Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται
  • Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!
  • Σαν σήμερα 17 Μάη
  • Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 16 Μάη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Θέλουν να καταστρέψουν τον υγρότοπο
Περιβάλλον

Στυμφαλία Λίμνη

Θέλουν να καταστρέψουν τον υγρότοπο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Φεβ 2016, 00:00

Σε αγρότοπο για την παραγωγή καλαμιών προσπαθεί να μετατρέψει η Τράπεζα Πειραιώς τον υγρότοπο της Στυμφαλίας Λίμνης. Τα καλάμια θα καλλιεργούνται και θα κόβονται για να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πέλετ. Η Τράπεζα Πειραιώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα LIFE Stymfalia προγραμματίζουν το κόψιμο καλαμιών σε έκταση 600 στρεμμάτων το 2016 και 900 στρεμμάτων το 2017, προκειμένου απ’ αυτά να βγάλουν 1.500 και 2.250 τόνους βιομάζας αντίστοιχα.

Τα καλάμια θα κόβονται στο ύψος του νερού της λίμνης και σε διάστημα 3-4 μηνών θα αποκαθίστανται. Από την παρατήρηση αυτή φαίνεται πως το κόψιμο καλαμιών θα συνεχίζεται και μετά το 2017. Δηλαδή, 600 στρέμματα το 2018, 900 στρέμματα το 2019 και πάει λέγοντας.

Με τη μετατροπή της Στυμφαλίας σε αγρότοπο για την παραγωγή καλαμιών που θα κόβονται περιοδικά στο ύψος του νερού μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η ύπαρξη του υγρότοπου μιας λίμνης που έχει ιστορία πάνω από τρεις αιώνες, ενώ για την προστασία και την ανάπτυξή της «έβαλε πλάτη» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου Π. Καλλίρης. Το τελευταίο το αναγνωρίζουν όλοι, καθώς ο Καλλίρης «μάτωσε» για τη Στυμφαλία.

Ομως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος αγνόησαν εν ψυχρώ τον Π. Καλλίρη και τις δύο σοβαρές μελέτες του (42 σελίδες) και με ένα κείμενο τριών σελίδων, γεμάτο με «ήξεις αφήξεις», στρώνουν το δρόμο για να πατήσουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου προκειμένου να υιοθετήσουν την άποψη των «μελετητών» της Τράπεζας Πειραιώς για το μαζικό κόψιμο του καλαμώνα της Στυμφαλίας.

Σημειώνουμε το τελευταίο γιατί είναι εκφρασμένη η αντιπαλότητά τους στον Π.Καλλίρη, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μετά την αποκαλυπτική έρευνά μας για την παράνομη υλοτόμηση και την καταστροφή του πευκοδάσους Σχίνου-Περαχώρας. Ο Π. Καλλίρης προχώρησε σε προτάσεις για την προστασία του από την παράνομη υλοτόμηση, όμως αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από τον ένα από αυτούς τους δύο υπηρεσιακούς παράγοντες, ο οποίος μάλιστα δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει για ποιους λόγους απέρριψε τις προτάσεις Καλλίρη.

Παρενθετικά σημειώνουμε ότι δε ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας για την ένταξη του προγράμματος LIFE Stymfalia και έτσι το πρόγραμμα είναι στον αέρα. Το αναφέρουμε, γιατί από τους υποστηρικτές αυτού του προγράμματος προβάλλεται ο ισχυρισμός, ότι με τη στάση του Π. Καλλίρη υπονομεύεται δήθεν ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Π. Καλλίρης έκανε δύο εισηγήσεις επί της Ειδικής Μελέτης και επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Και στις δύο ήταν απορριπτικός για την κοπή και την εμπορική εκμετάλλευση των 600 και 900 στρεμμάτων καλαμιών το 2016 και το 2017. Παραθέτουμε αποσπάσματα από την εισήγηση Καλλίρη επί της ΜΠΕ:

«Με απλά λόγια ζητούν να τους δοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση να κόψουν συνολικά 1.500 στρ. καλαμώνων την επόμενη διετία 2016-2017 από το σύνολο των 2.437 στρ. καλαμώνων της λίμνης που επιμετρήθηκαν το 2013, δηλαδή το 61,55% των υπαρχόντων καλαμώνων.

Οσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις

Η μοναδική που εξετάστηκε ήταν η κοπή των καλαμώνων σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση, αυτή των 2000 στρ. που απορρίφτηκε καθότι το επιτρεπόμενο ποσοστό διαχείρισης ενός υγροτόπου που μπορεί να αποβεί προς όφελος της βιοποικιλότητας είναι έως 30%, (σελίδα 37). Επί πλέον αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια εστιών σημαντικών για τα κρυπτικά είδη της ορνιθοπανίδας, τα οποία χρειάζονται σύμφωνα με τους Τζάλη κ.ά. καθ’ όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου περιοχές με βάθος πάνω από 0,4 m, για την φωλεοποίησή τους σε αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση τα είδη αυτά είτε δεν αναπαράγονται είτε εγκαταλείπουν τις φωλιές τους. Τα είδη αυτά χρειάζονται αδιάσπαστες εκτάσεις καλαμώνα, καθώς και εκτάσεις με κανάλια και ρηχά νερά, τα οποία με την διαχείριση με κοπή των 2.000 στρ. ενδέχεται να χαθούν…

Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ

Για όλους τους λόγους που επισημαίνονται στην παρούσα έκθεση αλλά και στην αριθμ. 30372/1071/18-5-2015 γνωμοδότησή μας, επί της οποίας εκδόθηκε… άδεια έρευνας του ΥΠΕΝ και μόνο για 12 στρέμματα επέμβασης

Εισηγούμαστε κατακόρυφα και ξεκάθαρα αρνητικά

1. Για την τόσο εκτατική και λίαν έντονη επέμβαση, ήτοι την κοπή 1500 στρ. των καλαμιώνων της λίμνης Στυμφαλίας, δηλαδή του υγροτοπικού μέρους του ΚΑΖ (Καταφύγιο Αγριας Ζωής) Στυμφαλίας-Απελαύρου Ορ. την διετία 2015-2016 και την εμπορική του αξιοποίηση.

2. Για την διάνοιξη 5 μικρών υδατοσυλλογών (έκτασης 100 m2 και βάθους 0,5 m εκάστης) που δεν αιτιολογούνται.

3. Για την κατασκευή 3 νησίδων συνολικής έκτασης 0,3 ha για την δημιουργία θέσεων φωλιάσματος της ορνιθοπανίδας που δεν αιτιολογούνται».

Ο Π. Καλλίρης δεν περιορίστηκε μόνο στην με επιστημονικό τρόπο απόρριψη της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για κόψιμο 1500 στρ. καλαμιώνων. Πρότεινε και τη λήψη μιας σειράς μέτρων ανάπτυξης του υγρότοπου της Στυμφαλίας.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, υπενθυμίζοντας στους τελευταίους αυτό που γνωρίζουν όλοι οι δασολόγοι της χώρας, δηλαδή ότι ο Π. Καλλίρης έβαλε μεράκι και πολλή δουλειά για την ανάπτυξη και την προστασία του υγρότοπου της Στυμφαλίας, και επισημαίνοντάς τους ότι οι δύο μελέτες του είναι εμπεριστατωμένες και επιστημονικά άρτιες και επομένως όφειλαν να πατήσουν πάνω σ’ αυτές και να γνωμοδοτήσουν σύμφωνα με τις απόψεις Καλλίρη. Τους επισημάναμε ακόμη την υποχρέωσή τους, έστω και εκ των υστέρων, να επανεξετάσουν τη θέση τους, να πάρουν πίσω το τρισέλιδο κείμενο με τα «ήξεις αφήξεις» και να υιοθετήσουν τις θέσεις του «καθ’ ύλην αρμόδιου» Π. Καλλίρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Στυμφαλία Λίμνη

Μετά το καθολικό πάσχα το τέταρτο Μνημόνιο
Επόμενο άρθρο

Στυμφαλία Λίμνη

Εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι του Μελισσανίδη

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Εζεντίν Αλ-Χαντάντ | Ενα λιοντάρι της Αντίστασης έπεσε – Ο αγώνας συνεχίζεται

17 Μάι 2026, 10:40
Παιδεία

Βγάλτε επιτέλους τον σκασμό!

Πώς δυο 17χρονα παιδιά πίστεψαν ότι δεν έχουν πια καμιά ελπίδα

17 Μάι 2026, 08:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

17 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Tο φερέφωνο του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος, The Atlantic, παραδέχεται: Το Iράν νίκησε ΗΠΑ-«Ισραήλ» και έγινε παγκόσμια δύναμη

16 Μάι 2026, 08:38
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

16 Μάι 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Μάη

16 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Aμερικανός βουλευτής παραδέχεται ότι οι ΗΠΑ έχασαν 39 αεροπλάνα στον πόλεμο κατά του Ιράν

15 Μάι 2026, 18:54
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Μάη

Ημέρα κατά της ομοφοβίας.

Ημέρα τηλεπικοινωνιών.

1959: Η Κούβα εθνικοποιεί τις μεγάλες γεωργικές εκτάσεις.

1968: Η χούντα εγκαινιάζει το πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη.

1974: 34 άνθρωποι νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο κέντρο του Δουβλίνου.

1979: Συλλαμβάνεται ο Απ. Πρωτοπαππάς, βομβιστής της “Οργάνωσης Εθνικής Αντίστασης“.

1983: Δύο βόμβες στο ψυχικό με στόχο το αυτοκίνητο του σύριου πρέσβη και το σχολείο της λιβυκής πρεσβείας (ΕΛΑ).

2003: Πέντε βομβιστικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, 41 νεκροί.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Στυμφαλία Λίμνη

    17Ν
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο 17Ν
  • Στυμφαλία Λίμνη

    ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Στυμφαλία Λίμνη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στυμφαλία Λίμνη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Ποιοι είμαστε
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Επικοινωνία
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Όροι χρήσης
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Ποιοι είμαστε
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Επικοινωνία
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo