Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά
  • Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση
  • Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη
  • Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…
  • Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού
  • H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΩΡΑ
Παιδεία

Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΩΡΑ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Οκτ 2006, 00:00
Συνάδελφοι,
 
Ηρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε το περασμένο καλοκαίρι, τότε που με το κίνημα των καταλήψεων αναγκάζαμε την κυβέρνηση να επιχειρήσει τον ελιγμό και να μη προωθήσει για ψήφιση στη Βουλή το νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
 
Το πανεκπαιδευτικό μέτωπο ενάντια στη σαρωτική επίθεση του κεφαλαίου στη δημόσια εκπαίδευση συγκροτείται.
 
Μετά από πολλά χρόνια, ένας κλάδος εργαζομένων και μάλιστα κλάδος εκπαιδευτικών ξεσηκώνεται μαζικά και δυναμικά ενάντια στη μακροχρόνια πολιτική λιτότητας και απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης που εφαρμόζουν συστηματικά όλες οι κυβερνήσεις. Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί διεκδικούν τόσο πραγματική αύξηση των αποδοχών τους όσο και ουσιαστική αύξηση των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση. Αντιδρούν στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ και στη συστηματική υποχρηματοδότηση των σχολείων.
 
Σηκώνουν με αυταπάρνηση μια απεργία διάρκειας που κλείνει την πέμπτη εβδομάδα και ετοιμάζεται να μπει στην έκτη, με ένα μηνιάτικο να αφαιρείται ήδη από τις πενιχρές αποδοχές τους. Διδάσκουν ήθος, αξιοπρέπεια, αγωνιστικότητα, συλλογικό πνεύμα.
 
Απέναντί τους οι απεργοί εκπαιδευτικοί έχουν μια κυβέρνηση γαντζωμένη με αδιαλλαξία στην πολιτική της, που προσπαθεί να στείλει ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όλη την κοινωνία. Ενα μήνυμα που λέει ότι όποιος αντιστέκεται θα σπάσει τα μούτρα του. Ενα μήνυμα υποταγής και μη αντίστασης.
 
♦ Συκοφαντεί τους απεργούς και προσπαθεί να ενεργοποιήσει τον φασιστικής έμπνευσης «κοινωνικό αυτοματισμό». Να στρέψει δηλαδή τα άλλα εργαζόμενα στρώματα ενάντια στις δήθεν υπερβολικές απαιτήσεις των δασκάλων.
 
♦ Ελεεινολογεί και απαξιώνει τα αιτήματα για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, απαιτώντας οι πάντες να δεχτούν την πολιτική σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει, γιατί τάχα μόνο αυτή είναι υπεύθυνη και όλοι οι άλλοι ανεύθυνοι.
 
♦ Κατηγορεί κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της εκπαίδευσης ως συντηρητικό, αναχρονιστικό και οπισθοδρομικό, ιδιαίτερα όταν υπερασπίζεται τη δημόσια δωρεάν παιδεία και απαιτεί τη χρηματοδότησή της, κόντρα στους νόμους της αγοράς. Για τα ίδια που κατηγορούσε εμάς κατηγορεί τώρα τους απεργούς δασκάλους.
 
♦ Επιστρατεύει τον τσαμπουκά, το υβρεολόγιο και τη βία των ΜΑΤ.
 
♦ Θέλει να λυγίσει τους απεργούς με την απειλή της πείνας, υπό το βάρος των χαμένων μεροκάματων, που κάθε μέρα γίνεται πιο δυσβάσταχτο για απεργούς μισθοσυντήρητους.
 
Ο κυβερνητικός τσαμπουκάς δεν αφορά πλέον μόνο τους απεργούς εκπαιδευτικούς. Μας αφορά όλους. Αφορά ολόκληρη την εργαζόμενη κοινωνία και τη νεολαία. Η κυβέρνηση τρέμει στην ιδέα ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων των δασκάλων θα φέρει ένα ντόμινο κινητοποιήσεων σε πολλούς κλάδους εργαζομένων, που χρόνια τώρα ασφυκτιούν υπό το βάρος της σκληρής λιτότητας που τροφοδοτεί σταθερά την με ιλιγγιώδεις ρυθμούς αυξανόμενη κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτός ο τρόμος πρέπει να φροντίσουμε να γίνει πραγματικότητα.
 
Ηδη τη σκυτάλη του αγώνα παίρνουν οι μαθητές στα Λύκεια όλης της χώρας. Ενα κύμα καταλήψεων αγκαλιάζει τη χώρα από άκρη σε άκρη και αποτελεί μια πραγματική ανάσα για τους αγωνιζόμενους δασκάλους και μια νέα μεγάλη απειλή για το κυβερνητικό επιτελείο. Για πρώτη φορά διεξάγονται εκλογές εν μέσω καταλήψεων, εν μέσω απεργιών. Ο ταξικός φραγμός της βάσης του 10, το σχολείο-εξεταστικό κάτεργο, η ανεργία, το αβέβαιο μέλλον, όλα αυτά «υ-ποκινούν» τους μαθητές να σηκώσουν τη σημαία των καταλήψεων και να διαταράξουν για μια ακόμη φορά τα λιμνάζοντα ύδατα της εκπαιδευτικής κοινότητας.
 
Από αυτό το σκηνικό του αγώνα λείπουμε εμείς. Λείπει η μαζικότητα και ο παλμός των κινητοποιήσεων του Ιούνη, που αναγόρευσαν σε μείζον πολιτικό γεγονός την αντίσταση στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που κορυφωνόταν τότε με αιχμή την κατάθεση του νόμου-πλαισίου. Κατορθώσαμε τότε με αγώνα δύο μηνών να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει από την ημερήσια διάταξη την κατάθεση του νόμου και να στρέψει αλλού τα πυρά της.
 
Τώρα ήρθε η ώρα του δεύτερου γύρου. Και έχουμε πολλούς λόγους να ξεκινήσουμε άμεσα αυτό το δεύτερο γύρο. Λόγους γενικότερα κοινωνικούς και λόγους ειδικά φοιτητικούς.
 
♦ Πρέπει να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους απεργούς δασκάλους. Οχι μόνο γιατί αύριο οι περισσότεροι θα είμαστε εργαζόμενοι και πολλοί από μας εκπαιδευτικοί, αλλά και γιατί κεντρικά αιτήματα της απεργίας είναι και δικά μας αιτήματα, με πρώτο και βασικότερο την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.
 
♦ Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να αποσύρει τελεσίδικα το νόμο-πλαίσιο, για να μην κρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε το ότι, αν η κυβέρνηση τσακίσει την απεργία των δασκάλων, θα αισθάνεται δυνατή για να επιχειρήσει ένα νέο δικό μας αιφνιδιασμό.
 
♦ Πρέπει, τέλος, να ματαιώσουμε την προωθούμενη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει στη Βουλή, με συνεργασία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να σπάσουμε το μαύρο μέτωπο που έχει διαμορφωθεί και πρέπει να το κάνουμε πολύ γρήγορα και με μεγάλη αποφασιστικότητα. Αν αποφασιστεί σήμερα η αναθεώρηση του άρθρου 16 με πλειοψηφία 180 βουλευτών, θα αρκεί μια απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών στην επόμενη Βουλή, για να δώσει όποιο περιεχόμενο θέλει στο συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος. Ετσι, θ’ ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την απαξίωση της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την κυριαρχία των καπιταλιστών στο χώρο. Και τότε, η αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση όχι απλώς θα δρομολογηθεί, αλλά θα προχωρά με ρυθμό καλπασμού.
 
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα το δεύτερο γύρο. Ευνοϊκότερη συγκυρία, με τόσα κομμάτια της εκπαιδευτικής κοινότητας στο δρόμο του αγώνα, δύσκολα θα ξαναβρούμε. Οπως και τον Ιούνη έτσι και τώρα να σπάσουμε τον τσαμπουκά και την αδιαλλαξία της κυβέρνησης. Να βάλουμε ταφόπλακα στην αντι-εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Να δώσουμε ένα γερό μάθημα στους κυβερνώντες και τ’ αφεντικά τους. Να δημιουργήσουμε μια γερή παρακαταθήκη για το μέλλον, όταν θ’ ανοίξει ξανά η όρεξή τους για τέτοιου είδους μεταρρυθμίσεις.
 
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΕΛΩΜΑΤΑ, «ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΤΩΡΑ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

Πιο έντονη η ιδεολογική τρομοκρατία
Επόμενο άρθρο

Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

Ξεπέρασαν τα 700 τα κατειλημμένα Λύκεια

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

Παιδεία 3 Δεκ 2025, 10:10

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

Εργατικά 2 Δεκ 2025, 14:11

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

Παιδεία 29 Νοέ 2025, 20:05

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ επιδιώκει την εξόντωση των φοιτητών που συμμετείχαν στην κατάληψη της Αρχιτεκτονικής

Καταστολή 27 Νοέ 2025, 16:17

Μετά τα σχολεία-κοντέινερ τώρα μαθήματα και σε γκαρσονιέρα!

Παιδεία 26 Νοέ 2025, 06:36

Συντονιστικό Νηπιαγωγών: Πολιτεία με δεμένα μάτια, νηπιαγωγεία και δημοτικά  με δεμένα χέρια

Η κατάρρευση των δημόσιων δομών είναι επιλογή

Παιδεία 24 Νοέ 2025, 19:30
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

Ο Μητσοτάκης δρομολογεί την ολοκληρωτική υποταγή της πανεπιστημιακής έρευνας στην αγορά

3 Δεκ 2025, 10:10
Ιστορία

Ο Κόκκινος Δεκέμβρης του ’44 φάρος στο δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση

3 Δεκ 2025, 08:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

3 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Περί golden boys και λαμόγιων, γενικώς…

2 Δεκ 2025, 22:49
Η παπάρα

Ο Κυρανάκης στην πρωτοπορία του γκεμπελισμού

2 Δεκ 2025, 19:40
Διεθνή

H θέληση για αντίσταση παράγει (και) ιατρικά θαύματα

2 Δεκ 2025, 18:21
Κόντρες

H ώρα του Φραπέ

2 Δεκ 2025, 15:25
Εργατικά

Η κυβέρνηση πάει στα δικαστήρια την Απεργία-Αποχή των Διοικητικών ενάντια στις διαγραφές φοιτητών

2 Δεκ 2025, 14:11
Διεθνή

Σιωναζιστές έποικοι σάπισαν στο ξύλο και λήστεψαν ξένους αλληλέγγυους

Σε χωριό της Δυτικής Οχθης

2 Δεκ 2025, 10:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Δεκέμβρη

2 Δεκ 2025, 00:01
Οικονομία

Tα πολεμικά μονοπώλια και το ανώτατο κέρδος

1 Δεκ 2025, 19:21
Αγροτικά

Στα μπλόκα της αγροτιάς να σπάσει της κυβέρνησης ο τσαμπουκάς – Παλλαϊκό μέτωπο στήριξης των αγωνιζόμενων αγροτών

1 Δεκ 2025, 14:26
Διεθνή

Η απώλεια της στρατηγικής ισορροπίας του Ισραήλ

Πολιτική Ανάλυση

1 Δεκ 2025, 13:35
Κόντρες

Ξεφτίλα είναι η ίδια η Εξεταστική για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ

1 Δεκ 2025, 11:37
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Δεκέμβρη

1 Δεκ 2025, 00:01
Διεθνή

Πάει κι ο «ψηλός», πλησιάζει η ώρα του «κοντού»;

30 Νοέ 2025, 09:40
Εργατικά

Καμιά ανοχή στις απολύσεις μητέρων – η μητρότητα είναι δικαίωμα, όχι ποινή!

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού EKΠΑ για απολυμένη εργαζόμενη στην καθαριότητα

30 Νοέ 2025, 06:09
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Νοέμβρη

30 Νοέ 2025, 00:01
Παιδεία

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ: Δεν θα συμπράξουμε στις διαγραφές φοιτητών για να μπορούμε να τους κοιτάμε στα μάτια

Κάλεσμα προς τους διδάσκοντες για κοινή δράση

29 Νοέ 2025, 20:05
Διεθνή

Η βόρεια σιωνιστική οντότητα παραμένει «παραλυμένη» ένα χρόνο μετά την κατάπαυση του πυρός

Οι έποικοι δυσκολεύονται να επιστρέψουν και να ξαναρχίσουν τη ζωή τους, ένα χρόνο μετά τη λήξη του πολέμου των σιωναζιστών στον Λίβανο

29 Νοέ 2025, 09:54
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Δεκέμβρη

Ημέρα ατόμων με ειδικές ανάγκες.

1905: Η αστυνομία συλλαμβάνει πολλούς αντιπροσώπους του Σοβιέτ Πετρούπολης, ανάμεσά τους ο Τρότσκι που εξορίζεται στη Σιβηρία.

1942: Παραιτείται η κυβέρνηση Τσολάκογλου, ορκωμοσία νέας υπό τον καθηγητή Κωνσταντίνο Λογοθετόπουλο που εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές κατοχής.

1944: «Δεκέμβρης» – Διαδήλωση του ΕΑΜ στην πλατεία Συντάγματος, αστυνομία και βρετανοί στρατιώτες χτυπάνε στο ψαχνό, 28 νεκροί και εκατό τραυματίες.

1973: Βόμβα των Λαϊκών Απελευθερωτικών Ομάδων Σαμποτάζ σε υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας (Αθήνα).

1984: Δυστύχημα στο εργοστάσιο της «Union Carbide» στο Bhopal της Ινδίας, 10.000 νεκροί και 300.000 τραυματίες.

1988: Τρεις βόμβες του ΕΛΑ σε υπηρεσίες της ΕΟΚ στην Αθήνα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όταν κάνουν κινητοποιήσεις οι αγρότες, όταν μπλοκάρουν την εθνική οδό, όταν υπάρχει εν πάση περιπτώσει μία απεργία, να εκβιάζεται το πολιτικό σύστημα και να υπαναχωρεί και να δίνει, να δίνει, να δίνει. Ακριτα. Είδαμε που καταλήξαμε. Καταλήξαμε στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Καταλήξαμε στο να έχει δημιουργηθεί ένα σύστημα το οποίο έδινε επιδοτήσεις σε ανθρώπους που δεν τις δικαιούνται.

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

(Ο Τσιάρας με τον Χατζηδάκη πρέπει να έμειναν «παγωτά». Αυτοί προσπαθούν να καλοπιάσουν τους αγρότες, τους καλούν στα γραφεία τους τονίζοντας ότι είναι πάντα ανοιχτά γι’ αυτούς, και έρχεται ένας συνάδελφός τους, ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και χαρακτηρίζει τους αγρότες εκβιαστές και λαμόγια. Η θεωρία του εκβιασμού δεν είναι καινούργια. Κάθε φορά που υπάρχει ένας διεκδικητικός αγώνας που ασκεί πίεση στην κυβέρνηση, την όποια κυβέρνηση, οι αγωνιζόμενοι χαρακτηρίζονται εκβιαστές. Οι ΔΕΗτζήδες επειδή «κατεβάζουν τους διακόπτες», οι εργάτες καθαριότητας επειδή δημιουργούν «κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων», οι υγειονομικοί επειδή «απειλούν τις ζωές των ασθενών», οι εκπαιδευτικοί επειδή «παίζουν με τη μόρφωση των παιδιών μας», οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μεταφορές επειδή «ταλαιπωρούν τον απλό κόσμο». Για τους αγρότες υπάρχει από παλιά ένα ποτ πουρί γκεμπελίστικων κατηγοριών, που ξεκινούν από το «προσεχώς Βουλγάρες» και καταλήγουν στα «σκυλάδικα» και στα «πολυτελή τζιπ». Ο Κυρανάκης, ως εκπρόσωπος της… μοντέρνας ακροδεξιάς, παιδί της γαλάζιας γενιάς του «party μωρή άρρωστη», κάνει ένα βήμα παραπέρα. Εντελώς αστοιχείωτος, όπως όλοι οι ακροδεξιοί γκεμπελίσκοι, δεν ξέρει καν τι είναι το ΟΣΔΕ και ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Οτι δεν είναι αποτέλεσμα των αγώνων των αγροτών -των εκβιασμών, όπως τους χαρακτηρίζει, αλλά αποτέλεσμα της ήττας αυτών των αγώνων και της κυριαρχίας των καταστροφικών για τη φτωχή αγροτιά πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής – ΚΑΠ. Είναι της μόδας όμως το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Και τι κάνει ο Κυρανάκης; Αδίστακτα και ανερυθρίαστα βαφτίζει τους αγρότες των μπλόκων λαμόγια, με τη λογική «πες, πες, κάτι θα μείνει». Ενώ έχει στηθεί μια εγκληματική οργάνωση, με αρχηγείο το ίδιο το Μέγαρο Μαξίμου, με επιτελάρχες υπουργούς, αξιωματικούς γενικούς γραμματείς και προέδρους και αντιπροέδρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και υπαξιωματικούς διάφορους Φραπέδες, Χασάπηδες, Καλφούτζους, Χλύκες κ.ά., που από τη μια αρπάζει τεράστια ποσά επιδοτήσεων με παράνομο τρόπο, μοιράζοντάς τες ιεραρχικά, και από την άλλη επικεντρώνεται στην αντι-δεξιά Κρήτη με στόχο να τη βάψει «μπλε» στις εκλογές του 2023, για να εξασφαλιστεί η αυτοδυναμία της ΝΔ στη Βουλή, ο Κυρανάκης αντιστρέφει την πραγματικότητα, εξαφανίζει την εγκληματική οργάνωση και βάζει στη θέση της τους αγωνιζόμενους αγρότες, οι οποίοι υπήρξαν θύματα και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ. Μπορεί ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ο Κυρανάκης να φαίνεται εκτός γραμμής, όσο όμως οι αγρότες θα στέκονται στα μπλόκα, σε μπλόκα μαχητικής διεκδίκησης πάνω στις εθνικές οδούς και όχι απλής διαμαρτυρίας στους παράδρομους, η άποψη Κυρανάκη, θα γίνεται κυρίαρχη στον κυβερνητικό λόγο και ακόμα περισσότερο στο λόγο των -αλητών, ρουφιάνων- δημοσιογράφων που υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    17Ν
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Εφετείο 17Ν
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    ΕΛΑ
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Ποιοι είμαστε
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Επικοινωνία
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Όροι χρήσης
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Ποιοι είμαστε
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Επικοινωνία
  • Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Προκήρυξη των φοιτητών της «Κόντρας»

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo