Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη
  • Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ
  • Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν
  • 30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία
  • Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!
  • Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Οικονομία»Με τη φιλανθρωπία ως πολιτική
Οικονομία

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Με τη φιλανθρωπία ως πολιτική

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Νοέ 2019, 00:00

Οι υπουργοί (Σταϊκούρας, Σκυλακάκης) τα μασούσαν: να δούμε τι θα βγάλουν τα στοιχεία, να μιλήσουμε με τους θεσμούς κτλ. Μέχρι που βγήκε ο αρχηγός να το ξεκαθαρίσει. Στον πιο ταιριαστό χώρο: στο πρωινάδικο του Αυτιά. Ο Μητσοτάκης εξήγγειλε διανομή του υπερπλεονάσματος στο τέλος του χρόνου «στοχευμένα και με έμφαση στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας». Οπως εξήγησε «θα δούμε πού [θα το δώσουμε]. Δεν θα δώσουμε λίγα σε πολλούς. Θέλω αυτά που θα δώσω να πιάσουν τόπο». Το βάφτισε και «μέρισμα ανάπτυξης» το οποίο «θα μοιραστεί με δίκαιο τρόπο», διότι «μετά από δέκα χρόνια κρίσης οφείλουμε η ανάπτυξη να είναι δίκαιη».

Φυσικά, το περιβόητο υπερπλεόνασμα δεν έχει καμιά σχέση με την ανάπτυξη, η οποία άλλωστε θα είναι μικρότερη και απ' αυτή που είχαν προϋπολογίσει οι Τσιπραίοι και απ' αυτή που είχαν προϋπολογίσει οι δεξιοί στο προσχέδιο προϋπολογισμού (τους προσγείωσε ανώμαλα η Κομισιόν με τις φθινοπωρινές έψεις της). Το υπερπλεόνασμα προέρχεται από την υπεραπόδοση που έχουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, με τα χαράτσια και την εν γένει υπερφορολόγηση και με το χαντάκωμα των κοινωνικών δαπανών. Ο Κούλης, όμως, πρέπει να το παρουσιάσει ως αποτέλεσμα της «ανάπτυξης», που πρόλαβε κιόλας μέσα σε λίγους μήνες να φέρει η κυβέρνησή του.

Υπάρχει, βέβαια, ένα πρόβλημα. Τα λεφτά που περισσεύουν είναι λίγα. Διότι κάποια τα έδωσαν προεκλογικά οι συριζαίοι (η περιβόητη «13η σύνταξη κτλ.), ενώ έβαλαν χέρι και οι δεξιοί με τα μέτρα που ανακοίνωσαν τον Ιούλη (κυρίως τον ΕΝΦΙΑ), αλλά και με τη μικρή αύξηση του επιδόματος θέρμανσης (γύρω στα 10 εκατ. ευρώ) και την εμπροσθοβαρή καταβολή του μέσα στο 2019 (για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του 2020). Σε λίγες μέρες θα ξέρουν τι τμήμα του υπερπλεονάσματος έχει περισσέψει. Οι εκτιμήσεις τους (τις οποίες κάνουν με διαρροές) μιλούν για ένα ποσό το πολύ 500 εκατ. ευρώ. Η τρόικα, όμως, τους υποχρεώνει να κρατήσουν κι ένα ποσό γύρω συα 200 εκατ. ευρώ ως «κουμπαρά» για την επόμενη χρονιά. Αρα, το «κοινωνικό μέρισμα» που θα μοιράσουν ως χριστουγεννιάτικο μποναμά θα είναι γύρω στα 300 εκατ. ευρώ. Ποσό που είναι μικρότερο από το μισό του «μερίσματος» που έδωσαν πέρυσι οι συριζαίοι (800 εκατ. ευρώ). Αν μάλιστα χρησιμοποιήσουν ένα μέρος του για να δώσουν «κοινωνικό μέρισμα» στους καπιταλιστές (138 εκατ. ευρώ στις επιχειρήσεις ως επιστροφή του 5% της προκαταβολής φόρου που έχει βεβαιωθεί με τις φετινές δηλώσεις φόρου εισοδήματος!), τότε θα απομείνουν ψίχουλα. Γι' αυτό ο Μητσοτάκης λέει ότι δε θα δώσουν «λίγα σε πολλούς». Θα επιλέξει κάποια στρώματα με εισοδήματα πείνας και θα τους μοιράσει ποσά που θα ξεκινούν από 250 ευρώ με το ταβάνι να είναι πολύ χαμηλότερο από το περσινό (ήταν 1.000 ευρώ). 

Τον τελευταίο λόγο θα έχει, φυσικά, η τρόικα. «Συζητάμε με τους θεσμούς το πώς θα μπορούσε να δοθεί ορθολογικά ένα υπερπλεόνασμα», δήλωσε προ ημερών «αρμόδιος κυβερνητικός αξιωματούχος» (λέγε με Σταϊκούρα). Και βέβαια, όταν ανακοινωθούν τα ποσά (που θα είναι μικρότερα από τα περσινά και με λιγότερους δικαιούχους), θα ζήσουμε ένα γύρο «πολεμικής» αντιπαράθεσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Αυτό περιμένουν οι συριζαίοι και είναι σίγουρο ότι και στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζουν πυρετωδώς τα επιχειρήματα που θα αντιτάξουν στην αναμενόμενη συριζαϊκή επίθεση.

Θα ήταν τεράστιο λάθος να εγκλωβιστούμε στη συριζαϊκή προπαγάνδα που θα εγκαλεί τη ΝΔ για μείωση του «κοινωνικού μερίσματος» (το οποίο, άλλωστε, ο ίδιος ο Τσακαλώτος, όσο ήταν υπουργός Οικονομικών, έλεγε ότι θα είναι μικρότερο, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξέρει που βαδίζει η οικονομία και φρόντισε να κατευθύνει το υπερπλεόνασμα σε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης). Το πρόβλημα δεν είναι το μέγεθος, αλλά το ίδιο το «υπερπλεόνασμα». Το ματωμένο πλεόνασμα, όπως το χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Και η λογική που καλλιεργεί. Η λογική του Αυτιά που με το γνωστό ύφος της γλίτσας ζητά να μάθει αν θα μοιραστεί «κοινωνικό μέρισμα» και πόσο θα είναι, για να εκφράσει στο τέλος την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους των ακροατών του. Η λογική της φιλανθρωπίας των ισχυρών, οι οποίοι πρώτα κατακλέβουν τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και μετά μοιράζουν κάποια φιλοδωρήματα απ' αυτά που του έκλεψαν.

Για να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, της καταλήστευσης από τη μια και της ελεεινής φιλανθρωπίας από την άλλη, δεν αρκούν τα λόγια. Ούτε θα τον σπάσουν οι κυβερνήσεις που μέχρι στιγμής έχουν απόλυτη ελευθερία στους χειρισμούς τους. Μπορούν να τον σπάσουν μόνον οι ταξικοί αγώνες που θα βάλουν στο στόχαστρό τους (και) τη δημοσιονομική πολιτική ως σύνολο, απαιτώντας να καταργηθούν τα χαράτσια, να μειωθεί δραστικά ο ΦΠΑ, να αυξηθούν οι συντάξεις και οι κοινωνικές δαπάνες. 'Η αγωνιστές ή επαίτες θα είμαστε.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εθνικοσοσιαλιστής Αρχηγός με το… Θείο Χάρισμα έδινε τις εντολές για τη δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου
Επόμενο άρθρο

Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

Τύφλα να ‘χει ο Ναδάλ

Σχετικά Αρθρα

Θεοδωρικάκος: Ενας ακόμα Πινόκιο του Μητσοτάκη

Οικονομία 5 Σεπ 2025, 18:25

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Να σπάσει εν τη γενέσει της η προσπάθεια ποινικής απαλλαγής των λαμόγιων

Την καταδίκη σύμφωνα με το κατηγορητήριο ζήτησε η εισαγγελέας Νταγιάντα στη δίκη των 7 μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

Αγροτικά 2 Ιούλ 2025, 22:08

Και άλλο ιδιωτικό σχολείο αρπάχτηκε από τις δαγκάνες ξένου fund

Εργατικά 1 Ιούλ 2025, 21:50

Το μεγάλο φαγοπότι των απευθείας αναθέσεων

Οικονομία 6 Ιούν 2025, 06:30

Σιδηρόδρομοι: Ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγια και κατώγια

Οικονομία 15 Μάι 2025, 21:11
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

17 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ενας χρόνος από τον ηρωικό θάνατο του Γιάχια Σινουάρ

16 Οκτ 2025, 21:49
Κόντρες

Δεν ψιχαλίζει, σε φτύνουν

16 Οκτ 2025, 20:52
Εργατικά

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

16 Οκτ 2025, 19:35
Υγεία

Ροϊλός (2η ΥΠΕ): Απαγορεύεται να μιλάτε σε δημοσιογράφους, αν δεν το εγκρίνω ΕΓΩ!

16 Οκτ 2025, 19:16
Παιδεία

Εξω από την «έγκριση» των προγραμμάτων σπουδών των πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων οι τρεις ιδιωτικές Νομικές Σχολές

16 Οκτ 2025, 13:09
Διεθνή

Σιωναζιστές: Οταν συντρίβεται το γκεμπελίστικο αφήγημα, πέφτει η κουρτίνα της λογοκρισίας

16 Οκτ 2025, 13:01
Καταστολή

ΕΜΠ: Εισβολή ΜΑΤ-ΟΠΚΕ στην Αρχιτεκτονική – Καταπάτηση ασύλου και συλλήψεις φοιτητών

Με την αμέριστη συνδρομή της Πρυτανικής Αρχής

16 Οκτ 2025, 10:48
Πολιτική

Οι νεοναζιστές ανοίγουν και καινούργια γραφεία – Μόνο το αντιφασιστικό κίνημα μπορεί να τους τσακίσει

16 Οκτ 2025, 10:43
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Οκτώβρη

16 Οκτ 2025, 00:01
Κόντρες

Καμαρώνουν για τα καμένα

15 Οκτ 2025, 22:14
Διεθνή

Ενας ξεχωριστός απελευθερωμένος κρατούμενος: Ο Σαμαρίτης Νάντερ Σαντάκα

15 Οκτ 2025, 20:50
Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Οι σιωναζιστές αποποιούνται τους δωσίλογους ακόμα και αν υπηρετούσαν στο στρατό τους!

15 Οκτ 2025, 20:10
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: «Μαϊμουδίζουν» τα στοιχεία για να δείξουν ανύπαρκτη αποκλιμάκωση

15 Οκτ 2025, 15:03
Υγεία

ΜΑΤ και χημικά ενάντια στους υγειονομικούς στο «Αττικόν»

15 Οκτ 2025, 14:33
Αθλητισμός

Καμιά ανοχή στους σιωναζιστές – Το Ούντινε έδειξε το δρόμο

15 Οκτ 2025, 12:18
Αθλητισμός

Ενα τραγούδι απ’ τ’ Αλγέρι

15 Οκτ 2025, 11:08
Διεθνή

Γάζα: Μαζί με τους δωσίλογους τσακίζονται και οι τοκογλύφοι

Ο Μαχμούντ Αμπάς ανέλαβε την προστασία των δωσίλογων

15 Οκτ 2025, 10:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Οκτώβρη

15 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Παλαιστίνιοι κρατούμενοι: Οσοι δεν βγήκαμε τώρα, θα βγούμε την επόμενη φορά χάρη στην Αντίσταση

14 Οκτ 2025, 22:44
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Οκτώβρη

Ημέρα για την εξάλειψη της φτώχειας.

Ημέρα μυοσκελετικού τραύματος.

Ημέρα υπέρ των κακοποιημένων παιδιών.

Μαλάουι: Ημέρα μητέρας.

1920 : Ο Μάικ Φίτζεραλντ γίνεται ο πρώτος νεκρός απεργός πείνας (Ιρλανδία).

1941: Οι ναζί εκτελούν 250 άνδρες 16-60 ετών των χωριών Ανω και Κάτω Κερδύλλια Σερρών σε αντίποινα για το φόνο ενός γερμανού στρατιώτη.

1974: Ιδρύεται η ΟΝΝεΔ.

2006: Η Λατίφα αλ Γκαούντ εκλέγεται ως η πρώτη γυναίκα βουλευτής στο Μπαχρέιν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    17Ν
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο 17Ν
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    ΕΛΑ
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Ποιοι είμαστε
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Επικοινωνία
  • Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo