Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη
  • Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη
  • Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…
  • ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους
  • Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι
  • Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Η συγκυβέρνηση διευκολύνει τους καταστροφείς
Περιβάλλον

Σκουριές

Η συγκυβέρνηση διευκολύνει τους καταστροφείς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Μαρ 2015, 00:00

Tριήμερο ταξίδι στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησε το περασμένο τριήμερο ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ και στέλεχος των Οικολόγων Πρασίνων Γιάννης Τσιρώνης. Πέρασε από Θήβα και Λιβαδειά, συνέχισε για Θεσσαλονίκη και συνέχισε για Σέρρες, Δράμα και Καβάλα. Μόνο τη Βορειοανατολική Χαλκιδική δεν περιέλαβε στο ταξίδι του και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο. Με τι μούτρα ν’ αντικρίσει τους κατοίκους που ματώνουν (κυριολεκτικά) εδώ και χρόνια για ν’ αποτρέψουν την καταστροφή του τόπου τους από την αδηφάγο «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» της Eldorado Gold και του Μπόμπολα.

Στις 8 Μάρτη, ο πρέσβης του Καναδά στην Αθήνα Ρόμπερτ Πεκ, ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold Πολ Ράιτ, ο πρόεδρος της «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ» Εδουάρδο Μούρα και ο διευθύνων σύμβουλος Μ. Θεοδωρακόπουλος επισκέφτηκαν το ΥΠΑΠΕΝ και συναντήθηκαν με τους Π. Λαφαζάνη και Γ. Τσιρώνη. Το δελτίο Τύπου του υπουργείου είναι χαρακτηριστικό για το παρασκηνιακό παζάρι που βρίσκεται σε εξέλιξη: « Οι δύο πλευρές, η κάθε μια από τη δική της οπτική, είχαν μια πρώτη ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, η οποία θα συνεχιστεί, σχετικά με τα μεταλλεία της Χαλκιδικής. Οι Π. Λαφαζάνης και Γ. Τσιρώνης δήλωσαν κατά τη συνάντηση την πρόθεσή τους να επισκεφτούν σύντομα την περιοχή, προκειμένου να σχηματίσουν πληρέστερη εικόνα, βλέποντας επί τόπου την κατάσταση και διεξάγοντας ουσιαστική συζήτηση με όλες τις πλευρές και όλες τις απόψεις». Η κυβέρνηση δεν παίρνει θέση για την ουσία της σύγκρουσης που μαίνεται εδώ και χρόνια, αλλά εμφανίζεται σαν Πόντιος Πιλάτος, «πάνω από τα δύο μέρη», το καθένα από τα οποία «έχει τα δίκια του».

Τρεις μέρες μετά, ο Γ. Τσιρώνης ανακοίνωσε ότι τα πρωτόκολλα υλοτόμησης της περιοχής Καρατζά ελέγχθηκαν και βρέθηκαν νόμιμα. «Κατόπιν αυτού θα εφαρμοστεί ο νόμος», δηλαδή θα συνεχιστεί το ξεπάτωμα ενός δάσους 300 στρεμμάτων, με τη βούλα ενός… οικολόγου υπουργού! Ο πονηρός Λαφαζάνης, που έχει συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες στο υπερυπουργείο, έκανε πάσα στον Τσιρώνη αυτή την ανακοίνωση (την ανάκληση της έγκρισης δόμησης, όμως, την είχε ανακοινώσει ο ίδιος). Ακόμη και οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν άντεξαν την πρόκληση. Δήλωσαν «εξαιρετικά ανήσυχοι», μίλησαν για «κίνδυνο μιας άσκοπης αλλά ανεπανόρθωτης καταστροφής στον δασικό πλούτο και το περιβάλλον της περιοχής» και ζήτησαν από το ΥΠΑΠΕΝ «να εξετάσει διεξοδικά όλες τις πτυχές της επένδυσης, χωρίς να αρκείται σε μια επιφανειακή τήρηση της νομοθεσίας αλλά να προχωρήσει στην επανεξέταση της ΜΠΕ, να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα χρήσης κυανίου, να προστατέψει την περιοχή Natura 2000 και να μην επιτρέψει αυτή τη μη αναστρέψιμη καταστροφή στο αρχέγονο δάσος και τα υδατικά αποθέματα της Χαλκιδικής». Το όνομα του στελέχους τους που ως υπουργός εξέδωσε τη σχετική απόφαση δεν το ανέφεραν, φυσικά.

Την επομένη (13 Μάρτη), μετά από έντονο παρασκήνιο και προκειμένου να μην εκθέσουν τον υπουργό τους, οι Οικολόγοι Πράσινοι ανακοίνωσαν ότι με δική τους πρωτοβουλία και «σε συνεργασία με τον αν. υπουργό Γιάννη Τσιρώνη και τους φορείς της περιοχής και έπειτα από νομική έρευνα σχετική με την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επένδυσης, κατατέθηκε πρόταση για να γίνουν οι απαραίτητες νομικές και διοικητικές ενέργειες, ώστε να σταματήσουν οι εργασίες υλοτόμησης και αποψίλωσης στις Σκουριές Χαλκιδικής, έως ότου να εκδικαστεί η υπόθεση από το ΣτΕ και γίνει ο επανέλεγχος της θεώρησης του συνόλου των τεχνικών μελετών που αφορούν το εργοστάσιο στην περιοχή».

Εκτοτε δε μάθαμε τίποτα. Προφανώς, η υλοτόμηση συνεχίζεται κανονικά, για να δημιουργηθούν νέα τετελεσμένα. Από μια αναφορά του «Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» πληροφορηθήκαμε ότι αποκλείεται οι δημόσιες υπηρεσίες να έλεγξαν τα όρια των προς υλοτόμηση εκτάσεων μέσα σε τόσες λίγες μέρες, ενώ από τις ίδιες τις αεροφωτογραφίες που η ίδια η εταιρία δημοσιεύει στο διαδίκτυο «καταδεικνύεται προφανώς η παραβίαση των πολυγωνικών ορίων των προς υλοτόμηση καθορισμένων από τα πρωτόκολλα εκτάσεων». Στην ίδια αναφορά δίνεται και συγκεκριμένο παράδειγμα παράνομης υλοτόμησης, με συμπαιγνία του Δασαρχείου που αποδέχτηκε ψευδές τοπογραφικό διάγραμμα που υπέβαλε η εταιρία.

Η κωλοτούμπα και στις Σκουριές άρχισε πριν τις βουλευτικές εκλογές. Ο νεοεκλεγείς, με την υποστήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, δήμαρχος Αριστοτέλη είναι αυτός που ανέλαβε να «λειάνει τις γωνίες», αναζητώντας συμβιβαστική λύση, με «οριοθέτηση», «έλεγχο» και «αντισταθμιστικά οφέλη». Μετά τις εκλογές οι συριζαίοι της περιοχής άρχισαν τις προσπάθειες της διάλυσης του μαχητικού κινήματος των κατοίκων, με αποκορύφωμα το ανοιχτό σαμποτάρισμα της πρώτης μετεκλογικής διαδήλωσης που οργάνωσαν στο βουνό οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι. Το «ενδιαφέρον για την εργασία των μεταλλωρύχων» μπαίνει στην ίδια μοίρα με το «ενδιαφέρον για την προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση της νομιμότητας». Είναι φανερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται, γιατί και τοπικά και κεντρικά καλλιέργησε ελπίδες στους κατοίκους, ενώ δε θέλει να τα βάλει με μια ισχυρή καπιταλιστική επιχείρηση, σε μια περίοδο που η «προσέλκυση επενδυτών» αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της κυβέρνησης.

Θα είναι πολύ δύσκολο, όμως, να κοροϊδέψει η κυβέρνηση τον κόσμο της περιοχής που βρίσκεται τόσα χρόνια στον αγώνα. Ομως αυτός ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να περιμένει τίποτα απ’ αυτή την κυβέρνηση. Ο αγώνας του πρέπει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να ενταθεί, δημιουργώντας νέα κοινωνικά και πολιτικά δεδομένα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Σκουριές

Γιατί ο Γ. Τσιρώνης δεν εφαρμόζει την απόφαση για τον επιστημονικό ορισμό του δάσους;
Επόμενο άρθρο

Σκουριές

It ain’t over till the fat lady sings*

Σχετικά Αρθρα

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04

Το βουνό κατέβηκε αυτή τη φορά στη Γλυφάδα – Ενας θάνατος και μεγάλες καταστροφές

Αν η απαίτηση για ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία, που ξεκινάει από τα βουνά, δε γίνει οργισμένη λαϊκή απαίτηση, θα είμαστε διαρκώς στο ίδιο έργο θεατές

Περιβάλλον 22 Ιαν 2026, 21:10

Ο Πάρνωνας καταστρέφεται, οι κάτοικοι του Κοσμά Αρκαδίας αντιστέκονται στην καταστροφή, η κυβέρνηση τρομοκρατεί

Περιβάλλον 19 Ιαν 2026, 09:31
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

20 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Τα πειθαρχικά δεν μας τρομοκρατούν – Ανταπόκριση από την Τρίπολη

19 Φεβ 2026, 21:05
Οικονομία

Πάρτε κελεμπίες, απόκριες έχουμε…

19 Φεβ 2026, 20:42
Παιδεία

ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ: Δεν θα επιτρέψουμε τη μετατροπή των πανεπιστημίων σε κοινωνικά, πολιτιστικά, πολιτικά αποστειρωμένους χώρους

19 Φεβ 2026, 20:02
Ιστορία

Ενας Ακροναυπλιώτης, από τους 200 της Καισαριανής, σαν θεατρικός ήρωας του Γκόρκι

19 Φεβ 2026, 18:29
Καταστολή

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

19 Φεβ 2026, 14:24
Διεθνή

H Oλιβιά Ζεμόρ, πρόεδρος της γαλλικής Europalestine, κατηγορείται για… «υποστήριξη της τρομοκρατίας»

19 Φεβ 2026, 13:44
Καταστολή

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

19 Φεβ 2026, 13:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Φλεβάρη

19 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Τίποτα δεν μπορεί να τους σταματήσει: Η Γάζα της αντίστασης, η Γάζα της αισιοδοξίας γιορτάζει

18 Φεβ 2026, 21:04
Πολιτισμός

Βερολίνο: Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο καλύτερης ταινίας η Μπεν Χανία, δημιουργός της ταινίας «Η Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ»

«Η ειρήνη δεν είναι άρωμα που ψεκάζεται πάνω από τη βία για να αισθάνονται άνετα οι εξουσίες», δήλωσε η σκηνοθέτιδα από την Τυνησία

18 Φεβ 2026, 19:49
Παιδεία

Επιμένει προκλητικά το ΕΜΠ στις εξοπλιστικές μπίζνες

18 Φεβ 2026, 14:34
Υγεία

Μετατρέπουν το πρώην «Λοιμωδών» σε τόπο «εξορίας» ανεπιθύμητων γιατρών!

18 Φεβ 2026, 13:15
Η παπάρα

Εκλογική στρατηγική fabriqué en France

18 Φεβ 2026, 12:06
Αθλητισμός

Αρωμα Παλαιστίνης και στο All Star 2026 του ΝΒΑ

18 Φεβ 2026, 10:22
Αθλητισμός

Ανεπιθύμητοι και στους χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες οι σιωνιστές

18 Φεβ 2026, 08:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Φλεβάρη

18 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Μια σκληρή συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, αδίστακτη καριερίστρια (για την Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ)

17 Φεβ 2026, 21:56
Εργατικά

Τσατσιλίκι: Ο έσχατος εξευτελισμός του εργαζόμενου ανθρώπου

17 Φεβ 2026, 19:42
Καταστολή

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

17 Φεβ 2026, 18:46
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Φλεβάρη

Ημέρα κοινωνικής δικαιοσύνης.

1902: Πεντακόσιοι νεκροί στη Βαρκελώνη σε συγκρούσεις απεργών-αστυνομίας.

1931: 61 νεκροί στο Καλάο (Περού) σε συμπλοκές στρατού-ανταρτών.

1932: Η Σοβιετική Ένωση αφαιρεί τη ρωσική υπηκοότητα από τον Λέοντα Τρότσκι.

1954: Επιστροφή 1.148 ελλήνων πολιτικών προσφύγων από την Ουγγαρία.

1972: Καταδίκη πέντε μελών του ΠΑΜ.

1973: Βόμβες της ΕΑΝ σε αυτοκίνητα ξένων αποστολών στο Παλαιό Φάληρο.

1973: Δύο καταδίκες μελών της ΑΑΑ.

1974: Συλλαμβάνονται 35 ηγετικά στελέχη του ΚΚΕ.

1977: Βόμβα στην αποθήκη προϊόντων του Στασινόπουλου (ΕΛΑ).

1996: Η Τώνια Αντωνίου (ΠαΣοΚ) γίνεται η πρώτη γυναίκα που ψηφίζεται να ηγηθεί σε πολιτική νεολαία.

2000: Ο υπαστυνόμος Θοδωρής Χαλουλάκος πυροβολεί αυτοκίνητο και αφήνει παράλυτο τον 18χρονο μαθητή Σωτήρη Κατσιώτη (Λούτσα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Σκουριές

    17Ν
    • Σκουριές

      Εφετείο 17Ν
  • Σκουριές

    ΕΛΑ
    • Σκουριές

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Σκουριές

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Σκουριές

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Σκουριές

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Σκουριές

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκουριές

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Σκουριές

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Σκουριές

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Σκουριές

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκουριές

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Σκουριές

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σκουριές

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Σκουριές

      Σκουριές

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σκουριές

      Σκουριές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σκουριές

      Σκουριές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σκουριές

      Σκουριές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σκουριές

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Ποιοι είμαστε
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Επικοινωνία
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Όροι χρήσης
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Ποιοι είμαστε
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Επικοινωνία
  • Σκουριές

    Σκουριές

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo