Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα
  • Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν
  • Σαν σήμερα 11 Απρίλη
  • Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό
  • Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις
  • Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Παιδεία»Αρχίζουν τα δύσκολα για τη Διαμαντοπούλου
Παιδεία

Μετά την ψήφιση του νόμου

Αρχίζουν τα δύσκολα για τη Διαμαντοπούλου

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr10 Σεπ 2011, 00:00

Αφρούς βγάζει η Διαμαντοπούλου από τη διαφαινόμενη έγερση του φοιτητικού κινήματος και από το γεγονός ότι σχεδόν σύσσωμη στέκει ενάντια στο νόμο, ακόμα και μετά την ψήφισή του, η συντριπτική πλειοψηφία των πανεπιστημιακών και μάλιστα η σύνοδος των πρυτάνεων και οι πανεπιστημιακές διοικήσεις των μεγάλων Πανεπιστημίων. Η αλαζονεία της, τροφοδοτούμενη και από το γεγονός ότι απέσπασε και τη συναίνεση της ΝΔ (Διαμαντοπούλου: «αποτελεί ύβρη απέναντι στη Δημοκρατία να συζητούμε την αλλαγή του νόμου που ψηφίστηκε από τα 5/6 της Βουλής») την είχε τυφλώσει και τώρα δέχεται ισχυρά χτυπήματα. Γνωρίζει ότι η αγριότητα του νόμου είναι τέτοια που αγγίζει όλους τους φοιτητές, από τους πολιτικοποιημένους έως τους απολιτίκ και τους «αδιάφορους». Κυρίως η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις αυτής της μεγάλης «σιωπηρής πλειοψηφίας» των φοιτητών είναι που την τρομάζει. Γι’ αυτό και έχει πάρει σβάρνα τα ραδιοκάναλα και κατηγορεί αυτούς που εναντιώνονται στο νόμο για «άθλια ψέματα». Επαναλαμβάνει σα χαλασμένο γραμμόφωνο ότι τεράστια ψέματα είναι η καθιέρωση διδάκτρων στις προπτυχιακές σπουδές, η κατάργηση της δωρεάν διανομής των συγγραμμάτων, η διακοπή της δημόσιας χρηματοδότησης και η κατάργηση της δωρεάν σίτισης-στέγασης των φοιτητών. Θεωρεί, φαίνεται, η Διαμαντοπούλου ότι είμαστε χαχόλοι και δε μπορούμε να διαβάσουμε  πίσω απ’ τις γραμμές και ν’ αντιληφθούμε την ουσία των πονηρών διατάξεων του νόμου. Και η ουσία είναι η εξής:

♦ Μετά την καθιέρωση του τριετούς προπτυχιακού κύκλου σπουδών, ένας φοιτητής για να πάρει ένα πτυχίο ισάξιο αυτού που έπαιρνε μέχρι σήμερα, μετά από τέσσερα, πέντε ή έξι χρόνια αδιάσπαστων σπουδών, πρέπει να φοιτήσει οπωσδήποτε και στον μεταπτυχιακό κύκλο, ο οποίος, όμως, απαιτεί δίδακτρα. Κοντολογίς, τα δίδακτρα εισέρχονται έμμεσα και στον προπτυχιακό κύκλο σπουδών.

♦ Στο άρθρο 37 του νόμου δίνεται διασταλτική ερμηνεία στον όρο «σύγγραμμα», ώστε αυτός να περιλαμβάνει «κάθε έντυπο ή ηλεκτρονικό βιβλίο, περιλαμβανομένων των ηλεκτρονικών βιβλίων ελεύθερης πρόσβασης, καθώς και τις έντυπες ή ηλεκτρονικές ακαδημαϊκές σημειώσεις», ενώ δίνεται η δυνατότητα, με κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας, να «ρυθμίζονται τα θέματα που αφορούν τη δωρεάν διάθεση στους φοιτητές των διδακτικών συγγραμμάτων». Η δυνατότητα αυτή, που μπορεί π.χ. να γίνει πράξη και από του χρόνου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ως «διδακτικό σύγγραμμα» θεωρούνται ακόμη και οι ηλεκτρονικές σημειώσεις, μπορεί να σηματοδοτήσει την πλήρη κατάργηση των έντυπων συγγραμμάτων.

♦ Η κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου Πανεπιστήμιου εξαφανίζεται ως συνταγματική επιταγή και κατανέμεται σε δυο ταχύτητες: Μια ελάχιστη για τα απαραίτητα (φως, νερό, τηλέφωνο, κατά το κοινώς λεγόμενο) και μια που δεν θεωρείται δεδομένη, αλλά κατανέμεται βάσει δεικτών (κόστος σπουδών ανά φοιτητή, διάρκεια προγραμμάτων σπουδών, αριθμός εγγραφόμενων φοιτητών, γεωγραφική διασπορά, αποθεματικό κ.λπ.). Η πρόσβαση σ’ αυτή συνδέεται με την αξιολόγηση. Το δεύτερο μέρος παίρνουν μόνο όσα ΑΕΙ ανταποκρίνονται σε οριζόμενους δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων (αποτελεσματικότητα εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως σχέση αποφοίτων-εισερχομένων, αριθμός Κέντρων Αριστείας, αριθμός εγγεγραμμένων στα προγράμματα διά βίου μάθησης, διεθνοποίηση, κ.λπ.). Κοντολογίς, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ασκείται ένας ωμός εκβιασμός να προσαρμοστούν στα κριτήρια της «ανταγωνιστικότητας», ώστε να επιβιώσουν.

♦ Η σίτιση-στέγαση παραχωρείται στην αρμοδιότητα ενός νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου. Και μόνο αυτό αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι θα μπουν ασφυκτικοί όροι στη δωρεάν σίτιση-στέγαση, η οποία, προφανώς και θα αφορά όλο και λιγότερους φοιτητές. Ο στόχος της «ευελιξίας» στη λειτουργία του Πανεπιστήμιου, που επιτυγχάνεται, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, και με την ίδρυση αυτού του ΝΠΙΔ, όπως και τα σχέδια για έναν «νέο στρατηγικό σχεδιασμό για τη λειτουργία των φοιτητικών Εστιών», τα λένε όλα. Το στράγγισμα των κονδυλίων που διατίθενται στη δημόσια εκπαίδευση είναι η πρώτη μαρτυρία για την εξαφάνιση και του παραμικρού ψήγματος δωρεάν Παιδείας που έχει απομείνει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου, που πέταξε τους φοιτητές, που στεγάζονταν ως τώρα στα ενοικιαζόμενα από το Πανεπιστήμιο ξενοδοχεία, στο δρόμο.

Ποντάροντας στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος της εργαζόμενης κοινωνίας ενημερώνεται από την τηλεόραση, η Διαμαντοπούλου παίζει μετά μανίας ένα βρόμικο χαρτί για να αποτρέψει τη στήριξη του φοιτητικού κινήματος από τους εργαζόμενους: αποσιωπά όλες τις ρυθμίσεις του νόμου, που βάζουν ταφόπλακα στο δημόσιο Πανεπιστήμιο (τριετείς σπουδές μεταλυκειακού χαρακτήρα, ρευστοποίηση σπουδών, πτυχία πολλών ταχυτήτων, εμπορευματοποίηση της γνώσης, αυταρχισμός, επιβολή της σιωπής των αμνών, κατάργηση κάθε ίχνους δωρεάν Παιδείας, κ.λπ.) και προσπαθεί να πείσει ότι η αντίθεση στο νόμο είναι αντίθεση κάποιων συνδικαλισταράδων φοιτητοπατέρων, που αντιδρούν γιατί χάνουν το προνόμιο να κάνουν αλισβερίσια με το πανεπιστημιακό κατεστημένο στην εκλογή των καθηγητών. Ακόμα και σ’ αυτό το επίπεδο η Διαμαντοπούλου δεν δικαιούται να ομιλεί. Γιατί το κόμμα της καθιέρωσε τη «συνδιοίκηση», προσδοκώντας να ενσωματώσει στο σύστημα κάθε ριζοσπαστική φωνή και πρακτική και γιατί το παιχνίδι με το πανεπιστημιακό κατεστημένο το έκαναν πάντα με επιτυχία τα πρωτοπαλλήκαρα των παρατάξεων των κομμάτων εξουσίας (ΠΑΣΠ-ΔΑΠ).

Αυτή η βρόμικη προπαγάνδα, η αγωνιώδης προσπάθεια να φανεί ότι η αντίθεση στο νόμο βασίζεται σε «άθλια ψέματα», όπως και η τρομοκρατική απειλή, για να αναχαιτιστεί το κίνημα των καταλήψεων στο ξεκίνημά του, ότι το εξάμηνο κινδυνεύει να χαθεί αν δεν εξαντληθούν 13 εβδομάδες διδασκαλίας, φανερώνουν τον πανικό της υπουργού Παιδείας. Στην καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας και επίδειξης σιδερένιας πυγμής εντάσσεται και η ομιλία Παπανδρέου στη συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και η απάντησή του στους αντιδρώντες νεολαίους της ΠΑΣΠ, που φώναζαν συνθήματα.

Εν τω μεταξύ τα πρόθυμα παπαγαλάκια του Τύπου προσπαθούν να φτιάξουν κλίμα συναίνεσης στο νόμο από τους πανεπιστημιακούς καθηγητές. Προς τούτο, χρησιμοποιούν τη σχετική απόστροφο από την απόφαση της τελευταίας έκτακτης συνόδου των πρυτάνεων που «καλεί τα πανεπιστημιακά όργανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να διαμορφώσουν τις προϋποθέσεις ακαδημαϊκής και δημοκρατικής λειτουργίας των ΑΕΙ ώστε να διασφαλισθούν Πανεπιστήμια ανοιχτά στην υπηρεσία της κοινωνίας». Ομως, η έκφραση «Πανεπιστήμια ανοιχτά στην υπηρεσία της κοινωνίας» έχει διπλή ανάγνωση. Σημαίνει και το ότι το συμφέρον της κοινωνίας υπηρετείται από την «ακαδημαϊκή και δημοκρατική λειτουργία των ΑΕΙ» και όχι από το μεταλλαγμένο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο της Διαμαντοπούλου. Αλλωστε, το κείμενο της συνόδου, στην αρχή του ξεκαθαρίζει πως «η σύνοδος επιβεβαιώνει τις απόψεις της, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις προηγούμενες αποφάσεις της και αφορούν στην προάσπιση του Δημόσιου και Αυτοδιοικούμενου Πανεπιστημίου». Ακόμα, όμως, κι αν ισχύει η ερμηνεία των οπαδών των «ανοιχτών» Πανεπιστημίων, δηλαδή η ερμηνεία όλων αυτών που επιτίθενται ενάντια στις καταλήψεις, γεγονός είναι ότι οι πανεπιστημιακές διοικήσεις των μεγάλων Πανεπιστημίων τάσσονται ενάντια στο νόμο και κλείνουν το μάτι στο φοιτητικό κίνημα, διευκολύνοντάς το με αποφάσεις για αναβολή της εξεταστικής, να αναπτυχθεί. Παρά αυτό το ευνοϊκό κλίμα, που μπορεί να έχει και πισωγυρίσματα, όσον αφορά τους πανεπιστημιακούς καθηγητές, καθοριστικό ρόλο θα παίξει η ίδια η δυναμική του φοιτητικού κινήματος και η αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για να καταργήσει το νόμο-έκτρωμα. Σ’ αυτό ανήκει η τελευταία λέξη.

Γιούλα Γκεσούλη

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μετά την ψήφιση του νόμου

Το «Δουβλίνο ΙΙ» δολοφονεί
Επόμενο άρθρο

Μετά την ψήφιση του νόμου

Μαζικές συνελεύσεις αποφάσισαν συνέχιση των καταλήψεων

Σχετικά Αρθρα

Το ΝΑΤΟ καλεί φοιτητές για «πρακτική άσκηση» για να τους κάνει «τελάληδες» της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του

Παιδεία 7 Απρ 2026, 18:30

ΜΑΤ και ασφαλίτες ενάντια σε εστιακούς φοιτητές στα Γιάννενα

Για να διαρρήξουν το Στέκι του Συλλόγου Εστιακών Φοιτητών

Παιδεία 5 Απρ 2026, 19:15

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

111η Σύνοδος Πρυτάνεων: Πάντα μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των Πανεπιστημίων και των φοιτητών

Παιδεία 2 Απρ 2026, 08:42

ΟΛΜΕ: Πανελλαδική Ημέρα Δράσης ενάντια στα Ωνάσεια Σχολεία (1η Απρίλη)

Παιδεία 1 Απρ 2026, 20:02

Ο Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών/Φοιτητριών Ιονίου Πανεπιστημίου ζητά άμεσες απαντήσεις και στέγη για όλους

Παιδεία 1 Απρ 2026, 13:31
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Η ξενόδουλη κυβέρνηση του Λιβάνου μαχαιρώνει πισώπλατα τον λαό και τη χώρα

Η Αντίσταση συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις επιχειρήσεις της

11 Απρ 2026, 19:00
Πολιτισμός

Το μυθιστόρημα του Γιάχια Σινουάρ είναι μια ιστορία για την Παλαιστίνη και για το δικό του παρελθόν

Το έργο που έγραψε στη φυλακή ο ηγέτης της Χαμάς προσφέρει πληροφορίες για τις πολιτικές του απόψεις και την προσωπική του πορεία

11 Απρ 2026, 05:33
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

11 Απρ 2026, 00:01
Uncategorized

Χεζμπολά: Θα γονατίσουμε τον εχθρό

10 Απρ 2026, 18:51
Βαθύ Κόκκινο

Υπόθεση Λαζαρίδη: Λερώνεσαι όπου κι αν τους ακουμπήσεις

10 Απρ 2026, 13:45
Διεθνή

Le Monde: Ο Τραμπ οδηγεί σε ήττα τον ιμπεριαλισμό της Δύσης με τον πόλεμο κατά του Ιράν

10 Απρ 2026, 10:45
Πολιτισμός

Τζον Μπέργκερ: Οι νεκροί βοηθούν τους ζωντανούς να αντισταθούν στην Παλαιστίνη

10 Απρ 2026, 06:08
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Απρίλη

10 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Aπιαστο όνειρο για τους σιωναζιστές η κατοχή του νοτίου Λιβάνου – Βομβαρδίζουν αστικές περιοχές και δολοφονούν αμάχους

9 Απρ 2026, 20:09
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι δοκιμάζουν τις αντοχές του Ιράν, ζητώντας να εξαιρεθεί ο Λίβανος από την κατάπαυση του πυρός – Στον αέρα οι διαπραγματεύσεις

Αποδείχτηκε ότι οι σιωναζιστές, που βομβαρδίζουν τον Λίβανο, δεν ενεργούν αυτόνομα αλλά ως εντολοδόχοι των ΗΠΑ

9 Απρ 2026, 18:56
Πολιτισμός

«Μπορώ να σφίξω τη γροθιά μου»: Η ηλικιωμένη γυναίκα της Τεχεράνης που νίκησε τον Ντόναλντ Τραμπ

9 Απρ 2026, 15:06
Κόντρες

Joint venture

9 Απρ 2026, 12:10
Καταστολή

Συνεχή δικονομικά τερτίπια στη δίκη των βασανιστών μπάτσων που προκάλεσαν το θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτικές ευθύνες των Χρυσοχοϊδη και Φλωρίδη καταγγέλλει ο Γιάννης Μάγγος

9 Απρ 2026, 10:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Απρίλη

9 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

«Σκληρό ροκ» από το Ιράν: Δεν υπάρχει εκεχειρία, δεν ανοίγει το Ορμούζ, αν δεν μαζέψετε τα σιωναζιστικά σκυλιά από τον Λίβανο

8 Απρ 2026, 19:55
Διεθνή

Χεζμπολά: Στεκόμαστε στο κατώφλι μιας μεγάλης ιστορικής νίκης

8 Απρ 2026, 14:54
Η παπάρα

Τρέμε Μπουμπούκε, ο Τάκαρος θα σε εκθρονίσει

8 Απρ 2026, 11:57
Διεθνή

Δεκαπενθήμερη εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων με τους όρους του Ιράν

Η μπλόφα του Τραμπ αφορούσε τους αμερικανούς πολίτες, όχι το Ιράν

8 Απρ 2026, 11:29
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Απρίλη

8 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Οταν ένα Quadcopter ερωτεύεται ένα Namer…

7 Απρ 2026, 22:24
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Απρίλη

Ημέρα κατά της νόσου του Parkinson.

1944: Εκτελούνται πέντε κομμουνιστές στην Καισαριανή ως αντίποινα για το θάνατο δύο χωροφυλάκων.

1944: Συγκροτείται η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης και εγκαθίσταται στους Κορυσχάδες.

1969: Βόμβα στην είσοδο της εφημερίδας «Εστία» (ΔΑ).

1978: Οι Ερυθρές Ταξιαρχίες εκτελούν δεσμοφύλακα της φυλακής όπου κρατούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

1991: Πεθαίνει ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας στη διάρκεια της δίκης για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

1994: Ρουκέτα κατά των γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας “ALiCo” και βόμβα στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας «Nationale Nederlanden». Την ίδια μέρα, μετά από τηλεφώνημα αγνώστου, βρέθηκαν δύο ρουκέτες στον Πειραιά, οι οποίες είχε επιχειρηθεί να εκτοξευτούν κατά του βρετανικού αεροπλανοφόρου «Arc Royal»(17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    17Ν
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Εφετείο 17Ν
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    ΕΛΑ
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Μετά την ψήφιση του νόμου

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Μετά την ψήφιση του νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Μετά την ψήφιση του νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Μετά την ψήφιση του νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μετά την ψήφιση του νόμου

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Επικοινωνία
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Όροι χρήσης
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Επικοινωνία
  • Μετά την ψήφιση του νόμου

    Μετά την ψήφιση του νόμου

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo