Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
  • Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους
  • Σαν σήμερα 16 Γενάρη
  • Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα
  • Νέο unfair από τον Τασούλα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Το «μπλοκ» των καταλήψεων ενάντια σε κυβέρνηση και πέμπτη φάλαγγα
Παιδεία

Το «μπλοκ» των καταλήψεων ενάντια σε κυβέρνηση και πέμπτη φάλαγγα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr24 Μάι 2008, 00:00
«Καταγγέλλουμε εκ των προτέρων το μεθοδευμένο σχέδιο από τις παρατάξεις των ΕΑΑΚ και του ΣΥΝ, που, με μεταφερόμενες ομάδες τους, προσπαθούν να παίξουν πάλι το παιχνίδι της κυβέρνησης και των συγκροτημάτων του Τύπου. Με το κυνήγι της κάλπης και τους τυχοδιωκτισμούς τους, δίνουν πάτημα ώστε να αμαυρωθεί το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα, του προσδίδουν ενέργειες που μόνο προβοκατόρικες μπο-   ρούν να χαρακτηριστούν». Αυτά έγραφε το πρωί της περασμένης Πέμπτης ο «Ριζοσπάστης». Το ίδιο πρωί, ο νέος-παλιός καθοδηγητής της ΚΝΕ, Ν. Σοφιανός, έβγαινε στην πιο χυδαία και λυσσασμένη φιλοκυβερνητική εκπομπή του ελληνικού ραδιόφωνου (Πορτοσάλτε-Παπαδημητρίου, «Σκάι») και επαναλάμβανε τα ίδια, αποσπώντας τα συγχαρητήρια των κυβερνητικών παπαγάλων (την πρωτιά, βέβαια, κατέχει η Παπαρήγα, που πήρε τα συγχαρητήρια του ίδιου του Στυλιανίδη).
 
Λίγες ώρες αργότερα, «έκαναν φτερά» οι κάλπες από τα ΤΕΙ Πειραιά και Αθήνας και οι προεδρικές εκλογές ακυρώνονταν, όπως είχε γίνει τρεις μέρες πριν στα Χανιά. Οι κολαού-ζοι της κυβέρνησης στα ΤΕΙ, που πήγαν να το παίξουν τσαμπουκάδες, έσπαγαν τα μούτρα τους. Οι πρυτανικές αρχές στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φέρθηκαν πιο έξυπνες. Ανέβαλαν τις εκλογές, μετά τις αποφάσεις των φοιτητικών συνελεύσεων για κατάληψη. Ο περιβόητος Γρυσπολάκης το είπε καθαρά: δε θα έχουν κανένα κύρος οι εκλογές αν τις κάνουμε σε τέτοιες συνθήκες.
Οι εξελίξεις αυτές είναι μια νίκη του αγωνιζόμενου φοιτητικού κινήματος. Του «μπλοκ των καταλήψεων», που επέδειξε καλά ανακλαστικά και ετοιμότητα να απαντήσει στον κατάλληλο χρόνο με τα κατάλληλα μέσα πάλης.
 
Μια νίκη που επιτεύχθηκε χωρίς να χρειαστεί «ν’ ανοίξει ρουθούνι». Το καθηγητικό κατεστημένο των ΑΕΙ, μπροστά στο φόβο να δει τις πρόστυχες κάλπες του να καίγονται στο προαύλιο υπό τους αλαλαγμούς των φοιτητών, προτίμησε να κάνει πίσω, να αναδιπλωθεί και να πετάξει το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Το θλιβερό κατεστημένο των ΤΕΙ, με τη δουλικότητα που το διακρίνει, πήγε να κάνει εκλογές, στον Πειραιά κουβάλησε ακόμα και μερικούς «χτιστούς», αλλά μπροστά στην αποφασιστικότητα των αγωνιστών φοιτητών αναγκάστηκε να παραδώσει τις κάλπες, το περιεχόμενο των οποίων παραδόθηκε στη διάθεση των σκουληκιών και των τρωκτικών. Δαπίτες και Πασπίτες δεν τόλμησαν να εμφανιστούν και να παίξουν το ρόλο του αντι-κινήματος. Προφανώς, εκτιμήθηκε (κυρίως στην περίπτωση της ΔΑΠ), ότι αυτό θα έβγαζε στο δρόμο πολύ περισσότερο φοιτητόκοσμο.
 
Η νίκη αυτή επιτεύχθηκε επίσης ενάντια στη βρόμικη, υπονομευτική και προβοκατόρικη τακτική της ΚΝΕ/ΠΚΣ, που ήταν αυτή που σήκωσε το βάρος της αντιπαράθεσης για λογαριασμό της κυβέρνησης (γι’ αυτό και τα συγχαρητήρια του Στυλιανίδη στην Παπαρήγα, από το βήμα της Βουλής). Τόμος ολόκληρος θα χρειαζόταν για να παρατεθούν μόνο τα δημοσιεύματα του «Ριζοσπάστη» αυτή τη βδομάδα. Χώρια οι ανακοινώσεις της ΚΝΕ και οι τοποθετήσεις των Πουκουσιτών στις γενικές συνελεύσεις. Κρατώντας την ψυχραιμία μας, δε θα τους ακολουθήσουμε στο υβρεολόγιο. Θα μιλήσουμε με την ψυχρή γλώσσα των επιχειρημάτων.
 
1. Για μας η περιβόητη «συνδιοίκηση» είναι αντιδραστικός θεσμός. Πάντα απείχαμε από τις διαδικασίες εκλογής εκπροσώπων στα διάφορα «συνδιοικητικά» όργανα των ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ομως τώρα δεν έχουμε εκλογές. Εχουμε εκλογές όπως τις θέλει ο νόμος-πλαίσιο. Το πρόβλημα δεν είναι οι εκλογές, αλλά ο νόμος-πλαίσιο. Ποια ήταν η θέση της ΚΝΕ/ΠΚΣ; Αποχή από τις εκλογές. Τι αποτέλεσμα θα είχε αυτό στην πράξη; Να γίνουν κανονικά οι εκλογές, με μικρή ή μεγαλύτερη φοιτητική συμμετοχή, να νομιμοποιηθούν, να κατοχυρωθούν και ο νόμος-πλαίσιο να εφαρμοστεί σε μια του πτυχή. Ποια ήταν η θέση του «μπλοκ των καταλήψεων»; Χτυπάμε τις εκλογές με όλα τα μέσα. Οπου μπορούμε με κατάληψη. Οπου δε μπορούμε με κατάληψη, σπάμε την εκλογική διαδικασία.
 
2. Ποια ήταν η τακτική της ΚΝΕ/ΠΚΣ; Αποχή από τις γενικές συνελεύσεις, όπου δε μπορεί να περάσει η γραμμή μας. Και στην Κρήτη και στη Θεσσαλία, όπου το πρόβλημα ήταν άμεσο, απείχαν από τις συνελεύσεις κι ύστερα έβγαζαν καταγγελίες ότι οι συνελεύσεις ήταν άκυρες και άμαζες! Οπου μπορούσαν να πάρουν την πλειοψηφία, αποφάσιζαν αποχή από τις εκλογές και συμμετοχή σε Κνίτικο συλλαλητήριο, τη μέρα που οι ίδιοι τοποθέτησαν έναρξη συνεδρίων ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ, για τα οποία μόνο αυτοί έχουν ορίσει αντιπροσώπους! Σε άλλες σχολές (π.χ. Πάντειο, ΤΕΙ Αθήνας), σε συνεργασία με τη ΔΑΠ, έβαζαν γενική συνέλευση για την Τετάρτη, μέρα που είχε αποφασιστεί συλλαλητήριο από αρκετές σχολές. Ο λόγος προφανής: να αποδυναμώσουν την πορεία (με αφίσες σε όλες αυτές τις σχολές οι φοιτητές της «Κόντρας» κατήγγειλαν αυτές τις συνελεύσεις και μαζί με φοιτητές από άλλα σχήματα κάλεσαν τον κόσμο να πάει στην πορεία.
 
3. Γιατί το μαχητικό σταμάτημα των εκλογών του νόμου-πλαίσιο είναι προβοκατόρικη ενέργεια; Γιατί αμαυρώνει το φοιτητικό κίνημα; Αυτά τα λένε μόνο οι Πρετεντεράκηδες της τηλεόρασης. Οταν πάνε οι Κνίτες και χτίζουν την πόρτα του γραφείου ενός πρύτανη ή όταν με τσαμπουκά διαλύουν μια πρυτανική εκδήλωση με την οποία διαφωνούν, δεν είναι αμαύρωση; Οταν παίρνουν τα πανό φοιτητικών συλλόγων και τα κατεβάζουν σε εκδηλώσεις του Περισσού, στηριζόμενοι σε άμαζες μαζώξεις των κομματικών τους μελών, τι έχουμε, απογείωση των δημοκρατικών διαδικασιών;
 
4. Ας δώσουν μια εξήγηση: γιατί τόσο μίσος, γιατί τόση λύσσα, γιατί τόση λάσπη; Με πολιτικούς όρους αυτό είναι ανεξήγητο. Μπορεί να διαφωνείς με μια τακτική, γιατί όμως να προσπαθείς να τη συκοφαντήσεις, να τη λερώσεις;

Περιορίσου εσύ στα δικά σου και περιφρούρησε την ενότητα του κινήματος. Βεβαίως, έχουν στο πολιτικό τους DNA τον οπορτουνισμό και την υποταγή στην αστική νομιμότητα (ας θυμηθούμε την προσπάθειά τους να λασπώσουν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ή τον άγριο πόλεμο που κήρυξε στο Μάη του ‘68 το Γαλλικό «Κ»Κ). Ομως, όλα δείχνουν πως και κάποια «γραμμάτια ξεχρεώνουν στην κυβέρνηση. Οπως και να ΄χει, θα πληρώσουν το τίμημα και σύντομα μάλιστα.
 

ΥΓ: Περιττεύει να σχολιάσουμε το «επιχείρημα» ότι τις αγωνιστικές μορφές πάλης τις «υποδεικνύουν τα ΜΜΕ», που γράφεται κατά κόρον στις εκ Περισσού ανακοινώσεις. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη…

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑναβολή για 22 Οκτώβρη
Επόμενο άρθρο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «Καταργούν» το άρθρο 16 χωρίς να το αναθεωρήσουν

Σχετικά Αρθρα

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

Παιδεία 13 Ιαν 2026, 21:28

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 13 Ιαν 2026, 20:34

Διαγραφές φοιτητών: Πώς ο Μητσοτάκης γεμίζει τη δεξαμενή πελατών των ιδιωτικών «πανεπιστημίων»

Αυτό αποκαλύπτουν οι λίστες των διαγραφέντων φοιτητών

Παιδεία 11 Ιαν 2026, 10:05

Προκήρυξη νέας απεργίας-αποχής από την Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Προκλητική κατεπείγουσα δεύτερη αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά της ΟΔΠΤΕ

Παιδεία 8 Ιαν 2026, 14:57

Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών σφίγγει ακόμη πιο πολύ τη θηλιά στο λαιμό του δημόσιου σχολείου

Μέτρο συνδεδεμένο με την «αυτονομία» της σχολικής μονάδας και την αξιολόγηση

Παιδεία 7 Ιαν 2026, 20:28

Η κυβέρνηση της μέγιστης αναλγησίας διέγραψε 308.605 φοιτητές

Παιδεία 2 Ιαν 2026, 19:20
Ροή Ειδήσεων
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
Παιδεία

Ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ ενάντια στα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Προπτυχιακών Σπουδών με δίδακτρα

Καλεί σε μαζική παράσταση στη Σύγκλητο

13 Ιαν 2026, 21:28
Πολιτική

Ελεγκτική εταιρία καταγγέλλει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ της ΑΑΔΕ ότι αρνήθηκε να της χορηγήσει στοιχεία για να ασκήσει το ελεγκτικό της έργο

13 Ιαν 2026, 21:01
Εργατικά

Περνούν από Πειθαρχικό νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στη Λακωνία

Επειδή συμμετείχαν στη νόμιμη απεργία αποχή από την αξιολόγηση

13 Ιαν 2026, 20:34
Στο Ψαχνό

O Μητσοτάκης επιδιώκει να ταπεινώσει τους αγρότες για να στείλει μήνυμα τρόμου στην κοινωνία

13 Ιαν 2026, 19:32
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

ΗΠΑ: Ημέρα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ταϊλάνδη: Ημέρα δασκάλων.

1952 : Η αγγλική αστυνομία διαλύει με τη βία συγκεντρώσεις μαθητών στην Κύπρο που ζητούν ένωση με την Ελλάδα.

1970: Ο Μουαμάρ ελ Καντάφι ορκίζεται πρωθυπουργός της Λιβύης.

1973: Οι ΗΠΑ και το Νότιο Βιετνάμ κηρύσσουν κατάπαυση του πυρός.

1980: Εκτελούνται οι Παντελής Πέτρου και Σωτήρης Σταμούλης (17Ν).

1984: Η ΚΥΠ πολιτικοποιείται και υπάγεται πλέον στον πρωθυπουργό.

2001: 28 παιδιά ηλικίας 9-16 ετών οδηγούνται σε τουρκικές φυλακές επειδή φώναζαν φιλοκουρδικά συνθήματα σε διαδήλωση.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo