Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;
  • Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη
  • Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»
  • Το κάλεσμα του Πεπ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ιδιωτική Ιατρική για χοντρά πορτοφόλια: Ερχεται στην Αθήνα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Παιδεία

Ιδιωτική Ιατρική για χοντρά πορτοφόλια: Ερχεται στην Αθήνα το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr20 Απρ 2024, 20:33

Οπως ήταν αναμενόμενο, μετά το μεγάλο δώρο Μητσοτάκη στους ιδιώτες κεφαλαιοκράτες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οι εκλεκτοί της κυβέρνησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που υποτίθεται ότι αγρυπνούν για τον «υγιή ανταγωνισμό» και στην ουσία φροντίζουν για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλιακών ομίλων, έτρεξαν να εγκρίνουν το αίτημα της συγκέντρωσης δύο επιχειρήσεων, της HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED του ομίλου Hellenic Healthcare Group και του Οργανισμού ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία Π. Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, του ομίλου EDEX – Educational Excellence Corporation Limited, για την ίδρυση ιδιωτικής επιχείρησης με την επωνυμία University of Nicosia Greece Branch Medical Limited (UNGBM Limited). 

Εγκρίθηκε επίσης ο από κοινού έλεγχος της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία VANES LIMITED, που θα διαθέσει την ακίνητη περιουσία της για την κάλυψη των αναγκών σε υποδομές της ιδιωτικής Ιατρικής του κερδοσκοπικού Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Την ανακοίνωση της έγκρισης του αιτήματος έκανε με Δελτίο Τύπου η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στις 19 του Απρίλη.

Η Ιατρική σχολή του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, με τα πανάκριβα δίδακτρα των 120.000 ευρώ και τα μόλις 173 μέλη ΔΕΠ (η Ιατρική Σχολή του δημόσιου Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών έχει 515 μέλη ΔΕΠ και 6 μέλη σε αναστολή και η Ιατρική του ΑΠΘ έχει 309 μέλη ΔΕΠ), ετοίμαζε ήδη τις βαλίτσες της για την Αθήνα από τις αρχές του Φλεβάρη, πριν ακόμη ψηφισθεί ο εκτρωματικός νόμος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καθώς οι επιχειρηματικοί όμιλοι είχαν τα «κονέ» και την «εσωτερική πληροφόρηση» από  τα ενδότερα του Μαξίμου ότι η ίδρυσή της γρήγορα θα ευοδωθεί. Είχε προηγηθεί η ακαδημαϊκή αναγνώριση των «πτυχίων» όλων των ιδιωτικών μαγαζιών των εμπόρων της γνώσης της Κύπρου με την Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Παιδείας Ελλάδας-Κύπρου. 

Είναι δε, και η μόνη «επιτυχία» της πολυδιαφημισμένης καμπάνιας για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, και για τον ερχομό της η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε φουλ τις μηχανές, αψηφώντας τις αντιδράσεις του μεγαλειώδους φοιτητικού κινήματος, των πανεπιστημιακών και των εργαζόμενων.

Βέβαια, σύμφωνα με το νόμο Πιερρακάκη, ο ερχομός παραρτήματος ξένου πανεπιστήμιου στην Ελλάδα, απαιτεί την παρουσία στη χώρα μας 3 σχολών του ξένου πανεπιστήμιου. Ιδωμεν, λοιπόν, ποιες θα είναι οι επόμενες δύο άλλες σχολές του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, προκειμένου να ιδρυθεί εδώ παράρτημά του, όμως το αίτημα της δημιουργίας ιδιωτικής Ιατρικής δείχνει ότι τα «κοράκια» της Λευκωσίας και του αμερικανικού fund μυρίστηκαν εδώ «ψητό» και «πελάτες» από υψηλά κοινωνικοοικονομικά στρώματα, άσε που διαθέτουν έτοιμους και τους επιχειρηματικούς ομίλους της Υγείας για το αλισβερίσι των εργαστηρίων και των κλινικών-πρακτικής άσκησης, που θα είναι ταυτόχρονα και το όχημα για την προπαγάνδα της απορρόφησης των «πτυχιούχων» του εν λόγω «πανεπιστήμιου».

Ως γνωστόν, το ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι μέλος του ομίλου EDEX – Educational Excellence Corporation Limited [ομπρέλα «υποστήριξης» του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας (UNIC), της UNICAF, διαχειριστή διαδικτυακών προγραμμάτων στην υποσαχάρια Αφρική, και της Globaltraining, εταιρίας επαγγελματικής κατάρτισης στον λογιστικό και χρηματοοικονομικό τομέα στην Κύπρο και την Ελλάδα]. 

Η επιχείρηση HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED του ομίλου Hellenic Healthcare Group, συμφερόντων του αμερικανικού επενδυτικού κεφαλαίου CVC Capital, έχει τις μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα («Υγεία», «Metropolitan Hospital», «ΜΗΤΕΡΑ», «Metropolitan General», «λητώ», κ.λπ.).

 Οπως μαθαίνουμε από την ναυαρχίδα της Δεξιάς «Καθημερινή», η επιχείρηση Vanes Limited, «σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην ιδιοκτησία της το ακίνητο της πρώην Olympic Catering στο Ελληνικό, το οποίο διαθέτει δομημένη επιφάνεια 8.000 τ.μ», και το οποίο θα αποτελέσει το campus για την εγκατάσταση της ιδιωτικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας. Τα εργαστηριακά μαθήματα, οι «κλινικές» των φοιτητών-πελατών αυτού του παραρτήματος του Πανεπιστήμιου Λευκωσίας, προφανώς, θα πραγματοποιούνται στις ιδιωτικές καπιταλιστικές δομές «προσφοράς υπηρεσιών Υγείας».

Το Δελτίο Τύπου-Εγκριση Συγκέντρωσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού   

Θέμα: Έγκριση της συγκέντρωσης που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited». 

Στις 19 Απριλίου 2024, σε συνεδρίασή της σε Ολομέλεια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 845/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρία με την επωνυμία «HELLENIC HEALTHCARE HOLDING 3 (CYPRUS) LIMITED» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «Π.Λ. Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί (α) της υπό σύσταση εταιρίας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και (β) της υφιστάμενης εταιρίας με την επωνυμία «VANES Limited», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η πρώτη γνωστοποιούσα HH3 έχει έδρα στην Κύπρο, ανήκει στο δίκτυο CVC το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης.

Η δεύτερη γνωστοποιούσα Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδρεύει στην Κύπρο και ελέγχεται από την εταιρία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «EDEX Educational Excellence Corporation Ltd». To Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, δυνατότητα την οποία παρέχει και σε εξ αποστάσεως φοιτητές στην Ελλάδα, ενώ η EDΕX, μέσω θυγατρικών της, παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Η υπό σύσταση «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» έχει ως καταστατικό σκοπό την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, υπηρεσία η οποία θα παρέχεται στο πλαίσιο του νόμου 5094/2024, κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα.

Η «VANES Limited» δραστηριοποιείται στην αγορά κτηματομεσιτικών υπηρεσιών.

Η ΕΑ έκρινε ότι η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί αντιανταγωνιστικές οριζόντιες και κάθετες επιπτώσεις, ούτε έχει ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα το συντονισμό της ανταγωνιστικής συμπεριφοράς των μητρικών επιχειρήσεων.

Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011, η υπό κρίση συγκέντρωση ετερογενών δραστηριοτήτων δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Εκτύπωση 🖨
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΕΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΚίνηση απελπισίας από τον Πιερρακάκη: Νέα αγωγή κατά της ΟΛΜΕ για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 21 Απρίλη

Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Σχετικά Αρθρα

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

Πολιτική 12 Νοέ 2025, 22:32

Η συνδικαλιστική γραφειοκρατεία της ΟΙΕΛΕ απροκάλυπτος υπερασπιστής των σχολαρχών και της εμπορευματοποίησης της Παιδείας

Εργατικά 12 Νοέ 2025, 17:34

Tηλεκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία – Οι εκπαιδευτικοί απαντούν με Απεργία-Αποχή

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 20:27

Κυνήγησαν και συνέλαβαν μαθητή Γυμνασίου και του ζητούσαν να «δώσει» συμμαθητές του για να έχει ελαφρυντικά!

Παιδεία 7 Νοέ 2025, 19:50

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

Εργατικά 5 Νοέ 2025, 21:47

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

Καταστολή 5 Νοέ 2025, 21:43
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Υπόθεση Μανώλη Αφράτη: Δικαίωση μεν, αλλά… δυο χρόνια με αναστολή για μια ανθρώπινη ζωή;

15 Νοέ 2025, 10:28
Καταστολή

Ο διπλός εξευτελισμός ενός αυτοκρατορίσκου: αθώα η Μπέγκελ, έκθετος ο Μητσοτάκης

15 Νοέ 2025, 09:10
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Νοέ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

15 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Αμπντουλάχ Αλ-Ντανάν: «Η Αντίσταση ζει στις καρδιές του παλαιστινιακού λαού»

Συνέντευξη με τον υπεύθυνο πολιτικών σχέσεων του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

14 Νοέ 2025, 21:05
Αθλητισμός

Το κάλεσμα του Πεπ

14 Νοέ 2025, 14:54
Καταστολή

Στις 20 Νοέμβρη, στην Καρδίτσα, η δίκη των βασανιστών του Βασίλη Μάγγου

Δικαίωμα παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας ζητούν οι γονείς του

14 Νοέ 2025, 14:26
Κόντρες

Γιατί τόση «καΐλα» για τον Ιμάμογλου;

14 Νοέ 2025, 14:03
Πολιτική

Ερντογάν διακηρύσσει, Ερχιουρμάν συγκατανεύει

14 Νοέ 2025, 12:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Νοέμβρη

14 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από την κορυφή της Πύλης του Βραδεμβούργου

13 Νοέ 2025, 22:14
Οικονομία

Το GSI θα κάνει παρέα στον EastMed, στο ντουλάπι με τα απραγματοποίητα φαραωνικά σχέδια

13 Νοέ 2025, 21:54
Διεθνή

Γαλλία: Η κυβερνητική σταθερότητα, η απειλή του δρόμου και οι πολιτικές καντρίλιες

13 Νοέ 2025, 19:39
Κόντρες

…κι η κοπριά στα λάχανα

13 Νοέ 2025, 15:11
Πολιτισμός

Ντοκιμαντέρ σκοπιμότητας να προβοκάρει την Αντίσταση του παλαιστινιακού λαού

13 Νοέ 2025, 14:05
Πολιτική

Σπίτια και κοινωνικές παροχές μόνο για καραβανάδες

13 Νοέ 2025, 12:02
Διεθνή

Πατέρας Μανουέλ Μουσάλαμ: Η Ενοπλη Αντίσταση είναι ο μοναδικός δρόμος για την απελευθέρωση

13 Νοέ 2025, 09:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Νοέμβρη

13 Νοέ 2025, 00:01
Πολιτική

Προετοιμάζοντας τη διάδοχη κατάσταση για τη διαχείριση της αστικής κρατικής εξουσίας

12 Νοέ 2025, 22:32
Διεθνή

Για τους ήρωες της ενημέρωσης

12 Νοέ 2025, 19:32
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Νοέμβρη

Βραζιλία: Ημέρα δημοκρατίας (1889).

Βέλγιο: Ημέρα βασιλιά.

1922: Εκτελούνται οι έξι υπεύθυνοι για τη μικρασιατική καταστροφή (Δημήτριος Γούναρης, Γεώργιος Χατζηανέστης, Νικόλαος Στράτος, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Νικόλαος Θεοτόκης).

1929: Συγκρούσεις απεργών (προσωπικό ιδιωτικών λεωφορείων) με τη χωροφυλακή (Αθήνα).

1951: Το έκτακτο στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και άλλους για παράβαση του Αναγκαστικού Νόμου 509/1947.

1973: Φοιτητές κλείνονται στα Πολυτεχνεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλώντας τον λαό σε εξέγερση εναντίον της δικτατορίας.

1973: Οκτώ μέλη του IRA καταδικάζονται σε ισόβια κάθειρξη για βομβιστικές ενέργειες στο Λονδίνο.

1977: Δεκαοκτώ επιθέσεις με βόμβες σε όλη τη Γαλλία για την έκδοση του δικηγόρου Κρουασάν.

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΕΝΕΠ Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

1977: Εμπρησμός των γραφείων της Εθνικής Παράταξης (ΛΕΑ).

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο αξιωματικού ε.α. μέλους της ΑΕ «Αερολιμήν Αθηνών» (ΕΛΑ).

1983: Εκτελούνται ο πλοίαρχος Τζορτζ Τσάντες (JUSMAGG) και ο οδηγός του Νίκος Βελούτσος (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Εφετείο 17Ν

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • ΕΛΑ

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Επικοινωνία

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Όροι χρήσης

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Ποιοι είμαστε

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Επικοινωνία

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

  • Όροι χρήσης

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

    Mε νονούς Μητσοτάκη και Πιερρακάκη

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo