Και μια που καταπιαστήκαμε με αυτού του τύπου τις «ιδιωτικοποιήσεις», δεν θα παραλείψουμε να σχολιάσουμε τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ν. Κακλαμάνη για «περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας της πολιτείας και με τις μονάδες υγείας του ΕΕΣ (Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός), κυρίως σε δύο επίπεδα: του “Ασκπληπιείου” και του “Ερρίκος Ντυνάν”».
Οπως είναι γνωστό και υπενθύμισε και ο υπουργός, το «Ασκληπιείο» ανήκει στον ΕΕΣ και έχει επινοικιαστεί επ’ αόριστο από το κράτος. «Στόχος είναι -δήλωσε ο Ν. Κακλαμάνης- και βρισκόμαστε κοντά στη συμφωνία, να φτιαχτεί το νέο “Ασκληπιείο” στο τεράστιο οικόπεδο που υπάρχει στον ίδιο χώρο, με τις ίδιες συνθήκες που λειτουργεί το υπάρχον. Δηλαδή ενταγμένο στο ΕΣΥ και νοικιασμένο από το κράτος και με χρήματα που δεν καταβάλλει η ελληνική πολιτεία».
Ο Ν. Κακλαμάνης απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα για τη νομική μορφή που θα έχει το «νέο Ασκληπιείο», αν δηλαδή θα είναι ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ, όπως το «Ντυνάν». Απάντησε ότι αυτό θα προβλέπεται στη συμφωνία η οποία θα περάσει από τη Βουλή. Αυτή η (μη) απάντηση ουσιαστικά επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι βαδίζουμε σε ένα σκάνδαλο μεγαλύτερο από αυτό του Ντυνάν. Θα κατασκευαστεί με χρήματα του ελληνικού λαού ένα ιδιωτικό μαγαζί, το οποίο στη συνέχεια θα νοικιάσει το κράτος από τους μαγαζάτορες, πληρώνοντάς τους υπέρογκο ενοίκιο (όπως γίνεται τώρα με τα κρεβάτια στη ΜΕΘ του «Ντυνάν»).








