Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • «Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς
  • Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 
  • Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη
  • Σαν σήμερα 15 Μάη
  • Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια
Παιδεία

Ξεσηκωμός ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Ιαν 2024, 12:16

Με την επιστροφή στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ξεκίνησαν οι αντιδράσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, από τους φοιτητές, τα μέλη ΔΕΠ των πανεπιστημίων, τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, τους εκπαιδευτικούς των άλλων δύο βαθμίδων της εκπαίδευσης, αλλά και από οργανώσεις εργαζομένων σε άλλους κλάδους, ενόψει και του πανεκπαιδευτικού συλλαλητήριου στις 11 του Γενάρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε πολλές πόλεις της περιφέρειας. 

Μητσοτάκης και Πιερρακάκης δεν θα κάνουν «περίπατο» όπως ευελπιστούσαν κατεδαφίζοντας τη ρητή απαγόρευση του άρθρου 16 μέσω του νομικού τρικ του άρθρου 28.

Η αντίσταση στην ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων δεν είναι μόνο εκπαιδευτικό πρόταγμα, αλλά καθήκον όλης της εργαζόμενης κοινωνίας, τα παιδιά της οποίας φοιτούν στα δημόσια πανεπιστήμια και θα υποστούν μεγάλο πλήγμα.

Aνακοίνωση του ΔΣ μελών ΔΕΠ του Πάντειου Πανεπιστήμιου

Το ΔΣ του Συλλόγου Μελών ΔΕΠ Παντείου Πανεπιστημίου εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στο προωθούμενο κυβερνητικό σχέδιο νόμου με τον ψευδεπίγραφο και παραπλανητικό τίτλο “Ελεύθερο πανεπιστήμιο”.

  1. Το νομοσχέδιο παραβιάζει ευθέως το άρθρο 16 του Συντάγματος, παραβίαση την οποία η κυβέρνηση και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί της βαφτίζουν “παράκαμψη”.
  2. Ιδρύει ιδιωτικά “πανεπιστήμια”, όπου μόνο όσοι έχουν χρήματα θα μπορούν να έχουν πρόσβαση: «πληρώνεις; παίρνεις πτυχίο». Ως αποτέλεσμα θα υποβιβαστούν όλα τα πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων.
  3. Θα μετατρέψει τα κάθε είδους κολέγια σε “πανεπιστήμια”,  παρότι δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις επιστημονικές προδιαγραφές των πανεπιστημίων.Ταυτόχρονα θα δημιουργήσει συνθήκες για να γίνουν τα δημόσια πανεπιστήμια εκείνα που θα δίνουν τη σφραγίδα ποιότητας σε ξένα ιδιωτικά ιδρύματα μέσω συμπράξεων.
  4. Βαφτίζει τα ιδιωτικά “πανεπιστήμια” μη κερδοσκοπικά, ενώ αποτελούν ξεκάθαρα ένα πεδίο κεδροσκοπίας επιχειρηματιών.
  5. Τα βαφτίζει “ελεύθερα” ενώ στην πραγματικότητα σε αυτά βασιλεύει η ανελευθερία, το διευθυντικό δικαίωμα του εργοδότη, η αναγκαστική σιωπή των διδασκόντων. Καμιά διδασκαλία και καμιά έρευνα δεν μπορεί να γίνει σε τέτοιες μεσαιωνικές συνθήκες..
  6. Κρατά τα δημόσια πανεπιστήμια στη μιζέρια, με έναν προϋπολογισμό μνημονιακό, στο 1/3 εκείνων που υπήρχαν πριν τα μνημόνια, χωρίς τις αναγκαίες προσλήψεις διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, χωρίς υποδομές.

Η χώρα μας είναι η τελευταία στην ΕΕ ως προς τις δαπάνες για την παιδεία. Η μέση ετήσια δαπάνη ανά φοιτητή στην Ελλάδα είναι 1.780 ευρώ έναντι 10.132 ευρώ του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 16 φοιτητές ανά διδάσκοντα, ενώ στην Ελλάδα είναι 49 φοιτητές ανά διδάσκοντα. Οι μισθοί των μελών ΔΕΠ βρίσκονται στο 40-50% της προ μνημονιακής περιόδου.

Το ΔΣ καλεί τα μέλη του συλλόγου να υψώσουν τη φωνή τους, να ορθώσουν το ακαδημαϊκό τους κύρος, να συμπλεύσουν το συνενώσουν με τις αγωνιστικές αντιδράσεις των φοιτητικών συλλόγων και όλων των παραγόντων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, απαιτώντας σθεναρά να μην προχωρήσει το αντισυνταγματικό αυτό νομοσχέδιο.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην προϊούσα εμπορευματοποίηση –ιδιωτικοποίηση του Πανεπιστημίου για αναβαθμισμένη, δημόσια δωρεάν ανώτατη παιδεία, υψηλού επιστημονικού επιπέδου σε όφελος της κοινωνίας και της νεολαίας.

Ψήφισμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε έτοιμη να καταθέσει τις επόμενες μέρες νομοσχέδιο με τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» με στόχο να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα, παραβιάζοντας με νομικίστικες λαθροχειρίες το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Πιστή στο νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό της δόγμα, έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο για την απαξίωση του δημόσιου Πανεπιστημίου με τη δραματική μείωση του αριθμού των εισακτέων μέσω της επιβολής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, την απειλούμενη βιωσιμότητα πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων της Περιφέρειας -και όχι μόνον- και τη θεσμοθέτηση ενός αντιδημοκρατικού πλαισίου διοίκησης των ΑΕΙ με το Ν.4957/2022 με τον οποίο επιδιώκεται η πλήρης μετατροπή των Πανεπιστημίων σε επιχειρήσεις.

Η δηλωμένη πρόθεση να ψηφιστεί άμεσα ένα τέτοιο νομοσχέδιο που ανατρέπει εκ βάθρων την λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης χωρίς συστηματική διαβούλευση (όπως κάνουν σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις) καταδεικνύει την έλλειψη μιας πραγματικά συνεκτικής και σταθερής στρατηγικής για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Η ΔΕ της ΠΟΣΕΕΔΙΠ είναι αντίθετη με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων καθώς επίσης και με τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων με επιχειρηματικούς όρους.

Διεκδικούμε:

  • Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση
  • Αύξηση της χρηματοδότησης των δημόσιων Πανεπιστημίων, ενίσχυση όλων των κατηγοριών προσωπικού, βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών σπουδών, σίτισης και στέγασης των φοιτητών
  • Εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων του δημόσιου Πανεπιστημίου

Καλούμε τους πρωτοβάθμιους συλλόγους σε συντονισμό με την Ομοσπονδία, τους συλλόγους ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ, Διοικητικού Προσωπικού και Φοιτητών, να διεκδικήσουν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου με τον υποτιμητικό για τα δημόσια Πανεπιστήμια τίτλο «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο».

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια φοιτητών, μαθητών, πανεπιστημιακών και εργαζόμενων στα ΑΕΙ την Πέμπτη 11/1 σε όλες τις πόλεις. Στην Αθήνα στις 12:00 στα Προπύλαια.

Απόφαση της ΟΛΜΕ

Ολες και όλοι στις κινητοποιήσεις κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ομόφωνα στηρίζει το δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων και καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση των φοιτητών/-τριών την Πέμπτη 11/1 στις 12 στα Προπύλαια (και σε όλες τις κινητοποιήσεις ανά τη χώρα).

Για το λόγο αυτό προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 14.00 την Πέμπτη 11/1/2024.

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α.Π.Θ.

Απόφαση ΔΣ ΕΣΔΕΠ ΑΠΘ

Η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και το πραγματικό ζητούμενο στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Οι αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου που προαναγγέλλουν την παράκαμψη του άρθρου 16 επιδιώκουν να θεμελιώσουν ένα καθεστώς πλήρους ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, σε συνέχεια όσων προηγούμενων νόμων-πλαισίων είχαν δρομολογήσει την προοπτική αυτή. Με τον πρόσφατο 4957/2022 επιταχύνεται η συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας, η απορρύθμιση της οργάνωσης των σπουδών, η αυτόματη αναγνώριση των τίτλων κολεγίων, η παρέμβαση στις διαδικασίες ακαδημαϊκής εξέλιξης του προσωπικού, η περαιτέρω υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας και των υποδομών των ΑΕΙ, η αύξηση του κόστους σπουδών. Το «ελεύθερο πανεπιστήμιο» του νέου νομοσχεδίου μία και μόνη «ελευθερία» υπηρετεί: το «άνοιγμα» της αγοράς πτυχίων τόσο με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, όσο και με την απλοποίηση των διαδικασιών και προϋποθέσεων για την αγοραπωλησία πτυχίων μέσω του δημόσιου.

Η ελληνική κοινωνία, οι διδάσκοντες και οι διδάσκουσες, οι φοιτητές και φοιτήτριες, η ίδια η εξέλιξη των επιστημών και των τεχνών στη χώρα μας, δεν έχει να ωφεληθεί σε τίποτα από την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αντιθέτως, οι κοινωνικοί φραγμοί ισχυροποιούνται, τα πτυχία και οι τίτλοι σπουδών μετατρέπονται σε  προσόντα χωρίς αντίκρισμα και διάρκεια, τα Ελληνικά ΑΕΙ στενάζουν από την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, ενώ από την άλλη η «απελευθέρωση» των πανεπιστημίων θα σημάνει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, θα εντείνει το κλίμα εκφοβισμού, τη συρρίκνωση μισθών, την κατηγοριοποίηση των ΑΕΙ και το κυνήγι χρηματοδοτήσεων.

Για αυτούς τους λόγους ο ΕΣΔΕΠ με την παρούσα απόφασή του αντιτίθεται:

  •   Στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την ίδρυση ιδιωτικών «ελεύθερων» πανεπιστημίων που θα πλήξει τη Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση.
  •   Στη λειτουργία των Δημόσιων Πανεπιστημίων με επιχειρηματικούς όρους.

 Διεκδικεί:

  •   Χρηματοδότηση και στελέχωση με προσωπικό, στο ύψος των σύγχρονων αναγκών των ΑΕΙ, των προσδοκιών της νεολαίας και της προόδου των επιστημών και των τεχνών προς όφελος της κοινωνίας.
  •   Εξασφάλιση επαρκών και δωρεάν όρων φοίτησης και διαβίωσης (σίτισης – στέγασης) των φοιτητών και φοιτητριών.
  •   Κάλυψη όλων των εισοδηματικών απωλειών και επιπλέον αύξηση των μισθών ανάλογη με την αύξηση του κόστους διαβίωσης των τελευταίων ετών, για όλο το προσωπικό, και με καθιέρωση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για το σύνολο των εργαζομένων στα ΑΕΙ.

Ο ΕΣΔΕΠ εκτιμώντας τη σοβαρότητα του θέματος της εξαγγελθείσας ίδρυσης των ιδιωτικών «ελεύθερων» πανεπιστημίων ως προς τις επιπτώσεις της τόσο για τα ΑΕΙ όσο και για το σύνολο της κοινωνίας, αποφασίζει τη  σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024, καλώντας ταυτόχρονα σε αγωνιστική συμπόρευση το σύνολο της ακαδημαϊκής κοινότητας. Η απάντηση του Πανεπιστημιακού κινήματος θα είναι ένα ξεκάθαρο και μαζικό «Δε θα περάσει!».

Ψήφισμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Ξεσηκωμός ! Η ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων δε θα περάσει

Η ΟΕΝΓΕ καταδικάζει την προσπάθεια ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ.

Τα ιδιωτικά ΑΕΙ αποτελούν μια ιστορική αντιδραστική τομή στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. σε πλήρη ταύτιση με την πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ δε διστάζει να μετατρέψει σε κουρελόχαρτο ακόμα και το Σύνταγμα.  Επικαλείται την «ευρωπαϊκή νομοθεσία» της ελευθερίας διακίνησης κεφαλαίων και επιχειρήσεων επιχειρώντας έτσι να παρακάμψει το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει ρητά την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, μέσω του άρθρου 28 που προβλέπει ότι οι διακρατικές συμφωνίες και το ευρωπαϊκό δίκαιο υπερτερούν του ελληνικού συντάγματος ( ! ) . Έτσι  τελικά προσπαθούν να καταργήσουν όχι μόνο την δημόσια εκπαίδευση αλλά και το ίδιο το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να αποφασίζει διαφορετικά από τα διευθυντήρια των Βρυξελλών  και τα λόμπυ των  επιχειρήσεων που διοικούν την ΕΕ.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΟΟΣΑ και επιχειρηματίες της εκπαίδευσης  μέσα από την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων επιδιώκουν:

⮚    Την ενίσχυση της μετατροπής της Παιδείας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σε εμπόρευμα και την υποταγή της γνώσης στα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κέρδος..

⮚    Την επιβολή  της λειτουργίας με βάση ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στα δημόσια Πανεπιστήμια που στα πλαίσια της λεγόμενης «ισοτιμίας στην αγορά» θα περικόψει ακόμα περισσότερο την κρατική χρηματοδότηση και στήριξη των δημόσιων ΑΕΙ  

⮚    Την συντριπτική υποβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων όπως ακριβώς με την δημιουργία και ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας και την ολόπλευρη ενίσχυσή του  προωθούν την υποβάθμιση και την εγκατάλειψη των δημόσιων νοσοκομείων, όπως συνολικά μέχρι τώρα η «συνύπαρξη» δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και η ιδιωτικοποίηση στην ενέργεια, την τηλεφωνία, τις συγκοινωνίες και συνολικά στις κοινωνικές υπηρεσίες και ανάγκες – σε πλήρη αντίθεση με το αφήγημα για βελτίωση και φτηνή πρόσβαση – οδήγησε σε υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών και των αγαθών σε σημείο που να εγκυμονούν και εγκληματικοί κίνδυνοι για το λαό (βλέπε Τέμπη, υγεία ιδιαίτερα στην πανδημία   κλπ).

⮚    Θα ανοίξει το δρόμο για την επιβολή διδάκτρων και στις προπτυχιακές σπουδές ενισχύοντας τους ταξικούς φραγμούς στην πρόσβαση των παιδιών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όποιος έχει λεφτά θα σπουδάζει, όποιος δεν έχει λεφτά δεν θα σπουδάζει.

⮚    Θα επιφέρει την παραπέρα υποβάθμιση των πτυχίων αλλά και των συνθηκών σπουδών. Θα πλήξει τα επαγγελματικά δικαιώματα και τους μισθούς.

⮚    Η ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ θα επιφέρει ένα ακόμα τεράστιο χτύπημα στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι αλλαγές που προωθήθηκαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Τράπεζα Θεμάτων, Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), που πετάνε δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω απ τα πανεπιστήμια  έγιναν ακριβώς για να προετοιμάσουν την «πελατεία» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και για αυτό το σχολείο θα γίνει ακόμα περισσότερο εξεταστικό κάτεργο.

⮚    Θα επιβάλει ένα βαθύτερο αυταρχικό αντιδημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας όπου ελεύθερα θα είναι μόνο τα επιχειρηματικά συμφέροντα και το κέρδος και θα εξοβελίζονται οι κοινωνικές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα ενώ θα πολλαπλασιαστούν τα εμπόδια και οι φραγμοί στην ελεύθερη φοιτητική συνδικαλιστική δράση. Θα κυριαρχήσει ο αυταρχισμός, η επιτήρηση, οι απαγορεύσεις και η καταστολή. (πανεπιστημιακή αστυνομία, κλπ)

⮚    Στον χώρο της Υγείας είναι από χρόνια δηλωμένες οι προθέσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ιδιοκτητών ιδιωτικών θεραπευτηρίων να ιδρύσουν «πανεπιστημιακού επιπέδου» ιδιωτικές ιατρικές, νοσηλευτικές και λοιπές σχολές επαγγελμάτων υγείας. Οι προθέσεις αυτές μάλιστα εκφράζονται μέσω πολιτικών παραγόντων όλων των αστικών μνημονιακών κομμάτων εξουσίας. Στόχος φυσικά είναι ο πλήρης έλεγχος και η ισόβια ομηρεία του νέου επιστημονικού υγειονομικού δυναμικού ήδη από την έναρξη των σπουδών στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των πάντων.

Το εκπαιδευτικό κίνημα και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα έχουν ιστορία γνώση και εμπειρία ανατροπής αυτού του σχεδίου που κυβερνήσεις, ΕΕ και ΟΟΣΑ προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια να περάσουν στην ελληνική εκπαίδευση. Όπως με το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του 2006 -2007, και τους  μεγάλους εκπαιδευτικούς αγώνες της περιόδου, ανέτρεψαν το σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση από την κυβέρνηση Καραμανλή και υποχρέωσαν την αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ να αποσύρει άρον άρον τη στήριξη της στην συνταγματική αναθεώρηση, έτσι και σήμερα θα δώσουν την μάχη για την ανατροπή του σχεδίου για ιδιωτικά ΑΕΙ μαζί με τον αγώνα για αξιοπρεπή εργασία, αυξήσεις για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας κόντρα στη μαζική φτωχοποίηση, τη λιτότητα και την ακρίβεια, για σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους και δημοκρατικά δικαιώματα και δημοκρατία στο Πανεπιστήμιο, το σχολείο και την κοινωνία.

Το νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης αποτελεί αιτία πολέμου ! Αγώνας τώρα για να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί. Αποφασιστικός αγώνας μέχρι την ανατροπή των σχεδίων της κυβέρνησης. Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στη νέα γενιά, να αντιπαλέψουμε τόσο τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων όσο και την επιχειρηματική λειτουργία του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Για νίκες και κατακτήσεις τώρα για το καθολικό δικαίωμα στη Μόρφωση, τη Δουλειά και τη Ζωή.

Να οικοδομήσουμε τώρα απέναντι στα σχέδιά τους ένα μέτωπο Παιδείας – Εργασίας – Δημοκρατίας

Διεκδικούμε:

∙         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία και σύγχρονες σπουδές.

Όχι στην κατάργηση του άρθρου 16 – όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, όχι στην επιχειρηματική εκπαίδευση. Απειθαρχία στους κανόνες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ που επιβάλλουν την ελευθερία των επιχειρήσεων πάνω από την ελευθερία στην γνώση και την ζωή.

∙         Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών μας.

∙         Κάτω το σχολείο εξεταστικός μαραθώνιος και «κόφτης» που εξασφαλίζει πελατεία στα ιδιωτικά.. Εδώ και τώρα κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της ΕΒΕ, αύξηση του αριθμού των εισακτέων στην κατεύθυνση της ελεύθερης πρόσβασης.

∙         Δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα. Πτυχία με αξία, μοναδική προυπόθεση για δουλειά..

∙         Αυξήσεις τώρα για κάλυψη όλων των απωλειών και κάλυψης της ακρίβειας και του πληθωρισμού για να ζούμε με αξιοπρέπεια από το μισθό μας.

Συμμετέχουμε αποφασιστικά και μαζικά  στις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 11 Γενάρη και καλούμε σε συντονισμό και άμεση συνέχιση και απεργιακή κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη Νίκη.

Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

“Πάρτε πίσω το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, υψώνει νέα άδικα τείχη στο λαό και τη νεολαία, στη μόρφωση των παιδιών μας.

Όταν ήδη ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πανάκριβο σχολείο, που μετράει τις ανάγκες των παιδιών μας σαν κόστος, που είναι ένας ατέλειωτος εξεταστικός μαραθώνιος, γεμάτο άδικους «κόφτες», είναι πρόκληση κάποιοι να εισέρχονται σε πανεπιστήμια, τελικά, με τα «αυστηρά κριτήρια» της τσέπης τους.

Όταν οι «πόρτες» των πανεπιστημίων κλείνουν για όσους έγραψαν 9.000 μόρια, δεν είναι υποκρισία να «ανοίγουν» για όσους έχουν 19.000 ευρώ να πληρώσουν;

Υποβαθμίζεται η αξία των πτυχίων των δημόσιων πανεπιστημίων.

Όταν ήδη το πτυχίο δεν εξασφαλίζει την εργασία στο επάγγελμα σπουδών με δικαιώματα, με 1/3 πτυχιούχους να ετερο-απασχολούνται και ¼ να είναι άνεργοι. 

Το δημόσιο πανεπιστήμιο για να «ανταγωνιστεί» τα ιδιωτικά θα γίνεται όλο και πιο ακριβό για τους φοιτητές και τις οικογένειες τους, όλο και πιο φθηνό για το κράτος, θα στρέφεται στους τομείς και τις λειτουργίες του, που φέρνουν έσοδα, απαξιώνοντας τελείως τις όποιες παροχές υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Οι μόνοι κερδισμένοι από το νομοσχέδιο είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την παιδεία και οι εργοδότες που θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό εργατικό δυναμικό.

Αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη, για μας και τα παιδιά μας, είναι το αποκλειστικά δημόσιο, πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου σπουδές και θα ενσωματώνει στο πτυχίο την δυνατότητα πλήρους πρόσβασης στο επάγγελμα.

Η αγανάκτηση να γίνει αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Διεκδικούμε:

– Απόσυρση του νομοσχεδίου-αντιδραστική τομή!

– Όχι στα ιδιωτικά-μη κρατικά πανεπιστήμια- όχι στην παράκαμψη του άρθρου 16

– Καμία σκέψη για αναθεώρηση του άρθρου 16

– Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες σπουδές

– Όχι στην υποβάθμιση των πτυχίων-Πτυχία που κατοχυρώνουν την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα

– Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις πραγματικές ανάγκες φοιτητών-εργαζομένων στα πανεπιστήμια

Μαζί με τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών και όχι μόνο να δώσουμε μαζική μαχητική απάντηση. Θα μας βρουν μπροστά τους. Είμαστε αποφασισμένοι. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών στις 11/1″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σπουδές με εξωφρενικά δίδακτρα θαυμάζει κι ονειρεύεται ο Πιερρακάκης

Kρατικοδίαιτα είναι τα «μη κρατικά μη κερδοσκοπικά» πανεπιστήμια!

Εκτύπωση 🖨
ΑΡΘΡΟ 16 ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο«Ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γα@@@ούν»
Επόμενο άρθρο 21 Γυμνάσια και Λύκεια υπό κατάληψη στα Χανιά

Σχετικά Αρθρα

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

Εργατικά 14 Μάι 2026, 18:49

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

Εργατικά 12 Μάι 2026, 22:31

Οργή εκπαιδευτικών για τους εκβιασμούς που ασκεί η Διεύθυνση ΠΕ Β΄ Αθήνας για να εφαρμοστεί η αξιολόγηση

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου

Εργατικά 12 Μάι 2026, 18:52

Φοιτητικοί Σύλλογοι: να μην τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16

Παιδεία 6 Μάι 2026, 22:01

Σε προανακριτικές διαδικασίες πρόεδροι Συλλόγων Γονέων για μαθητικές κινητοποιήσεις και καταλήψεις

Παιδεία 6 Μάι 2026, 20:13

Δήμος Αθήνας: αγνοεί τα αιτήματα των σχολείων, δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα του προσεισμικού ελέγχου, παραχωρεί τους σχολικούς χώρους για εξετάσεις κερδοσκοπικών φορέων

Ενημέρωση από τον τακτικό εκπρόσωπο των ΕΛΜΕ στο Δήμο Αθήνας

Παιδεία 4 Μάι 2026, 08:55
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

78 χρόνια από τη Νάκμπα | Ολοι/ες αύριο στην πορεία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

15 Μάι 2026, 13:03
Διεθνή

«Στον Λίβανο τον ήπιαμε» λέει (σε ελεύθερη απόδοση) διάσημος σιωναζιστής καραβανάς

15 Μάι 2026, 12:40
Κόντρες

Nτροπή σου, Σι Τζιπίνγκ 

15 Μάι 2026, 11:55
Υγεία

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ως ψηφοθηρικό σόου της Αγαπηδάκη

15 Μάι 2026, 08:44
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

15 Μάι 2026, 00:01
Διεθνή

Οσα κι αν χτίζουνε τειχιά κι αν τον κλοιό στενεύουν, τα ντρόουν είν’ αληταριά κι όλο θα ταξιδεύουν (video)

14 Μάι 2026, 22:24
Πολιτική

Aνέκρουσε πρύμναν το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ

14 Μάι 2026, 21:42
Κόντρες

Μαθημένοι στις κωλοτούμπες

14 Μάι 2026, 20:25
Εργατικά

Στις πειθαρχικές διώξεις απαντάμε συλλογικά και αγωνιστικά

Δευτέρα 18 Μάη, 1 μ.μ., στην Π.Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας (κτίριο ZEDA)

14 Μάι 2026, 18:49
Πολιτική

Προκαλούν οι Ουκρανοί

14 Μάι 2026, 14:26
Αθλητισμός

Χαιρετισμός στον Λαμίν Γιαμάλ από το λαό της Γάζας

14 Μάι 2026, 11:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Μάη

14 Μάι 2026, 00:01
Υγεία

Νοσοκομείο Νίκαιας: Στάση εργασίας των γιατρών αύριο ενάντια στη μείωση του αριθμού των ειδικευόμενων

13 Μάι 2026, 21:26
Διεθνή

Ισραήλ, βιαστή, δολοφόνε! Ακόμα και οι New York Times το αναγνωρίζουν τώρα

13 Μάι 2026, 19:56
Κόντρες

Δε βγαίνουν τα νούμερα

13 Μάι 2026, 15:02
Διεθνή

Για επερχόμενη συστημική κατάρρευση προειδοποιεί ο αρχηγός του σιωναζιστικού στρατού

13 Μάι 2026, 12:56
Η παπάρα

Ο καλύτερος μαθητής του Γκέμπελς είναι φιλο-σιωνιστής

13 Μάι 2026, 11:05
Πολιτική

O Oυκρανός έφτυσε τον Δένδια κι αυτός είπε ότι ψιχαλίζει

13 Μάι 2026, 10:06
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Μάη

13 Μάι 2026, 00:01
Εργατικά

Διαγραφή της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης από την Α΄ ΕΛΜΕ

12 Μάι 2026, 22:31
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Μάη

Ημέρα αντιρρησιών συνείδησης.

Ημέρα οικογένειας.

Ημέρα ευαισθητοποίησης για την οζώδη σκλήρυνση.

1932: Δολοφονείται ο ιάπωνας πρωθυπουργός Τσουγιόσι Ινουκάι.

1946: Δεξιοί οπλοφόροι σκοτώνουν τέσσερις δημοκρατικούς πολίτες στην Πύλο.

1969: Καταδικάζονται δεκαέξι στελέχη του ΚΚΕ από το στρατοδικείο Αθηνών.

1972: Αυθόρμητη διαδήλωση στο Σπόρτιγκ μετά από συναυλία του Γιάννη Μαρκόπουλου, οκτώ συλλήψεις.

1972: Βόμβα στο αυτοκίνητο του δικαστή Μπούντεντεμπεργκ καθιστά ανάπηρη τη γυναίκα του (RAF).

1985: Συμπλοκή στου Γκύζη, νεκρός ο Χρήστος Τσουτσουβής και τρεις αστυνομικοί.

1990: Βομβιστικές επιθέσεις κοντά σε σπίτια επωνύμων οικονομικών παραγόντων και στρατιωτικών ακολούθων στην Εκάλη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή ανέδειξε με εμφατικό τρόπο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στη γεωπολιτική και στην ενεργειακή ασφάλεια η Ευρώπη. Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε πρώτη στην επίθεση που δέχτηκε η Κύπρος και με τον τρόπο αυτό κάναμε ένα βήμα ιστορικής σημασίας γιατί υπενθυμίσαμε στην Ευρώπη το άρθρο 42 παράγραφος 7 των Ευρωπαϊκών Συνθήκων για την Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη με τη στήριξη που προσφέραμε στην Κύπρο.

Σταύρος Παπασταύρου

(Ο γνωστός για τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις του με τους σιωνιστές υπουργός Ενέργειας του Μητσοτάκη αποδεικνύεται άξιος μαθητής του Γκέμπελς. Και στο πλασάρισμα ψεύτικων ειδήσεων και στην αποσιώπηση πραγματικών ειδήσεων. Δέχτηκε καμιά επίθεση η Κύπρος; Δεν το ισχυρίστηκε κανένας. Ολοι μίλησαν για επίθεση στις βρετανικές βάσεις που βρίσκονται στην Κύπρο. Οι βάσεις, όμως, από το ιδρυτικό της Κυπριακής Δημοκρατίας δε θεωρούνται κυπριακό έδαφος αλλά βρετανικό έδαφος. Εχουν το ίδιο στάτους που έχει η αμερικάνικη βάση στο Γκουαντανάμο της Κούβας, που η κουβανέζικη επανάσταση δεν μπόρεσε να τη διώξει. Από ποιον δέχτηκαν επίθεση οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο; Οχι από το Ιράν, που διέψευσε από την πρώτη στιγμή το γεγονός. Ηταν μια προβοκάτσια των φίλων του Παπασταύρου, των σιωναζιστών του Ισραήλ, που προσπαθούσαν να σύρουν χώρες όπως η Βρετανία, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στον πόλεμο κατά του Ιράν. Οταν το Ιράν τους ξεμπρόστιασε, σταμάτησαν αυτές τις προβοκάτσιες. Ομως οι καλοί φίλοι των σιωναζιστών, όπως ο Παπασταύρου, εξακολουθούν να μηρυκάζουν γκεμπελίστικα τα περί «επίθεσης που δέχτηκε η Κύπρος». Αν τον ενδιαφέρει η γεωπολιτική και η ενεργειακή ασφάλεια, γιατί ο Παπασταύρου δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι ένα ουκρανικό επιθετικό θαλάσσιο drone, έμφορτο με εκρηκτικά και επιχειρησιακά σε κατάσταση αναμονής, βρέθηκε σε ελληνικά χωρικά ύδατα; Γιατί δεν στηλίτευσε το γεγονός ότι η Ουκρανία εξάγει τον πόλεμο στη Μεσόγειο, πλήττοντας με τέτοια drones ρωσικά τάνκερ, γεγονός που εγκυμονεί τον κίνδυνο να απαντήσει με αντίστοιχα – και αριθμητικά πολλαπλάσια – πλήγματα η Ρωσία ενάντια σε πλοία που μεταφέρουν καύσιμα ή άλλα εμπορεύματα από και προς την Ουκρανία; Τι είναι πιο επικίνδυνο, ένα drone προβοκάτσιας που κινήθηκε προς τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο ή οι πολεμικές ενέργειες της Ουκρανίας στη Μεσόγειο, που – εκτός των άλλων – εγείρουν μεγάλους κινδύνους για κάθε είδους σκάφη – αλιευτικά, αναψυχής, ποστάλια, εμπορικά – που πλέουν στην περιοχή και που τους καλοκαιρινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά;)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo