Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας
  • Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών
  • Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ
  • Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της
  • Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα
  • Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Να πάρει άμεσα θέση ο Κασσελάκης…
Καταστολή

Να πάρει άμεσα θέση ο Κασσελάκης…

…και να καταθέσει ως μάρτυρας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Σεπ 2024, 14:12

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους για τους οποίους ο Κασσελάκης επισκέφτηκε το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, όπου πέθανε, έχοντας ξυλοκοπηθεί άγρια, ο μετανάστης από το Πακιστάν Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ. Ομως, πέρα από τις πολιτικάντικες επιδιώξεις του έκπτωτου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε ένα θέμα μείζονος σημασίας.

Βγαίνοντας από το Τμήμα, ο Κασσελάκης δήλωσε:

«Δεν θεωρώ ότι έλαβα ξεκάθαρες απαντήσεις για το πώς αυτός ο αποθανών συνάνθρωπός μας έφυγε από εδώ το πρωί του συμβάντος. Χρειαζόμαστε πολλή περισσότερη διαφάνεια και εύχομαι να μας τη δώσει σύντομα η έρευνα που διενεργείται. Ολοι οι συμπολίτες μας και όλοι οι συνάνθρωποί μας, ανεξάρτητα από την υπηκοότητά τους, είναι ισότιμοι στον κόσμο τον οποίο ζούμε. Και πρέπει να σεβόμαστε την ανθρώπινη ζωή με τον ίδιο τρόπο πάντα. Είτε πρόκειται για μετανάστη είτε πρόκειται για έλληνα πολίτη, είτε πρόκειται για γυναίκα είτε πρόκειται για άντρα.

Εχω πραγματικά πολλές απορίες για το τι συνέβη εδώ. Αυτό ανήκει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο το οποίο πρέπει να εξετάσουμε για το πώς η αστυνομία πρέπει να ανασυγκροτηθεί ώστε να υπάρχει πολύ μεγαλύτερη διαφάνεια και εμπιστοσύνη μεταξύ των πολιτών και της διοίκησης της αστυνομίας για το τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σε αυτούς τους χώρους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάποιος σε ένα κρατητήριο μόνος του και να φεύγει πεθαμένος από Αστυνομικό Τμήμα της Ελλάδας του 2024. Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και υλικό και μεγαλύτερος έλεγχος για το τι ακριβώς γίνεται μέσα στα Αστυνομικά Τμήματα. Είναι σωστό αυτό για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της αστυνομικής ηγεσίας και των αστυνομικών. Η ασφάλεια είναι ένα δικαίωμα που πρέπει να έχει ο κάθε έλληνας πολίτης και ασφαλώς ο οποιοσδήποτε πολίτης σε αυτή τη χώρα».

Η συνήθης μπουρδολογία των αστών πολιτικών της αντιπολίτευσης. Ομως, στο documentonews διαβάσαμε:

«Κατά την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στο ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα, στον απόηχο της σοκαριστικής είδησης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διοικητής ομολόγησε πως ουδέποτε ο 38χρονος Πακιστανός κρατήθηκε μαζί με άλλους. Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρισμός ήταν: “… κατά την παραμονή του στο κρατητήριο, εκδηλώθηκε μικρής κλίμακας επεισόδιο με συγκρατούμενούς του και άμεσα μετακινήθηκε σε διαφορετικό χώρο του Τμήματος”. Πρακτικά, η ομολογία του διοικητή καταρρίπτει και τον ισχυρισμό της αστυνομίας, στην ίδια πρόταση μάλιστα, για συμπλοκή με άλλους κρατούμενους. […]

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε τον διοικητή του τμήματος για περίπου 30 λεπτά. Ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες των όσων συζητήθηκαν, τονίζοντας όμως πως τα ερωτηματικά παραμένουν».

Από πού έχει το documentonews την πληροφόρηση, αν όχι από τον ίδιο τον Κασσελάκη και τους ανθρώπους που τον συνόδευαν; Αυτά τα πράγματα δεν προσφέρονται για πολιτικά παιχνίδια (άλλα λέω δημόσια και άλλα «σφυρίζω» σε δημοσιογράφους). Ο Κασσελάκης οφείλει άμεσα να τοποθετηθεί δημόσια. Του είπε ή όχι ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, ότι ο νεκρός Μοχάμεντ Καμράν ουδέποτε κρατήθηκε μαζί με άλλους κρατούμενους; Αν του το είπε, τότε ανατρέπεται όλο το στήσιμο περί επεισόδιου με άλλους κρατούμενους, που ανάγκασε τους μπάτσους να τον μεταφέρουν σε «άλλο χώρο».

Αν ο διοικητής είπε αυτά στον Κασσελάκη, τότε έχουμε μια μαρτυρία κατεξοχήν αρμόδιου προσώπου, ότι ο Καμράν μεταφέρθηκε εξαρχής στο κελί που δεν έχει κάμερες και εκεί ξυλοκοπήθηκε από τους μπάτσους. Μόνο αυτοί θα μπορούσαν να του προκαλέσουν τα τραύματα που έχει σε όλο του το σώμα και όχι οι συγκρατούμενοι με τους οποίους δεν συνυπήρξε στο ίδιο κελί.

Αυτό συνάδει με ένα εύρημα που είδαμε όλοι στις φωτογραφίες από το νεκρό σώμα του Καμράν: ματωμένες πληγές ήταν οι καρποί του. Αυτό δεν είναι τραύμα που θα μπορούσαν να του προκαλέσουν συγκρατούμενοι, με τους οποίους υποτίθεται ότι συνεπλάκη. Αυτό είναι τραύμα από τις χειροπέδες. Ο άνθρωπος χτυπήθηκε όντας σιδηροδέσμιος και όχι στο κελί όπου οι κρατούμενοι κλείνονται χωρίς χειροπέδες.

Το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έσπευσε αμέσως να εκδώσει μια ακόμα κατάπτυστη ανακοίνωση, την εξής:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, δημοσιεύματα που αναφέρονται σε δήθεν πραγματικά περιστατικά, με στοιχεία της δικογραφίας, σχετικά με το θάνατο αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αθήνας, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, τονίζεται ότι ουδέποτε αστυνομικός παρείχε πληροφόρηση σχετικά με το ως άνω περιστατικό σε τρίτο άτομο, παρά μόνο σε εισαγγελικές Αρχές, ως οφείλει βάσει του νομοθετικού πλαισίου υπό του οποίου λειτουργεί.

Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί με γνώμονα πάντοτε το σεβασμό στα δικαιώματα τον πολιτών, τη τήρηση του νόμου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Σχετικά με το περιστατικό (υπενθυμίζεται η από 26-09-2024 Ανακοίνωση), από την πρώτη στιγμή η Ελληνική Αστυνομία έδρασε με πλήρη διαφάνεια, σχηματίζοντας άμεσα δικογραφία και ενημερώνοντας τον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, όπως ρητά προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, διατάχθηκε και ήδη ενεργείται Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση, για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Παράλληλα, με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, η έρευνα διαβιβάστηκε στο Συνήγορο του Πολίτη, με σκοπό την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης στο πλαίσιο του μηχανισμού διερεύνησης περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Τα πραγματικά περιστατικά περιγράφονται με πλήθος στοιχείων και καταθέσεων που συλλέγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία θα παραμείνει προσηλωμένη στην αποστολή της, που είναι η προστασία των πολιτών καθώς και η διασφάλιση της έννομης τάξης, πάντα με αίσθημα ευθύνης και πλήρη διαφάνεια».

Το μπατσοαρχηγείο διαψεύδει τον Κασσελάκη, ο οποίος συναντήθηκε μισή ώρα με τον διοικητή του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα για το περιστατικό. Ο Κασσελάκης δήλωσε ότι έθεσε ερωτήματα και δεν πήρε ξακάθαρες απαντήσεις. Προφανώς αυτά συζητούσαν μισή ώρα με τον διοικητή, δεν συζητούσαν για τον καιρό ή για το γάμο Στέφανου-Τάιλερ στα Χανιά. Μάλιστα, ο Κασσελάκης διαψεύδεται με χυδαίο τρόπο, καθώς αποκαλείται «τρίτο άτομο».

Το μπατσοαρχηγείο διαψεύδει και τη διαρροή πως ο διοικητής παραδέχτηκε στον Κασσελάκη πως ο Μοχάμεντ Καμράν δεν κρατήθηκε ποτέ με άλλους κρατούμενους.

Ο διοικητής του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα πήρε εντολή να κλείσει με φερμουάρ το στόμα του. Ασε που έχει σίγουρα πέσει σε δυσμένεια και μόνο για το ότι δέχτηκε τον Κασσελάκη, ο οποίος δεν έχει καμιά θεσμική ιδιότητα (ούτε πρόεδρος κόμματος είναι, ούτε βουλευτής, ούτε μέλος κάποιου ηγετικού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Κασσελάκης οφείλει να μιλήσει. Δε δεσμεύεται από κανένα απόρρητο (που δεν υπάρχει, άλλωστε). Οταν ο διοικητής ενός ΑΤ κάνει μπροστά του τέτοια ομολογία, οφείλει να ενεργήσει ως μάρτυρας στην υπόθεση. Οχι, βέβαια, να πάει στους ασφαλίτες που… συλλέγουν το προανακριτικό υλικό (που οργανώνουν τη συγκάλυψη, δηλαδή), αλλά να πάει στον ίδιο τον εισαγγελέα που έδωσε την παραγγελία (αναθέτοντας στους καταγγελλόμενους να «ερευνήσουν» τον εαυτό τους!) και να καταθέσει εγγράφως τη μαρτυρία του, ώστε να συμπεριληφθεί στη δικογραφία (οι δικηγόροι του θα τον ενημερώσουν πώς μπορεί να γίνει αυτό).

Ο Κασσελάκης, όμως, είναι και πολιτικός παράγοντας. Μέχρι πριν από λίγες μέρες ήταν πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και φιλοδοξεί να ξαναγίνει. Δεν είναι όλα πολιτικάντικα σόου. Οφείλει να βγει και να μιλήσει δημόσια: του είπε ή δεν του είπε ο διοικητής του Τμήματος ότι ο Μοχάμεντ Καμράν δεν τοποθετήθηκε ποτέ σε κελί με άλλους κρατούμενους; Καθαρές κουβέντες. Αν δεν το κάνει, θα είναι πολιτικά άθλιος.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠριονοκορδέλα

…και να καταθέσει ως μάρτυρας

Επόμενο άρθρο Χαχόλους θεωρεί τους κτηνοτρόφους ο Τσιάρας και τάζει παχυλές αποζημιώσεις για τα αιγοπρόβατα που θανατώθηκαν

…και να καταθέσει ως μάρτυρας

Σχετικά Αρθρα

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

Αγροτικά 8 Οκτ 2025, 21:57

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

Καταστολή 16 Σεπ 2025, 19:31

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

Καταστολή 14 Σεπ 2025, 11:25

Καταρρέει, με τη «βούλα» της Πυροσβεστικής, η κατασκευή «εμπρηστών» στην Πάτρα – Παραμένουν στη φυλακή οι δύο νέοι

Και δεύτερη πραγματογνωμοσύνη της Πυροσβεστικής επιμένει ότι πρόκειται για κηλίδωση και όχι για εμπρησμό

Καταστολή 11 Σεπ 2025, 13:16

Αναστολή Ασύλου = Αναστολή Δικαιωμάτων: Η Ελλάδα στο εδώλιο του Στρασβούργου

Καταστολή 24 Αυγ 2025, 06:12

Κατασκευάζουν «εμπρηστές» για να κρύψουν την εγκληματική τους πολιτική εγκατάλειψης των δασών

Καταστολή 21 Αυγ 2025, 10:11
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Δίκτυο Samidoun: 7 Οκτωβρη, Κατακλυσμός του Αλ-Ακσα: Η σημερινή παλαιστινιακή επανάσταση που αντιστέκεται σε δύο χρόνια γενοκτονίας και τα επείγοντα καθήκοντα του κινήματός μας

9 Οκτ 2025, 13:38
Εργατικά

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

9 Οκτ 2025, 12:04
Διεθνή

Oι σιωναζιστές εγκαταλείπουν τους δωσίλογους – Αρνούνται να τους πάρουν στο Ισραήλ

9 Οκτ 2025, 11:54
Διεθνή

Συμφωνία νίκης για την Παλαιστινιακή Αντίσταση – Εγρήγορση και σταθερότητα για την πλήρη εφαρμογή της

9 Οκτ 2025, 10:52
Παιδεία

Το πανεπιστήμιο-επιχείρηση Α.Ε. θέλει λούσα και βιτρίνα

9 Οκτ 2025, 08:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Συνεχίζονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις στο Σαρμ Ελ-Σέιχ

8 Οκτ 2025, 23:01
Αγροτικά

Εγινε και αυτό: Συνέλαβαν αγροτοσυνδικαλιστή την ώρα που μιλούσε σε ραδιοφωνικό σταθμό!

8 Οκτ 2025, 21:57
Πολιτική

Οταν ο «Μάκης το τσεκούρι» καταργούσε (δύο φορές μάλιστα) διάταξη ΚΥΑ με μια απλή εγκύκλιο, για να βολέψει Φραπέδες, Χασάπηδες και σία!

Ο υποστράτηγος και ο στρατηγός της εγκληματικής οργάνωσης

8 Οκτ 2025, 21:39
Διεθνή

Απόστρατος ισραηλινός στρατηγός Μπρικ: «Το Ισραήλ έχει φτάσει στο σημείο χωρίς επιστροφή»

8 Οκτ 2025, 13:30
Πολιτική

Μια κοινωνικά ανάλγητη κυβέρνηση με θεραπαινίδα μια Δικαιοσύνη της ντροπής

8 Οκτ 2025, 12:32
Αγροτικά

Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: «Καταχεριάζουν» άγρια τον Τσιάρα

8 Οκτ 2025, 11:14
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Δύο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα: Οι σιωνιστές θυμούνται την «προφητεία του Σινουάρ»

7 Οκτ 2025, 14:55
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα, δυο χρόνια τερατώδους ψευδολογίας

Χαμάς: Οι θέσεις μας για την Επιχείρηση Καταιγίδα του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 13:24
Παιδεία

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έβαλε μπροστά τη βιομηχανία πειθαρχικών διώξεων φοιτητών

7 Οκτ 2025, 12:16
Διεθνή

Δυο χρόνια από τον Κατακλυσμό του Αλ-Ακσα

7 Οκτ 2025, 09:52
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Οκτώβρη

7 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Αρχισαν στο Κάιρο οι σκληρές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και στους σιωναζιστές και αμερικάνους ιμπεριαλιστές

6 Οκτ 2025, 20:10
Αθλητισμός

Μεγάλες στιγμές στο Σαν Μαμές

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο υπέρ της Παλαιστίνης

6 Οκτ 2025, 19:37
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

Ημέρα ταχυδρομείων.

Ουγκάντα: Ημέρα ανεξαρτησίας (1962).

Περού: Ημέρα εθνικής αξιοπρέπειας (1968).

1934: Δολοφονείται ο βασιλιάς της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρος Α’.

1946: Οι τρομοκρατικές ομάδες του Κατσαρέα δολοφονούν 45 δημοκρατικούς πολίτες στη Λακωνία.

1969: Δυο βόμβες στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

1973: Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πλήττουν τη Δαμασκό, περισσότεροι από εκατό νεκροί.

1977: Βόμβα στη Λέσχη Αξιωματικών του προσωπικού των βάσεων στο Ελληνικό (ΕΛΑ).

1977: Βόμβα στα γραφεία της ΚΝΕ στα Πετράλωνα.

1990: Τα ΜΑΤ επιτίθενται κατά απεργών της «Olympic Catering» στέλνοντας 22 άτομα στο νοσοκομείο.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Εφετείο 17Ν

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • ΕΛΑ

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Εφετείο ΕΛΑ

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Επαναστατικός Αγώνας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      …και να καταθέσει ως μάρτυρας

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Επικοινωνία

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Όροι χρήσης

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Ποιοι είμαστε

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Επικοινωνία

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

  • Όροι χρήσης

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

    …και να καταθέσει ως μάρτυρας

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo