Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 17 Γενάρη
  • Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;
  • Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;
  • 32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία
  • Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Οι σιωναζιστές ψάχνουν διέξοδο απεγκλωβισμού
Διεθνή

Οι σιωναζιστές ψάχνουν διέξοδο απεγκλωβισμού

Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr12 Δεκ 2023, 23:05

«Τι έγινε, ρε παιδιά;», που έλεγε και μια ατάκα του Σπύρου Παπαδόπουλου σε παλαιό σίριαλ. Ξημέρωσε σήμερα η μέρα και γέμισαν τα σιωνιστικά ΜΜΕ με πληροφορίες ότι «το Ισραήλ είναι έτοιμο για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής»!

Η κρατική τηλεόραση Καν μετέδωσε: «Στο Ισραήλ εκτιμούν ότι η στρατιωτική πίεση θα οδηγήσει σε πρόοδο στην υπόθεση των απαχθέντων την επόμενη εβδομάδα. Το δίλημμα που τίθεται στην πολιτική ηγεσία είναι: Για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων απαιτείται η απελευθέρωση των υπολοίπων απαχθέντων με βάση την προηγούμενη συμφωνία ή η σύναψη νέας συμφωνίας; Οι απόψεις στο Ισραήλ διίστανται. Ισραηλινός αξιωματούχος που γνωρίζει τον διάλογο με τους διαμεσολαβητές λέει: «Η επικοινωνία με τους Καταριανούς συνεχίζεται όπως και πριν».

Το Κανάλι 12: Σύμφωνα με επίσημη πηγή, το Ισραήλ είναι έτοιμο να ακούσει τις προτάσεις των μεσολαβητών σχετικά με μια νέα συμφωνία ανταλλαγής. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να ξεκινήσει η διαμόρφωση νέων συμφωνιών για μια συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Το Κανάλι 13: Ισραηλινή πηγή δηλώνει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες για επιστροφή στη συναίνεση για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων.

Ο Γιαρόν Αβραάμ στην ιστοσελίδα του: Οι επαφές επιστρέφουν σχετικά με μια νέα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων. Υπάρχουν προϋποθέσεις υπό τις οποίες μπορούν να αρχίσουν να συντάσσονται νέες συμφωνίες, είτε από τη σκοπιά της Χαμάς είτε από την πλευρά του Ισραήλ.

To αμερικανικό Axios: Το Ισραήλ συμφώνησε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων, σε αντίθεση με την προηγούμενη θέση του να απορρίψει αυτό το θέμα μετά το τέλος της τελευταίας εκεχειρίας στη Γάζα.

Τι προηγήθηκε; Τα δύο χτεσινά βίντεο της Αντίστασης, που σκόρπισαν ταραχή στο σιωνιστικό όχλο. Για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ έσπευσε να καλέσει σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του Νετανιάχου, λόγω του πολέμου στη Γάζα και της αποτυχίας επιστροφής των κρατούμενων.

Το Κανάλι 13 διαπίστωνε με άφατη θλίψη: Μεταξύ των νεκρών που ανακοινώθηκαν από τον στρατό σήμερα ήταν δύο που σκοτώθηκαν σε μία μόνο επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από παλαιστίνιο μαχητή στην περιοχή Al-Qarara, ανατολικά της Χαν Γιούνις.

Η Yedioth Ahronoth με δυσκολία έκρυβε την αγανάκτησή της: Παρά τον βίαιο βομβαρδισμό σε κτίρια στην περιοχή Al-Qarara στη Χαν Γιούνις, ένας από τους μαχητές βγήκε από μια τρύπα τούνελ μέσα σε ένα κτίριο, τοποθέτησε μια συσκευή κατά προσωπικού και την πυροδότησε ενάντια σε μια δύναμη πεζικού του ισραηλινού στρατού, σκοτώνοντας αμέσως δύο στρατιώτες.

Το κρατικό Καν μετέδιδε το δικό του θρήνο: Το Ισραήλ δεν μπόρεσε να ανακτήσει τους αιχμαλώτους από τη Γάζα με πολεμικά μέσα. Αυτό μάλλον είναι εφικτό μόνο με διαπραγματεύσεις.

Η Haaretz, επικαλούμενη πηγές στο κατεστημένο της ασφάλειας: Ο ελιγμός εδάφους απέτυχε να παράσχει τις προϋποθέσεις για την επιστροφή των κρατουμένων.

Η μητέρα του στρατιώτη Λίρι, που κρατείται στη Γάζα, εξέφραζε την απελπισία της: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να εγκαταλείψει τους κρατούμενους».

Ο διοικητής της Ταξιαρχίας Kfir: «Ο εχθρός βγαίνει από τα τούνελ και μας πυροβολεί στη γειτονιά Σουζάια. Είναι μια πολύ περίπλοκη μάχη, γιατί δεν βλέπεις μαχητές, αλλά ταυτόχρονα ξέρεις ότι είναι εδώ κάτω».

Ισραηλινός στρατιωτικός αναλυτής: Ο στρατός εκπλήσσεται καθημερινά από τη δύναμη των Ταξιαρχιών Qassam. Είναι ένας πραγματικός στρατός που ιδρύθηκε 50 λεπτά από το Τελ Αβίβ τα τελευταία χρόνια.

Ισραηλινά ΜΜΕ: Παρά τη μαζική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την 98η Μεραρχία, στην οποία προστέθηκαν δυνάμεις από την Ταξιαρχία Givati, την 5η Ταξιαρχία και άλλες, η πρόοδος στις μάχες στη Χαν Γιούνις είναι δύσκολη.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν πληροφορίες από αμερικάνικα δίκτυα, σύμφωνα με τις οποίες ο Μπάιντεν είναι εξοργισμένος με τον Νετανιάχου για τις μαζικές δολοφονίες αμάχων και μετά το σπάσιμο της εκεχειρίας, και τον προειδοποιεί ότι το Ισραήλ κινδυνεύει να χάσει τη διεθνή υποστήριξή του.

Είχαμε, βέβαια και τους… ανεκδοτολόγους.

Μπένι Γκαντζ: Η ηγεσία της Χαμάς έχει χάσει τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας

Γιοάβ Γκάλαντ: Σημειώνουμε πρόοδο στις θέσεις μάχης και πολιορκίας της Χαμάς στη Τζαμπάλια και τη Σουζάια, όπου βρίσκονται οι επίλεκτες ταξιαρχίες. Θα διαλύσουμε τις ταξιαρχίες που μας πολεμούν, αυτή θα είναι η μοίρα τους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μας αντιμετωπίζουν στη Χαν Γιούνις.

Ουδείς, όμως, δίνει σημασία στους Νετανιάχου, Γκάλαντ και Γκαντζ (ιδιαίτερα στους δύο τελευταίους που είναι στρατιωτικοί). Ολοι αντιλαμβάνονται πως προσπαθούν απεγνωσμένα να υποστηλώσουν το καταρρακωμένο ηθικό των στρατιωτών τους που περιμένουν τρέμοντας τη ρουκέτα που θα τους χτυπήσει.

Μέχρι χθες, είχαμε επίδειξη αλαζονείας («θα βρούμε και θα εξαλείψουμε τους ηγέτες της Χαμάς», «θα εξολοθρεύσουμε τη Χαμάς», «θα απελευθερώσουμε όλους τους κρατούμενους της Χαμάς»), ενώ από σήμερα άρχισαν οι διαρροές με τη γνωστή μέθοδο («πηγές», «αξιωματούχος που κράτησε την ανωνυμία του»), ότι τα πράγματα… ωρίμασαν για μια νέα συμφωνία ανταλλαγής.

Μόνο που αυτές οι συμφωνίες είναι σαν το τάνγκο: θέλουν δύο. Και ο δεύτερος έσπευσε να στείλει αμέσως την απάντησή του.

Οσάμα Χαμντάν, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, στο Αλ-Τζαζίρα: Δεν θα υπάρξει συζήτηση για συμφωνία ανταλλαγής κρατουμένων προτού σταματήσει η επίθεση κατά της Γάζας. Η ισραηλινή πλευρά στοχεύει, μέσω των συνεχιζόμενων διαρροών, να αντιμετωπίσει τις εσωτερικές πιέσεις. Οι θέσεις του Ισραήλ σχετικά με μια επερχόμενη συμφωνία είναι για εσωτερική κατανάλωση.

Είπε και άλλα πράγματα ο Οσάμα Χαμντάν. Συνοψίζουμε: Ο ισραηλινός πόλεμος στοχεύει όλες τις πτυχές της ζωής στη Γάζα. Μόνο τις τελευταίες δύο ημέρες, ο σιωνιστής εχθρός διέπραξε 25 σφαγές. Τα παιδιά είναι ο κύριος στόχος της σιωνιστικής οντότητας. Εχει καταστεί απαραίτητο η Δύση να δηλώσει την την αθωότητά της για τα εγκλήματα αυτής της οντότητας. 

Η Κατοχή προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις απώλειές της προβάλλοντας κατασκευασμένες και φανταστικές εικόνες. Ο εχθρός δεν κατάφερε να επιτύχει κανένα στρατιωτικό ή πολιτικό επίτευγμα. 

Η κατοχή δεν θα καταφέρει να απελευθερώσει κανέναν από τους αιχμαλώτους της ζωντανό. Βεβαιώνουμε ότι δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση σχετικά με την ανταλλαγή αιχμαλώτων μέχρι να σταματήσει η σιωνιστική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Νετανιάχου δεν θα πετύχει το στόχο του στη Γάζα. Βεβαιώνουμε ότι η Κατοχή δεν θα απολαμβάνει ασφάλεια έως ότου το αποφασίσει ο λαός μας.

Επειδή ο Μπάιντεν είχε δηλώσει πως η ισραηλινή κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει την υποστήριξη, λόγω των αδιάκριτων βομβαρδισμών και πως ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την ισραηλινή κυβέρνηση, που είναι η πιο ακραία κυβέρνηση στην ιστορία του Ισραήλ και δε θέλει μια λύση δύο κρατών, για να βρει μια μακροπρόθεσμη λύση στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, γιατί διακυβεύεται κυριολεκτικά η ασφάλεια του εβραϊκού λαού, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος πέρασε ώρες μιλώντας με τους Καταριανούς και τους Αιγύπτιους για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση περισσότερων από 100 ομήρων, ο Οσάμα Χαμντάν είχε μια απάντηση και γι’ αυτόν: Η ενέργειες της Αντίστασης έκαναν τον Μπάιντεν να συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος του Ισραήλ είναι τρέλα που θα βλάψει ολόκληρη τη σιωνιστική οντότητα.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου των Ταξιαρχιών Αλ-Κουντς, Αμπού Χάμζα. Συνοψίζουμε: Ανεξάρτητα από το πόσο καιρό διαρκέσει ο πόλεμος της Καταιγίδας του Αλ-Ακσα, είμαστε ο λαός του και δεν θα παραδοθούμε. Στόχος της οντότητας σήμερα δεν είναι η εξάλειψη της Αντίστασης ή η ανάκτηση των αιχμαλώτων, αλλά η διευθέτηση λογαριασμών με τον παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του. Διεξάγουμε ανοιχτό πόλεμο με τους Σιωνιστές-Αμερικανούς και υπερασπιζόμαστε το τέμενος Al-Aqsa για λογαριασμό του έθνους ενός δισεκατομμυρίου. Ο απερίσκεπτος τσαρλατάνος ​​Νετανιάχου γνωρίζει τη μοίρα του μετά τον πόλεμο και εργάζεται για να την αποφύγει, για να παραμείνει στην εξουσία. Και όλες οι δυνάμεις της γης να συγκεντρωθούν, δεν θα απελευθερώσουμε ούτε έναν αιχμάλωτο. Το Ισραήλ δεν θα απελευθερώσει ούτε έναν κρατούμενο ζωντανό χωρίς τους όρους μας. Χαιρετισμούς στους συντρόφους και τους αδελφούς.

Σχετική δήλωση έκανε και ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολά: Δεν συζητάμε με κανέναν καμία κατάσταση στο νότιο Λίβανο όσο η επιθετικότητα στη Γάζα συνεχίζεται. Το κόμμα μας δεν θα υποκύψει σε καμία υπόδειξη από κανένα μέρος σχετικά με διευθέτηση, αποδυνάμωση ή τερματισμό των όπλων του.

Αν οι σιωναζιστές νικούσαν την Αντίσταση στο πεδίο της μάχης, δε θα άρχιζαν τις διαρροές για νέα συμφωνία ανταλλαγής. Κι αν η Αντίσταση δεν αισθανόταν τόσο σίγουρη, δε θα επέμενε με την ίδια κατηγορηματικότητα σ’ αυτό που δήλωσε την 1η Δεκέμβρη: Η συμφωνία ανταλλαγής ολοκληρώθηκε, οι σιωνιστές τη σαμποτάρισαν, πλέον δεν συζητάμε για ανταλλαγή παρά μόνο υπό τον όρο της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση των σιωνιστών από τη Λωρίδα της Γάζας.

ΥΓ. Οι Ταξιαρχίες Al-Qassam δημοσίευσαν αυτή τη φωτογραφία με τη λεζάντα: Χωρίς ανταλλαγή υπό όρους, δεν θα βγουν ζωντανοί.

Εκτύπωση 🖨
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΥφυπουργός Δόμνα: 8 χλμ. περπάτημα την ημέρα κάνει καλό στην υγεία, γι’ αυτό καταργήσαμε το σχολείο της περιοχής σας, βρε κουτά!

Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 13 Δεκέμβρη

Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Σχετικά Αρθρα

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 19:58

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Διεθνή 16 Ιαν 2026, 08:51

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 21:35

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

Διεθνή 15 Ιαν 2026, 11:58

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 22:40

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

Διεθνή 14 Ιαν 2026, 20:50
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

17 Ιαν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

17 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Γουίτκοφ: Θα πείσουμε τη Χαμάς να αφοπλιστεί! Καλόοοο, το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

16 Ιαν 2026, 19:58
Πολιτική

Γιατί γεμίσαμε «ξαφνικά» με στρατόγκαβλους;

16 Ιαν 2026, 14:01
Αγροτικά

32 κατηγορούμενοι, 3.307.631,97 ευρώ παράνομα εισπραχθείσες κοινοτικές επιδοτήσεις, οι 7 παραδέχτηκαν την ενοχή τους και ζήτησαν «ντιλ» με την Εισαγγελία

16 Ιαν 2026, 11:41
Αγροτικά

Εντολή από την Κομισιόν: Κάντε εμβολιασμό για την ευλογιά

16 Ιαν 2026, 10:04
Διεθνή

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ και όλους τους Παλαιστίνιους Κρατούμενους

24 χρόνια από την απαγωγή και φυλάκιση του ηγέτη του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

16 Ιαν 2026, 08:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Γενάρη

16 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ανακοίνωσαν την έναρξη της δεύτερης φάσης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Από καλύτερες θέσεις ο αγώνας της Παλαιστινιακής Αντίστασης

15 Ιαν 2026, 21:35
Κόντρες

Νέο unfair από τον Τασούλα

15 Ιαν 2026, 14:53
Διεθνή

Αμερικάνοι και σιωνιστές είναι οι μεγάλοι «χορηγοί» του ιρανικού καθεστώτος

Το Ιράν δεν είναι Συρία ή Βενεζουέλα

15 Ιαν 2026, 11:58
Ιστορία

«Τάξη επικρατεί στο Βερολίνο»

107 χρόνια από τη δολοφονία της Ρόζα Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

15 Ιαν 2026, 00:03
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Γενάρη

15 Ιαν 2026, 00:01
Διεθνή

Κορίνα Ματσάδο: Η χρήσιμη ηλίθια των Αμερικανών

14 Ιαν 2026, 22:40
Διεθνή

Κύπρος, Videogate: Μετά τον μπατζανάκη του προέδρου, παραιτήθηκε και η «πρώτη κυρία»

14 Ιαν 2026, 20:50
Κόντρες

Αθλιες γλάστρες στο σόου του Κούλη

14 Ιαν 2026, 14:49
Πολιτική

Η ΝΔ, οι σιωνιστές επαγγελματίες προβοκάτορες, το Predator…

...και στην κορφή Παπασταύρου

14 Ιαν 2026, 11:02
Καταστολή

Προσφυγικό: πενταετές σχέδιο απελάσεων, στρατοπέδων και ψηφιακής επιτήρησης από την Κομισιόν

14 Ιαν 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Γενάρη

14 Ιαν 2026, 00:01
Πολιτική

Οι κτηνοτρόφοι της Καβάλας… αποθεώνουν τον Μακάριο Λαζαρίδη

«Μπορείς να κοροϊδέψεις λίγους για πολύ, πολλούς για λίγο, αλλά δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα»

13 Ιαν 2026, 21:58
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Γενάρη

Πολωνία: Ημέρα απελευθέρωσης.

1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.

1979: Βόμβα στο αυτοκίνητο του χουντικού δημάρχου στην Κάλυμνο.

1992: Το Ειδικό Δικαστήριο αθωώνει τον Ανδρέα Παπανδρέου από τις κατηγορίες για το σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ κηρύττει ενόχους τους πρώην υπουργούς Δ. Τσοβόλα (δυόμισι χρόνια) και Γ. Πέτσο (δέκα μήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη στιγμή πίστεψα και τάχθηκα στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, στην κοινή προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και να ενισχύσουμε, με σχέδιο και σοβαρότητα, όλους τους παράγοντες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεν υπήρξα ποτέ άνθρωπος πολιτικών φιλοδοξιών, ούτε επιδίωξα πολιτειακό ή άλλο αξίωμα. Η συμμετοχή μου στην Κυβέρνηση δεν ήταν αυτοσκοπός, αλλά συνειδητή επιλογή προσφοράς, ως συμβολή σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διακυβέρνησης που στοχεύει στην ενδυνάμωση της χώρας μας, στη θωράκιση των θεσμών και στην πρόοδο της κοινωνίας μας. […] Για μένα, πρώτιστο καθήκον είναι η προστασία της χώρας, της Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα, αξιοπιστία και καθαρό πολιτικό λόγο, επιλέγω για σκοπούς διαφάνειας να παραιτηθώ, ώστε η δική μου παρουσία να μη συνεχίσει να εργαλειοποιείται εις βάρος των εθνικών μας επιδιώξεων και της συλλογικής προσπάθειας.

Χαράλαμπος Χαραλάμπους

(Μας δουλεύει ο μπατζανάκης του κύπριου προέδρου. Δεν βρήκε τίποτα πιο πρωτότυπο να πει, πέραν της «εθνικής προσφοράς». Αυτό, δηλαδή, που λένε όλοι οι αστοί πολιτικοί. Δεν καταλαβαίνει καν ότι αυτοδιαψεύδεται μέσα σε λίγες γραμμές, όταν λέει ότι δεν είχε ποτέ πολιτικές φιλοδοξίες, ούτε επεδίωξε πολιτειακό ή άλλο αξίωμα, ενώ έχει καταλάβει το Νο 2 πολιτειακό αξίωμα. Νο 2 όχι βάσει πρωτοκόλλου, αλλά βάσει πολιτικής πράξης. Ακόμα και οι πρωτάρηδες στην πολιτική ανάλυση γνωρίζουν πως στα προεδρικά συστήματα ο «προσωπάρχης» του προέδρου είναι ο αντ’ αυτού, ο άνθρωπος μπροστά στον οποίο «βαράνε προσοχές» οι υπουργοί και οι κρατικοί παράγοντες. Οταν λοιπόν καταλαμβάνεις τέτοιο πόστο, είσαι «τίγκα» στις πολιτικές φιλοδοξίες. Και όταν υποστηρίζεις το αντίθετο, είσαι -απλούστατα- ένας χαμηλού επιπέδου υποκριτής. Αλήθεια, δεν υπήρχε άλλος για ν’ αναλάβει το πόστο του αντ’ αυτού, εκτός από τον μπατζανάκη του προέδρου, που δεν είχε μάλιστα πολιτικές φιλοδοξίες; Πόσο φτηνό… Αμ το άλλο; Παραιτήθηκε, λέει, για να προστατέψει τα εθνικά συμφέροντα. Ωπα, ρε μεγάλε. Επειδή παραιτήθηκες, θα πάψει η «εργαλειοποίηση εις βάρος των εθνικών επιδιώξεων», αν υπάρχει κάτι τέτοιο; Το επιχείρημα δεν στέκει ούτε σε διαγωνισμό… μωρίας. Αν αναλάμβανες κάποια ευθύνη προσωπίκά, θα το συζητούσαμε. Αλλά εσύ παραιτήθηκες δηλώνοντας ότι φεύγεις «με αίσθημα υπερηφάνειας για όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια». Οπότε, αν υποτεθεί ότι η επίθεση αφορά τις «εθνικές επιδιώξεις» -αν, λέμε- αυτοί που την οργανώνουν δεν έχουν κανένα λόγο να τη σταματήσουν. Ούτε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα είναι λιγότερο οδυνηρά για τον μπατζανάκη σου)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Εφετείο 17Ν

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • ΕΛΑ

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Επικοινωνία

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Όροι χρήσης

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Ποιοι είμαστε

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Επικοινωνία

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

  • Όροι χρήσης

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

    Αρχισαν φιλολογία για νέα συμφωνία ανταλλαγής, την οποία όμως απορρίπτει η Αντίσταση

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo