Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς
  • Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης
Παιδεία

H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr1 Φεβ 2015, 00:00

Η επομένη των εκλογών βρήκε τη δημόσια εκπαίδευση βαριά πληγωμένη. Απαριθμούμε μόνο κάποιες από τις μεγαλύτερες πληγές της:

> Οι δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία έχουν φθάσει στο ναδίρ. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια δε διαθέτουν τα στοιχειώδη για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Περιβάλλον ευνοϊκό για την εισδοχή και δραστηριοποίηση εταιριών και ιδιωτικών συμφερόντων.

> Χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι, ενώ τα σχολεία έχουν ακόμη και τώρα στο μέσον της σχολικής χρονιάς εκατοντάδες κενά.

> Σχολεία συγχωνεύτηκαν και καταργήθηκαν. Η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών στα μακρινά πλέον σχολεία τους τέθηκε υπό αμφισβήτηση και μπήκε σε περιπέτειες.

> Πολυπληθή τμήματα μαθητών δημιουργήθηκαν εξαιτίας των συγχωνεύσεων και των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με βαρύτατες συνέπειες για τη μαθησιακή διαδικασία.

> Εκπαιδευτικοί με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο επανδρώνουν το δημόσιο σχολείο.

> Χιλιάδες προνήπια μένουν έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο, ενώ η θεσμοθετημένη –υποτίθεται- διετής προσχολική εκπαίδευση έμεινε «πουκάμισο αδειανό».

> Καμιά υποστηρικτική δομή δε λειτουργεί με επάρκεια ή έχει καταργηθεί παντελώς (τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη).

> Χιλιάδες μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο εξαιτίας των ανυπέρβλητων ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση, της ανέχειας των οικογενειών τους και της απουσίας του ονείρου αλλά και της πραγματικής δυνατότητας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή με όχημα τα εφόδια και το πτυχίο από το εκπαιδευτικό σύστημα.

> Στο εκπαιδευτικό σύστημα βαρύτατη σημασία έχουν οι συνεχείς αξιολογικές κρίσεις και οι εξεταστικοί μαραθώνιοι, που αποκλείουν κυρίως τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, και όχι η ποιότητα και το περιεχόμενο των σπουδών.

> Τα αναλυτικά προγράμματα και τα σχολικά εγχειρίδια υπηρετούν την ανάγκη του καπιταλιστικού συστήματος για τη δημιουργία ανθρώπων-μερικών εργαλείων και όχι ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων με κρίση, ιδιαίτερα χαρίσματα και ταλέντα.

> Οι δυο τύποι λυκείου (γενικό και επαγγελματικό) αναπαράγουν τις κοινωνικές ανισότητες, υποβαθμίζουν την αξία της μόρφωσης δίνοντας έμφαση στην πρώιμη εξειδίκευση και προσφέρουν στο κεφάλαιο τσάμπα εργατικό δυναμικό μέσω της «μαθητείας».

> Οι εισαγωγικές εξετάσεις για το πανεπιστήμιο σε όλες τις παραλλαγές τους (σύστημα επιλογής) στραγγαλίζουν τη μαθησιακή διαδικασία στο λύκειο, υπονομεύουν τον «αυτόνομο» μορφωτικό ρόλο του και πλήττουν βαριά την ιστορικά διαμορφωμένη τάση της ελληνικής εργαζόμενης κοινωνίας και της νεολαίας της για πανεπιστημιακές σπουδές.

> 49 ειδικότητες της λεγόμενης τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης -οι πλέον περιζήτητες- καταργήθηκαν εν μια νυκτί και 1.709 εκπαιδευτικοί (2.122 στην αρχή) είναι ακόμη και σήμερα όμηροι του εφιάλτη της διαθεσιμότητας και της απόλυσης από τις 7 Ιουλίου 2014. Παράλληλα, πάνω από 20.000 μαθητές αυτών των ειδικοτήτων προσφέρθηκαν βορά στις ιδιωτικές εκπαιδευτικές επιχειρήσεις του είδους.

> Οι μισθοί των εκπαιδευτικών υπέστησαν καθίζηση. Ιδιαίτερα οι μισθοί των νέων εκπαιδευτικών κυριολεκτικά εξαϋλώθηκαν.

> Οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών με βάση τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και το φασιστικό Πειθαρχικό Δίκαιο δίνουν και παίρνουν.

> Η αξιολόγηση (του εκπαιδευτικού έργου, της σχολικής μονάδας, του εκπαιδευτικού) έβαλε με άγριο και βίαιο τρόπο τον ανταγωνισμό και τη διαίρεση στο σχολείο και μεγέθυνε το φόβο. Αποτελεί το μηχανισμό δημιουργίας μιας μόνιμης δεξαμενής εκπαιδευτικών υπό διαθεσιμότητα και απόλυση και έναν εύσχημο τρόπο κατηγοριοποίησης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

> Στο δημόσιο πανεπιστήμιο, ο νόμος 4009/2011 (νόμος Διαμαντοπούλου) έβαλε την ταφόπλακα. Συρρίκνωσε το δημόσιο χαρακτήρα του, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για τα ιδιωτικά συμφέροντα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της έρευνας και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, κατήργησε ουσιαστικά το άρθρο 16 του Συντάγματος, εναρμόνισε το πανεπιστήμιο με τις κατευθύνσεις της Μπολόνια και τη στρατηγική του κεφαλαίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, όξυνε τις ταξικές ανισότητες, επέβαλε τον τρόμο, τον αυταρχισμό, τη «σιωπή των αμνών» σε εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές (Συμβούλια διοίκησης, «αιώνιοι φοιτητές»), κατήργησε δημοκρατικές κατακτήσεις και ενίσχυσε την καταστολή (κατάργηση ασύλου). Το παζλ συμπληρώνει το κακόφημο «σχέδιο Αθηνά», που συρρίκνωσε τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση, με στόχο να μειωθούν οι δαπάνες και να χτυπηθεί η τάση για πανεπιστημιακές σπουδές.

> Οκτώ (8) πανεπιστήμια και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το Μετσόβειο Πολυτεχνείο αποψιλώθηκαν από τους διοικητικούς υπαλλήλους τους. Πάνω από 1.600 εργαζόμενοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε καθεστώς διαθεσιμότητας, βιώνοντας το φόβο της ανεργίας.

Τα παραπάνω είναι τα πιο τρανταχτά από τα μύρια όσα προβλήματα του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος. Τα προβλήματα αυτά έγιναν δυσβάσταχτα την εποχή της κρίσης με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, που έπληξαν με ιδιαίτερη αγριότητα τους κοινωνικούς τομείς.

Προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν υπεύθυνα για θέματα Παιδείας, αναλώθηκαν σε μια σειρά δηλώσεις, τάζοντας τον ουρανό με τ’ άστρα. Εμείς επανειλημμένα επισημάναμε τις παγίδες πίσω από τα παχιά λόγια ή αυτά που σκόπιμα αποσιωπούνταν.

Ξέρουμε ότι οι εκπαιδευτικοί τρέφουν ελπίδες -φρούδες κατ’ εμάς- ότι πολλά πράγματα θ’ αλλάξουν άρδην. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν και προσδοκούν, αυτοί δε θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση της ενίσχυσης του δημόσιου σχολείου. Είναι το ελάχιστο που έχουν χρέος να κάνουν, γιατί οι μεγαλεπήβολοι στόχοι των συριζαίων, που αφορούν στο περιεχόμενο του σχολείου στον καπιταλισμό, στον προσανατολισμό του και τις επιλογές του, στην κατάργηση των ταξικών φραγμών, στην απαγόρευση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην εκπαίδευση, είναι σχέδια επί χάρτου και σκέτη δημαγωγία, από τη στιγμή που υπάρχει προσήλωση –κατά δήλωσή τους- στη διαχείριση του καπιταλισμού και όχι στην ανατροπή του, στο στόχο της παραμονής μέσα στα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ.

Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να δώσουν σκληρούς αγώνες για τα αυτονόητα, αφού ό,τι έχει σχέση με μνημονιακές δεσμεύσεις, με τη σκληρή δημοσιονομική πειθαρχία που έχει επιβληθεί από ξένα και ντόπια αφεντικά, απαιτεί πολύ «αίμα» και «ιδρώτα», που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δε θέλει ούτε μπορεί να δώσει. Π.χ. αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης, κατάργηση συγχωνεύσεων-καταργήσεων, μείωση μαθητών ανά τμήμα, επαναφορά σε πλήρη λειτουργία των υποστηρικτικών δομών εκπαίδευσης, αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων (κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας) προς όφελος των εργαζόμενων και των μαθητών, επαναφορά όλων των διαθέσιμων και απολυμένων στις θέσεις τους (και όχι μόνον αυτών που οι απολύσεις τους κρίθηκαν «αντισυνταγματικές»), κατάργηση κάθε μορφής αξιολόγησης εκπαιδευτικών-σχολείων, που σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο του καπιταλισμού, θα οδηγεί σε τιμωρία και κατηγοριοποίηση, κ.λπ.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Γιώργο Μαλάμη
Επόμενο άρθρο

H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

4η δίκη ΣΠΦ, Τρίτη 3.2.15

Σχετικά Αρθρα

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41

Στρατηγικό Σχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης 2025 – 2027

Η διασύνδεση με τους «κοινωνικούς εταίρους» πασπαλισμένη με μπόλικη προπαγανδιστική φλυαρία

Παιδεία 3 Ιούλ 2025, 08:52

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Χιλιάδες υποψήφιους θα αποκεφαλίσει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

Συνειδητός «κόφτης» της τάσης για πανεπιστημιακή εκπαίδευση οι Πανελλαδικές

Παιδεία 29 Ιούν 2025, 07:37

Απόλυτη ευθυγράμμιση με την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Βγάζουν ξανά σε Δυνητική Αργία τη Χρύσα Χοτζόγλου

Απόφαση-πρόκληση του Α3 Τμήματος Ακυρωτικής Διαδικασίας του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά

Εργατικά 28 Ιούν 2025, 07:32
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    17Ν
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Εφετείο 17Ν
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    ΕΛΑ
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Εφετείο ΕΛΑ
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Επαναστατικός Αγώνας
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Ποιοι είμαστε
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Επικοινωνία
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Όροι χρήσης
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Ποιοι είμαστε
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Επικοινωνία
  • H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    H ελάχιστη διεκδίκηση από την οποία δεν πρέπει να παραιτηθούν οι εκπαιδευτικοί

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo