Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών
  • Kατα-κατα-καταρρέω…
  • Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη
  • Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους
  • Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»
  • Πατσαβουριές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Θέσπισαν την απόλυτη ασυδοσία των χρυσοθήρων και των άλλων καταστροφέων του περιβάλλοντος
Περιβάλλον

Νόμος 4280/2014

Θέσπισαν την απόλυτη ασυδοσία των χρυσοθήρων και των άλλων καταστροφέων του περιβάλλοντος

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr11 Οκτ 2014, 00:00
 
Με το νόμο 4280/2014 (δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, στις 8 Αυγούστου), ολοκληρώνεται ένα μεγάλο έγκλημα του υπουργού Περιβάλλοντος Ι. Μανιάτη και του αναπληρωτή υπουργού Ν. Ταγαρά σε βάρος του δάσους, σε βάρος της νομιμότητας και του ελληνικού δημοσίου και υπέρ της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ». Με το άρθρο 54 παρ. 8 εδάφιο α του νόμου, αφαιρείται η αρμοδιότητα Εγκρισης Δόμησης για Μεταλλευτικές Κτιριολογικές Κατασκευές από τις Υπηρεσίες Δόμησης (πρώην Πολεοδομίες) και τη ΔΟΚΚ (Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών) και μεταφέρεται στη Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ), ενώ με το εδάφιο γ αφαιρούνται η έγκριση δόμησης και η άδεια δόμησης  για τις πρόχειρες ή κινητές εγκαταστάσεις.
 
Ιδού οι σχετικές διατάξεις:
 
«Το άρθρο 161 του ν.δ. 210/1973 αντικαθίσταται ως εξής:
 
«1.α. Η έγκριση της τεχνικής μελέτης του άρθρου 4 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (…) ή και η χορήγηση της άδειας εγκατάστασης, όπου αυτή απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 158 του παρόντος νόμου, από την αρμόδια υπηρεσία αποτελεί και έγκριση δόμησης κατά την έννοια του άρθρου 3 παράγραφος 1 του ν. 4030/2011 (Α’ 249) για την ανέγερση των κτιριακών εγκαταστάσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες της εκμετάλλευσης και επεξεργασίας των μεταλλευμάτων ή των λατομικών ορυκτών εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου…
 
γ. Για τα πρόχειρα ή κινητά καταλύματα του άρθρου 7 παράγραφος 3 του Κανονισμού Μεταλλευτικών και Λατομικών Εργασιών (…) εντός μεταλλευτικού ή λατομικού χώρου δεν απαιτείται ούτε έγκριση δόμησης ούτε άδεια δόμησης παρά μόνο υπεύθυνη δήλωση του αρμόδιου  μηχανικού περί στατικής επάρκειας αυτών» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Είναι γνωστό ότι το φθινόπωρο του 2012 η «Ελληνικός Χρυσός» εγκατέστησε παράνομα στα εργοτάξια που είχε φτιάξει μέσα στο δάσος (που το είχε ξεπατώσει ξεχερσώνοντας χιλιάδες στρέμματα) λυόμενα σπίτια, χωρίς την έκδοση οικοδομικής άδειας. Χάρη στις μεγάλες κινητοποιήσεις του λαού της Χαλκιδικής η Πολεοδομία αναγκάστηκε να πάει στο εργοτάξιο, να κάνει αυτοψία και να επιβάλει ένα πρόστιμο, μετά τη δεύτερη επίσκεψη. Περιορίστηκε στην επιβολή του προστίμου, που στο τέλος δε θα εισπραχτεί, και δεν αποφάσισε να ξηλώσει τις λυόμενες κατασκευές.
 
Ερχεται τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Ν. Ταγαράς, που κινείται στα χνάρια των προκατόχων του δασοκτόνων υπουργών, και νομιμοποιεί όλες αυτές τις παράνομες κατασκευές και τα παράνομα εργοτάξια, με το εδάφιο γ της παραγράφου 8 του άρθρου 54 του νόμου 4280. Εμμεσα καταργεί όλα τα πρόστιμα που είχε επιβάλει η Πολεοδομία Αρναίας και δίνει το δικαίωμα στις μεταλλευτικές καπιταλιστικές επιχειρήσεις α’λα Μπόμπολα να κατασκευάζουν πρόχειρα ή κινητά καταλύματα χωρίς να βγάζουν οικοδομικές άδειες.
 
Με το εδάφιο α καταργείται και η έγκριση δόμησης, μιας και παίρνουν την αρμοδιότητα από τις Υπηρεσίες Δόμησης (πρώην Πολεοδομίες) και τη ΔΟΚΚ και τη δίνουν στην Διεύθυνση Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών (ΔΜΒΟ). Μια Διεύθυνση που δεν έχει το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό, που στερείται εμπειρίας και που δεν έχει τις τεχνικές προδιαγραφές που διαθέτουν οι Πολεοδομίες για να κάνει στοιχειωδώς σοβαρό έλεγχο στη διεκπεραίωση μιας σημαντικής δουλειάς όπως είναι η έγκριση δόμησης. Πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι με την έγκριση δόμησης εκδίδεται το 90% της οικοδομικής άδειας. Για τον Ν. Ταγαρά, όμως, που θα μπει στη χορεία των καταστροφέων του δάσους, του περιβάλλοντος και της εργατικής δύναμης, όπως όλοι οι προκάτοχοί του στο ΥΠΕΚΑ, προέχει η ασύδοτη καπιταλιστική ανάπτυξη σε βάρος τόσο του περιβάλλοντος όσο και της εργατικής τάξης.
 
Στις 12 Φλεβάρη του 2012, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (τεύχος 251Β) Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εσωτερικών και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος για τη «Διαδικασία έντυπης υποβολής Εγκρισης Δόμησης και Αδειας Δόμησης». Στο πρώτο άρθρο αυτής της ΚΥΑ, που φέρει τον τίτλο «Απαιτούμενα Δικαιολογητικά, Μελέτες Προδιαγραφές και Δικαδικασίες, για την Εγκριση Δόμησης», διαβάζουμε δύο πυκνογραμμένες σελίδες με τα απαιτούμενα σχέδια, έγγραφα και ελέγχους. Αυτά πλέον θα πρέπει να τα ελέγχει το Τμήμα Γ’ της Διεύθυνσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών προκειμένου να εκδώσει την Εγκριση Δόμησης.
 
Στις 3 του Οκτώβρη υποβάλαμε αίτηση στον προϊστάμενο της ΔΜΒΟ και ζητήσαμε να μας δώσει αντίγραφο της αίτησης που υπέβαλε η «Ελληνικός Χρυσός» για την Εγκριση  Δόμησης και να μας απαντήσει πότε αυτή θα δοθεί στην εταιρία. Στις 6 Οκτώβρη μας απάντησε ο ίδιος ο προïστάμενος, αναφέροντας μεταξύ των άλλων: «Σε απάντηση της από 3/10/2014 αίτησής σας, σας γνωρίζουμε ότι η εταιρία "Ελληνικός Χρυσός ΑΕ" υπέβαλε αίτηση για θεώρηση στοιχείων δόμησης (Αρχιτεκτονική και Ηλεκτρομηχανολογική Μελέτη)… και εντός της τρέχουσας εβδομάδας ολοκληρώνεται ο έλεγχος και η θεώρηση των τοπογραφικών σχεδιαγραμμάτων». 
 
Εχοντας διαβάσει το πρώτο άρθρο της ΚΥΑ και την πληθώρα των σχεδίων, μελετών, αδειών και δικαιολογητικών που προβλέπει, διαπιστώνουμε ότι ο προϊστάμενος της ΔΜΒΟ μας δίνει μια γενικόλογη και πλήρως ασαφή απάντηση για το τι ελέγχει η υπηρεσία του. Σε συνδυασμό με το ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία δε διαθέτει ειδι-  κούς μηχανικούς για να κάνουν πλήρη και εμπεριστατωμένο έλεγχο (διαφορετική είναι η εμπειρία της και εντελώς διαφορετικές οι αρμοδιότητές της), δικαιούμαστε να ισχυριστούμε, ότι γίνεται πλήρης υποβάθμιση των ελέγχων που απαιτούνται προκειμένου να βγει η Εγκριση Δόμησης. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον προϊστάμενο, στις αρχές της άλλης εβδομάδας η ΔΜΒΟ θα είναι έτοιμη για να εκδώσει την Εγκριση Δόμησης. 
 
Αλλο σημαντικό πρόβλημα είναι ότι τόσο το τμήμα Γ της ΔΜΒΟ όσο και οι υπηρεσιακοί παράγοντες αυτού του τμήματος δεν έχουν τις προϋποθέσεις να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο στις λειψές πλέον μελέτες που ζητούνται από τη μεταλλευτική καπιταλιστική επιχείρηση «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» προκειμένου να βγει η Εγκριση Δόμησης. Επικοινωνήσαμε με υπηρεσιακό παράγοντα της ΔΜΒΟ και του θέσαμε δύο ερωτήματα: Πρώτον, γιατί επιλέχτηκε η Διεύθυνσή του να εκδώσει την Εγκριση Δόμησης και όχι η ΔΟΚΚ που, όπως είναι γνωστό, επιλέχτηκε από τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου για να εκδώσει την Εγκριση και την Αδεια Δόμησης για το γήπεδο του Μελισσανίδη. Δεύτερον, εάν τόσο αυτός και οι συνάδελφοί του όσο και η ίδια η Διεύθυνση έχουν τις προϋποθέσεις για να κάνουν ουσιαστικό έλεγχο. Ζορίστηκε να μας απαντήσει ο ίδιος και μας παρέπεμψε στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης. Από το ύφος του φαινόταν καθαρά ότι εμμέσως παραδεχόταν πως δεν έχουν τις προϋποθέσεις για ουσιαστικό έλεγχο. Παίρνοντας υπόψη ότι η Εγκριση Δόμησης αποτελεί το βασικό τμήμα μιας οικοδομικής άδειας, γίνεται φανερό, ότι στην ουσία καταργείται  η υποχρέωση για έκδοση πραγματικής οικοδομικής άδειας ειδικά στην περίπτωση της «Ελληνικός Χρυσός» και γενικά για άλλες μεταλλευτικές επιχειρήσεις που θα επιχειρήσουν να κατασκευάσουν νέες εγκαταστάσεις επεξεργασίας μεταλλευμάτων.
 
Η προσπάθεια των πολιτικών ηγεσιών του ΥΠΕΚΑ να καταργήσουν την έκδοση Οικοδομικών Αδειών για τις μεταλλευτικές επιχειρήσεις ξεκίνησε στις αρχές του 2012, αφού πρώτα φρόντισαν να εκδώσουν αποφάσεις με τις οποίες άνοιξαν το δρόμο στην «Ελληνικός Χρυσός» να εγκατασταθεί στο δάσος των Σκουριών και να αρχίσει το ξεπάτωμα αυτού του σπάνιου δάσους. Επόμενο βήμα ήταν η υιοθέτηση από τη ΔΟΚΚ (30 Νοέμβρη του 2012) του αιτήματος που είχε υποβάλει στις 10 Σεπτέμβρη του 2012 η «Ελληνικός Χρυσός» στην Πολεοδομία της Αρναίας, σύμφωνα με το οποίο για να εγκριθεί η Εγκριση Δόμησης από τις Πολεοδομίες δεν χρειάζεται να προηγηθεί έλεγχος από Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (πρώην ΕΠΑΕ). Το επόμενο βήμα ήταν η απόφαση της ΔΜΒΟ να εκδώσει, το Μάη του 2013, άδεια για την εγκατάσταση  του μηχανολογικού εξοπλισμού. Εγκατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού σε μια χρονική στιγμή που όχι μόνο δεν είχαν κατασκευαστεί τα κτίρια, αλλά δεν είχε εκδοθεί ακόμη ούτε η Εγκριση Δόμησης!
 
Ολες αυτές οι αποφάσεις, στις οποίες είχαμε αναφερθεί αναλυτικά παλαιότερα, ήταν προάγγελοι της τελευταίας απόφασης με την οποία η ΔΜΒΟ ανέλαβε να εκδίδει την Εγκριση Δόμησης. Αυτή η απόφαση δεν πρέπει να περάσει. Χρέος του κινήματος που αναπτύχθηκε στην Χαλκιδική είναι να την αντιπαλέψει με όλα τα μέσα. Επειδή στις αρχές της εβδομάδας η ΔΜΒΟ θα εκδώσει την Εγκριση Δόμησης και θ’ αρχίσει να τρέχει η προθεσμία των 60 ημερών για προσφυγή στο ΣτΕ, το κίνημα πρέπει να στριμώξει και τη νέα διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και εκτός των άλλων να κάνει μαζί με το λαό της Χαλκιδικής προσφυγή στο ΣτΕ.
 
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Νόμος 4280/2014

Βάρβαρη λιτότητα επ’ αόριστον
Επόμενο άρθρο

Νόμος 4280/2014

Ο Μελισσανίδης προσπαθεί να νομιμοποιήσει την αρπαγή του Αλσους μέσω του Δήμου!

Σχετικά Αρθρα

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

Περιβάλλον 4 Αυγ 2026, 10:20

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ως delivery boy των αμερικανο-σιωνιστών

Ο Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον Αούν

3 Σεπ 2026, 11:40
Διεθνή

Kατα-κατα-καταρρέω…

3 Σεπ 2026, 09:32
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

3 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ενα λουλούδι που μόλις άνοιξε τα πέταλά του τσαλαπατήθηκε από τους βαρβάρους

2 Σεπ 2026, 22:07
Εργατικά

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

2 Σεπ 2026, 21:38
Κόντρες

Πατσαβουριές

2 Σεπ 2026, 21:03
Πολιτική

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Ο ελληνικός λαός θα πληρώσει ένα τεράστιο κόστος για να μπει η χώρα σε συμμαχία με το Ισραήλ κατά της Τουρκίας, που προετοιμάζεται πολεμικά αναλόγως

2 Σεπ 2026, 12:57
Πολιτισμός

Πάνω από 180 εβραϊκές προσωπικότητες στο πλευρό του Μαρκ Ράφαλο, μετά την κατηγορία της Paramount ότι χρησιμοποιεί «αντισημιτικά στερεότυπα»

Χοακίν Φίνιξ, Τζόελ Κοέν, Τζόναθαν Γκλέιζερ, Χάνα Αινμπίντερ Γουάλας Σον, Τοντ Χέινς μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν - Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται

2 Σεπ 2026, 09:32
Καταστολή

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

2 Σεπ 2026, 07:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Σεπτέμβρη

2 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Μαχητές της Αντίστασης απέκρουσαν σιωναζιστικές ειδικές δυνάμεις που εισέβαλαν στη Γάζα

1 Σεπ 2026, 21:36
Κόντρες

Μια κοινωνία φασιστικοποιημένη μέχρι το μεδούλι

1 Σεπ 2026, 20:09
Παιδεία

Βάφτισαν campus πανεπιστημιοποιημένου κολλεγίου κτίριο ΙΕΚ, που το ίδιο το ΥΠΑΙΘΑ είχε ανακαλέσει λόγω ακαταλληλότητας!

Το φιάσκο των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

1 Σεπ 2026, 18:46
Οικονομία

Ευτυχώς, δεν ζούμε στην εποχή του Νασρεντίν Χότζα

1 Σεπ 2026, 13:55
Καταστολή

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

1 Σεπ 2026, 10:51
Διεθνή

Εκεί που καμαρώνουν επειδή βασανίζουν τους κρατούμενους…

1 Σεπ 2026, 10:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Εξασφάλιση φοιτητικής στέγης: το πιο σύντομο ανέκδοτο

31 Αυγ 2026, 18:28
Πολιτική

Οι Patriot πήγαν στη Σαουδική Αραβία με αμερικάνικη εντολή και μόνο με αμερικάνικη εντολή θα φύγουν

Ο ελληνικός λαός πληρώνει το κόστος για την πολεμική οχύρωση του αιμοσταγούς βασίλειου των Σαούδ

31 Αυγ 2026, 18:21
Κόντρες

Αυτή η κωλοτούμπα είναι στανταράκι

31 Αυγ 2026, 12:16
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Σεπτέμβρη

Μονακό: Ημέρα απελευθέρωσης.

1843: Επαναστατική κίνηση στρατιωτικών μονάδων των Αθηνών και πολιτών υπό την αρχηγία των Καλλέργη, Μακρυγιάννη και Λόντου, με κύριο αίτημα την παραχώρηση συντάγματος και αποχώρηση των ξένων.

1919: Δικαίωμα ψήφου στις Ιταλίδες.

1929: Συλλαμβάνεται όλο το προσωπικό του «Ριζοσπάστη» και κατηγορείται για εσχάτη προδοσία.

1938: Δ’ Διεθνής υπό τον Τρότσκι.

1953: Κατάσχεται το φύλλο της «Απογευματινής» επειδή δημοσίευσε συνέντευξη του Νίκου Ζαχαριάδη.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

1958: Αρχίζει το κούρεμα με την ψιλή ως μέσο καταστολής για τους «τεντιμπόηδες» (Ν.4000).

1972: Βόμβες της «Ομάδας Αρης» στο προαύλιο της ΓΣΕΕ.

1974: Ιδρύεται το ΠαΣοΚ (Ανδρέας Παπανδρέου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Νόμος 4280/2014

    17Ν
    • Νόμος 4280/2014

      Εφετείο 17Ν
  • Νόμος 4280/2014

    ΕΛΑ
    • Νόμος 4280/2014

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Νόμος 4280/2014

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Νόμος 4280/2014

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Νόμος 4280/2014

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Νόμος 4280/2014

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Νόμος 4280/2014

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Νόμος 4280/2014

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Νόμος 4280/2014

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Νόμος 4280/2014

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νόμος 4280/2014

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Νόμος 4280/2014

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Νόμος 4280/2014

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Νόμος 4280/2014

      Νόμος 4280/2014

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Νόμος 4280/2014

      Νόμος 4280/2014

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Νόμος 4280/2014

      Νόμος 4280/2014

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Νόμος 4280/2014

      Νόμος 4280/2014

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Νόμος 4280/2014

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Ποιοι είμαστε
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Επικοινωνία
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Όροι χρήσης
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Ποιοι είμαστε
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Επικοινωνία
  • Νόμος 4280/2014

    Νόμος 4280/2014

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo