Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Ιούλη
  • Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός
  • Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι
  • Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες
  • «Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*
  • Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ο αλαζόνας αυτοκρατορίσκος δεν παραδέχεται την ήττα
Καταστολή

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ο αλαζόνας αυτοκρατορίσκος δεν παραδέχεται την ήττα

Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr18 Σεπ 2023, 14:06

Από τη συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ερώτηση της Κατερίνας Σερέτη (newsit.gr): «Καλησπέρα σας κ. Πρόεδρε. Θέλω να σας κάνω δύο ερωτήσεις, η μία έχει να κάνει με την πανεπιστημιακή αστυνομία και το θέμα της συνέπειας λόγων και έργων. Αυτή η απόφαση ελήφθη στην πρώτη σας κυβερνητική θητεία, για την πανεπιστημιακή αστυνομία, δεν ευδοκίμησε, ζήσαμε μια κατάσταση με παλινωδίες δύο ετών. Καταργήθηκε τελικά; Τι θα γίνει με το προσωπικό; Θα μεταφερθεί σε άλλες υπηρεσίες; Θα αναλάβει άλλο ρόλο; Μπορείτε να μας απαντήσετε σε αυτό;…

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως ενισχύεται στη λογική της καλύτερης και πιο οργανικής ένταξης στην ίδια τη ζωή των πανεπιστημίων. Για να γίνει όμως αυτό, κα Σερέτη, χρειάζεται και μία πιο συστηματική συνεργασία με τους Πρυτάνεις, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταρτίσουν σχέδια ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τα οποία διοικούν και να συνεργαστούν με την πανεπιστημιακή αστυνομία, προκειμένου τα πανεπιστήμιά τους να είναι ασφαλή. Το αυτονόητο, δηλαδή.

Θέλω να θυμίσω επίσης ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν είναι υποκατάστατο για την κανονική αστυνομία. Οποτε χρειάζεται η αστυνομία, και με τις ειδικές δυνάμεις που διαθέτει εάν αυτό κριθεί απαραίτητο επιχειρησιακά, έχει κάνει παρεμβάσεις κι έχει απελευθερώσει χώρους οι οποίοι βρίσκονταν υπό κατάληψη, για να μπορέσουμε με αυτόν τον τρόπο να επανέλθουμε σε μία κανονικότητα, την οποία πιστεύω ότι επιζητεί η συντριπτική πλειοψηφία και των φοιτητών και των καθηγητών και των εργαζόμενων στα πανεπιστήμια.

Σε αυτήν την πολιτική θα επιμείνουμε. Τονίζω, όμως, χρειαζόμαστε μια πιο ενεργή συμμετοχή και των ίδιων των Πρυτάνεων, που στο κάτω-κάτω έχουν την ευθύνη για να καταρτίσουν τα σχέδια ασφάλειας που αφορούν τα πανεπιστήμιά τους.

Ομως πιστεύω ότι συνολικά -παρότι ακούω την κριτική την οποία λέτε και όντως ως κυβέρνηση μερικές φορές δεν έχουμε στείλει τα πιο συνεκτικά και συγκροτημένα μηνύματα γύρω από το ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας- η κατάσταση στα πανεπιστήμιά μας είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ό,τι ήταν πριν από τέσσερα χρόνια. Κινούμαστε στη σωστή κατεύθυνση και σε αυτήν πρέπει να επιμείνουμε.

Ο αλαζόνας, αυτοκρατορίσκος Μητσοτάκης αρνείται να παραδεχτεί δημόσια το στραπάτσο που υπέστη -κυρίως ο ίδιος προσωπικά και δευτερευόντως η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων- στο ζήτημα της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας. Ενα ζήτημα στο οποίο τόσο προεκλογικά (πριν τον σχηματισμό της κυβέρνησης Κούλη 1) όσο και μετεκλογικά είχε επενδύσει τα μάλα, στοχεύοντας στο συντηρητικό και ακροδεξιό ακροατήριο των ψηφοφόρων. Κατά τον ίδιο, το  αφήγημα «νόμος και τάξη», στην περίπτωση των Πανεπιστημίων της δήθεν «ανομίας», θα εύρισκε την εφαρμογή του στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία. 

Ηταν δε τόσο πορωμένος με αυτό το αντιδραστικό κατασταλτικό σχέδιο, που δεν έπαιρνε υπόψη του την ιστορία της δράσης του φοιτητικού κινήματος, την οποία άλλωστε αγνοούσε από πρώτο χέρι, καθώς, ως πορφυρογέννητος, δεν είχε περάσει ούτε απέξω από το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η κατάληξη ήταν προδιαγεγραμμένη. Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία απέτυχε να εγκατασταθεί στο δημόσιο Πανεπιστήμιο, επειδή οι φοιτητές ύψωσαν τείχος αντίστασης. Στο τέλος απέμεινε στον Μητσοτάκη η γελοιότητα του σόου που έστησε με τον τότε υπουργό Μπάτσων και Καταστολής Θεοδωρικάκο έξω από την πύλη του ΕΚΠΑ, την οποία προσπάθησε να υπερκεράσει με άλλα σόου, όπως αυτά της εισβολής σε άδεια φοιτητικά στέκια εντός των πανεπιστημιακών χώρων. 

Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Μητσοτάκης δεν βρήκε πρόθυμους αρωγούς στην επιχείρησή του τους Πρυτάνεις, με εξαίρεση τον δεξιό, προκλητικά «πρόθυμο», πρώην Πρύτανη του ΑΠΘ, επειδή εκ της επαφής τους με τη φοιτητική νεολαία έχουν συναίσθηση της ευαισθησίας της σε ζητήματα καταστολής, άρα και της αποτυχίας ενός τέτοιου εγχειρήματος, και επειδή δεν θέλουν να διακινδυνέψουν την θέση τους ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με το φοιτητικό κίνημα.

Τι κάνει, λοιπόν, εδώ ο Μητσοτάκης; Αρνείται να παραδεχτεί το φιάσκο («η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν καταργείται, αντιθέτως ενισχύεται») και πετάει το μπαλάκι στους Πρυτάνεις «οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταρτίσουν σχέδια ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Μάλιστα η κατάρτιση αυτών των «σχεδίων ασφαλείας» [σύσταση ειδικής Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακού Ιδρύματος (Ο.Π.Π.Ι.), στέγαση σε κάθε πανεπιστημιακό χώρο του «τμήματος» της εν λόγω ομάδας ασφαλείας, διεύρυνση των μέτρων όπως ελεγχόμενη είσοδος, σύστημα καμερών που θα δίνει εικόνα σε κεντρικό «control room» που θα ελέγχεται από αστυνομικούς, περιφράξεις κ.λπ. και βεβαίως ενίσχυση των διατάξεων του πειθαρχικού και του ποινικού Δικαίου] αποτελεί προϋπόθεση για να μην καταργηθεί, αλλά αντιθέτως να ενισχυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία: «Για να γίνει όμως αυτό (σ.σ.: η μη κατάργηση αλλά αντιθέτως η ενίσχυση), κα Σερέτη, χρειάζεται και μία πιο συστηματική συνεργασία με τους Πρυτάνεις, οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταρτίσουν σχέδια ασφάλειας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».

Και γιατί ο Μητσοτάκης δεν περίμενε πρώτα να καταρτίσουν οι Πρυτάνεις τα «σχέδια ασφάλειας» και μετά να βάλει την πανεπιστημιακή αστυνομία να προσπαθεί να εισβάλει και να περιπολεί μέσα στο πανεπιστημιακό campus; Ρητορικό είναι το ερώτημα. Γιατί το μίσος του για την φοιτητική νεολαία τον τύφλωνε, γιατί ήθελε γρήγορα να παράξει αποτέλεσμα που να δικαιώνει το σλόγκαν «νόμος και τάξη», δείχνοντας στο ακροδεξιό του ακοατήριο «ενότητα λόγων και έργων», την οποία διατυμπάνιζαν και επαινούσαν τα παπαγαλάκια των «πετσωμένων» ΜΜΕ.

Στην απάντησή του ο Μητσοτάκης λέει επίσης ότι η πανεπιστημιακή αστυνομία «δεν είναι υποκατάστατο για την κανονική αστυνομία». Προσπαθεί έτσι να καλύψει το γεγονός ότι τελικά οι περιπολίες των ΟΠΠΙ γύρω από τα πανεπιστημιακά campus γίνονταν με τη συνοδεία ΜΑΤ και οπλοφόρων μπάτσων διά τον φόβο των Ιουδαίων, ενώ και οι τρομοκρατικές εισβολές στα άδεια φοιτητικά στέκια έγιναν από δυνάμεις της αστυνομίας όλων των διευθύνσεων και τύπων, από ομάδες της ΔΙ.ΑΣ, της ΔΡΑΣΗ και της Ο.Π.Κ.Ε.

Εκτύπωση 🖨
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΜόνο η δίψα για την «κουτάλα», τίποτ’ άλλο

Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Επόμενο άρθρο Οι κηπουροί είναι οι καλύτεροι

Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Σχετικά Αρθρα

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική 4 Ιούλ 2025, 20:22

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

Καταστολή 4 Ιούλ 2025, 09:40

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες (part two)

Πολιτική 29 Ιούν 2025, 10:06

O Μητσοτάκης «παραίτησε» τον Βορίδη

Για να μείνει ο ίδιος στο απυρόβλητο

Αγροτικά 27 Ιούν 2025, 18:58

Σφουγγοκωλάριοι και δουλάρες

Πολιτική 26 Ιούν 2025, 14:30

Ασφαλίτες άρπαξαν βίαια δασκάλα μωρομάνα από στάση λεωφορείου!

Aναίτια, αυθαίρετη και βίαιη προσαγωγή από ασφαλίτες και με συμβατικό αυτοκίνητο χωρίς διακριτικά

Καταστολή 25 Ιούν 2025, 21:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Διεθνή

«Το ψύχος του πάγου στα μάτια μας / και στις καρδιές μας μια κόκκινη κόλαση»*

«Ξεσάλωσε» η Παλαιστινιακή Αντίσταση

6 Ιούλ 2025, 11:15
Πολιτισμός

Αβι Μόγκραμπι, ισραηλινός σκηνοθέτης: «Η γενοκτονία των Παλαιστινίων διαρκεί εδώ και 77 χρόνια – Το Ισραήλ δεν υπήρξε ποτέ δημοκρατία»

Ενας συνεπής αντισιωνιστής μιλάει έξω από τα δόντια

6 Ιούλ 2025, 05:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούλη

6 Ιούλ 2025, 00:01
Ιστορία

Μια μικρή εκδίκηση της Ιστορίας

5 Ιούλ 2025, 13:37
Αγροτικά

Τι λες για το φούντωμα της ευλογιάς στη Θεσσαλία, περιφερειάρχη Κουρέτα;

Με την απόφαση για τη διακίνηση ζωοτροφών παντού, η ευλογιά φούντωσε σε Λάρισα και Μαγνησία, αντί να περιοριστεί

5 Ιούλ 2025, 10:41
Πολιτισμός

«Λίβε Παλαιστίνα»: Η δεύτερη ζωή ενός τραγουδιού

5 Ιούλ 2025, 09:14
Εργατικά

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

5 Ιούλ 2025, 07:49
Υγεία

«Αγία Ολγα»: Στάση εργασίας ενάντια στην εξαθλίωση του νοσοκομείου και στην εξάντληση του προσωπικού

5 Ιούλ 2025, 07:30
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

5 Ιούλ 2025, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούλη

5 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Η Αντίσταση καθαρίζει προδότες και πλιατσικολόγους

4 Ιούλ 2025, 21:30
Πολιτική

Μητσοτάκης: Αναζητώντας εναγωνίως συμψηφισμό για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

4 Ιούλ 2025, 20:22
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

4 Ιούλ 2025, 14:41
Καταστολή

«Στον κουβά» η έφεση της ελληνικής κυβέρνησης για την καταδίκη της για παράνομο pushback

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να μην εξεταστεί καν η έφεση από τη Μείζονα Σύνθεση του ΕΔΔΑ

4 Ιούλ 2025, 09:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούλη

4 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτική

Πρόκληση: Aποφυλακίζουν τα γκεσέμια της νεοναζιστικής εγκληματικής συμμορίας

Μετά τον Καιάδα, έξω και οι Παππάς-Παναγιώταρος - Ετοιμάζουν και τον Κασιδιάρη

3 Ιούλ 2025, 22:02
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

1927: Καθιερώνεται το επίδομα ανεργίας στη Γερμανία.

1939: Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπογράφει δήλωση μετανοίας ενώπιον του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου.

1967: Συλλαμβάνονται στη Θεσσαλονίκη πέντε κομμουνιστές νέοι που έγραφαν αντιδικτατορικά συνθήματα.

1975: Το 684 βούλευμα της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, χαρακτηρίζει στιγμιαίο το αδίκημα της έσχατης προδοσίας των χουντικών.

1979: Δύο βόμβες στις αποθήκες Πετζετάκι στην Καλλιθέα (ΕΛΑ).

2005: Τετραπλή βομβιστική ενέργεια στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε αστικό λεωφορείο του Λονδίνου προκαλεί τον θάνατο 56 ανθρώπων και τον τραυματισμό περίπου επτακοσίων.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Εφετείο 17Ν

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • ΕΛΑ

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Επικοινωνία

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Όροι χρήσης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Ποιοι είμαστε

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Επικοινωνία

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

  • Όροι χρήσης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

    Στους πρυτάνεις πετάει το μπαλάκι ο Μητσοτάκης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo