Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς
  • Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης
  • Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα
  • Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση
  • Σαν σήμερα 31 Ιούλη
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Θέλουν να καταστρέψουν τον υγρότοπο
Περιβάλλον

Στυμφαλία Λίμνη

Θέλουν να καταστρέψουν τον υγρότοπο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Φεβ 2016, 00:00

Σε αγρότοπο για την παραγωγή καλαμιών προσπαθεί να μετατρέψει η Τράπεζα Πειραιώς τον υγρότοπο της Στυμφαλίας Λίμνης. Τα καλάμια θα καλλιεργούνται και θα κόβονται για να χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πέλετ. Η Τράπεζα Πειραιώς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα LIFE Stymfalia προγραμματίζουν το κόψιμο καλαμιών σε έκταση 600 στρεμμάτων το 2016 και 900 στρεμμάτων το 2017, προκειμένου απ’ αυτά να βγάλουν 1.500 και 2.250 τόνους βιομάζας αντίστοιχα.

Τα καλάμια θα κόβονται στο ύψος του νερού της λίμνης και σε διάστημα 3-4 μηνών θα αποκαθίστανται. Από την παρατήρηση αυτή φαίνεται πως το κόψιμο καλαμιών θα συνεχίζεται και μετά το 2017. Δηλαδή, 600 στρέμματα το 2018, 900 στρέμματα το 2019 και πάει λέγοντας.

Με τη μετατροπή της Στυμφαλίας σε αγρότοπο για την παραγωγή καλαμιών που θα κόβονται περιοδικά στο ύψος του νερού μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η ύπαρξη του υγρότοπου μιας λίμνης που έχει ιστορία πάνω από τρεις αιώνες, ενώ για την προστασία και την ανάπτυξή της «έβαλε πλάτη» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου Π. Καλλίρης. Το τελευταίο το αναγνωρίζουν όλοι, καθώς ο Καλλίρης «μάτωσε» για τη Στυμφαλία.

Ομως, οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος αγνόησαν εν ψυχρώ τον Π. Καλλίρη και τις δύο σοβαρές μελέτες του (42 σελίδες) και με ένα κείμενο τριών σελίδων, γεμάτο με «ήξεις αφήξεις», στρώνουν το δρόμο για να πατήσουν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτ. Ελλάδας και Ιονίου προκειμένου να υιοθετήσουν την άποψη των «μελετητών» της Τράπεζας Πειραιώς για το μαζικό κόψιμο του καλαμώνα της Στυμφαλίας.

Σημειώνουμε το τελευταίο γιατί είναι εκφρασμένη η αντιπαλότητά τους στον Π.Καλλίρη, όπως είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε μετά την αποκαλυπτική έρευνά μας για την παράνομη υλοτόμηση και την καταστροφή του πευκοδάσους Σχίνου-Περαχώρας. Ο Π. Καλλίρης προχώρησε σε προτάσεις για την προστασία του από την παράνομη υλοτόμηση, όμως αυτές δεν έγιναν αποδεκτές από τον ένα από αυτούς τους δύο υπηρεσιακούς παράγοντες, ο οποίος μάλιστα δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει για ποιους λόγους απέρριψε τις προτάσεις Καλλίρη.

Παρενθετικά σημειώνουμε ότι δε ζητήθηκε η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας για την ένταξη του προγράμματος LIFE Stymfalia και έτσι το πρόγραμμα είναι στον αέρα. Το αναφέρουμε, γιατί από τους υποστηρικτές αυτού του προγράμματος προβάλλεται ο ισχυρισμός, ότι με τη στάση του Π. Καλλίρη υπονομεύεται δήθεν ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ο Π. Καλλίρης έκανε δύο εισηγήσεις επί της Ειδικής Μελέτης και επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Και στις δύο ήταν απορριπτικός για την κοπή και την εμπορική εκμετάλλευση των 600 και 900 στρεμμάτων καλαμιών το 2016 και το 2017. Παραθέτουμε αποσπάσματα από την εισήγηση Καλλίρη επί της ΜΠΕ:

«Με απλά λόγια ζητούν να τους δοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση να κόψουν συνολικά 1.500 στρ. καλαμώνων την επόμενη διετία 2016-2017 από το σύνολο των 2.437 στρ. καλαμώνων της λίμνης που επιμετρήθηκαν το 2013, δηλαδή το 61,55% των υπαρχόντων καλαμώνων.

Οσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις

Η μοναδική που εξετάστηκε ήταν η κοπή των καλαμώνων σε ακόμη μεγαλύτερη έκταση, αυτή των 2000 στρ. που απορρίφτηκε καθότι το επιτρεπόμενο ποσοστό διαχείρισης ενός υγροτόπου που μπορεί να αποβεί προς όφελος της βιοποικιλότητας είναι έως 30%, (σελίδα 37). Επί πλέον αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε απώλεια εστιών σημαντικών για τα κρυπτικά είδη της ορνιθοπανίδας, τα οποία χρειάζονται σύμφωνα με τους Τζάλη κ.ά. καθ’ όλη τη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους περιόδου περιοχές με βάθος πάνω από 0,4 m, για την φωλεοποίησή τους σε αυτές. Σε αντίθετη περίπτωση τα είδη αυτά είτε δεν αναπαράγονται είτε εγκαταλείπουν τις φωλιές τους. Τα είδη αυτά χρειάζονται αδιάσπαστες εκτάσεις καλαμώνα, καθώς και εκτάσεις με κανάλια και ρηχά νερά, τα οποία με την διαχείριση με κοπή των 2.000 στρ. ενδέχεται να χαθούν…

Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ

Για όλους τους λόγους που επισημαίνονται στην παρούσα έκθεση αλλά και στην αριθμ. 30372/1071/18-5-2015 γνωμοδότησή μας, επί της οποίας εκδόθηκε… άδεια έρευνας του ΥΠΕΝ και μόνο για 12 στρέμματα επέμβασης

Εισηγούμαστε κατακόρυφα και ξεκάθαρα αρνητικά

1. Για την τόσο εκτατική και λίαν έντονη επέμβαση, ήτοι την κοπή 1500 στρ. των καλαμιώνων της λίμνης Στυμφαλίας, δηλαδή του υγροτοπικού μέρους του ΚΑΖ (Καταφύγιο Αγριας Ζωής) Στυμφαλίας-Απελαύρου Ορ. την διετία 2015-2016 και την εμπορική του αξιοποίηση.

2. Για την διάνοιξη 5 μικρών υδατοσυλλογών (έκτασης 100 m2 και βάθους 0,5 m εκάστης) που δεν αιτιολογούνται.

3. Για την κατασκευή 3 νησίδων συνολικής έκτασης 0,3 ha για την δημιουργία θέσεων φωλιάσματος της ορνιθοπανίδας που δεν αιτιολογούνται».

Ο Π. Καλλίρης δεν περιορίστηκε μόνο στην με επιστημονικό τρόπο απόρριψη της απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς για κόψιμο 1500 στρ. καλαμιώνων. Πρότεινε και τη λήψη μιας σειράς μέτρων ανάπτυξης του υγρότοπου της Στυμφαλίας.

Επικοινωνήσαμε μαζί του και με στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, υπενθυμίζοντας στους τελευταίους αυτό που γνωρίζουν όλοι οι δασολόγοι της χώρας, δηλαδή ότι ο Π. Καλλίρης έβαλε μεράκι και πολλή δουλειά για την ανάπτυξη και την προστασία του υγρότοπου της Στυμφαλίας, και επισημαίνοντάς τους ότι οι δύο μελέτες του είναι εμπεριστατωμένες και επιστημονικά άρτιες και επομένως όφειλαν να πατήσουν πάνω σ’ αυτές και να γνωμοδοτήσουν σύμφωνα με τις απόψεις Καλλίρη. Τους επισημάναμε ακόμη την υποχρέωσή τους, έστω και εκ των υστέρων, να επανεξετάσουν τη θέση τους, να πάρουν πίσω το τρισέλιδο κείμενο με τα «ήξεις αφήξεις» και να υιοθετήσουν τις θέσεις του «καθ’ ύλην αρμόδιου» Π. Καλλίρη.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Στυμφαλία Λίμνη

Μετά το καθολικό πάσχα το τέταρτο Μνημόνιο
Επόμενο άρθρο

Στυμφαλία Λίμνη

Εξακολουθούν να παίζουν το παιχνίδι του Μελισσανίδη

Σχετικά Αρθρα

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές της ανακοίνωσης της Χαμάς

31 Ιούλ 2026, 18:47
Διεθνή

Μουμία Αμπού Τζαμάλ: 44 χρόνια αιχμάλωτος της αμερικάνικης αστικής Δικαιοσύνης

31 Ιούλ 2026, 18:22
Πολιτική

Aνεμομαζώματα διαβολοσκορπίσματα

31 Ιούλ 2026, 13:21
Διεθνή

Δεύτερη φάση συμφωνίας για τη Γάζα: Να περιμένουμε την επίσημη παλαιστινιακή ενημέρωση

31 Ιούλ 2026, 11:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

31 Ιούλ 2026, 00:01
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Ιούλη

1920: Απόπειρα δολοφονίας του Ελευθέριου Βενιζέλου στο Παρίσι από δύο βασιλόφρονες απότακτους αξιωματικούς.

1946: Βίαιη εισβολή στη ΓΣΕΕ, παραπομπή της διοίκησής της σε δίκη.

1971: Βόμβες στο Ηράκλειο της Κρήτης καταστρέφουν αυτοκίνητο της εκεί αμερικανικής βάσης και προκαλούν ζημιές στα γραφεία του τοπικού κλιμακίου της ΚΥΠ.

1976: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής προτείνει τη μόνιμη τέλεση των ολυμπιακών αγώνων στην Ελλάδα.

1977: Ενας νεκρός και είκοσι τραυματίες σε συγκρούσεις με την αστυνομία στη διάρκεια αντιπυρηνικών διαδηλώσεων στο Τρέις Μαλβίλ (Γαλλία).

1978: Συλλαμβάνονται ως βομβιστές ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος και άλλοι οκτώ νεοφασίστες.

1980: Εκτέλεση του τούρκου διπλωμάτη της πρεσβείας στην Αθήνα Γκαλίπ Οσμάν από τον Αρμενικό Απελευθερωτικό Στρατό.

1982: Βόμβα στα γραφεία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Στυμφαλία Λίμνη

    17Ν
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο 17Ν
  • Στυμφαλία Λίμνη

    ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Στυμφαλία Λίμνη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στυμφαλία Λίμνη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Στυμφαλία Λίμνη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Ποιοι είμαστε
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Επικοινωνία
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Όροι χρήσης
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Ποιοι είμαστε
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Επικοινωνία
  • Στυμφαλία Λίμνη

    Στυμφαλία Λίμνη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo