Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο
  • Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών
  • Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»
  • Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας
  • ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη
  • Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Oταν ο αιχμάλωτος φιλάει τα κεφάλια αυτών που τον αιχμαλώτισαν και τον κράτησαν στη ζωή
Διεθνή

Oταν ο αιχμάλωτος φιλάει τα κεφάλια αυτών που τον αιχμαλώτισαν και τον κράτησαν στη ζωή

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr22 Φεβ 2025, 21:07

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, ένα βιντεάκι δυο χιλιάδες λέξεις. Αιχμάλωτος σιωνιστής στρατιώτης φιλάει, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, τα κεφάλια ενός μαχητή και ενός διοικητή της Μονάδας Σκιών των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ. Τον υποχρέωσαν να το κάνει, έσπευσε να πει η σιωναζιστική προπαγάνδα. Το αναπαρήγαγαν και τα παπαγαλάκια της ελληνικής τηλοψίας. Του έκανε νόημα ο κάμεραμαν, είπαν. Σωπάτε! Και γιατί κόψατε το βίντεο στη μονταζιέρα, ώστε να μην φαίνονται τα πριν και τα μετά;

Ενας από τους πολλούς κάμεραμαν έχει ενημερωθεί από τον αιχμάλωτο ότι θέλει να κάνει αυτή την κίνηση. Η οικειότητα μεταξύ τους είναι φανερή. Σπρώχνει (ο κάμεραμαν) τους μαχητές για να περάσει ανάμεσά τους κι όταν βρίσκεται σε θέση «βολής» κάνει νόημα στον αιχμάλωτο. Αυτός ο αιχμάλωτος, όμως, είναι μέσ’ στην καλή χαρά όλη την ώρα. Χαμογελάει πλατιά, χαιρετάει, κάποια στιγμή σηκώνει το χέρι του στο σήμα της νίκης! Τον βλέπει ένας άλλος αιχμάλωτος και κάνει το ίδιο. Για ποιο εκβιασμό μιλούν οι γκαμπελίσκοι; Δείτε ολόκληρη τη σχετική σκηνή.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/nwseirat_V_filaeimaxites_eisagogi.mp4
Δεν πρόλαβε να κατέβει από το αυτοκίνητο της Μονάδας Σκιών και άρχισε να στέλνει φιλάκια σε μαχητές και πολίτες.

Αυτοί οι αιχμάλωτοι είναι στρατιώτες. Απελευθερώθηκαν τώρα, στην πρώτη φάση της συμφωνίας, επειδή ήταν τραυματίες. Οι μαχητές θα μπορούσαν να τους αποτελειώσουν ή να τους αφήσουν να πεθάνουν (έτσι κι αλλιώς, την ίδια «τιμή» πιάνουν στην ανταλλαγή, ζωντανοί ή νεκροί). Ομως, τηρώντας το ανθρωπιστικό δίκαιο του πολέμου και τις ηθικές αρχές τους, οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ τους νοσήλευσαν και τους προστάτευσαν τη ζωή από τους συνεχείς βομβαρδισμούς του σιωναζιστικού στρατού, του στρατού στον οποίο συμμετείχαν. Γι’ αυτό εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους μαχητές.

Κι αυτό δεν είναι πρωτοφανές στην ιστορία. Στρατιώτες και αξιωματικοί ενός βάρβαρου στρατού έχουν γίνει υπερασπιστές του δίκαιου στρατού. Ενα κορυφαίο παράδειγμα υπήρξε ο στρατάρχης Φον Πάουλους του ναζιστικού στρατού, που αιχμαλωτίστηκε από τους σοβιετικούς στο Στάλινγκραντ και μετατράπηκε σε ένθερμο προπαγανδιστή του αντιναζισμού. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουν στη συνέχεια οι τρεις συγκεκριμένοι Ισραηλινοί, σήμερα πάντως έδωσαν ένα ισχυρό χαστούκι στον Νετανιάχου.

Οι τελευταίοι έξι αιχμάλωτοι, τέσσερις από την επίθεση της 7ης Οκτώβρη και δύο που είχαν μπει στη Γάζα πριν από πολλά χρόνια και είχαν συλληφθεί, παραδόθηκαν σήμερα στον Ερυθρό Σταυρό σε τρία διαφορετικά σημεία: στη Ράφα (τέρμα νότος της Λωρίδας), στη Νουσεϊράτ (κεντρική περιοχή) και στην Πόλη της Γάζας.

Στην Πόλη της Γάζας παραδόθηκε ο αιχμάλωτος Χισάμ Αλ-Σαγιέντ, από οικογένεια Βεδουΐνων της σιωνιστικής οντότητας. Παραδόθηκε χωρίς τελετή και χωρίς στρατιωτική παρουσία. Σε ένα στενό έγινε η παράδοση από τη Μονάδα Σκιών και οι υπογραφές μπήκαν πάνω στο καπό ενός αυτοκινήτου.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Hisam_al-Sayed.mp4

Οπως δήλωσαν οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, επέλεξαν αυτόν τον τρόπο για την παράδοση του Χισάμ Αλ-Σαγιέντ σε ένδειξη σεβασμού προς τους Παλαιστίνιους του εσωτερικού.

Ο πρόεδρος της Ανώτατης Επιτροπής Καθοδήγησης των Αράβων του Νεγκέβ δήλωσε:

Η παράδοση του Χισάμ αλ-Σάγιεντ από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ χωρίς τελετή στη Γάζα είναι ένδειξη σεβασμού προς τους Παλαιστίνιους του εσωτερικού. Οι Παλαιστίνιοι του εσωτερικού έλαβαν το μήνυμα των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ με υπερηφάνεια και τιμή, ως έκφραση της κοινής μας μοίρας. Αυτό είναι ένα μήνυμα ότι οι Παλαιστίνιοι του εσωτερικού δεν αποτελούν μέρος του ισραηλινού στρατού.

Στη Ράφα παραδόθηκαν ο επί δεκαετία αιχμάλωτος στρατιώτης Αβρά Μενγκίστου, έγχρωμος, αιθιοπικής καταγωγής, για τον οποίο το σιωνιστικό καθεστώς ουδέποτε είχε δείξει διάθεση ανταλλαγής, κινούμενο καθαρά ρατσιστικά. Η ανταλλαγή του επιβλήθηκε από τη Χαμάς. Τέσσερις πόλεμοι έγιναν από τότε που ο Μενγκίστου μπήκε στη Γάζα και συνελήφθη και οι Παλαιστίνιοι τον κράτησαν ζωντανό και υγιή.

Ο δεύτερος ήταν ο Ταλ Σοχάμ, για τον οποίο οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ δήλωσαν ότι εργαζόταν στη Μονάδα Επιχειρήσεων της Μοσάντ.

Το σκηνικό στη Ράφα ήταν εντυπωσιακό και στήθηκε κάτω από τη μύτη των σιωναζιστικών στρατευμάτων που παραμένουν ακόμα στο διάδρομο της Φιλαδέλφεια. Στήθηκε πάνω σε μια τεράστια αλάνα στην περιοή Αλ-Σαουκά, στην ανατολική Ράφα. Εκεί που παλιά βρίσκονταν τα τούνελ που επικοινωνούσαν με την Αίγυπτο.

Σε όλους τους πολέμους της Γάζας η Αλ-Σαουκά υπήρξε θέατρο σκληρών συγκρούσεων και επικών μαχών. Στον τελευταίο πόλεμο, σ’ αυτήν την περιοχή η Αντίσταση έστησε μερικές από τις πιο φονικές ενέδρες ενάντια στο σιωναζιστικό στρατό. Εντυπωσιακή ήταν και η εξέδρα που στήθηκε

Αριστερά, πορτρέτα μαρτύρων διοικητών. Ο Μοχάμεντ Αλ-Ντέιφ στο κέντρο, περιστοιχιζόμενος από τον θρυλικό Μοχάμεντ Αμπού Σαμάλα, παλαιό διοικητή της Ταξιαρχίας Ράφα, και τον Ράεντ αλ-Ατάρ. Στη δεύτερη σειρά ο μάρτυρας Μαχμούντ Χαμντάν (Αμπού Γιουσούφ αλ-Τουμ), διοικητής του τάγματος Ταλ Αλ-Σουλτάν, που που έπεσε μαζί με τον ηγέτη της Χαμάς, Γιάιία αλ-Σινουάρ, ο Αμπντάλα αλ-Χουρ (Αμπού Χάλεντ), υπεύθυνος εφεδρειών της Ταξιαρχίας Ράφα, και ο Ουμπάιντα Αμπού Σιάρ, επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της Ταξιαρχίας Ράφα.

Κεντρικό σύνθημα πάνω από την πολεμική σύνθεση: «Είμαστε ο Κατακλυσμός – Είμαστε η Σφοδρή Δύναμη».

Δεξιά ένα πορτρέτο του Μοχάμεντ Ντέιφ με τη φράση «Μπορούμε να αλλάξουμε τη ροή της ιστορίας…». Την είπε στη μαγνητοφωνημένη ημερήσια διαταγή του το πρωί της 7ης Οκτώβρη.

Στη βάση της εξέδρας σκηνές από ενέδρες που έγιναν στη Ράφα και ο στίχος που απήγγειλε ο Σινουάρ λίγο πριν από τον ηρωικό του θάνατο: «Η κόκκινη λευτεριά βρίσκεται πίσω από πόρτες που ανοίγουν με ματωμένα χέρια».

«Φύτεψες το σπόρο, Επισκέπτη μας» γράφαμε το πλακάτ που κρατάει το παιδί. Ντέιφ σημαίνει επισκέπτης και ο μάρτυρας ανώτατος διοικητής των Ταξιαρχιών Αλ-Κασάμ πήρε αυτό το επαναστατικό ψευδώνυμο από τότε που μπήκε στον αγώνα, για να υποδηλώσει την αποφασιστικότητά του να τηρήσει με απόλυτο τρόπο τα μέτρα συνωμοτικότητας. Κάθε μέρα επισκέπτης σε διαφορετικό σπίτι. Ενας νομάδας της Παλαιστινιακής Εθνικοαπελευθερωτικής Επανάστασης.

Eντυπωσιακή και πολυπληθής ήταν η παρουσία μαχητών της Ταξιαρχίας Ράφα των Αλ-Κασάμ. Αυτής που υποτίθεται ότι την εξολόθρευσαν οι σιωναζιστές.

Η πιο εντυπωσιακή παρουσία. Με ακρωτηριασμένο το δεξί χέρι και το αριστερό πόδι, ένοπλος, με πλήρη εξάρτυση, δίπλα στους συμμαχητές του.
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/akrotiriasmenos.mp4

«Ο τρομοκράτης της Χαμάς με ακρωτηριασμένο χέρι που συμμετείχε στην απελευθέρωση των ομήρων στη Ράφα», έγραψε με λύσσα ο σιωνιστής Σαμπίρ Λίμπκιν.

Oι σνάιπερ με κόκκινες κορδέλες στα τουφέκια τους.
Μαχητής με ένα μάτι.

Απαντώντας με το δικό τους τρόπο στο σύνθημα που οι σιωναζιστές έγραψαν πάνω στις μπλούζες των παλαιστίνιων κρατούμενων, οι μαχητές γράφουν στις ρουκέτες τους: «Θα σε αναγκάσουμε να ξεχάσεις και δεν θα συγχωρήσουμε».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/alYasin105.mp4

Πολλά ήταν τα ισραηλινά όπλα-λάφυρα της 7ης Οκτώβρη, που έφαραν οι παλαιστίνιοι μαχητές. Πάρα πολλά αμερικάνικα τουφέκια Μ-16, ακόμα και πολυβόλα Negev.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/israilina_opla-1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/maxites_Rafah1.mp4

Στο παρακάτω βίντεο συνοψίσαμε τα βασικότερα σημεία της μεγαλειώδους παρέλασης στη Ράφα.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Rafah_geniko.mp4

Ιδιο το σκηνικό και στη Νουσεϊράτ, όπου παραδόθηκαν οι τρεις σιωνιστές τραυματίες στρατιώτες. Το κεντρικό πανό είχε το σύνθημα: «H γη διακρίνει το λαό της από τους διπλής υπηκοότητας ξένους».

Στη βάση της εξέδρας, γραμμένη στα εβραϊκά, μια viral φράση του Νετανιάχου: «Οι αιχμάλωτοι θα επιστρέψουν μόνο με στρατιωτική πίεση». Και από κάτω, πάλι στα εβραϊκά: «Ηρέμησε Νετανιάχου… και μην αγχώνεσαι…». Σ’ αυτό το κομμάτι εστίασαν τα σιωνιστικά μίντια.

Οπλα λάφυρα κρεμάστηκαν ως έκθεση στο μπροστινό τμήμα της εξέδρας.

Παρόντες στην παρέλαση ήταν μαχητές όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Πράσινες, μαύρες, κόκκινες, λευκές κορδέλες με τα σήματα των οργανώσεων συνέθεσαν ένα υπέροχο μωσαϊκό επαναστατικής ενότητας από μαχηρτές που πολέμησαν ώμο με ώμο από τις 7 Οκτώβρη του 2023 μέχρι τις 14 Γενάρη του 2025.

Η σημαία της Παλαιστίνης υψώθηκε στον ιστό με τους μαχητές και τους πολίτες σε στάση προσοχής.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/simaia_ethnikos_ymnos.mp4

Ο γιος του μάρτυρα ανώτερου υποδιοικητή των Αλ-Κασάμ, Μαρουάν Ισα κρατάει ένα πλακάτ που γράφει: «Αυτή η γη γεννά τους αντιστασιακούς όπως γεννά την ελιά και κληρονομεί την υπερηφάνεια από γενιά σε γενιά».

Ατάκα -ποιου άλλου;- του Αμπού Ομπάιντα σε μια από τις πύρινες ομιλίες του.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Abu_Obeida.mp4

Ενα μήνυμα από μια Παλαιστίνια, που αντιπροσωοπεύει όλες τις Παλαιστίνιες:

«Είμαι μητέρα πέντε μαρτύρων. Δείτε πώς μεταχειριζόμαστε τους αιχμαλώτους τους, ενώ εκείνοι τι κάνουν με τους δικούς μας αιχμαλώτους; Αντιμετωπίζουμε τους αιχμαλώτους σύμφωνα με τις διδασκαλίες της θρησκείας μας. Είμαι ευγνώμωη στο Θεό που είμαι η μητέρα πέντε μαρτύρων, και αν έπρεπε να μαρτυρήσουμε όλοι, δεν θα παραχωρήσουμε ούτε ένα εκατοστό από την Παλαιστίνη. Η Παλαιστίνη είναι δική μας, από τη θάλασσα μέχρι τον ποταμό, και γι’ αυτήν θα θυσιάσουμε όλα μας τα παιδιά. Εχω ακόμη τρία παιδιά και έχασα πέντ, για χάρη της Παλαιστίνης. Και εγώ η ίδια, με τη θέληση του Θεού, θέλω να αποκτήσω τη μαρτυρία. Αυτή είναι η Παλαιστίνη, η γη μας. Λέω στον Τραμπ, που θέλει να μας εκτοπίσει, ας πάρει τους σιωνιστές στη χώρα του αν τους νοιάζεται. Αυτή είναι η γη μας και δεν ανήκει σε κανέναν άλλον. Θα παραμείνουμε εδώ ακλόνητοι και θέλουμε να ταφούμε σε αυτή τη γη».

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/mitera_5_martyron-1.mp4

Θα κλείσουμε με μια οπτική σύνοψη της παρέλασης νίκης στη Νουσεϊράτ.

https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/Nwseirat_1.mp4
https://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2025/02/nwseirat_2.mp4

Δήλωση Τύπου της Χαμάς:

Σχετικά με την απελευθέρωση έξι ισραηλινών αιχμαλώτων από τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ σήμερα.

Η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής έξι αιχμαλώτων σήμερα επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά τη δέσμευση της Αντίστασης στη συμφωνία, τη στιγμή που η Κατοχή συνεχίζει να καθυστερεί την εφαρμογή των όρων της.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε σε μια επιβλητική εθνική σκηνή, η οποία αντικατοπτρίζει την ενότητα του λαού μας και των παρατάξεών μας, ενώ η Κατοχή βιώνει κατακερματισμό και ανταλλαγή κατηγοριών.

Η μαζική λαϊκή παρουσία κατά τη διαδικασία παράδοσης των έξι αιχμαλώτων του εχθρού σήμερα στέλνει ένα ανανεωμένο μήνυμα στον εχθρό και τους υποστηρικτές του: η ενότητα μεταξύ του λαού μας και της Αντίστασης είναι βαθιά ριζωμένη και ακλόνητη.

Εχει πλέον γίνει σαφές στο ισραηλινό κοινό ότι έχουν δύο επιλογές:

Είτε να παραλάβουν τους αιχμαλώτους τους σε φέρετρα, όπως συνέβη την Πέμπτη, λόγω της αλαζονείας του Νετανιάχου, είτε να τους υποδεχτούν ζωντανούς, σεβόμενοι τους όρους της Αντίστασης.

Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση της συμφωνίας και να ολοκληρώσουμε μια συνολική ανταλλαγή, η οποία θα οδηγήσει σε μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση της Κατοχής.

Προειδοποιούμε την Κατοχή για οποιαδήποτε προσπάθεια υπαναχώρησης από τη συμφωνία και τονίζουμε ότι ο μόνος δρόμος για την επιστροφή των αιχμαλώτων στις οικογένειές τους είναι μέσω διαπραγματεύσεων και ειλικρινούς δέσμευσης στους όρους της συμφωνίας.

Οι προσπάθειες του Νετανιάχου να ξεφύγει από την ήττα του στρατού του στη Γάζα, διαπράττοντας σφαγές στη Δυτική Όχθη, δεν θα κάμψουν τη θέληση του λαού μας και της Αντίστασής του.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στους αιχμαλώτους βασίζεται στις αρχές της θρησκείας μας και στις ανθρώπινες αξίες μας, ενώ οι αιχμάλωτοί μας στις φυλακές της Κατοχής υφίστανται βασανιστήρια και καταστολή.

Η απαγόρευση της Κατοχής να επιτρέψει στα μέλη των οικογενειών των εκτοπισμένων αιχμαλώτων να ταξιδέψουν αποκαλύπτει τη βαρβαρότητα του εχθρού και την παραβίαση όλων των ανθρωπιστικών συνθηκών, επιβεβαιώνοντας την ήττα του μπροστά στη θέληση του λαού μας και της Αντίστασής του.

Ο παλαιστινιακός λαός μας και η γενναία Αντίστασή του, με επικεφαλής τις Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ, θα συνεχίσουν τον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα, υπερασπιζόμενοι τη γη και τα ιερά μέρη, μέχρι την απελευθέρωση, την επιστροφή και την ίδρυση του ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.

Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης – Χαμάς
Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2025

Εκτύπωση 🖨
ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΠΥΡΟΣ ΓΑΖΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΟ Μητσοτάκης στη θέση του «ψεύτη βοσκού»
Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 23 Φλεβάρη

Σχετικά Αρθρα

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

Διεθνή 19 Νοέ 2025, 19:43

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

Διεθνή 19 Νοέ 2025, 08:31

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

Διεθνή 18 Νοέ 2025, 21:47

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

Ιστορία 17 Νοέ 2025, 06:25

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

Διεθνή 16 Νοέ 2025, 21:43

Καταυλισμός Τζαμπάλια: Ακόμα και μέσα στα ερείπια, η ζωή εξακολουθεί να αξίζει

Διεθνή 15 Νοέ 2025, 20:28
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σιωναζιστική σφαγή αμάχων σε καταυλισμό παλαιστίνιων προσφύγων στον Λίβανο

Τουλάχιστον 21 νεκροί και 94 τραυματίες

19 Νοέ 2025, 19:43
Παιδεία

Απόφαση για Απεργία-Αποχή από κάθε διοικητικό έργο που συνδέεται με τις διαγραφές φοιτητών

Από το  8ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

19 Νοέ 2025, 14:37
Πολιτική

Μονόδρομος η καταδίκη των κασιδιαραίων νεοναζιστών «Σπαρτιάτες»

Αρχισε η δίκη τους σε δεύτερο βαθμό, μετά από εισαγγελική έφεση στην πρωτόδικη αθωωτική απόφαση

19 Νοέ 2025, 13:04
Πολιτισμός

Xαιρετισμός από τα όπλα μας σ’ εσάς φύλακες της δόξας

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ υποκλίνονται στον παλαιστινιακό λαό μ' ένα καινούργιο τραγούδι

19 Νοέ 2025, 11:45
Πολιτική

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Η Εισαγγελία ζητά την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Δ. Κουτσούμπα, μετά από μήνυση του νεοναζιστή Κ. Πλεύρη

19 Νοέ 2025, 09:20
Διεθνή

Η Ουάσιγκτον ακυρώνει την επίσκεψη του αρχηγού του λιβανικού στρατού επειδή καταδίκασε ισραηλινές επιθέσεις

Υστερικές αντιδράσεις φιλο-σιωνιστών αμερικανών γερουσιαστών

19 Νοέ 2025, 08:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

19 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Ψήφισμα ΣΑ του ΟΗΕ: Το παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό σύστημα ενάντια στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Κι αυτό το ψήφισμα θα μείνει στα χαρτιά

18 Νοέ 2025, 21:47
Αγροτικά

Πολιτική αλητεία: Ο Μητσοτάκης παρουσιάζει σαν «δώρο» στους κτηνοτρόφους που έχασαν τα κοπάδια τους, αυτό που η κυβέρνησή του είχε νομική υποχρέωση να κάνει πριν από ενάμιση χρόνο

18 Νοέ 2025, 14:02
Αγροτικά

Εδώ και τώρα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση και το απολεσθέν εισόδημα στους κτηνοτρόφους που θανάτωσαν τα κοπάδια τους

18 Νοέ 2025, 05:50
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Νοέμβρη

18 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

Αγνωστος Στρατιώτης: Η πρώτη καταδίκη με εφαρμογή του ιδιώνυμου ποινικού τερατουργήματος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

17 Νοέ 2025, 13:50
Εργατικά

Τα σαπάκια της Hellenic Train και το αποικιοκρατικό πλιάτσικο του μονοπώλιου Ferrovie dello Stato Italiane

24ωρη απεργία αύριο από όλο το προσωπικό της Hellenic Train

17 Νοέ 2025, 12:07
Κόντρες

Ο αυτοκρατορίσκος και οι χαμηλόβαθμοι αυλικοί του

17 Νοέ 2025, 10:35
Ιστορία

52 XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Προσυγκέντρωση: Πλ. Κολοκοτρώνη 3 μμ

17 Νοέ 2025, 06:25
Αγροτικά

Ο Βορίδης διέπραξε ποινικά αδικήματα με δόλο και ο Μητσοτάκης τον καλύπτει, γιατί ο Βορίδης τον «κρατάει»

17 Νοέ 2025, 06:05
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Νοέμβρη

17 Νοέ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

16 Νοέ 2025, 22:34
Διεθνή

Παλαιστινιακές Αντιστασιακές Οργανώσεις: Οποιαδήποτε ξένη παρέμβαση στη Γάζα απορρίπτεται

16 Νοέ 2025, 21:43
Πολιτική

Προκλητικά επιεικείς οι όροι αποφυλάκισης του νεοναζιστή φιρερίσκου Μιχαλολιάκου – Δεν υπάρχει κατ’ οίκον περιορισμός

Αποκαλύπτουμε το αποφυλακιστήριό του

16 Νοέ 2025, 10:08
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Νοέμβρη

Ημέρα δημόσιας τουαλέτας.

Ημέρα του άντρα.

Μάλι: Ημέρα απελευθέρωσης.

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα ανακάλυψης (1493).

Μονακό: Ημέρα Μονεγάσκων.

1936: Σκοτώνεται ο Buenaventura Durruti.

1939: Η Γερμανία επιβάλει δεκάωρη καθημερινή εργασία για να αντισταθμίσει την έλλειψη εργατικού δυναμικού.

1942: Παραιτείται η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου.

1967: Ανακαλύπτονται αυτοσχέδιοι μηχανισμοί που δεν είχαν εκραγεί στο Κολωνάκι και στο άγαλμα του Τρούμαν.

1987: Νυχτερινή πορεία της ΕΦΕΕ παραλύει το κέντρο της Αθήνας.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo