Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση
  • Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ
  • Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ
  • Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16
  • Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές
  • Σαν σήμερα 30 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Περιβάλλον»Η λίμνη της Στυμφαλίας δε θα γίνει αγρότοπος της Πειραιώς
Περιβάλλον

Η λίμνη της Στυμφαλίας δε θα γίνει αγρότοπος της Πειραιώς

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Αυγ 2016, 10:30

Στις 16 Ιούλη, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Υγρότοπος θα παραμείνει η λίμνη της Στυμφαλίας» γράφαμε: «Εστω και μετά πολλών βασάνων, έστω και με καθυστέρηση, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Ν. Μπακουλόπουλος, συνέταξε (στις 6 Ιούλη) το αναγκαίο έγγραφο, με το οποίο τερματίζεται -κατά τη γνώμη μας- η προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς να μετατρέψει τον υδροβιότοπο της λίμνης της Στυμφαλίας σε αγρότοπο παραγωγής καλα-μιών από τα οποία θα εξασφαλίζεται φτηνή βιομάζα για την παραγωγή πέλετ».

Και καταλήγαμε: «Η συνεχής πίεση έφερε αποτέλεσμα. Ο Γενικός Διευθυντής Κ. Δημόπουλος αναγκάστηκε να συγκαλέσει σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων στην οποία πήραν μέρος και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, μεταξύ των οποίων και ο Ν. Μπακουλόπουλος. Σ’ αυτή τη σύσκεψη υποχρεώθηκαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες από την Πελοπόννησο να στείλουν έγγραφο στην Τράπεζα Πειραιώς, για να της τονίσουν ότι το μαζικό ξεπάτωμα του καλαμιώνα της λίμνης της Στυμφαλίας δεν επιτρέπεται και ότι η διαχειριστική μελέτη της δεν μπορεί να γίνει δεκτή. Η νέα διαχειριστική μελέτη θα πρέπει να εγκριθεί από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου».

Δε θα γράφαμε ότι τερματίζεται η προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς να μετατρέψει τη λίμνη της Στυμφαλίας σε αγρότοπο παραγωγής καλαμιών, αν είχαμε προσέξει ότι ο Ν. Μπακουλόπουλος , αλλά το έστειλε μόνο στη Γενική Διεύθυνση Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων και το κοινοποίησε στη Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος (ΓΔΑΠΔΑ) και στη Διεύθυνση Δασών Κορίνθου, όπως μπορείτε να δείτε καθαρά στη φωτογραφία. Με άλλα λόγια, ο Μπακουλόπουλος έστειλε το έγγραφο μόνο στους υπηρεσιακούς παράγοντες που συμμετείχαν στη σύσκεψη στις 2 Ιούνη στα κεντρικά γραφεία της ΓΔΑΠΔΑ και στον εαυτό του! Δηλαδή σ’ εκείνους που γνώριζαν ήδη τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη και όχι σ’ εκείνους που είχαν συγκεκριμένες βλέψεις στο φυσικό πλούτο της λίμνης και πρέπει να ενημερωθούν να ξεχάσουν αυτές τις βλέψεις.

Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαίνεται σαν μια αλλοπρόσαλλη, χωρίς λογική κίνηση, είναι κατά τη γνώμη μας μια σκόπιμη κίνηση, για να δοθεί χρόνος στην Τράπεζα Πειραιώς και στον εκπρόσωπό της Δ. Δημόπουλο να συνεχίσουν τις πιέσεις για να μετατρέψουν τη λίμνη της Στυμφαλίας σε αγρότοπο παραγωγής βιομάζας για πέλετ.

Ο Ν. Μπακουλόπουλος πρέπει άμεσα να στείλει το έγγραφο αυτό στην Τράπεζα Πειραιώς και στον Δ. Δημόπουλο, για να καταλάβουν ότι μπήκε τέλος στην απόπειρά τους να μετατρέψουν τη λίμνη της Στυμφαλίας σε αγρότοπο. Και ο ασκών χρέη γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης οφείλει να διατάξει άμεσα ΕΔΕ σε βάρος του Ν. Μπακουλόπουλου και να στείλει το φάκελο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας για τη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών του. Για να καταλάβει ο κύριος αυτός ότι δεν μπορεί να παίζει με τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συσκέψεων, ούτε να θεωρεί τη δημόσια περιουσία προσωπικό του τσιφλίκι.

Για μας δε υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι ο Ν. Μπακουλόπουλος έχει δικό του δίαυλο επικοινωνίας με τον Δ. Δημόπουλο και ότι τον ενημέρωσε για το έγγραφο που έφτιαξε και τη μεθόδευση ως προς την αποστολή του. Δηλαδή, να μην το στείλει στην Τράπεζα Πειραιώς, αφήνοντάς της ανοιχτό το πεδίο για τη συνέχιση των πιέσεων στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου.

Δεν γνωρίζουμε εάν ο Δ. Δημόπουλος έχει βάλει σε εφαρμογή σχέδιο για την άσκηση πιέσεων στον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Κορίνθου. Είδαμε όμως ολοσέλιδο άρθρο του στην πολυτελή έκδοση της Τράπεζας Πειραιώς «ΕΠΙ ΓΗΣ» (τεύχος Νο 07, Καλοκαίρι 2016), που μοιράζεται δωρεάν (και) στις δημόσιες υπηρεσίες. Στο άρθρο αυτό, που έχει τον παραπλανητικό τίτλο «LIFE-Stymfalia / Ζωντανεύοντας τη λίμνη Στυμφαλία – Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα», ο Δ. Δημόπουλος συνεχίζει να υπερασπίζεται το σχέδιο της Τράπεζας Πειραιώς να μετατρέψει τη λίμνη της Στυμφαλίας σε αγρότοπο/μπίζνα.

Αδικα κουράζεται. Η λίμνη της Στυμφαλίας θα παραμείνει υδροβιότοπος. Το έγγραφο του Ν. Μπακουλόπουλου, που αυτός θα αναγκαστεί –θέλει, δε θέλει- να το στείλει στον εκπρόσωπο της Τράπεζας Πειραιώς, βάζει ταφόπλακα στα αντιπεριβαλλοντικά σχέδια.

Επί τη ευκαιρία, όμως, μιας και είδαμε αυτό το ιταμό άρθρο του Δ. Δημόπουλου στη φυλλάδα της Τράπεζας Πειραιώς, θα θέλαμε να κάνουμε ένα γενικότερο σχόλιο. Η ιταμότητα φαίνεται από την αρχή ακόμα, καθώς από τη μια μιλούν για μπίζνες και από την άλλη το συγκεκριμένο άρθρο φιλοξενείται σε μια στήλη με τη βινιέτα «Greening» (Πρασινίζοντας)! Εχουν, προφανώς, στο μυαλό τους την «πράσινη ανάπτυξη», που ως στρατηγική κατεύθυνση την πέρασαν στον Γιωργάκη Παπανδρέου.

Η λογική που πλασάρει ο «πράσινος» μάνατζερ της Τράπεζας Πειραιώς είναι η λογική του πλιάτσικου: αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την προστασία του περιβάλλοντος, πρέπει να κάνουμε μπίζνες για να εξασφαλίσουμε κονδύλια για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην περίπτωση της λίμνης της Στυμφαλίας αυτό μεταφράστηκε ως εξής: «αφού δεν μπορούμε να την προστατέψουμε ως υδροβιότοπο, ας την μετατρέψουμε σε αγρότοπο παραγωγής καλαμιών»!

Υπάρχει «πρόβλημα κατάληψης της λίμνης από καλάμι, ως αποτέλεσμα του ευτροφισμού και της έλλειψης σωστής διαχείρισης», γράφει ο Δημόπουλος. Ακόμα κι έτσι να είναι, όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διατήρηση της λίμνης ως υδροβιότοπου δεν έχει παρά να απευθυνθεί στην αρμόδια υπηρεσία (της οποίας μάλιστα προΐσταται ένας δασολόγος που επί πολλά χρόνια έχει δώσει αγώνες για την προστασία της συγκεκριμένης λίμνης) και να της προσφέρει τη βοήθειά του. Ο Δημόπουλος και η Πειραιώς, όμως, δεν ενδιαφέρονται για τη λίμνη. Στόχος τους είναι «η δημιουργία επιχειρηματικού σχήματος που θα συνεισφέρει στη χρηματοδότηση των δράσεων προστασίας στο μέλλον»! Το έχει δεμένο κόμπο μάλιστα: «έχει ξεκινήσει η δημιουργία επιχειρηματικού σχήματος που της περιοχής και θα υποστηρίξει οικονομικά τη διαχείριση της λίμνης μετά τη λήξη του προγράμματος».

Ξέρετε σε τι συνίσταται η αειφορία; Οχι στην προστασία της λίμνης ως υδροβιότοπου με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες απαιτήσεις προστασίας της πανίδας και χλωρίδας του, αλλά στην εξασφάλιση της συνεχούς παραγωγής καλαμιών, που θα τα κόβουν εξασφαλίζοντας βιομάζα, φτηνή πρώτη ύλη για πέλετ. Για κάποιον που θέλει να προστατέψει το περιβάλλον ο καλαμιώνας είναι παράγων προστασίας στο διηνεκές ενός σημαντικού υδροβιότοπου. Για τους μανατζαραίους τύπου Δημόπουλου ο καλαμιώνας είναι παράγων εξασφάλισης μέγιστου κέρδους. Δε θέλει τον καλαμιώνα ως καταφύγιο της άγριας ζωής, αλλά τον θέλει ως λιβάδι που θα το κουρεύει περιοδικά για να κονομάει.
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚαι στην κορφή… Στουρνάρας
Επόμενο άρθρο Στο περιθώριο πια η εξαθλίωση και το πραγματικό πρόσωπο του «ανθρωπισμού»

Σχετικά Αρθρα

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

Περιβάλλον 30 Ιούλ 2026, 21:17

(Και) οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας πυρπολούν τα δάση

Ενα αποκαλυπτικό βίντεο έκανε σκόνη το αφήγημα περί «εμπρηστών»

Περιβάλλον 23 Ιούλ 2026, 12:21

Οδοφράγματα της πλάκας αντί για Φράγματα Βάρους

Αναίσχυντη κοροϊδία από τον δεξιό δήμαρχο Γλυφάδας

Περιβάλλον 6 Φεβ 2026, 10:48

Ξαναπλημμύρισε η Θεσσαλία: αυτό θα γίνεται όσο δεν κατασκευάζουν Φράγματα Βάρους στα ορεινά

Περιβάλλον 2 Φεβ 2026, 19:58

Λένε «πρόληψη» και εννοούν να μην πνιγεί κανένας, όχι να αποσοβηθούν οι καταστροφικές πλημμύρες

Περιβάλλον 27 Ιαν 2026, 20:17

Στις ελληνικές καλένδες τα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της Αττικής Φράγματα Βάρους

Εκτός από τη Μαγνησία, όπου πρέπει να προστατευτεί η αμερικάνικη βάση του Στεφανοβίκειου

Περιβάλλον 26 Ιαν 2026, 15:04
Ροή Ειδήσεων
Περιβάλλον

Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση

30 Ιούλ 2026, 21:17
Η παπάρα

Οταν ο Τσίπρας βρίζει τη Ρόζα Λούξεμπουργκ

30 Ιούλ 2026, 11:52
Κόντρες

Η βαθυστόχαστη κυρία Μυρτώ

30 Ιούλ 2026, 09:02
Παιδεία

Ενιαίος Σύλλογος Διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

30 Ιούλ 2026, 07:11
Παιδεία

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο: «Εξωστρέφεια» σημαίνει (και) προσφορά υπηρεσιών στους εφοπλ(η)στές

30 Ιούλ 2026, 07:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

30 Ιούλ 2026, 00:01
Εργατικά

Συνεχίζεται μέσα στο καλοκαίρι η εκδικητική ομηρία της Χρύσας Χοτζόγλου

Παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ γνωμοδότηση του Πειθαρχικού ενάντια στη δυνητική αργία

29 Ιούλ 2026, 21:21
Διεθνή

Ευφυής στρατιωτική κίνηση του Ιράν στριμώχνει τους Αμερικάνους στα σχοινιά

29 Ιούλ 2026, 20:05
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων καλπάζει – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει προπαγάνδα αποσιώπησης

29 Ιούλ 2026, 18:15
Παιδεία

Η πρύτανης του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων σε ρόλο κυβερνητικού εκπρόσωπου

Καταγγελία του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών Π.Ι.

29 Ιούλ 2026, 13:40
Κόντρες

Λυπήσου τους, Dr Trump

29 Ιούλ 2026, 13:15
Πολιτική

Ευλόγησον δέσποτα Νόλαν

29 Ιούλ 2026, 11:14
Διεθνή

Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από το Ιράν για την επίθεση σε τάνκερ του

29 Ιούλ 2026, 09:17
Αθλητισμός

Ο Πεπ και τα Παλαιστινιόπουλα

29 Ιούλ 2026, 08:46
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Ιούλη

29 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληρή απάντηση της Χεζμπολά στον λιβανέζο υπουργό Εξωτερικών

28 Ιούλ 2026, 21:43
Εργατικά

Εξαμίλια Κορινθίας: Ενα ακόμα καπιταλιστικό έγκλημα

28 Ιούλ 2026, 19:22
Διεθνή

Ιράν: Το καθεστώς του Ορμούζ είναι υπόθεση δική μας και του Ομάν, όχι των ΗΠΑ

Συνομιλίες Αραγτσί με τους ομολόγους του από Ομάν και Σαουδική Αραβία

28 Ιούλ 2026, 12:29
Καταστολή

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

28 Ιούλ 2026, 09:52
Παιδεία

Διορισμοί εκπαιδευτικών με το σταγονόμετρο

28 Ιούλ 2026, 08:38
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Ιούλη

Ημέρα φιλίας.

Κούβα: Ημέρα μαρτύρων επανάστασης.

1903: Σε παράνομο συνέδριο του Εργατικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ρωσίας σχηματίζονται δύο μπλοκ: Οι οπαδοί του Λένιν μπολσεβίκοι (πλειοψηφούντες) και του Μάρτοφ μενσεβίκοι (μειοψηφούντες) με κοινό σκοπό την ανατροπή του τσαρικού καθεστώτος.

1919: Επέμβαση του στρατού σε φυλετικές ταραχές στο Σικάγο, 31 νεκροί και πεντακόσιοι τραυματίες.

1920: Δολοφονείται ο Ιων Δραγούμης.

1931: Ανταλλαγή πυροβολισμών σε απόπειρα της αστυνομίας να διαλύσει συγκέντρωση εκατό ατόμων στις Σέρρες. Νεκρός αξιωματικός της χωροφυλακής, τραυματίας ο διοικητής της.

1955: Συλλαμβάνεται η Ρούλα Κουκούλου, σύζυγος του Νίκου Ζαχαριάδη.

1978: Βόμβα και εμπρησμός στην είσοδο της πλαζ ΕΟΤ Αλίμου, αναγραφή συνθημάτων (ΕΛΑ).

2006: Πεθαίνει ο Murray Bookchin.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Πιστεύω στη δύναμη της πολιτικής γιατί έχει τη δυνατότητα να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τους ανθρώπους. Και δεν μπορώ να κατανοήσω καθόλου κάποιους πολύ αριστερούς, τόσο πολύ, που λένε ότι εμείς δεν θα ασχοληθούμε ποτέ με τη διακυβέρνηση παρά μονάχα στη δεύτερη παρουσία του σοσιαλισμού. Οι οποίοι έχουν την ευκολία να φεύγουν από τα προβλήματα και την ευκολία να το παίζουνε πάντοτε τζάμπα μάγκες διαμαρτυρόμενοι, αλλά ποτέ αναλαμβάνοντας ευθύνη. Πώς αλήθεια θα κάνεις τις συνθήκες καλύτερες για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό αν δεν πάρεις την ευθύνη;

Αλέξης Τσίπρας

(Αυτό το θεωρητικά αμόρφωτο ον κάνει κάτι διαδικτυακά event με τίτλο «Ask Alexis Live», όπου απαντά σε ερωτήσεις πολιτών. Επανέφερε, λοιπόν, τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς». Maς λέει ότι θέλει την αστική κυβέρνηση για να βελτιώσει τις συνθήκες «για τους εργαζόμενους, για τους φτωχούς, για αυτούς που είναι στον κοινωνικό αποκλεισμό». Το είδαμε αυτό την περίοδο 2015-19 που ξανακυβέρνησε, παίρνοντας την κυβέρνηση με ωμά ψέματα και χυδαίες υποσχέσεις για νταούλια και ζουρνάδες. Αν σταματούσε εκεί, στα νέα ωμά ψέματα και τις νέες χυδαίες υποσχέσεις, που είναι μάλιστα πιο «μαζεμένα» από τα προηγούμενα, ίσως να μην ασχολούμασταν μαζί του. Εχει περάσει σχεδόν ενάμισος αιώνας από τότε που ο Μπερνστάιν διατύπωσε τη θεωρία της «κυβερνώσας αριστεράς» και το θέμα θεωρητικά έχει εξαντληθεί. Ομως αυτός ο πολιτικός αλήτης προκαλεί μιλώντας για «τζάμπα μάγκες», που δεν «αναλαμβάνουν ευθύνη». Μετά τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκράτη Μιλεράν στην κυβέρνηση του Βαλντέκ-Ρουσό, δίπλα στον δήμιο των Κομμουνάρων στρατηγό Γκαλιφιέ, η Ρόζα Λούξεμπουργκ έγραψε σε μια σειρά άρθρων στη Λαϊκή Εφημερίδα της Λειψίας – Leipziger Volkszeitung – έναν οξύτατο θεωρητικό και πολιτικό λίβελλο ενάντια στον «κυβερνητισμό». Οχι μόνο από άποψη αρχών, αλλά και με βάση την πείρα του μιλερανισμού. Γενικεύοντας θεωρητικά αυτή την πείρα, έγραψε: «Μέσα στην αστική κοινωνία, η σοσιαλδημοκρατία είναι από τη φύση της κόμμα της αντιπολίτευσης. Δέν πρέπει να γίνει κυβερνητικό κόμμα παρά πάνω στα ερείπια του αστικού κράτους». Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ «τζάμπα μάγκας»; Ηταν η Ρόζα Λούξεμπουργκ, ο Καρλ Λίμπκνεχτ, ο Βλαντιμίρ Λένιν και όλοι οι επαναστάτες σοσιαλδημοκράτες εκείνης της εποχής άνθρωποι που απλά «διαμαρτύρονταν» χωρίς να «αναλαμβάνουν ευθύνη»; Η Ιστορία έχει απαντήσει στο ερώτημα. Σημασία έχει τι ευθύνη αναλαμβάνει κάποιος και για λογαριασμό ποιων. Ο Τσίπρας και οι όμοιοί του, πάντως, δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό «των εργαζόμενων, των φτωχών, των κοινωνικά αποκλεισμένων». Αναλαμβάνουν ευθύνη για λογαριασμό των ντόπιων κεφαλαιοκρατών και των ιμπεριαλιστών επικυρίαρχων. Το πρόβλημα με αυτά τα πολιτικά καθάρματα είναι ότι δηλώνουν αριστεροί και συμπεριφέρονται ως υβριστές της Αριστεράς)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo