Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη
  • Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων
  • Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα
  • Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy
  • Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;
  • Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Φοιτητικές Εκλογές αποσυνδεδεμένες από το φοιτητικό κίνημα
Παιδεία

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

Φοιτητικές Εκλογές αποσυνδεδεμένες από το φοιτητικό κίνημα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Μάι 2007, 00:00
Η φοιτητική εκδοχή του κοινοβουλευτικού κρετινισμού

Εχουν οποιαδήποτε σχέση οι φοιτητικές εκλογές με το φοιτητικό κίνημα; Μπορούν να παίξουν κάποιον προωθητικό ρόλο για το κίνημά μας; Η πείρα που έχουν αποκομίσει οι φοιτητές δίνει την απάντηση. Οι φοιτητικές εκλογές έχουν καταντήσει εδώ και χρόνια μια πλήρως κοινοβουλευτικοποιημένη διαδικασία, μια διαδικασία διαφθοράς και εκμαυλισμού συνειδήσεων, μια διαδικασία διαπλοκής με το καθηγητικό κατεστημένο με έπαθλο την συμμετοχή των «φοιτητοπατέρων» στη διοίκηση των σχολών. Πρόκειται για μια καθαρά εξουσιαστική διαδικασία η οποία δεν παίζει κανένα ρόλο σε αυτό που ονομάζουμε κίνημα.
 
Η θεσμική έκφραση του φοιτητικού συνδικαλισμού τα Διοικητικά Συμβούλια (ΔΣ), δεν έπαιξαν κάποιον προωθητικό ή έστω βοηθητικό ρόλο στο κίνημα. Πέρσι το καλοκαίρι, αμέσως μετά τις φοιτητικές εκλογές, αν και με φρέσκια την «λαϊκή εντολή», ξέσπασε ένα μαζικό κίνημα καταλήψεων, που δεν προήλθε από τις αποφάσεις των ΔΣ, ούτε προωθήθηκε από τις εκλεγμένες «πλειοψηφίες» ή τις ισχυρές «μειοψηφίες», αλλά από την ανάγκη των φοιτητών να προασπίσουν τα συμφέροντά τους. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και με το δεύτερο «κύμα» τον Γενάρη.
 
Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι τα ΔΣ που απαρτίζονταν από «αριστερές» πλειοψηφίες (όπως του ΕΜΠ) διευκόλυναν την ανάπτυξη του κινήματος των καταλήψεων, η απάντηση όμως είναι προφανής: σε 300 καταλήψεις στην Ελλάδα που δεν υπήρχαν «οι συσχετισμοί» πώς αναπτύχθηκε το κίνημα; Μέσα από τις μαζικές ΓΣ και τις συντονιστικές επιτροπές κατάληψης. Το φοιτητικό κίνημα στο ξέσπασμά του, πάντα γυρνά την πλάτη στον κοινοβουλευτικοποιημένο φοιτητικό συνδικαλισμό, μεταφέρει το κέντρο βάρους από τις αντιπροσωπευτικές στις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. «Νομοθετικό» όργανο του κινήματος είναι η Γενική Συνέλευση και όχι το ΔΣ. «Εκτελεστικό» όργανο του κινήματος είναι η ανοιχτή συντονιστική επιτροπή κατάληψης, που μπορεί ο κάθε φοιτητής να υψώσει την φωνή του και να ακουστεί και όχι το ΔΣ με τους δεδομένους συσχετισμούς. Βέβαια τόσο στη ΓΣ όσο και στην συντονιστική επιτροπή οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες νοθεύονται, επειδή κυριαρχεί μια γραφειοκρατική μικροπαραταξιακή λογική.
 
Ενάντια στο φαινόμενο αυτό πρέπει να ανοιχτεί μέτωπο και η ενασχόληση με τις κοινοβουλευτικοποιημένες συνδικαλιστικές διαδικασίες όχι μόνο δεν βοηθάει αλλά αντίθετα αδυνατίζει αυτό το μέτωπο. Γιατί στις συγκεκριμένες εκλογές αυτό που γίνεται είναι η μετατροπή του φοιτητή-αγωνιστή σε φοιτητή-ψηφοφόρο. Δεν είναι τυχαίο που ζωντανές δυνάμεις του κινήματος, αυτές που στήριξαν το κίνημα των καταλήψεων, αυτές που μάτωσαν στις διαδηλώσεις, εκφράζουν την απέχθειά τους γι’ αυτό το πανηγύρι, συνδέοντάς το ευθέως (και όχι άδικα) με την υποχώρηση του κινήματος και το σταμάτημα των καταλήψεων. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της ΠΚΣ-ΚΝΕ που δεν δίστασε ν’ αρχίσει προεκλογική εκστρατεία ακόμα και στην κορύφωση του κινήματος των καταλήψεων, στέλνοντας τα μέλη της να μαζεύουν «κουκιά» αντί να στηρίζουν το κίνημα.
 
Το φοιτητικό κίνημα έδωσε μια νέα πνοή στα αμφιθέατρα, στα πηγαδάκια. Σφυρηλάτησε μια νέα συλλογικότητα αγωνιζόμενων φοιτητών. Αναμετρήθηκε με τα κυρίαρχα ιδεολογήματα της υποταγής και της απάθειας. Ξέφυγε από τα στενά όρια της διαμαρτυρίας. Κατόρθωσε να γίνει κίνημα ανατροπής, να ελέγχει τις πολιτικές εξελίξεις και να πετυχαίνει νίκες, όπως την αναβολή της αναθεώρησης του άρθρου 16 (και όλου του συντάγματος). Ομως, δεν μπόρεσε να αλλάξει ριζικά τους συσχετισμούς στα πανεπιστήμια, την συνείδηση της πλειοψηφίας των φοιτητών. Και δεν θα μπορούσε άλλωστε. Τουλάχιστον από μόνο του. Γιατί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των φοιτητών αντανακλάται αναπόφευκτα η συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε γενικευμένη υποχώρηση της συλλογικής πάλης και άνοδο του ατομισμού στους εργασιακούς χώρους και έτσι το μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας σε αδράνεια.
 
Σήμερα, μετά την υποχώρηση του κινήματός μας, στους πανεπιστημιακούς χώρους εξακολουθεί να επικρατεί έντονα η λογική της ανάθεσης, της αδιαφορίας και του ατομισμού. Μια λογική που βρίσκεται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με την υπάρχουσα κοινωνική κατάσταση. Μια λογική που εντείνει μια διάχυτη βουβαμάρα, ένα πρώτο μούδιασμα (φυσιολογικό σε υποχωρήσεις κινημάτων) για το τι έγινε, τι πρόκειται να γίνει στο παρόν και στο άμεσο μέλλον του φοιτητικού κινήματος.

Ο απολογισμός για τους τρεις μήνες καταλήψεων, για τα λάθη μας, τις αδυναμίες μας, τις δυνατότητες που έχουμε να ξεπεράσουμε όλα αυτά, λείπει στις γενικές συνελεύσεις. Και γι’ αυτό ευθύνεται σε κάποιο βαθμό και η μικροπαραταξιακή λογική ορισμένων (μηδέ των παραταξιακών συνιστωσών των ΕΑΑΚ εξαιρουμένων) που θέτουν σαν πρώτη προτεραιότητά τους, μετά από ένα μεγαλειώδες κίνημα, την εκλογική αναμέτρηση. Το «Βαδίζουμε ξανά στο δρόμο του αγώνα», εμπρός για μια «ανεξάρτητη ταξική Πρωτομαγιά» χωρίς να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια με το προηγούμενο κίνημα, στη βάση της στοιχειώδους αποτίμησης των εως τώρα κινητοποιήσεων, έστω και σε επίπεδο συζήτησης στα αμφιθέατρα, αποτελεί κακόγουστο αστείο.
 

Από την άλλη έχουμε ορισμένους να κάνουν λόγο για «αλλαγή συσχετισμών» και ότι οι φοιτητικές εκλογές οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση (κυρίως η ΠΚΣ). Αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, παρουσιάζουν τις όποιες αλλαγές στις ψήφους να προηγούνται των αλλαγών στους κοινωνικούς συσχετισμούς. Ομως, όλοι εμπεδώσαμε σε αυτό το κίνημα ότι οι πραγματικοί συσχετισμοί αλλάζουν στο δρόμο, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις, στις κινηματικές διαδικασίες.

Ενδεχομένως, σε ορισμένες φάσεις του φοιτητικού κινήματος ιστορικά (κυρίως στα τελειώματα της Χούντας) οι εκλογές που έπονται των κινημάτων, να λειτούργησαν συσπειρωτικά και προωθητικά για τον κόσμο του κινήματος. Οι σημερινές εκλογές, όμως, δεν μπορούν να παίξουν ένα τέτοιο ρόλο.   
 

Η πλειοψηφία των φοιτητών που κατεβαίνει στις εκλογές αδιαφορεί για τα Δ.Σ. που η ίδια εκλέγει. Το πανηγύρι των εκλογών (γιατί έτσι έχουν καταντήσει) κρατάει μια μέρα και τελειώνει το βράδυ μετά από την καταμέτρηση. Επειτα όλοι επιστρέφουν στην ρουτίνα τους και οι εκλογές ξεχνιούνται. Τα Δ.Σ. ορίζονται και βεβαίως στις περισσότερες των περιπτώσεων είτε δεν συνέρχονται ποτέ, είτε αραιά και πότε αλλά και όταν συνέρχονται η πλειοψηφία των φοιτητών αδιαφορεί για το τι διαμείβεται στις συνεδριάσεις τους.
 
 Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι. Αν ενισχυθούν εκλογικά οι «αριστερές» παρατάξεις, ο νόμος-πλαίσιο έχει περισσότερες πιθανότητες να μην περάσει στα τμήματα; Η απάντηση είναι φυσικά όχι, καμιά απόφαση κανενός ΔΣ δεν μπορεί να μπλοκάρει την εφαρμογή του νόμου, παρά μόνο δυναμικές ενέργειες των φοιτητών στα τμήματα μπορούν να τον σταματήσουν και βεβαίως ένα νέος γύρος καταλήψεων στο μέλλον. Ούτε τα ΔΣ, ούτε οι ολιγομελείς παραταξιακές διαμαρτυρίες μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Απτό και πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν τα τεκταινόμενα στα ΤΕΙ της Πάτρας. Η Διοίκηση των ΤΕΙ, με απόφαση του Συμβουλίου ΤΕΙ, που συνήλθε κρυφά μέσα στις διακοπές του Πάσχα αποφάσισε ταχύρυθμη αναπλήρωση μαθημάτων, εργαστηρίων και αμέσως μετά εξετάσεις. Με αποφάσεις Γ.Σ. για καταλήψεις οι φοιτητές των ΤΕΙ έτριξαν τα δόντια στη Διοίκηση και την εξανάγκασαν σε άμεση αναδίπλωση.
 
Οι φοιτητές πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις κοινοβουλευτικοποιημένες φοιτητικές εκλογές, να κατανοήσουν και να αγωνιστούν για να αναδείξουν πως οι τελευταίες όχι μόνο καλλιεργούν την λογική της ανάθεσης, όχι μόνο δεν παίζουν προωθητικό ρόλο, άλλα δρουν αποπροσανατολιστικά, τη στιγμή που το φοιτητικό κίνημα πρέπει να επιλέξει τα επόμενα βήματά του στον αγώνα του ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση. Ο κίνδυνος που όλοι βλέπουμε κάθε μέρα να γίνεται και πιο απειλητικός, είναι η συλλογικότητα που με κόπο κατακτήσαμε μέσα στο κίνημα των καταλήψεων, να λιμνάζει και να υποχωρεί. Αυτό πρέπει να το σταματήσουμε.

Γι’ αυτό η επιλογή στις 9 Μάη πρέπει να είναι μια:
 

ΑΠΟΧΗ-ΑΚΥΡΟ
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

Πέμπτη, 3.5.07
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

Δευτέρα, 7.5.07

Σχετικά Αρθρα

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 12:20

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 11:11

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

Διεθνή 13 Σεπ 2025, 13:06

Φοιτητές Παιδαγωγικού Ιωαννίνων: Από τύχη ζούμε!

Κατέρρευσε μέρος της ψευδοροφής στο Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου 

Παιδεία 13 Σεπ 2025, 07:59

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Νομική Σχολή Δημοκρίτειου και ΔΣΑ: Κατηγορηματική αντίθεση στη Νομική του… «Χάρβαρντ της Ιπποκράτους»

Παιδεία 11 Σεπ 2025, 19:43
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Στο Περιστέρι έδειξαν το δρόμο, σε όλα τα γήπεδα αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

14 Σεπ 2025, 11:42
Καταστολή

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

14 Σεπ 2025, 11:25
Διεθνή

Σαμιντούν (Ακλόνητοι): «Εκκένωση από τη Γάζα μόνο προς τον ουρανό»!

Ο λαός της Πόλης της Γάζας υψώνει το ανάστημά του στο σιωναζισμό, αρνούμενος να εγκαταλείψει την πόλη του

14 Σεπ 2025, 00:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτική

Ούτε στο Ζαγόρι ούτε πουθενά…

13 Σεπ 2025, 13:08
Διεθνή

Η σιωνιστική οντότητα προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματά της με επιχορηγούμενες συνεργασίες με ΑΕΙ της Κύπρου

Πρόθυμος συνένοχος η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη

13 Σεπ 2025, 13:06
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

ΗΠΑ: Ημέρα πολιτικών δικαιωμάτων (1952).

1952: Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αεροπορίας καταδικάζονται σε βαρύτατες ποινές.

1961: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές και ο ΥπΕξ Φατίν Ρουστού Ζορλού.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το ΡΧ της Συγγρού.

1970: Εμφύλιος δέκα ημερών στην Ιορδανία, βομβαρδισμός των Παλαιστινίων και εκδίωξή τους από τη χώρα.

1970: Πρώτη ενέργεια των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Δύο μπιτόνια βενζίνης ανατινάζονται έξω από το σπίτι του γενικού διευθυντή της «Siemens» Τζουζέπε Λεόνι.

2001: Σύλληψη της Αγγελικής Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    17Ν
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Εφετείο 17Ν
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΕΛΑ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Επικοινωνία
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Όροι χρήσης
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Ποιοι είμαστε
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Επικοινωνία
  • ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ «ΚΟΝΤΡΑΣ»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo