Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 19 Ιούνη
  • Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»
  • Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία
  • Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα
  • Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!
  • Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Δοκιμασμένη συνταγή με παλιά και νέα καρυκεύματα
Παιδεία

Δοκιμασμένη συνταγή με παλιά και νέα καρυκεύματα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Νοέ 2015, 00:00
Ο Τσίπρας έδωσε το σύνθημα (συνέντευξη στο «Εθνος» στις 22/11) έναρξης του «εθνικού διαλόγου» για την Παιδεία με στόχο την επίτευξη της «κοινωνικής συνοχής» και το υπουργείο Παιδείας εντός των ημερών θα προχωρήσει στο παρασύνθημα, ανακοινώνοντας το χρονοδιάγραμμα και τα θεσμικά όργανα που θα οργανώσουν τον «διάλογο».
 
Την πρώτη ενημέρωση την έχουμε ήδη από το ανεπίσημο όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την «Εφημερίδα των Συντακτών». Σύμφωνα με το δημοσίευμα (22/11) ένα τριμερές σχήμα θα αναλάβει τη διεξαγωγή του «εθνικού διαλόγου». Αυτό θα αποτελείται από μια «επιτροπή προσωπικοτήτων», την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας.
 
Πριν αναφερθούμε σε όσα παραθέτει το δημοσίευμα, σχολιάζουμε τα περί «επίτευξης της κοινωνικής συνοχής» του Τσίπρα. Και μόνο η έκφραση αυτή καταδεικνύει το περιεχόμενο και τους στόχους των σχεδιαζόμενων αλλαγών στην Παιδεία. Προφανώς δεν πρόκειται για συνολική ανατροπή της καθεστηκυίας τάξης του αστικού σχολείου, γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τριγμούς και σοβαρές αντιδράσεις από την «αντίπερα όχθη», την οποία οι συριζαίοι θέλουν στη «μεταρρύθμισή» τους υποστηρικτή, εξ ου και η αναφορά στην «κοινωνική συνοχή». Αλλωστε οι συριζαίοι ουδέποτε διεκήρυξαν ότι είναι στις προθέσεις τους κάτι τέτοιο, ίσα-ίσα που εμφανίζονται ως καλύτεροι (από τους προηγούμενους) διαχειριστές της υπάρχουσας κατάστασης, με κάποιες ίσως πινελιές δημοκρατικού αρώματος, για να γίνει πιο εύπεπτο το αποτέλεσμα. Το εγχείρημά τους ασφαλώς και δεν θα έχει οικονομικό κόστος, λόγω της μαχαίρας των Μνημονίων (μια λαϊκή παροιμία λέει ότι «με πορδές δε βάφονται αυγά» και η Παιδεία χρειάζεται πρώτα απ' όλα χρήματα), γι' αυτό και θα είναι μίζερο. Το αποδεικνύει ήδη το επιπλέον κουτσουρεμένο κονδύλι του κρατικού προϋπολογισμού. Δεν μιλάμε για διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών, ώστε να καλύπτονται όλα τα κενά, αλλά για διαιώνιση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, δε μιλάμε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα γιατί αυτό απαιτεί διορισμούς και υποδομές, άρα και κονδύλια. Μιλάμε για αξιολόγηση εκπαιδευτικών-σχολείων-μαθητών, για πιθανή αύξηση του διδακτικού ωραρίου, για υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ήδη αυτό γίνεται και με κυβέρνηση Τσιπροκαμμένων), ώστε να καλύπτονται σ' ένα βαθμό οι ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό, για διατήρηση και όχι κατάργηση των κακόφημων Συμβουλίων διοίκησης των Πανεπιστημίων, με άλλες αρμοδιότητες, για να κρατηθούν οι ισορροπίες με τους νεοφιλελεύθερους, για διατήρηση ουσιαστικά της διάταξης του νόμου Διαμαντοπούλου, που καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο, κ.λπ. Για όλα αυτά έχουμε ήδη τις τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας (της «πρώτη και δεύτερη φορά» Αριστεράς). Κάποιες αλλαγές θα έχουμε στον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών και στις εισαγωγικές εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην έκταση της διδακτέας ύλης, κ.λπ. Κοντολογίς, θα έχουμε δοκιμασμένες αστικές συνταγές με παλιά και νέα καρυκεύματα.
 
Πάμε τώρα σε όσα αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», τα οποία επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Το τριμερές σχήμα, υπό την αιγίδα του οποίου θα διεξαχθεί ο «εθνικός διάλογος», είναι όπως αναφέραμε
 
♦ «Η Επιτροπή Διαλόγου, την οποία θα συγκροτήσουν προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, αλλά και τον ευρύτερο εκπαιδευτικό χώρο. Επικεφαλής της επιτροπής ο καθηγητής, ιστορικός, Αντώνης Λιάκος.
 
♦ Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθεί ο διάλογος ανάμεσα στα κόμματα. Πρόεδρός της πρόσφατα διορίστηκε ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου.
 
♦ Το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ) που θα ανασυσταθεί, για να αναλάβει τον διάλογο ανάμεσα στους φορείς (ομοσπονδίες, σωματεία κ.ά.). Πρόεδρος αναμένεται να προταθεί ο καθηγητής Νίκος Θεοτοκάς».
 
Δεν χρειάζονται πολλά για να πειστεί κανείς για το ποια θα είναι η συνέχεια. Ο ρόλος που έχουν παίξει κατά καιρούς όλες αυτές οι επιτροπές, των «σοφών» ακαδημαϊκών, εμπειρογνωμόνων και τα ρέστα, σε όποιο πεδίο κι αν δημιουργήθηκαν (Παιδεία, Ασφαλιστικό, κ.λπ.) είναι διαχρονικός και δεδομένος: προετοιμάζουν ιδεολογικά τη «μεταρρύθμιση», που είναι πάντα σε βάρος των πραγματικών λαϊκών συμφερόντων, είναι άνθρωποι ειδικών αποστολών, κατασκευάσματα της αστικής πολιτικής, οποιασδήποτε απόχρωσης, πάντως αστικής. Η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είναι τμήμα του αστικού κ(υ)νοβούλιου και το Εθνικό Συμβούλιο ένα κατασκεύασμα με βρόμικο παρελθόν, που ουδέποτε λειτούργησε ουσιαστικά και χρησίμευσε στους εκάστοτε υπουργούς Παιδείας ως προπέτασμα καπνού στις αντιδραστικές επιθέσεις τους.
 
Αλλά και αυτοί που τίθενται επικεφαλής των τριών αυτών σχημάτων δίνουν το στίγμα του διαλόγου και των αλλαγών που θα επιχειρηθούν. Ο Αντώνης Λιάκος υπήρξε για χρόνια το δεξί χέρι του Σημίτη. Ηταν στον στενό πυρήνα των εκσυγχρονιστών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, γι' αυτό και ο Σημίτης τον τοποθέτησε επικεφαλής του ΟΠΕΚ («Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας»), ενός δημιουργήματος σημιτικής έμπνευσης που είχε ως στόχο να αλώσει τη συνείδηση της εργαζόμενης κοινωνίας με τις θέσεις του εκσυγχρονισμού, του άγριου δηλαδή νεοφιλελευθερισμού. Δραστήριοι αρθογράφοι του ομίλου υπήρξαν ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Βασίλης Ράπανος, ο Τάσος Γιαννίτσης, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο «λοχαγός» του εκσυγχρονισμού Σωκράτης Κοσμίδης, κ.λπ. 
 
Ο Αντώνης Λιάκος υπήρξε ένας εκ των «1000», που στήριξαν τον αντιδραστικό νόμο-πλαίσιο της Γιαννάκου και τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, όταν η πανεπιστημιακή κοινότητα στην πλειοψηφία της αντιστέκονταν και οι φοιτητές μάτωναν στους δρόμους, πασχίζοντας να αποτρέψουν την επίθεση, καθώς υπήρξε και πολέμιος της αποχής από τις εγκάθετες διαδικασίες-φιάσκο για την ανάδειξη των κακόφημων Συμβουλίων διοίκησης. Ως ιστορικός δε, ανήκει στη συνομοταξία αυτών που έχουν βαλθεί να καταρρίψουν τα «εθνικά στερεότυπα» από την πλευρά του κοσμοπολιτισμού και όχι βεβαίως της ατένισης της ιστορίας με τη μαρξιστική-διαλεκτική ματιά.  
 
Στη συνέχεια, ο Αντώνης Λιάκος ακολούθησε διαφορετική πολιτική πορεία, ιδίως όταν διείδε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όδευε προς την εξουσία και μύρισε και αυτός τα πλάνα αρώματά της, ακολουθώντας τη λαϊκή ρήση πως «υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια». Ετσι αναμένεται τώρα να ανταμειφθεί για τις υπηρεσίες του με την τοποθέτησή του ως επικεφαλής της Επιτροπής Διαλόγου.
 
Προφανώς, η επιλογή Λιάκου στοχεύει στην επίτευξη «της κοινωνικής συνοχής», ενώ οι άλλες δυο επιλογές, του Κώστα Γαβρόγλου και του Νίκου Θεοτοκά και των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύουν στην επίτευξη των ισορροπιών ανάμεσα στις διάφορες πτέρυγές του. Σημειώνουμε επίσης ότι ο Νίκος Θεοτοκάς είναι μέλος του Συμβουλίου διοίκησης του Παντείου, θεσμό που -υποτίθεται- ότι οι συριζαίοι πολεμούσαν προεκλογικά (θυμίζουμε ότι και ο Γιώργος Σταθάκης υπήρξε υποψήφιος για εσωτερικό μέλος του Συμβουλίου διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, την ώρα που οι συνάδελφοί του αγωνίζονταν -κυρίως με νομικά μέσα-, αλλά αγωνίζονταν ενάντια στο νόμο, την ώρα που οι φοιτητές ακύρωναν με τσαμπουκά κάθε εκλογική διαδικασία που προέβλεπαν οι επαίσχυντοι νόμοι Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου). Από συνέπεια λόγων και έργων οι συριζαίοι άλλο τίποτε!
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜε ΜΑΤ κατά απεργών
Επόμενο άρθρο Εμπόριο ελπίδας και πτυχίων

Σχετικά Αρθρα

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 21:00

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

Παιδεία 18 Ιούν 2026, 20:17

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

Παιδεία 17 Ιούν 2026, 08:22

Εν κρυπτώ προωθείται η ίδρυση ξενόγλωσσων προπτυχιακών με δίδακτρα

Καταγγελία του Συλλόγου Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ

Παιδεία 16 Ιούν 2026, 17:46

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: απροκάλυπτοι και «ντροπαλοί» υποστηρικτές

Παιδεία 11 Ιούν 2026, 07:19

Κυβέρνηση και διοίκηση ΕΚΠΑ ιδρύουν ξενόγλωσσα διατμηματικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με ΔΙΔΑΚΤΡΑ στο Φυσικό

Παιδεία 10 Ιούν 2026, 05:50
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

19 Ιούν 2026, 00:01
Καταστολή

Τρομοκρατικός «ποινικός λαϊκισμός»

18 Ιούν 2026, 22:21
Παιδεία

Τα ξένα funds «κατάπιαν» ως τώρα 10 ιδιωτικά σχολεία

18 Ιούν 2026, 21:00
Διεθνή

Mεγάλες απώλειες του σιωναζιστικού στρατού στον νότιο Λίβανο μέσα σε μια μέρα

18 Ιούν 2026, 20:55
Παιδεία

Αναλγησία: Απέρριψαν την μεταγραφή φοιτήτριας που έχει πατέρα με 80% αναπηρία και εισόδημα κάτω από 6.000 ευρώ!

18 Ιούν 2026, 20:17
Διεθνή

Σιωνιστής τουρίστας μαχαίρωσε τρεις Κύπριους (τον ένα σοβαρά) στην Αγία Νάπα

18 Ιούν 2026, 19:13
Διεθνή

Πονάνε, ωρέ Μπριζίτ, τα παλικάρια;

18 Ιούν 2026, 14:53
Διεθνή

Ο αποκαλυπτικός θρήνος ενός συνεπούς σιωνιστή

18 Ιούν 2026, 13:54
Διεθνή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι οι αμερικάνοι ιμπεριαλιστές

Πεζεσκιάν και Τραμπ υπέγραψαν από απόσταση το Μνημόνιο Κατανόησης

18 Ιούν 2026, 12:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Ιούνη

18 Ιούν 2026, 00:01
Οικονομία

PosoKaneiToDoulema?

17 Ιούν 2026, 22:19
Διεθνή

«Το Ισραήλ είναι πιο αδύναμο»: To ισραηλινό πολιτικο προσωπικό αντιδρά οργισμένα στη συμφωνία ειρήνης ΗΠΑ–Ιράν

17 Ιούν 2026, 20:39
Κόντρες

Τα παπαγαλάκια μεταμφιέστηκαν σε βαρυπενθούσες χήρες

17 Ιούν 2026, 13:58
Διεθνή

Νew York Times: Το τζογάρισμα του Τραμπ με το Ιράν καταλήγει σε ταπεινωτική ήττα

17 Ιούν 2026, 11:44
Καταστολή

Αρειος Πάγος για αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: Με καθαρά μοναρχοφασιστική λογική

17 Ιούν 2026, 09:35
Παιδεία

Το 45% των εκπαιδευτικών ετοιμάζεται να εγκαταλείψει τις εργασιακές γαλέρες των ιδιωτικών σχολείων για το δημόσιο σχολείο

Κόλαφος για τους σχολάρχες και τους αστογραφειοκράτες της ΟΙΕΛΕ

17 Ιούν 2026, 08:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Ιούνη

17 Ιούν 2026, 00:01
Υγεία

«Το καλύτερο ΕΣΥ όλων των εποχών» χρωστάει στους εργαζόμενους του Αττικόν 68.000 μέρες κανονικής άδειας και 10.000 ρεπό!

16 Ιούν 2026, 22:23
Διεθνή

Αραγτσί: Χωρίς την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τα εδάφη που κατέλαβαν κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, δεν θα θεωρείται πλήρης τερματισμός του πολέμου

16 Ιούν 2026, 20:43
Πολιτική

Ποιος και γιατί φοβάται την Παρασκευή Τυχεροπούλου και την αποκλείει από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»;

Εντελώς ξεδιάντροπα, με φωτογραφική διάταξη, ο Πιτσιλής στέλνει στη «βαθιά κατάψυξη» την υπάλληλο που πρωταγωνίστησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των παράνομων επιδοτήσεων

16 Ιούν 2026, 18:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Ιούνη

Ημέρα δρεπανοκυττάρωσης.

Κουβέιτ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1961).

Τρινιντάντ-Τομπάγκο: Ημέρα εργασίας.

1912: Καθιερώνεται η οκτάωρη εργασία στις ΗΠΑ.

1917: Η Βρετανία παρέχει δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες άνω των τριάντα ετών.

1933: Η Γαλλία προσφέρει πολιτικό άσυλο στον Λέον Τρότσκι.

1971: Ανακοινώνεται ότι η Ελλάδα έχει 10.311 δημοτικά σχολεία και 1.222.481 αναλφάβητους.

1975: Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Στα πολιτικά και διπλωματικά πηγαδάκια των Βρυξελλών και του Παρισιού σχολιάστηκε έντονα ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βλέπει στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και προέδρου του Eurogroup έναν πολύτιμο και σταθερό σύμμαχο για τη νέα βιομηχανική πολιτική της Ευρώπης. Η Γαλλία πιέζει συστηματικά για τη δημιουργία κοινών χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινού ευρωπαϊκού δανεισμού στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας και η Αθήνα ευθυγραμμίζεται πλήρως με αυτήν τη στρατηγική επιλογή. Η συνάντηση αυτή στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς αποδεικνύει ότι οι δύο χώρες χτίζουν ένα κοινό μέτωπο απέναντι στις δημοσιονομικές αγκυλώσεις του Βορρά, διεκδικώντας μεγαλύτερη ευελιξία και γενναίες επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιλάμε για την απόλυτη ταύτιση απόψεων.

Political

(Ο ίδιος ο εκδότης της Political υπογράφει το παραπάνω σχόλιο. Μιλάμε μας έφυγε το σαγώνι. Δεν φανταζόμασταν ότι οι παραμυθάδες θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρις εκεί. Ο Μακρόν περίπου εκλιπαρεί τη συμμαχία του Πιερρακάκη! Η Γαλλία του Μακρόν συμμαχεί με την Ελλάδα του Μητσοτάκη για να κάμψουν τη δημοσιονομική πειθαρχία του Βερολίνου! Κι όλα αυτά επειδή ο Πιερρακάκης είχε μια συνάντηση με τον προσωπάρχη του Ελιζέ και πέρασε κι ο Μακρόν να πει μια καλημέρα στα όρθια, αποτυπωμένη σε μια στραβοχυμένη φωτογραφία τραβηγμένη με κινητό. Ισα-ίσα για να αποκαλυφτεί το επαρχιώτικο κόμπλεξ του «βουτυρομπεμπέ». Η τελευταία φορά που είχαμε ακούσει παρόμοια αφηγήματα ήταν την περίοδο της μεγάλης κρίσης και των Μνημονίων. Τότε έλεγαν πως η Γαλλία του Ολάντ και η Ελλάδα του ΓΑΠ, του Σαμαρά, του Τσίπρα πιέζουν το γερμανικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε να συμφωνήσει στην έκδοση ευρωομολόγων. Τα οποία, ως γνωστόν, δεν εκδόθηκαν ποτέ. Ούτε διαταράχτηκε ο γερμανογαλλικός άξονας. Αλλά τότε έδιναν τον πρώτο λόγο στο Ολάντ. Κρέμονταν από τα «καλαμπαλίκια» του γάλλου προέδρου μπας και καταφέρει να πετύχει την έκδοση ευρωομολόγων. Τώρα το τερμάτισαν. Τώρα ισχυρίζονται ότι ο γάλλος πρόεδρος κρέμεται από τα «καλαμπαλίκια» του Πιερρακάκη και τον θέλει οπωσδήποτε σύμμαχο για να κάνει πίσω η Γερμανία του Μερτς! Τη ζημιά την έκανε ο Τραμπ. Από τότε που ο ξεμωραμένος πορτοκαλομαλλιάς φασίστας άρχισε να γράφει τα πιο μεγάλα «φίδια», θεωρούν πως μπορούν όλοι τους να κάνουν το ίδιο. Μόνο που εδώ οι rednecks είναι πολύ λίγοι…)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo