Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη
  • Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν
  • O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά
  • Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Mε μια «χαψιά»: Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σιωναζιστές!
Διεθνή

Mε μια «χαψιά»: Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σιωναζιστές!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr14 Νοέ 2024, 14:15

Μια ακόμα γροθιά στο στομάχι. Πρώτα, η είδηση ότι υπάρχει ένα περιστατικό στο νότιο Λίβανο, μετά μαθαίνεις ότι υπάρχουν νεκροί άνθρωποι εκεί, μετά γίνεται καθαρός ο αριθμός των νεκρών και τελικά ανακαλύπτεις ότι είναι η Ταξιαρχία Γκολάνι. Η γη του Λιβάνου έχει ποτιστεί με το αίμα γενεών μαχητών της Γκολάνι. Αυτό το ταξίδι της γενναιότητας, που περνάει μέσα από οικογένειες, σπίτια και εποικισμούς, προκαλεί έναν αριθμό σκέψεων και η πρώτη προφανής σκέψη είναι: για πόσο ακόμα; Υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στις διακηρύξεις για νίκη και στην πραγματικότητα στο έδαφος, που το υπογραμμίζουν τα πρόσφατα γεγονότα.

Γιοάβ Λιμόρ, στην Israel Hayom

Γιατί σκούζει ο σιωνιστής αρθρογράφος; Γιατί χτες οι μαχητές της Λιβανέζικης Αντίστασης καθάρισαν έξι παλιοτόμαρα της διαβόητης Ταξιαρχίας Γκολάνι και τραυμάτισαν τουλάχιστον έξι ακόμα, με μια «χαψιά».

Iδού πώς περιέγραψαν το περιστατικό το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού και η Κρατική Εταιρία Ραδιοτηλεόρασης (ΚΑΝ):

Μια δύναμη της Ταξιαρχίας Γκολάνι (από το 51 Τάγμα) μπήκε σε ένα σπίτι όπου ενέδρευαν τέσσερις μαχητές της Χεζμπολά, οι οποίοι εμφανίστηκαν από ένα άνοιγμα τούνελ και πυροβόλησαν κατά των στρατιωτών. Οι συγκρούσεις περιλάμβαναν δυο ενέδρες: μία μέσα στο κτίριο και άλλη μία έξω, όπου ρίχτηκε αντιαρματικός πύραυλος. Ενας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε προς το κτίριο από παρακείμενο κτίριο. Οι πρόσωπο με πρόσωπο μάχες έγιναν 8 χλμ. από τα λιβανέζικα σύνορα, όπου ο στρατός επέκτεινε τις επιχειρήσεις του χτες. Η μάχη άρχισε στις 10 πμ και τελείωσε στη 1:00 μμ, αφήνοντας τουλάχιστον έξι στρατιώτες νεκρούς (ο αριθμός επετράπη να δημοσιευτεί από τη στρατιωτική λογοκρισία). Οι νεκροί και τραυματίες στρατιώτες διακομίστηκαν υπό πυρά.

Η σιωνιστική Maariv έγραψε ότι τους στρατιώτες της Γκολάνι τους έβγαλαν τραβώντας τους από τα ερείπιια του κτιρίου που χτυπήθηκε.

Ο σιωναζιστικός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα και φωτογραφίες των πέντε από τους έξι νεκρούς που παραδέχτηκε ότι υπήρξαν (σε παρένθεση η ηλικία τους): ο λοχαγός Ιτάι Μάρκοβιτς (22) και οι λοχίες Σράγια Ελμπόμ (21), Ντρορ Χεν (20), Νιρ Γκόφερ (20) και Σάλεβ Ιτζάκ Σαγκρόν (21).

Η Χεζμπολά είχε προειδοποιήσει τους σιωναζιστές, ανακοινώνοντας: «Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της δεύτερης φάσης (σ.σ. που ανακοίνωσε ο σιωναζιστικός στρατός) θα είναι περισσότερες απώλειες και αποτυχίες. Σας περιμένουμε». Αμ’ έπος άμ’ έργον.

Πηγές του πεδίου είπαν στη λιβανέζικη Αλ-Αχμπάρ, ότι οι σιωνιστικές δυνάμεις ίσως εντείνουν τις χερσαίες επιχειρήσεις τους, πιθανόν περικυκλώνοντας και αποκόπτοντας τη Μπεντ Ζμπέιλ από διαδρομές εφοδιασμού ή εξαπολύοντας περιορισμένες εισβολές για να καταλάβουν συμβολικά μέρη, όπως το Στάδιο Αμπάς, στο οποίο ο μάρτυρας Χασάν Νασράλα είχε εκφωνήσει την απελευθερωτική ομιλία του το 2000. Αυτές οι κινήσεις θα αποσκοπούν στην εξασφάλιση μιας δημόσιας εικόνας νίκης, που τόσο επιθυμεί το Ισραήλ. Εναλλακτικά, οι σιωνιστικές δυνάμεις ίσως προσπαθήσουν να απομονώσουν τη Μπεντ Ζμπέιλ και να προωθηθούν βόρεια προς Κονίν, Μπέιτ Γιαχούν και Τεμπνίν. Η Αντίσταση, είπαν οι ίδιες πηγές, έχει απαντήσεις σε όλα τα πιθανά σχέδια.

Η Χεζμπολά ανέφερε ότι σιωνιστικές δυνάμεις αποπειράθηκαν να προωθηθούν από τη Γιαρούν προς τα δυτικά του Μαρούν Αλ-Ρας, αλλά συνάντησαν σφοδρή αντίσταση που επέφερε απώλειες στις γραμμές τους. Μια άλλη απόπειρα προώθησης προς την Αϊνάθα τελείωσε σε μια μάχη κλειστού τετράγωνου, που άφησε τους σιωνιστές νεκρούς ή τραυματίες.

Και βέβαια, η Χεζμπολά συνέχισε να εκτοξεύει πυραύλους διάφορων τύπων, επιθετικά drone και βλήματα πυροβολικού σε σιωνιστικές συγκεντρώσεις στα παραμεθόρια λιβανέζικα χωριά και σιωνιστικούς εποικισμούς από την άλλη πλευρά των συνόρων, να βομβαρδίζει στρατηγικές τοποθεσίες, βάσεις, κέντρα διοίκησης, αποθήκες όπλων κτλ.

Το χτεσινό (Τετάρτη 13.11.2024) συγκεντρωτικό Δελτίο Τύπου της Χεζμπολά «έγραψε» 24 επιχειρήσεις:

  • Βομβαρδίστηκαν με μπαράζ πυραύλων συγκεντρώσεις σιωνιστικών δυνάμεων ανατολικά του Μαρούν Αλ-Ρας (τρεις φορές), στο Ουάντι Γιαρούν, στην Οντάισα, στους εποικισμούς Σάσα, Μανάρα (δύο φορές), Αβιβίμ (δύο φορές).
  • Βομβαρδίστηκαν με πυραύλους Νasr-1 (πύραυλοι ακρίβειας που χρησιμοποιούνται πρώτη φορά) σιωνιστικές συγκεντρώσεις στο Μαρούν Αλ-Ρας και στα περίχωρα της Μπεντ Ζμπέιλ.
  • Βομβαρδίστηκαν με μπαράζ ρουκετών μια βάση logistics της 146 Μεραρχίας, βόρεια του Σεΐχ Ντανούν, ανατολικά της Ναχαρίγια, και δύο φορές το αρχηγείο του Τάγματος Ραμίμ στο στρατόπεδο Χουνίν.
  • Στο πλαίσιο της προειδοποίησης προς τους κατοίκους μιας σειράς εποικισμών να τους εγκαταλείψουν, επειδή αποτελούν νόμιμους στρατιωτικούς στόχους, βομβαρδίστηκαν με μπαράζ ρουκετών οι εποικισμοί Κφαρ Βραντίμ και Κατζρίν.
  • Η Μονάδα Αεράμυνας στόχευσε με πυραύλους εδάφους-αέρα ένα σιωνιστικό drone Hermes 450 και ένα Hermes 900 στον κεντρικό τομέα και τα ανάγκασε να εγκαταλείψουν τον λιβανέζικο εναέριο χώρο.
  • Στο πλαίσιο της σειράς επιχειρήσεων Χάιμπαρ, υπό το σύνθημα «Είμαστε στην υπηρεσία σου, Νασράλα», έγιναν: Επίθεση -για πρώτη φορά- με σμήνος επιθετικών drone στη βάση Αμος (βάση logistics για μεταφορές στη βόρεια περιοχή), που βρίσκεται 55 χλμ. από τα σύνορα, δυτικά της Αφούλα (ο στόχος χτυπήθηκε με ακρίβεια). Επίθεση -για πρώτη φορά- με σμήνος προηγμένων επιθετικών drone στη βάση Χα Κίρια (υπουργείο Αμυνας, Γενικό Αρχηγείο, Αίθουσα Πολεμικών Επιχειρήσεων και Αεροπορική Διοίκηση και έλεγχος), στο Τελ Αβίβ (ο στόχος χτυπήθηκε με ακρίβεια). Επίθεση με μπαράζ ποιοτικών πυραύλων στη βάση Γκλιλότ (αρχηγείο της στρατιωτικής κατασκοπίας – Μονάδα 8200), στα προάστια του Τελ Αβίβ, 110 χλμ από τα σύνορα. Επίθεση -για δεύτερη φορά- με βαλλιστικούς πυραύλους στη βάση Χα Κίρια (υπουργείο Αμυνας, Γενικό Αρχηγείο, Αίθουσα Πολεμικών Επιχειρήσεων και Αεροπορική Διοίκηση και έλεγχος), στο Τελ Αβίβ (ο στόχος χτυπήθηκε με ακρίβεια). Επίθεση -για πρώτη φορά- με μπαράζ ποιοτικών πυραύλων στο εργοστάσιο παραγωγής όπλων IWI, στο Ραμάτ Χα Σαρόν, κοντά στο Τελ Αβίβ, 110 χλμ. από τα σύνορα.

Ακολουθεί ο χάρτης των επιχειρήσεων που έφτασαν μέχρι βάθους 120 χλμ. (κόκκινο τόξο νότια – με πιο σκούρο χρώμα σημειώνονται οι επιχειρήσεις Χάιμπαρ):

Για μια ακόμα φορά, οι μαχητές της Χεζμπολά αναποδογύρισαν την εξίσωση, χρησιμοποιώντας σε χερσαίες μάχες τους πυραύλους Nasr-1 (χτύπησαν σιωνιστικές δυνάμεις στο Μαρούν Αλ-Ρας και τη Μπιντ Ζμπέιλ, σε λιβανέζικο έδαφος). Οι πύραυλοι αυτοί είναι ακρίβειας, έχουν βεληνεκές 100 χλμ. και φέρουν κεφαλές των 100 κιλών. Οταν πύραυλοι που ως τώρα χρησιμοποιούνταν για να χτυπήσουν στόχους στα περίχωρα του Τελ Αβίβ χρησιμοποιούνται στον χερσαίο πόλεμο, έχουμε μια ποιοτική αλλαγή στο τακτικό επίπεδο.

Ο δημοσιογράφος Χαλίλ Νασράλα σχολιάζει:

«Είναι εξαιρετικά αξιοσημείωτο το ότι η Χεζμπολά εισήγαγε τους πυραύλους ακρίβειας Nasr-1 σε χερσαίες μάχες στο νότιο Λίβανο, αφού προηγουμένως τους είχε χρησιμοποιήσει για να βομβαρδίσει σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους βαθιά εντός της οντότητας. Η εισαγωγή αυτών των πυραύλων ακρίβειας σε χερσαίες μάχες είναι μια από τις εκπλήξεις αυτού του πολέμου και πρέπει να ήταν έξω από τους υπολογισμούς του Ισραήλ. Η χρήση αυτών των πυραύλων έχει μια πολύ σημαντική επίπτωση που παραπέμπει στη χρήση βαλλιστικών πυραύλων από την Ανσαραλά για στόχευση στρατιωτικών συγκεντρώσεων στη Σάμπουα κατά τη διάρκεια των μαχών Αλ-Μπάιντα – Σάμπουα το 2022, που είχε μια σημαντική επίπτωση η οποία άλλαξε την όψη της μάχης εκείνη την ημέρα».

Και βέβαια, κορυφαίο γεγονός της χτεσινής μέρας υπήρξε ο βομβαρδισμός του ανώτατου στρατιωτικού συγκροτήματος της σιωνιστικής οντότητας, της βάσης Χα Κίρια στο κέντρο του Τελ Αβίβ, όπου εδρεύει το υπουργείο Πολέμου, το Γενικό Αρχηγείο, η Αίθουσα Πολεμικών Επιχειρήσεων κτλ. Γράψαμε ήδη χτες γι’ αυτό το χτύπημα, σημειώνοντας πως αυτό είναι το πιο σημαντικό ως τώρα πλήγμα για τη σιωνιστική οντότητα. Δεν μπόρεσε να προστατέψει ούτε το στρατηγείο του πολέμου, την τεράστια βάση Xα Κίρια που είναι εγκατεστημένη στο κέντρο του Τελ Αβίβ!

Τελικά οι βομβαρδισμοί στη Χα Κίρια ήταν δύο: ένας με εξελιγμένα επιθετικά drone και ένας ακόμα με ποιοτικούς πυραύλους Qader-2 (ακρίβειας, με βεληνεκές 250 χλμ και κεφαλή 405 κιλών). Τα χτυπήματα αυτά, για τις συνέπειες των οποίων, φυσικά, δεν πρόκειται να μάθουμε τίποτα, ισοπέδωσαν το ήδη καταρρακωμένο γόητρο του «ανίκητου» σιωναζιστικού στρατού.

ΥΓ. Ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών της διαβόητης Ταξιαρχίας Γκολάνι, μετά τη σφιχτή ενέδρα των μαχητών της Λιβανέζικης Αντίστασης, αυξήθηκε πρώτα σε οχτώ και μετά σε δέκα. Δέκα σιωναζιστικά καθάρματα λιγότερα.

Εκτύπωση 🖨
ΧΕΣΜΠΟΛΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροKάτω τα χέρια από τον γέροντα ηγούμενο!
Επόμενο άρθρο Μια ξεχωριστή… αριστερή αγιογραφία του καπιταλιστή Βαρδή Βαρδινογιάννη

Σχετικά Αρθρα

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

Διεθνή 12 Σεπ 2026, 08:16

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

Διεθνή 11 Σεπ 2026, 18:46

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

Διεθνή 11 Σεπ 2026, 12:21

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 17:49

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 14:22

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

Διεθνή 10 Σεπ 2026, 13:35
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ανακτήθηκαν 5.400 km²: Επιχείρηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης κατά μήκος της δυτικής ακτής της Υεμένης

12 Σεπ 2026, 08:16
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

12 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

12 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Τα παιδιά της Γάζας ξέρουν να εκτιμούν

11 Σεπ 2026, 19:20
Διεθνή

O Tραμπ απέρριψε σαουδαραβικό αίτημα για βομβαρδισμούς της Ανσαραλά

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios

11 Σεπ 2026, 18:46
Κόντρες

Γιατί εκθέτουν τον Ιάσονα;

11 Σεπ 2026, 14:40
Διεθνή

Αλλος ένας φιλο-παλαιστίνιος νίκησε φιλο-σιωνιστή στις ΗΠΑ

11 Σεπ 2026, 12:21
Η παπάρα

Κυνισμός χρυσοκάνθαρου μάνατζερ και απροκάλυπτη ψευδολογία αυτοκρατορικού απεσταλμένου

11 Σεπ 2026, 08:22
Καταστολή

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

11 Σεπ 2026, 06:56
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Σεπτέμβρη

11 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Κοινής κουλτούρας μετέχοντες

10 Σεπ 2026, 20:53
Διεθνή

Προελαύνουν ασταμάτητα οι «Χούθι» στην Υεμένη

10 Σεπ 2026, 17:49
Διεθνή

Ανώτεροι βρετανοί ραβίνοι υποστηρίζουν τις κυρώσεις κατά των παράνομων ισραηλινών εποικισμών

Κόντρα στην κυρίαρχη εβραϊκή ηγεσία

10 Σεπ 2026, 14:22
Παιδεία

Εκπαιδευτικοί στην Ελλάδα: Ενας πληθυσμός γερασμένος, με υψηλά προσόντα και χαμηλά αμειβόμενος

10 Σεπ 2026, 13:41
Διεθνή

Κοινή ανακοίνωση παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων – κόλαφος για τον ραδιούργο Μαχμούντ Αμπάς

10 Σεπ 2026, 13:35
Παιδεία

Σε κίνδυνο η ζωή μαθητή Α΄ Δημοτικού με διαβήτη τύπου 1

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης τοποθέτησε νοσηλεύτρια για μόλις 7 ώρες την εβδομάδα αφήνοντας ακάλυπτο το παιδί για τις υπόλοιπες 18 ώρες στο Σχολείο!

10 Σεπ 2026, 12:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Σεπτέμβρη

Πράσινο Ακρωτήρι, Γουινέα-Μπισάου: Εθνική γιορτή.

1974: Εκθρονίζεται ο αυτοκράτορας της Αιθιοπίας Χαϊλέ Σελασιέ με στρατιωτικό πραξικόπημα.

1980: Στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία υπό την ηγεσία του στρατηγού Κενάν Εβρέν.

1990: Αστυνομική επιδρομή στα σπίτια των Αννας Φιλίνη, Χρήστου και Ανδρέα Μπίστη, Λιλής Λεοντίδου και Πέλλης Κεφαλά, ως υπόπτων για ενέργειες της 17Ν.

2002: Συλλαμβάνεται η Αγγελική Σωτηροπούλου για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo