδη, τα παπαγαλάκια των οπαδικών Μέσων κρατούσαν τον «Τίγρη» τους αλώβητο στα μάτια των οπαδών, οι οποίοι, τυφλωμένοι, δεν έβλεπαν πέρα από τη μύτη τους, ενώ μια μερίδα απ’ αυτούς δε δίστασε να οργανώσει πογκρόμ ενάντια στους κατοίκους της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και στην πρωτοπορία του αγώνα για την υπεράσπιση του Αλσους της πόλης, τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα».

Οταν, στις αρχές Αυγούστου αποκαλύψαμε ότι το γήπεδο-εμπορική επιχείρηση του Μελισσανίδη είναι στον αέρα, γιατί δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια, λόγω του ότι οι χαριστικές διατάξεις του νόμου για το Ρυθμιστικό (Ν. 4277/ 2014) έχουν επί της ουσίας καταργηθεί από το δασοκτόνο νόμο που ψηφίστηκε μερικές μέρες μετά (Ν. 4280/2014), γνωρίζουμε ότι επικράτησε πανικός. Η γκρίνια των οπαδών άρχισε να απλώνεται και μάλιστα πάνω στο φόρτε της πώλησης των «διαρκείας». Την επόμενη κιόλας μέρα, προπαραμονή δεκαπενταύγουστου, η εταιρία του Μελισσανίδη, ασθμαίνουσα, ανακοίνωσε ότι κατέθεσε στην αρμόδια υπηρεσία (ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ) φάκελο για την έκδοση οικοδομικής άδειας και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου.

Αδειος φάκελος

Σε λίγες μέρες αποκαλύψαμε δύο γεγονότα.

Πρώτον, ότι η ΔΟΚΚ παρέλαβε τα δημοσιεύματά μας, τα έκρινε αξιόπιστα και απευθύνθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου (υπουργό, αναπληρωτή υπουργό, υφυπουργό, γενικούς γραμματείς)  και στις αρμόδιες Γενικές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις, ζητώντας να μελετήσουν τα δημοσιεύματα και να προβούν στις ανάλογες ενέργειες. Ως εφαρμοστική Διεύθυνση, η ΔΟΚΚ δε θα μπορούσε να προχωρήσει και να δώσει έγκριση και άδεια δόμησης σε μια εταιρία, όταν εγείρονται βάσιμα μια σειρά τεράστια νομικά ζητήματα. Δημοσιοποιήσαμε και το σχετικό έγγραφο της ΔΟΚΚ, για να μην μας πουν τα παπαγαλάκια ότι γράφουμε ό,τι μας κατέβει.

Δεύτερον, ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν κατέθεσε φάκελο στη ΔΟΚΚ, αλλά μόνο μια αίτηση μιας σελίδας, ίσα-ίσα για να πάρει έναν αριθμό πρωτοκόλλου, ο οποίος μάλιστα ελέγχεται για τη νομιμότητα της χορήγησής του! Τόσο μεγάλη είναι η πρεμούρα του Μελισσανίδη για την έκδοση της άδειας και την ανέγερση του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση, που δεν έχουν ετοιμάσει το φάκελο (θα δούμε παρακάτω τι έπρεπε αυτός να περιλαμβάνει).

Ο πανικός μεγάλωσε. Πλέον, ακόμη και οι τυφλοί μπορούσαν να βάλουν το απλό ερώτημα: αν ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος και όλα καθαρά και τακτοποιημένα, τότε γιατί η αρμόδια υπηρεσία στέλνει στον υπουργό και όλους τους υπόλοιπους πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες το δημοσίευμα των «Οικοταλιμπάν» της «Κόντρας» και ζητάει να αποφασίσουν αυτοί, βάσει του νόμου, αν η εταιρία δικαιούται ή δε δικαιούται άδεια;

Τα παπαγαλάκια πήραν εντολή ν’ αρχίσουν τα καθησυχαστικά δημοσιεύματα, φλομώνοντας με νέα ψέματα τους φιλάθλους της ΑΕΚ: οι υπάλληλοι έλειπαν σε άδειες, μόλις γυρίσουν θ’ ασχοληθούν με το φάκελο και σε περίπου τρεις μήνες θα έχουμε την άδεια και θα μπουν οι μπουλντόζες. Και δόστου νέα δημοσιεύματα: γύρισαν οι υπάλληλοι της ΔΟΚΚ από τις άδειες, έπεσαν με τα μούτρα στο φάκελο και τέλη Νοέμβρη θα έχουμε την άδεια, καθώς οι συνεργάτες του Μελισσανίδη βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τη ΔΟΚΚ και δίνουν αμέσως ό,τι έγγραφο ζητούν οι ελεγκτές μηχανικοί. Μόνο τι καφέ και με πόση ζάχαρη πίνουν οι μηχανικοί της ΔΟΚΚ δεν έγραψαν για να γίνουν πιστευτοί!

Παιδιά, δε θέλουμε να σας στεναχωρήσουμε, αλλά σας δουλεύουν κανονικότατα. Σας περνάνε για Χαχόλους. Η ΔΟΚΚ δεν έχει ανοίξει κανένα φάκελο, γιατί φάκελος δεν υπάρχει. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά η ΔΟΚΚ έχει παγώσει κάθε διαδικασία, αμφισβητώντας το ίδιο το δικαίωμα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να υποβάλει αίτηση για άδεια. Κι επειδή εμάς δεν μας πιστεύετε (κακό του κεφαλιού σας), θα σας δώσουμε μερικά ακόμη επίσημα έγγραφα για να πιστέψετε αυτά.

Σιωπή από την πολιτική ηγεσία

Στις 8.9.2014 (την περασμένη Δευτέρα δηλαδή), υποβάλαμε στη ΔΟΚΚ αίτηση με την οποία ζητούσαμε να μας ενημερώσει για τυχόν απαντήσεις που έλαβε στο καλοκαιρινό της έγγραφο (αυτό που έστειλε σε υπουργό κλπ. και ζητούσε να ξεκαθαρίσει το θέμα αν μπορεί να εκδοθεί η άδεια που ζητούσε ο Μελισσανίδης), καθώς και για «οποιαδήποτε εξέλιξη σε σχέση με την αιτηθείσα από τη “Δικέφαλος 1924” ΑΕ έγκριση και άδεια δόμησης».

Την επόμενη κιόλας μέρα (9.9.2014), όπως είχε υποχρέωση, η ΔΟΚΚ έστειλε στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 42023, το οποίο την επομένη κοινοποιήθηκε και στο Γραφείο Υπουργού με αριθμό πρωτοκόλλου 4998 (το δίνουμε στη δημοσιότητα, για να μη κουραστούν τα παπαγαλάκια να μας διαψεύσουν). Η ΔΟΚΚ ζητά από το Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΚΑ, μετά από την αίτησή μας, να μας ενημερώσει για τα εξής δύο πράγματα:

1. Οτι δεν της έχει αποσταλεί απάντηση στο έγγραφο που έστειλε στις 8 Αυγούστου σε υπουργό κλπ., ζητώντας τους να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση, μετά τα δημοσιεύματα της «Κόντρας». Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το θέμα, αν προηγουμένως δεν ξεκαθαριστεί το νόμιμο ή όχι της οικοδομικής άδειας που έχει ζητήσει.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη πονηριά για να αντιληφθεί κάποιος και την έμμεση μομφή της ΔΟΚΚ προς την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ένα μήνα δεν έχουν απαντήσει στο έγγραφό της. Γιατί, ενώ έχει περάσει ένας μήνας από τότε που η ΔΟΚΚ έστειλε εγγράφως το αίτημά της, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου σιωπά; Εκείνο που γνωρίζουμε επισήμως (από την απάντηση της ΔΟΚΚ) είναι ότι σιωπά κι αυτό σημαίνει πως όσο διαρκεί αυτή η σιωπή η ΔΟΚΚ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Οσο για την πολιτική ηγεσία, σιωπά γιατί ξέρει πολύ καλά πως μόνο μια απάντηση μπορεί να δώσει, μετά την ψήφιση και δημοσίευση του νόμου 4280/2014. Οτι ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να πάρει οικοδομική άδεια. Οσο βλέπουν τον Μελισσανίδη να μην βιάζεται, δεν βιάζονται κι αυτοί.

2. Οτι από τις 29 Αυγούστου η ΔΟΚΚ απέστειλε στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έγγραφο, με αριθμό πρωτοκόλλου 39151, με το οποίο αμφισβητεί (είναι ο επιεικέστερος χαρακτηρισμός) το δικαίωμα της εταιρίας Μελισσανίδη να υποβάλει αίτηση για έκδοση έγκρισης και άδειας δόμησης.

Στον αέρα και η αίτηση!

Το έγγραφο της ΔΟΚΚ προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (δημοσιεύουμε φωτογραφία του) αναφέρει:

«Με την παραπάνω σχετική αίτηση, κατατέθηκε φάκελος από την “ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924” ΑΕ, που αφορά στην χορήγηση Εγκρισης & Αδειας Δόμησης για την κατασκευή ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΝΗΜΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας Αττικής.

Προκειμένου η Υπηρεσία μας να προβεί σε περαιτέρω έλεγχο, σας γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προσκομιστούν τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της παραπάνω σχετικής αιτήσεως» (η έμφαση δική μας).

Οι ελεγκτές της ΔΟΚΚ έχουν κατεβάσει τα μολύβια. Από τη μια περιμένουν απάντηση από την πολιτική ηγεσία και τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και από την άλλη αρνούνται ν’ ασχοληθούν μ’ έναν άδειο φάκελο, ο οποίος δεν περιλαμβάνει ό,τι πρέπει να συvοδεύει μια αίτηση για έκδοση Εγκρισης και Αδειας Δόμησης. Ζητώντας «τα δικαιολογητικά με τα οποία τεκμηριώνεται το δικαίωμα υποβολής της αιτήσεως», η ΔΟΚΚ αποκαλύπτει ότι η εταιρία του Μελισσανίδη κατέθεσε άδειο φάκελο, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της «Κόντρας».

Από την άλλη, είναι φανερή η προσπάθεια της ΔΟΚΚ να απεμπλακεί απ’ αυτή τη βρόμικη υπόθεση. Ο συνεχής δημοσιογραφικός έλεγχος, η καθημερινή πίεση του ρεπορτάζ που κάνουμε, έχουν καταστήσει τα στελέχη της ΔΟΚΚ προσεκτικά ως προς την τήρηση της νομιμότητας.

Αφαίρεση του αριθ. πρωτοκόλλου

Για να είμαστε αυστηροί, πρέπει να πούμε ότι κανονικά πρέπει να αφαιρεθεί από τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και ο αριθμός πρωτοκόλλου που πήρε καταθέτοντας έναν άδειο φάκελο.

Η Κοινή Υπουργή Απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ για τη «Διαδικασία έντυπης υποβολής Εγκρισης Δόμησης και Αδειας Δόμησης» (ΦΕΚ 251Β’, 13.2.2012) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνείας. Η αίτηση πρωτοκολλείται μόνο αν έχει ελεγχθεί και περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (παρ. 2.2). «Σε περίπτωση που η αίτηση για έγκριση δόμησης δεν συνοδεύεται από τα δικαιολογητικά στοιχεία της παραγράφου 2.1 δεν γίνεται δεκτή και επιστρέφεται ακόμη και αν έχει πρωτοκολληθεί» (παρ. 3.1-α). Αυτή είναι η διαδικασία που ισχύει για κάθε έγκριση και άδεια δόμησης, ανεξάρτητα αν την ελέγχει ένα πολεοδομικό γραφείο ή η ΔΟΚΚ. Δεν έπρεπε, λοιπόν, να παραληφθεί ο άδειος φάκελος της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Πλέον, από τη στιγμή που η ίδια η ΔΟΚΚ διαπιστώνει ότι δεν περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οφείλει να επιστρέψει τον άδειο φάκελο και να αφαιρέσει τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Μήπως, όμως, πρόκειται για κάποια ασήμαντη παρατυπία και οι άνθρωποι του Μελισσανίδη θα τρέξουν να μαζέψουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ώστε όλα να εξελιχθούν κατ’ ευχήν; Οσο και να τρέξουν, δεν μπορούν να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Μπορεί τα παπαγαλάκια να παραμυθιάζουν τους οπαδούς, γράφοντας ότι κατατέθηκε η αίτηση στη ΔΕΗ για την έγκριση υποσταθμού, όμως το πρόβλημα δεν είναι η ΔΕΗ, ούτε άλλες άδειες που μπορούν να πάρουν μέσα από τις νόμιμες διαδικασίες.

Πρόσκρουση σε βράχο

Το πρόβλημα γι’ αυτούς είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν άδεια ούτε για την παραχώρηση των 6 στρεμμάτων άλσους, ούτε για την άρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα αυτών των 6 στρεμμάτων. Καμιά υπηρεσία δεν μπορεί να δώσει τέτοιο χαρτί, γιατί απλούστατα προσκρούει στις διατάξεις του νόμου 4280/2014, ο οποίος, ως μεταγενέστερος, κατισχύει του νόμου 4277/2014 (Ρυθμιστικό).

Ούτε ως υπόθεση εργασίας δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Μελισσανίδης θα ξεπεράσει το δασικό κομμάτι. Παραχώρηση τμήματος άλσους για κατασκευή γηπέδου απαγορεύεται ρητά. Αρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα επίσης απαγορεύεται ρητά. Αυτά προβλέπουν τα άρθρα 58 και 59 του βασικού δασικού νόμου 998/1979, όπως διαμορφώθηκαν με τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4280/2014. Οι διατάξεις αυτές κατήργησαν τις υπέρ Μελισσανίδη διατάξεις του Ρυθμιστικού (άρθρα 42 και 43 του νόμου 4277/ 2014). Μεταξύ της δημοσίευσης των δύο αυτών πρόσφατων νόμων στο ΦΕΚ μεσολάβησαν εφτά μέρες (δημοσιεύτηκαν 1 και 8 Αυγούστου). Ο Μελισσανίδης δεν μπήκε καν στον κόπο να καταθέσει αίτηση για άδεια σ’ αυτό το μεσοδιάστημα, για να μπορεί –σε μια απέλπιδα και αναποτελεσματική προσπάθεια– να επικαλείται αναδρομικότητα (που και πάλι δε θα ίσχυε). Κατέθεσε την αίτηση και τον άδειο φάκελο στις 13 Αυγούστου, οπότε ισχύουν απόλυτα οι διατάξεις του Ν. 4280/2014.

Ο Μελισσανίδης δεν έτρεξε να καταθέσει φάκελο στο διάστημα 1-7 Αυγούστου, γιατί απλούστατα, το θέμα δεν τον έκαιγε. Κι επειδή θέλουμε το ρεπορτάζ μας να είναι πλήρες, σας ενημερώνουμε ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον ούτε μετά το έγγραφο-καταπέλτη της ΔΟΚΚ, που της ζητά να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Τόσο πολύ βιάζεται για την άδεια! Οχι μόνο δεν έχει τις απαιτούμενες εγκρίσεις, αλλά δεν έχει ούτε σχέδια έτοιμα (κοστίζουν και γιατί να κάνεις το έξοδο, όταν δεν έχεις σκοπό να φτιάξεις γήπεδο;).

Να τα ξαναπούμε σε τίτλους, για να τα θυμηθούμε:

– Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ζητά από την πολιτική ηγεσία να της δώσει σαφή απάντηση, μετά τα δημοσιεύματα της «Κόντρας».

– Η ΔΟΚΚ του ΥΠΕΚΑ ζητά από την εταιρία του Μελισσανίδη να της προσκομίσει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που δεν προσκόμισε.

– Ο Μελισσανίδης δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά και να πάρει άδεια, γιατί κατισχύει ο τελευταίος νόμος (Ν. 4280/2014), ο οποίος απαγορεύει παραχώρηση τμήματος άλσους για κατασκευή γηπέδου, όπως επίσης απαγορεύει και άρση του δασικού και αναδασωτέου χαρακτήρα του.

– Κατόπιν όλων αυτών, δεν χρειάζεται καμιά προσφυγή στο ΣτΕ κατά των διατάξεων του Ν. 4277/2014, διότι απλούστατα οι διατάξεις του έχουν καταργηθεί από το μεταγενέστερο Ν. 4280/2014. Αν στον Μελισσανίδη δοθεί άδεια (που δε θα δοθεί), τότε αυτή η άδεια θα προσβληθεί επειδή προσκρούει στις διατάξεις του Ν. 4280/2014.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται και, φυσικά, θα επανέλθουμε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

Τρία σε ένα διδακτικά ρεπορτάζ για την επίσκεψη Λοβέρδου στην Ξάνθη
Επόμενο άρθρο

NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

Δραματική αναζήτηση των 180

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Είναι ή δεν είναι ξεμωραμένος;

4 Ιούλ 2026, 14:04
Η παπάρα

Πώς τα λες και δεν γελάς ή δεν κοκκινίζεις;

4 Ιούλ 2026, 11:44
Διεθνή

Κι ο διάολος φοβέρα θέλει: ο Αούν δηλώνει ότι δε σχεδιάζει να διώξει τον αρχηγό του Λιβανέζικου Στρατού

Την καταγγελία είχε κάνει η Χεζμπολά

4 Ιούλ 2026, 10:14
Διεθνή

Ηταν υπεύθυνος για τη διευκόλυνση της δολοφονίας του Εζεντίν Αλ-Χαντάντ

Γάζα: Εκτελέστηκε δωσίλογος

4 Ιούλ 2026, 09:26
Διεθνή

Κηδεία Αλί Χαμενεΐ: «Αλλαξαν τα κόζια» στη Μέση Ανατολή

4 Ιούλ 2026, 08:39
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

4 Ιούλ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2026, 00:01
Κόντρες

Μετά τον Φεύγα κι άλλος φευγάτος

3 Ιούλ 2026, 19:36
Διεθνή

ΗΠΑ: Η καταγγελία της γεονοκτονίας στην Παλαιστίνη βγάζει βουλευτές

Υποψήφια υπέρ της Παλαιστίνης εκτόπισε βετεράνο που υποστηριζόταν από την AIPAC στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών στο Κολοράντο

3 Ιούλ 2026, 12:04
Αγροτικά

Ομόφωνα ένοχοι Μελάς-Ρέππα – Παραπέμπονται και στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για κακούργημα

Συνεχής ενημέρωση από τη δίκη

3 Ιούλ 2026, 11:42
Αγροτικά

Οι εκλεκτοί του Βορίδη πλήρωσαν παράνομα τα λαμόγια που είχε αποκαλύψει η Τυχεροπούλου!

Επιβεβαίωση με απόφαση του δικαστήριου που καταδίκασε τους 57 της Κρήτης

3 Ιούλ 2026, 10:03
Διεθνή

Θα πληρώνουν τέλη υπηρεσιών στο Ορμούζ και θα πουν κι ένα τραγούδι

Bloomberg: Οι ευρωπαϊκές δυνάμεις αποδέχονται τα τέλη διέλευσης από το Στενό του Ορμούζ ως νέα πραγματικότητα

3 Ιούλ 2026, 09:00
Σαν Σήμερα

Σαν 3 σήμερα Ιούλη

3 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

2 Ιούλ 2026, 21:06
Διεθνή

1000 ημέρες γενοκτονίας στη Γάζα: Συγκλονιστικά στοιχεία για τη συνεχιζόμενη οδύνη

Οι Παλαιστινιακές Οργανώσεις Αντίστασης επαναβεβαιώνουν το δικαίωμα αντίστασης στην κατοχή με όλα τα μέσα

2 Ιούλ 2026, 21:01
Διεθνή

Το καθεστώς της Συρίας διακηρύσσει ουδετερότητα στις λιβανικές υποθέσεις

Ο ΥΠΕΞ της Συρίας επισκέφτηκε τη Βηρυτό, συναντήθηκε με τον Ναμπίχ Μπέρι και δήλωσε ανοιχτός σε συνάντηση με τη Χεζμπολά

2 Ιούλ 2026, 19:07
Πολιτική

Ο Μητσοτάκης ντελίβερι μπόι του Νετανιάχου και των Αμερικανών

Προσφέρει στήριξη στους ξενόδουλους αστούς της Βηρυτού και στην προδοτική συμφωνία που υπέγραψαν

2 Ιούλ 2026, 17:12
Κόντρες

Τώρα με το app ποιος τους πιάνει

2 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Ιούλη

2 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

Βενεζουέλα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1811).

Ρουάντα, Μπουρούντι: Ημέρα εθνικής ενότητας – ειρήνης.

1932: Πραξικόπημα Σαλαζάρ στην Πορτογαλία, εγκαθίδρυση δικτατορίας (ως το 1974).

1975: 32 βασανιστές της δικτατορίας παραπέμπονται σε στρατοδικείο.

1988: Βόμβες στον πρώτο όροφο της Διεύθυνσης Βιομηχανίας Νομαρχίας Δυτικής Αττικής και στον ημιόροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΠΕΡΠΑ (ΕΛΑ).

1994: Επιστρέφει ο Γιάσερ Αραφάτ στη Δυτική Οχθη μετά από 27 χρόνια εξορίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

– Τι σας έπεισε ότι το νέο εγχείρημα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να εκφράσει τον προοδευτικό χώρο;

Συνάντησα έναν ώριμο, πεπειραμένο και κατασταλαγμένο άνθρωπο χωρίς την οποιαδήποτε προσωπική φιλόδοξη ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, αφού έχει βιώσει την εμπειρία αυτή. Αντιλαμβάνομαι ότι είναι η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα, που τον παρακίνησε να βγει μπροστά για να υπάρξει και πάλι μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας, όπου ο ήλιος θα λάμπει για όλους. Και ήδη περπατά με σοβαρά βήματα και με συνδυασμό οραματισμού και ρεαλισμού για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Στην ΕΛΑΣ εναποτίθενται πια οι ελπίδες της χώρας για να υπάρξει ο προοδευτικός πόλος που θα βάλει τέλος στην κυβέρνηση της ΝΔ και θα εργαστεί για το κοινωνικό σύνολο και όχι για τα συμφέροντα. Ο δρόμος έχει ανοίξει.

Συνέντευξη Μαρίνου Σκανδάμη στην Political

(Πλάκα μας κάνεις; Αυτό είναι το ερώτημα που θα έρθει στα χείλη όποιου ή όποιας διαβάσει αυτό το απόσπασμα από συνέντευξη στην καραδεξιά Political του Μαρίνου Σκανδάμη, ο οποίος τη μια μέρα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και την επομένη «ορκίστηκε» σκιώδης υπουργός Προ Πο του Τσίπρα. Ωραία, πρέπει να γλείψει τον νέο αρχηγό, αλλιώς θα πέσει το τσιπρόκομμα να τον πλακώσει. Μα μ’ αυτό τον εντελώς γελοίο τρόπο; Δεν είχε, λέει, ανάγκη να γίνει πρωθυπουργός, γιατί… έχει βιώσει την εμπειρία αυτή! Δηλαδή, όποιος γίνεται μια φορά πρωθυπουργός «κλείνει»; Τότε γιατί διεκδικούν με νύχια και με δόντια δεύτερη και τρίτη άμα λάχει θητεία; Ο Τσίπρας τη διεκδίκησε το 2019, τη διεκδίκησε και το 2023. Εχασε και τις δυο φορές. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί να παραιτηθεί από πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν ήταν επιλογή του. Εκλογές άλλες δεν έγιναν από το 2023. Οι επόμενες θα είναι αυτές του 2027 στις οποίες θα είναι και πάλι αρχηγός κόμματος εξουσίας. Δεν μπορεί καν να το παίξει Κιγκινάτος που είχε αποσυρθεί στα κτήματά του και τον παρακάλεσε η σύγκλητος να επιστρέψει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς της Ρώμης. Επί τρία χρόνια σχεδιάζει και ξανασχεδιάζει το πώς θα επιστρέψει. Μέχρι και «αλμυρή» εταιρία γάλλων συμβούλων προσέλαβε για να του κάνει τον προσωπικό πολιτικό σχεδιασμό. Και κάτι Σκανδάμηδες προσπαθούν να μας πείσουν ότι τον επανέφερε η… η εσωτερική του αγωνία για τον λαό μας που βρίσκεται σε τεράστια αδιέξοδα! Και ο Σκανδάμης, βέβαια, την ίδια δοαδρομή ακολουθεί, σε πιο χαμηλό όροφο: κατάλαβε ότι έδρα στην Αχαΐα με το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ δεν πρόκειται να δει και έριξε γέφυρες προς το τσιπρόκομμα, διαπραγματευόμενος μια θέση σκιώδους υπουργού που θα του δώσει το προβάδισμα στη σταυροδοσία. Οταν μας φτύνουν μέσα στα μούτρα μας με τέτοιες παπάρες, εκείνο που ομολογούν είναι ότι δεν έχουν ούτε ένα τόσο δα ιδεολογικοπολιτικό επιχείρημα. Ενα επιχείρημα προγραμματικό. Η πολιτική είναι δεδομένη για όλους τους. Κατευθυνόμενη από τον αυτόματο πιλότο των Βρυξελλών. Εκείνο που διεκδικούν ν’ αλλάξει είναι οι διαχειριστές της. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε τέτοιες γελοιότητες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    17Ν
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο 17Ν
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο ΕΛΑ
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επαναστατικός Αγώνας
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Ποιοι είμαστε
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επικοινωνία
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Όροι χρήσης
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Ποιοι είμαστε
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Επικοινωνία
  • NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    NEA NTOKOYMENTA: Κοροϊδεύει τους φιλάθλους της ΑΕΚ ο Μελισσανίδης

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo