Για δεύτερη βδομάδα στη συντριπτική πλειοψηφία των ΑΕΙ αποφασίστηκε συνέχιση των κινητοποιήσεων με καταλήψεις και διαδηλώσεις, ενάντια στο νόμο έκτρωμα του Υπουργείου Παιδείας, με αίτημα την κατάργησή του. Οι συνελεύσεις ήταν μαζικές και σ’ αυτές φάνηκε ξεκάθαρα η πλήρης αντίθεση των φοιτητών σ’ αυτή τη μεταρρύθμιση.
Η Διαμαντοπούλου, αντιμέτωπη με το φάσμα ενός νέου 1979, όταν ένα μαζικό και εκτεταμένο κίνημα καταλήψεων οδήγησε την τότε κυβέρνηση Καραμανλή στην κατάργηση του ψηφισμένου καιρό πριν νόμου 815, μάζεψε τις μέχρι πρότινος καθημερινές εμφανίσεις της στα ΜΜΕ και περιορίζεται στην εκτόξευση απειλών για απώλεια της εξεταστικής και του εξάμηνου.
Οι απειλές αυτές, βέβαια, δεν πιάνουν τόπο, όπως δείχνουν και οι αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων αυτής της εβδομάδας. Υπάρχει και το γενικότερο κλίμα, βλέπετε, που έχει φουντώσει την αγανάκτηση στο φοιτητόκοσμο, γεγονός που αναγκάζει ακόμη και τις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ να εκδίδουν πύρινες ανακοινώσεις ενάντια στο νόμο. Παρολαυτά, όμως, σε αρκετές σχολές στηρίχτηκαν από σημαντική μερίδα φοιτητών πλαίσια τα οποία έθεταν ως πρόταγμα την «ομαλή» λειτουργία των τμημάτων και τη διεξαγωγή της εξεταστικής. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμη έλλειμμα ενημέρωσης και γι’ αυτό πρέπει να καταβληθεί μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το νέο νόμο και να γίνει πλήρως κατανοητό ότι η κατάργησή του είναι ζήτημα εκ των ων ουκ άνευ και ότι οι καταλήψεις αποτελούν μονόδρομο για να επιτευχθεί η κατάργηση.
Ετσι κι αλλιώς, το παιχνίδι μόλις άρχισε. Η κυβέρνηση παριστάνει την αδιάφορη, οι μπάτσοι εμφανίζονται συγκρατημένοι, όμως πάντοτε έτσι αρχίζει. Η συνέχεια αναμένεται… συναρπαστική.