ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, Τετάρτη 26 Μάη 2010

0

8:19 Η βραδινή βάρδια στη γέφυρα πέρασε εύκολα. Είμαστε ανοιχτά της Αμοργού (36 ̊43’ 911’’Ν, 25 ̊ 44’ 561’’ Ε) και κρατάμε πορεία 100 ̊.

10:10 Συναντηθήκαμε με το επιβατικό πλοίο της αποστολής ανοιχτά της Αστυπάλαιας, με το οποίο συμπλεύσαμε για περίπου 10 λεπτά. Ακούστηκαν συνθήματα και από τα δύο πλοία όπως «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» κτλ. Πήραμε όλοι δύναμη και συνεχίζουμε το ταξίδι μας, παρά τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της παλαιότητας του πλοίου. Είμαι αρκετές ώρες άυπνος λόγω της βραδινής βάρδιας στη γέφυρα και είναι ώρα να πέσω κι εγώ για ύπνο.

20:38 Περάσαμε την Τήλο και κατευθυνόμαστε προς Ρόδο. Κρατάμε πορεία 100 ̊ και πηγαίνουμε με 8,5 κόμβους με τη βοήθεια του καιρού. Υπολογίζουμε ότι θα είμαστε στο λιμάνι της Ρόδου κατά τις 00:30. Εκεί θα φορτώσουμε καύσιμα για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.

Εχουμε ήδη ετοιμάσει το πλοίο για την άφιξη μας στο λιμάνι της Ρόδου. Στις δουλειές του βαποριού δυστυχώς δεν συμμετέχουν όλοι. Προσπαθούμε να κάνουμε σαφές και στους υπόλοιπους ότι αυτή η αποστολή έχει άλλες απαιτήσεις και ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουμε έτσι ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Αντιμετωπίζουμε αρκετά προβλήματα με διάφορα όργανα του πλοίου. Ευτυχώς ο καπετάνιος μας είναι έμπειρος και δεν μας προβληματίζουν τόσο αυτά τα προβλήματα. Το δορυφορικό Broadband δεν δουλεύει, με αποτέλεσμα να μην έχουμε Internet, κάτι που ελπίζουμε να λυθεί όταν φτάσουμε Ρόδο. Διάφορα προβλήματα υπάρχουν αλλά είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε και αυτό μας βοηθάει στο να τα ξεπερνάμε.

Επόμενη ενημέρωση από το λιμάνι της Ρόδου.

Συντροφικά,
Μιχάλης Γ. 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: