Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη
  • Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
  • Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας
  • Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…
  • Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;
  • Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Αποτυχημένη απόπειρα για νυχτερινό αστυνομικό γιουρούσι στο ΑΠΘ
Καταστολή Παιδεία

Αποτυχημένη απόπειρα για νυχτερινό αστυνομικό γιουρούσι στο ΑΠΘ

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr9 Μαρ 2021, 11:07

Με τις εικόνες από τον αναίτιο άγριο ξυλοδαρμό πολίτη από μπάτσους στη Νέα Σμύρνη να κυριαρχούν στην εσωτερική επικαιρότητα και τη μοναρχοφασιστικού τύπου προπαγανδιστική διαχείριση της κυβέρνησης να εξεγείρουν τον κόσμο, ο Χρυσοχοΐδης έκανε μια απελπισμένη προσπάθεια αναστήλωσης του δόγματος «νόμος και τάξη», οργανώνοντας αστυνομική επιχείρηση ανακατάληψης της υπό φοιτητική κατάληψη πρυτανείας του ΑΠΘ.

Μετέβη, μάλιστα, αυτοπροσώπως στη Θεσσαλονίκη για να σχεδιάσει την επιχείρηση (έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, νομίζει ότι είναι στρατηλάτης). Κατέγραψε ένα φιάσκο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε θα ξαναπροσπαθήσει ή ότι η κυβέρνηση του «iron man» Κούλη θα εγκαταλείψει την καταστολή που αποτελεί βασικό στοιχείο της πολιτικής της.

Ο σκοπός της επίσκεψης Χρυσοχοΐδη στη Θεσσαλονίκη δεν κρύφτηκε. Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μπάτσων και Καταστολής, πρώτα έγινε «σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΛ.ΑΣ. στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης» και μετά έκτακτη σύσκεψη του Χρυσοχοΐδη με τον «πρύτανη των ΜΑΤ» με αντικείμενο τη «συνέχιση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης». Εκανε και δήλωση ο Χρυσοχοΐδης για το πανεπιστήμιο που… «δεν διοικείται», για «κάποιους λίγους» που «με πολλή αυθαιρεσία θέλουν να επιβληθούν πάλι στη δημοκρατικά εκλεγμένη διοίκηση του Ιδρύματος», για «ασήμαντες μειοψηφίες που ανακυκλώνονται στο διαδίκτυο» (!) κτλ.

Σε μια απέλπιδα δε προσπάθεια εκφοβισμού των φοιτητών, διεμήνυσε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία θα μπει στα πανεπιστήμια από τον Απρίλη, στελεχωμένη με ήδη υπηρετούντες μπάτσους μέχρι να γίνει το Σεπτέμβρη ο διορισμός νέων αστυνομικών.

Ο Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε την αστυνομική επιχείρηση απευθύνοντας τελεσίγραφο στους φοιτητές: «Οποιος εμποδίζει τη λειτουργία των Πανεπιστημίων δεν ασκεί νόμιμο δικαίωμα, χάνει το δικαίωμα του στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία. Ας το καταλάβουν, ας το εμπεδώσουν και οι καταληψίες και όσοι τους στηρίζουν. (…) Δεν θ’ αφήσουμε την Ελλάδα να πάει πίσω. Θα βάλουμε τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θα βάλουμε τέλος με τα μέσα και τα όπλα της Δημοκρατίας».

Μετά απ’ αυτές τις δηλώσεις και πληροφορίες για μετακίνηση μονάδων των ΜΑΤ και αύρας προς τη Θεσσαλονίκη, υπήρξε γενικότερη επιφυλακή. Λίγο μετά τις 8 το βράδυ αστυνομικές δυνάμεις έζωσαν το ΑΠΘ. Γίνονταν συνεχώς «προσαγωγές» φοιτητών που πλησίαζαν το χώρο. Χτυπήθηκε με χημικά η πορεία που ξεκίνησε από την κατειλημμένη Σχολή Θεάτρου. Συγκεντρώθηκαν, όμως, πολλοί έξω από την πρυτανεία, στη Φιλοσοφική και σε άλλες σχολές. Και δεν ήταν μόνο φοιτητές, αλλά και διδάσκοντες, εργαζόμενοι, δημοκρατικοί πολίτες.

Σε δυο ώρες και μπροστά στον κίνδυνο να γίνει νυχτερινό μακελειό που θα θυμίζει Πολυτεχνείο του 1973, ο… στρατηλάτης έδωσε εντολή να αποχωρήσει ο στρατός της πολιορκίας χωρίς να επιχειρήσει γιουρούσι. Και η εντολή στα παπαγαλάκια, που περίμεναν με το πληκτρολόγιο αγκαλιά για να αποθεώσουν την κατάληψη του… εχθρικού οχυρού, ήταν να «θάψουν» το θέμα. Για ευνόητους λόγους.

Συνέλευση και νέα πορεία σήμερα

Μπροστά στην κατειλημμένη Πρυτανεία, και ενώ οι μπάτσοι είχαν ζώσει το πανεπιστήμιο, πραγματοποιήθηκε συνέλευση με εκατοντάδες φοιτητές, η οποία προφανώς και μέτρησε αποτρεπτικά στην απόπειρα «ανακατάληψης» της πρυτανείας από τις ορδές του Χρυσοχοΐδη.

Η Συνέλευση εξέδωσε ανακοίνωση στηρίζοντας τον αγώνα των φοιτητών, αλλά και προειδοποιώντας ότι τίποτε δεν τελείωσε. Οι φοιτητές πρέπει να είναι σε επιφυλακή, καθώς είναι αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο καταστολής των φοιτητικών και κοινωνικών αντιστάσεων και είναι πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξει ενδεχόμενο νέας αστυνομικής επιχείρησης. Γι΄αυτό και κάλεσε άμεσα τον κόσμο να πλαισιώσει την κατάληψη και να προσεγγίσει το κτίριο της Πρυτανείας. Κάλεσε επίσης σε νέα συγκέντρωση σήμερα 9/2 στις 10.00 π.μ. (https://alterthess.gr/ekatontades-foitites-kai-foititries-apetrepsan-epicheirisi-tis-astynomias-stin-prytaneia-toy-apth/)

Η απόφαση της Συνέλευσης Περιφρούρησης της Κατειλημμένης Πρυτανείας

«Σήμερα, αργά το απόγευμα πληροφορηθήκαμε το ενδεχόμενο αστυνομικής εκκένωσης από τις δυνάμεις καταστολής της Κατάληψης της Πρυτανείας. Παράλληλα, μάθαμε ότι στη Θεσσαλονίκη ανέβηκαν αύρες από την Αθήνα, ώστε να χρησιμοποιηθούν σε μελλοντική μαζική καταστολή των διαδηλωτών/τριών. Αργότερα, ενώ πραγματοποιούνταν η συνέλευση μας είδαμε τις αστυνομικές δυνάμεις να περικυκλώνουν τις εισόδους και να προετοιμάζονται για την αστυνομική εκκένωση. Κλούβες των ματ, μηχανές και οι νεοφερμένες αύρες απέκλεισαν κάθε είσοδο. Πλήθος κόσμου παρέμεινε μέσα στο κτήριο ως περιφρούρηση, ενώ γρήγορα συγκεντρώθηκε κόσμος απ’ έξω. Μετά από δύο ώρες σύσσωμες οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν χωρίς καν να επιχειρήσουν τον σκοπό για τον οποίο ήρθαν. Η κινητοποίηση της ένοπλης συμμορίας της Ελ.Ας για την ώρα φαίνεται να έχει αποτύχει. Είμαστε, όμως, αντιμέτωποι με ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο καταστολής των φοιτητικών και κοινωνικών αντιστάσεων, μια συντονισμένη επιχείρηση του Υπουργείου Προστασίας να εκκενώσει την Κατάληψη Πρυτανείας. Καλούμε άμεσα κόσμο να προσεγγίσει και να στηρίξει την Κατειλημμένη Πρυτανεία, καθώς θεωρούμε ότι το ενδεχόμενο νέας αστυνομικής επιχείρησης τις επόμενες ώρες παραμένει αρκετά πιθανό».

Ανακοίνωση των τεσσάρων Φοιτητικών Καταλήψεων

Πριν από τα νυχτερινά γεγονότα στο ΑΠΘ, δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω κοινή ανακοίνωση των τεσσάρων Φοιτητικών Καταλήψεων:

Καθώς γινόμαστε μάρτυρες ενός μοντέλου σύγχρονου ολοκληρωτισμού στη χώρα μας, ενώνουμε τις φωνές μας και απευθυνόμαστε στις αλληλέγγυες καταλήψεις και φοιτητικούς συλλόγους, καταγγέλλοντας την αυθαιρεσία και την κατασταλτική πολιτική της Κυβέρνησης.

Υπερασπιζόμαστε τα κεκτημένα του φοιτητικού κινήματος στα οποία επιτίθεται η νέα Εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση. Το όριο φοίτησης, οι διαγραφές, τα πειθαρχικά συμβούλια και η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η κάρτα εισόδου και το κύκλωμα παρακολούθησης στα πανεπιστήμια θεσμοθετούνται με το Νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Την εφαρμογή αυτού του νόμου την είδαμε ήδη με τα γεγονότα της αστυνομικής εισβολής, τον ξυλοδαρμό και τις συλλήψεις φοιτητών/τριών στις 22/2 στο ΑΠΘ. Η αντίδραση των κατά τόπους φοιτητικών συλλόγων, τμημάτων και καθηγητών στο όργιο καταστολής, όπως και η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών των Ιωαννίνων καταδεικνύουν την βιαιότητα του κατασταλτικού σχεδίου του Κράτους. Δεν είναι τυχαίο, ότι το κράτος επέλεξε να ψηφίσει μέσα στη συγκεκριμένη συγκυρία της πανδημίας και του lock down το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και να το εφαρμόσει με τα πανεπιστήμια κλειστά. Βλέπουμε επί ένα χρόνο την κυβέρνηση να προβλέπει μεθοδικά τρόπους επαναλειτουργίας των εκκλησιών, των επιχειρήσεων και των χώρων εστίασης, ενώ ταυτόχρονα αρνείται κατηγορηματικά να θέσει όρους για το άνοιγμα των πανεπιστημίων, με τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Η αυταρχικότητα και μεροληπτική της στάση κορυφώνεται, δολοφονώντας σταδιακά τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα, εφαρμόζοντας για άλλη μια φορά ένα καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους, ενώ παράλληλα συγκαλύπτει παιδεραστές φιλικούς προς αυτήν (Δ. Λιγνάδης).

Kαλούμε τους φοιτητές, τους κοινωνικούς φορείς και τα σωματεία, πολιτικές συλλογικότητες και κάθε αγωνιζόμενο κομμάτι της κοινωνίας, να συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στις βίαιες τακτικές του κράτους, την καταστολή και την επιβολή μέτρων ολοκληρωτισμού.

Απαιτούμε:

– ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ «ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ»
– ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ’ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ
– ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 31 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ/ΕΙΣΣΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΤΟΥ Α.Π.Θ. – ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ν. ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
– ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ
– ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ, ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ
– ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Κατάληψη Πρυτανείας Α.Π.Θ.
Κατάληψη Πρυτανείας Ιωαννίνων
Κατάληψη Πρυτανείας Δ.Π.Θ.
Κέντρο Αγώνα Φοιτητριών Φοιτητών Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΘ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 9 Μάρτη
Επόμενο άρθρο «Πάνθηρες»: Το «No Politica» πρέπει και μπορεί να σπάσει

Σχετικά Αρθρα

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

Παιδεία 17 Σεπ 2025, 21:52

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

Παιδεία 17 Σεπ 2025, 07:17

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

Καταστολή 16 Σεπ 2025, 19:31

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 12:20

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

Παιδεία 16 Σεπ 2025, 11:11

Πόλα Ρούπα: Η ομηρία δεν τελειώνει, απλώς αλλάζει πρόσωπο

Της επιβάλλουν οικονομικό στραγγαλισμό που προοιονίζεται φυλάκιση για χρέη!

Καταστολή 14 Σεπ 2025, 11:25
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

18 Σεπ 2025, 00:01
Παιδεία

Εθνικό Απολυτήριο: Τρεις μίνι πανελλήνιες για να πάρεις το Απολυτήριο Λυκείου και άλλη μια φορά πανελλήνιες για την εισαγωγή στα ΑΕΙ

17 Σεπ 2025, 21:52
Πολιτισμός

Χιλιάδες άνθρωποι του κινηματογράφου δεσμεύονται να μποϊκοτάρουν κάθε επαγγελματική ή άλλη σχέση με τους υποστηρικτές της γενοκτονίας

Και ένα πρόστυχο κείμενο ισαποστακισμού από ισραηλινούς ντοκιμαντερίστες

17 Σεπ 2025, 21:44
Διεθνή

Είναι ο Ανθρωπος, ηλίθιοι…

Οι σιωναζιστές αποκλείεται να νικήσουν στη Γάζα

17 Σεπ 2025, 13:52
Πολιτική

Τι έχουν τα έρμα και ψοφούν, Κούλη;

17 Σεπ 2025, 12:27
Διεθνή

Ελεύθεροι πολιορκημένοι: Ενα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι παραμένουν ακλόνητοι στην Πόλη της Γάζας και το Βορρά

17 Σεπ 2025, 08:57
Παιδεία

Ενα ποιοτικά καινούργιο στάδιο υποβάθμισης της ανώτατης εκπαίδευσης χωρίς ούτε καν τα προσχήματα της ψευδεπίγραφης «αριστείας»

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ για τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

17 Σεπ 2025, 07:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2025, 00:01
Αγροτικά

Ξεπέρασε κάθε όριο ο γκεμπελισμός του Τσιάρα σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων

16 Σεπ 2025, 22:14
Καταστολή

Να αθωωθούν οι συλληφθέντες στις 6-3-2021, που προσπάθησαν να διαδηλώσουν για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Δίκη αύριο στο ΙΑ Μονομελές (Ευελπίδων, κτίριο 9, αίθουσα 12)

16 Σεπ 2025, 19:31
Πολιτισμός

Ο Χαβιέρ Μπαρδέμ κατήγγειλε με σφοδρότητα τους γενοκτόνους σιωναζιστές στην τελετή απονομής των Emmy

16 Σεπ 2025, 14:32
Αγροτικά

Κώστα Τσιάρα, γιατί μεγάλωσε ξαφνικά η μύτη σου;

16 Σεπ 2025, 13:46
Παιδεία

Πολιτική επιλογή η υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Επιστολή διαμαρτυρίας των γονέων και κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου για τα κενά

16 Σεπ 2025, 12:20
Αγροτικά

Kτηνοτρόφοι Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης: Ψήφισμα-κόλαφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

16 Σεπ 2025, 12:03
Παιδεία

Χωρίς Νηπιαγωγό και εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης το 1ο τμήμα του 5ου Νηπιαγωγείου Ιλίου

16 Σεπ 2025, 11:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Βαρύς ο πέλεκυς στα κεφάλια των προδοτών

15 Σεπ 2025, 18:40
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι προσπαθούν να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για τη Γάζα

15 Σεπ 2025, 14:17
Διεθνή

Η πανεπιστημιακή Λευκή Βίβλος του καπιταλισμού: Μπέρκλεϊ, μακαρθισμός και η νέα εποχή της κρατικής καταστολής

15 Σεπ 2025, 12:03
Αθλητισμός

Ολοι στο δρόμο που χάραξαν οι Μαδριλένοι

Ματαίωσαν το τελευταίο ετάπ του διάσημου ποδηλατικού Γύρου της Ισπανίας, επειδή συμμετείχαν σιωνιστές

15 Σεπ 2025, 11:25
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Σεπτέμβρη

Ημέρα ειρήνης.

Χιλή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1810).

1793: Πλήρης χωρισμός Εκκλησίας και κράτους (Γαλλία).

1834: Η Αθήνα των επτά χιλιάδων κατοίκων γίνεται πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους.

1882: Εκδίδεται η πρώτη συνδικαλιστική εφημερίδα («Σύνδεσμος»), όργανο του σωματείου τυπογράφων (Αθήνα).

1911: Δολοφονείται ο ρώσος πρωθυπουργός Στολίπιν στην όπερα του Κιέβου από τον επαναστάτη Ντμίτρι Μπογκρόφ.

1936: Εκδοση του Ν. 117 για την καταπολέμηση του κομμουνισμού, κατάργηση των πολιτικών κομμάτων από τον Μεταξά.

1977: Βόμβα (ΕΛΑ) στον Οργανισμό Υδρευσης Θεσσαλονίκης.

1981: Καταργείται η θανατική ποινή στη Γαλλία.

2005: Διεξάγονται ιστορικές βουλευτικές εκλογές στο Αφγανιστάν για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo