Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε
  • Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι
  • Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ
  • Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση
  • Σαν σήμερα 4 Αυγούστου
  • Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Φασιστικά φίδια
Καταστολή

Φασιστικά φίδια

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Απρ 2012, 00:00

Με το γνωστό ύφος εφήβου που παίζει τον αγγελιοφόρο σε σχολική παράσταση τραγωδίας του Σοφοκλή, ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε από τηλοψίας (διότι η τηλεοπτική εικόνα είναι που πουλάει), ότι οι «λαθρομετανάστες» αποτελούν μια «υγειονομική βόμβα» στα θεμέλια της Αθήνας. Για να φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη σας, θυμίζουμε ότι την ίδια ακριβώς έκφραση είχε χρησιμοποιήσει ο Λοβέρδος και πριν από ένα χρόνο, όταν η απεργία πείνας των 300 μεταναστών έφτανε στην κορύφωσή της. Το μέγαρο Υπατία ήταν, κατά τον Λοβέρδο, μια «υγεινομική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας»!

Επειδή εκείνος ο αγώνας ήταν οργανωμένος, επειδή οι απεργοί πείνας είχαν ήδη κερδίσει το επικοινωνιακό παιχνίδι, ο Λοβέρδος εντός 24 ωρών εξαναγκάστηκε να κάνει γαργάρα τη δήλωσή του. Του απάντησαν με σκληρά λόγια οι μετανάστες, οι αλληλέγγυοι, οι γιατροί που παρακολουθούσαν τους απεργούς πείνας, τα συνδικαλιστικά όργανα των γιατρών. Δυο μέρες μετά, εγκατέλειψε τα περί «υγειονομικής βόμβας» και εστίασε το ενδιαφέρον του στον επερχόμενο χιονιά, στέλνοντας αρχικά τον περιφερειάρχη υγείας Μουσιώνη και μετά τον γενικό του γραμματέα Πολύζο στην Υπατία, για να προτείνουν στους απεργούς πείνας να μεταφερθούν όλοι στα νοσοκομεία, ώστε να μην κινδυνεύ-σουν από την επερχόμενη παγωνιά. Οι απεργοί πείνας αρνήθηκαν, Μουσιώνης και Πολύζος, που έριξαν τα    μούτρα τους και διάβηκαν την πύλη της Υπατίας, έφυγαν άπρακτοι και ο αγώνας συνεχίστηκε. Πάντως, όσοι απεργοί πείνας (το ένα τρίτο περίπου) μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, εξαιτίας της α-περγίας πείνας και όχι επειδή το ήθελε ο Λοβέρδος, δεν κλείστηκαν σε ειδικούς θαλάμους καραντίνας, σαν αυ-   τούς που ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα διαμορφω- θούν, αλλά σε κοινούς θαλάμους, μαζί με έλληνες ασθενείς. Μάλιστα, οι διοικήσεις των νοσοκομείων είχαν εντολή να τους διασκορπίζουν και να μην τους βάζουν όλους μαζί, για να μπορέσει να ασκηθεί εκβιασμός στον καθένα τους ατομικά να σπάσει την απεργία πείνας. Η «υγειονομική βόμβα» αποδείχτηκε ένα γκεμπελίστικο πυροτέχνημα που είχε σαν σκοπό να ξεσηκώσει τον κόσμο ενάντια στους απεργούς πείνας.

Τα σημειώνουμε όλ’ αυτά για να ενισχύσουμε την άποψη, ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος συμπεριφέρεται σαν ένας κοινός ναζί. Χαρακτηρίζει και πάλι «υγειονομική βόμβα» την ίδια την ύπαρξη των μεταναστών, για να μπορεί η αστυνομία, με συνοπτικές διαδικασίες, να εισβάλλει στα άθλια καταλύματά τους και να τους μαζεύει, παραβιάζοντας κάθε έννοια ασύλου της κατοικίας. Και ανακοινώνει τη δημιουργία στα νοσοκομεία ειδικών θαλάμων για μετανάστες με μεταδοτικά νοσήματα, προκειμένου να καλλιεργήσει το μαζικό φόβο. Τα «κλέφτες», «βιαστές», «δολοφόνοι» δεν φτάνουν, τώρα βαφτίζουν συλλήβδην τους μετανάστες και φορείς επιδημιών. Αλήθεια, αυτή η «υγει-ονομική βόμβα» γιατί δεν έχει «σκάσει» τόσα χρόνια τώρα που μετανάστες και πρόσφυγες στοιβάζονται στα ίδια άθλια καταλύματα (με το αζημίωτο για τους ιδιοκτήτες τους); Και από πότε προέκυψε η ανάγκη δημιουργίας χωριστών θαλάμων, μόνο για μετανάστες, στα νοσοκομεία; Τα νοσοκομεία έχουν πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση κάθε λοίμωξης ή νόσου και βέβαια δεν διαχωρίζουν Ελληνες και ξένους, γιατί η νόσος δεν σχετίζεται με την εθνική καταγωγή.
 
Τι μένει; Μένει ο διαχωρισμός κατά τα ναζιστικά πρότυπα, η καλλιέργεια του ρατσιστικού μίσους, η προσπάθεια ανάπτυξης μαζικής φασιστικής συνείδησης. Ισως σε επόμενη φάση, ο Λοβέρδος, ο Χρυσοχοΐδης, ο Καμίνης και οι υπόλοιποι που συναγωνίζονται σε ρατσιστικό μίσος τον Καρατζαφέρη και τους Χρυσαυγίτες, να ζητήσουν να μαρκάρονται οι μετανάστες με ένα «Μ» και να το φορούν πάντοτε ραμμένο στα ρούχα τους, μη τυχόν και κάποιοι δεν αναγνωρίζονται ως τέτοιοι.
 
Ο έτερος της παρέας των «νεοναζί με κοστούμι», ο Χρυσοχοΐδης, συνεχίζει τις καθημερινές επιχειρήσεις σκούπα, έχοντας μαζέψει μέχρι στιγμής δυο-τρεις χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, το 80%-90% των οποίων αφήνονται στη συνέχεια ελεύθεροι, γιατί έχουν κάποιο έγγραφο νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα. Αλλωστε, αυτές τις μέρες του πογκρόμ στις πλατείες στέκονται μόνο όσοι μετανάστες έχουν κάποιο έγγραφο. Οι υπόλοιποι μένουν στα σπίτια τους και κυκλοφορούν με προφυλάξεις στις γειτονιές τους. Τότε γιατί τους συλλαμβάνουν, μολονότι επιδεικνύουν τα νόμιμα έγγραφα που κατέχουν; Για να «επιδείξουν έργο». Για να καλλιεργήσουν τον τρόμο στους μετανάστες και τη φασιστική συνείδηση στους Ελληνες. Για να αποθεωθεί η αστυνομική καταστολή και να ενσταλαχτεί στη λαϊκή συνείδηση η αντίληψη για την αναγκαιότητά της, προκειμένου να μας προστατέψει από τους «κακούς» και τα «κακά» (ο καπιταλισμός, η τρόικα, η «κινεζοποίηση», οι υπουργοί προφανώς δεν ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία).
 
Ο Χρυσοχοΐδης βιάζεται ν’ ανοίξει ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης μέσα στον Απρίλη, για να έχει να το επιδεικνύει προεκλογικά, αφού το θέμα, με τη βοήθεια και της υστερικής-ναζιστικής προπαγάνδας των ΜΜΕ, φαίνεται ότι πουλάει. Κι όπως φαίνεται, θα επαναλειτουργήσει το στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας που είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ως φυλακή μεταναστών. Ο Χρυσοχοΐδης πετάχτηκε και μέχρι τις Βρυξέλλες, για να ζητήσει πρόσθετα κονδύλια από την Κομισιόν, αλλά –όπως είπε– η επίτροπος Μάλστρομ του το ξέκοψε. Ομως, όπως δήλωσε η Μάλστρομ, η Ελλάδα έχει να παίρνει 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Προστασίας Εξωτερικών Συνόρων και το Ταμείο Επαναπροώθησης, διότι από το σύνολο των περίπου 250 εκατ. ευρώ έχουν απορροφηθεί μόνο τα 40 εκατ. Γιατί δεν τα απορρόφησαν; Γιατί ακόμα και στρατόπεδα συγκέντρωσης να φτιάξουν θα πρέπει να βάλουν και εθνική συμμετοχή (και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είναι «μηδενικό»). Και γιατί δεν μπορούν εξ αντικειμένου να τα απορροφήσουν. Τι απελάσεις (επαναπροωθήσεις τις λένε) να κάνουν γι’ ανθρώπους που περνούν στην Ελλάδα χωρίς κανένα ταξιδιωτικό έγγραφο ή έγγραφο που να δείχνει την ταυτότητά τους; Θα πρέπει ν’ αναζητήσουν βοήθεια από διάφορες πρεσβείες κι αυτό κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Μόνο στον τομέα της «εθελούσιας αναχώρησης» κάνουν κάτι ψιλοπράγματα, διότι κάποιοι μετανάστες, απελπισμένοι από την ανεργία και το καθημερινό κυνηγητό, ζητούν να επιστρέψουν στη χώρα τους (τους δίνουν το εισιτήριο και κάτι ψιλά). Ομως, και αυτοί είναι ελάχιστοι, ενώ οι νέοι που έρχονται είναι πολύ περισσότεροι. Και τα 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης να φτιάξουν και να φυλακίσουν 30.000 μετανάστες σ’ αυτά, έξω θα μείνουν 30 φορές περισσότεροι.
 
Θα το γράψουμε, λοιπόν, για μια ακόμη φορά. Ξέρουν και οι κυβερνώντες πολύ καλά, ότι βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο. Το μεταναστευτικό ρεύμα κανένας δεν μπορεί να το σταματήσει. Εχουν επιλέξει συνειδητά να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια τεράστια ανοιχτή φυλακή της ΕΕ. Γι’ αυτό και δε διστάζουν να προωθούν τόσο απροκάλυπτα το μαζικό κοινωνικό εκφασισμό.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑποτυγχάνει και ως ψεύτης
Επόμενο άρθρο Ο Καμίνης σε ρόλο αρχιμπάτσου

Σχετικά Αρθρα

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

Καταστολή 3 Αυγ 2026, 09:41

Πήγαν να ζητήσουν άσυλο και τους συνέλαβαν

Μια μητέρα με δύο μικρά παιδιά οδηγήθηκε σε κρατητήριο και αντιμετώπισε απέλαση – Μια έγκυος γυναίκα και ο σύντροφός της κρατήθηκαν χωρίς καταγραφή επί σχεδόν έναν μήνα!

Καταστολή 28 Ιούλ 2026, 09:52

Το πρώτο ναυάγιο για το Σύμφωνο-έκτρωμα για τη Μετανάστευση: κακοδιοίκηση, ψευδής συμμόρφωση και άνθρωποι σε νομικό κενό

Καταστολή 23 Ιούλ 2026, 10:12

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

Καταστολή 14 Ιούλ 2026, 20:13

Γκεμπελίστικο παραλήρημα του υπουργού Πλεύρη ενάντια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Καταστολή 13 Ιούλ 2026, 12:27

Μπόνους απέλασης: 250 ευρώ σε δικηγόρους άμα πείθουν τον αιτούντα άσυλο να δεχτεί την απέλαση

Με ΚΥΑ ντροπής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει να μετατρέψει τους δικηγόρους σε ρουφιάνους

Καταστολή 12 Ιούλ 2026, 09:19
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ναΐμ Κάσεμ: Η αντίσταση συνεχίζεται, θα υπερασπιστούμε τη γη μας και θα νικήσουμε

4 Αυγ 2026, 12:40
Περιβάλλον

Οι καπιταλιστές των ανεμογεννητριών ανάβουν (και) δασικές πυρκαγιές και το κράτος κρατάει το φανάρι

Ξεδιάντροπη ομολογία συνενοχής από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής

4 Αυγ 2026, 10:20
Διεθνή

Οι Σαουδάραβες δεν τολμούν να περάσουν από το Στενό Μπαμπ αλ-Μαντάμπ

4 Αυγ 2026, 09:00
Η παπάρα

Ο «μοιραίος» Μητσοτάκης και η «κακιά μάνα» φύση

4 Αυγ 2026, 05:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

4 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Ζορίζονται από το μπλοκ της Αντίστασης οι ξενόδουλοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

3 Αυγ 2026, 20:29
Διεθνή

Το Ιράν διαψεύδει ότι επήλθε συμφωνία για το εκ νέου άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ

«Διαπραγματευόμαστε μόνο διμερώς με το Ομάν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ

3 Αυγ 2026, 19:17
Καταστολή

(Ν)τροπολογία Φλωρίδη: Αύξησε από 25 σε 30 τα χρόνια υποχρεωτικής φυλάκισης για τους πολυϊσοβίτες

3 Αυγ 2026, 09:41
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Αυγούστου

3 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκατομμύρια διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Υεμένη υποστηρίζοντας την πολιτική «αποκλεισμός για αποκλεισμό»

2 Αυγ 2026, 20:36
Παιδεία

Tηλεφωνικές απειλές του ΙΝΕΔΙΒΙΜ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικότροφων ΦΕΑ

2 Αυγ 2026, 19:43
Διεθνή

112 σοροί ανασύρθηκαν από τα ερείπια στη συνοικία Σάμπρα στην Πόλη της Γάζας

Αλλες 157 σοροί παραμένουν εγκλωβισμένες

2 Αυγ 2026, 19:37
Διεθνή

Οι ΗΠΑ εκλιπαρούν για διαπραγματεύσεις – Το Ιράν δηλώνει ότι θα απαντήσει σκληρά σε κάθε τυχοδιωκτισμό

2 Αυγ 2026, 10:21
Διεθνή

Εχει εγκαταλείψει η Χαμάς την ένοπλη αντίσταση; Η πραγματικότητα πίσω από το σχέδιο αφοπλισμού

2 Αυγ 2026, 09:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Αυγούστου

2 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Γιατί «έχει αγανακτήσει» ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας;

1 Αυγ 2026, 10:19
Διεθνή

Χεζμπολά προς λιβανέζικη αρχή: Εχετε την πρώτη ευθύνη για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα των σιωναζιστών

1 Αυγ 2026, 09:43
Ιστορία

Νίκος Ζαχαριάδης: Πάντα παρών

53 χρόνια από τη δολοφονία του

1 Αυγ 2026, 05:57
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

1 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Αυγούστου

1 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Αυγούστου

Τρινιντάντ και Τομπάγκο: Ημέρα ανακάλυψης (1498).

ΗΠΑ: Ημέρα ακτοφυλακής (1790).

1844: Ο πρώτος θάνατος διαδηλωτή στην Ελλάδα, σε διαδηλώσεις έξω από την Αγία Ειρήνη (Αθήνα).

1929: Γεννιέται ο Γιασέρ Αραφάτ.

1936: Ο Ιωάννης Μεταξάς επιβάλλει δικτατορία.

1958: Βόμβες στα γραφεία της ΕΔΑ.

1967: Φλογισμένη αντιχουντική επιγραφή στην Ανω Τούμπα (Θεσσαλονίκη) κοντά σε στρατιωτική δεξίωση.

1984: Η Ανω Βόλτα αλλάζει το όνομα της σε Μπουρκίνα Φάσο.

2011: Δολοφονείται στο Τότεναμ ο 29χρονος μαύρος πατέρας τεσσάρων παιδιών Μαρκ Ντάγκαν, γεγονός που προκαλεί τετραήμερο κύμα πρωτοφανούς βίας σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Και οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει όσο ποτέ άλλοτε στην ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας, αποκτώντας περισσότερα εναέρια και επίγεια μέσα, αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες, προσλαμβάνοντας προσωπικό και οργανώνοντας καλύτερα τον κρατικό μηχανισμό. Όμως υπάρχουν στιγμές που η φύση και η ένταση των καιρικών φαινομένων ξεπερνούν κάθε ανθρώπινο σχεδιασμό και κάθε επιχειρησιακή δυνατότητα. (…) Και ας θυμόμαστε ότι στις πυρκαγιές η πρόληψη σώζει ζωές. Και αυτή παραμένει η απόλυτη προτεραιότητά μας: να προστατεύουμε πρώτα την ανθρώπινη ζωή, έπειτα την περιουσία των πολιτών και τα πολύτιμα δασικά μας οικοσυστήματα. Αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Στις πυρκαγιές δεν πήγε. Οι επικοινωνιολόγοι τον συμβούλεψαν να μην φωτογραφίζεται με φόντο εικόνες καταστροφής. «Παρενέβη» μέσω του facebook. Για να πει το πρωτοφανές: Δεν μπορούσε να γίνει τίποτα, γιατί μας νίκησε η φύση! Φταίει το κακό το ριζικό μας, φταίει κι ο θεός που μας μισεί… «Φύση» είναι τα καλώδια των ανεμογεννητριών που έβαλαν τη φωτιά στην Αττικοβοιωτία και που είχαν ξαναβάλει φωτιά τον Ιούνη στο ίδιο σημείο; «Φύση» είναι τα εντελώς ακαθάριστα δάση που έχουν γίνει μπαρουταποθήκες; Εβαλαν τους/τις «δημοσιογράφους» της κυβερνητικής ΕΡΤ να χρησιμοποιούν όρους όπως «το μέτωπο της πυρκαγιάς εμφανίζει συνέχεια»! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Οτι πρώτον υπάρχουν παντού τεράστιες μάζες συσσωρευμένης καύσιμης ύλης και δεύτερον ότι είναι ακαθάριστες και οι περιβόητες αντιπυρικές ζώνες. Οπότε η φωτιά τρέχει αδιάκοπα και θα σβήσει μόνο όταν κάψει ό,τι καίγεται. Και ο Μητσοτάκης βγήκε να πει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα απέναντι στη… μάνα φύση. Αμ’ το άλλο; Γι’ αυτόν πρόληψη σημαίνει να μην καούν άνθρωποι!!! Για έναν πρωτοετή της Δασολογίας πρόληψη σημαίνει δασοπονία, καθαρισμός των δασών, εξάλειψη των εστιών πρόκλησης πυρκαγιάς, όπως τα ηλεκτροφόρα καλώδια που διασχίζουν τα δάση και οι αδέσποτες χωματερές μέσα και γύρω από τα δάση. Η πρόληψη είναι μια δουλειά που γίνεται συστηματικά κάθε χρόνο το χειμώνα. Ανάπτυξη και προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων ονομάζεται. Αυτή η δουλειά θέλει μέσα και χέρια. Χέρια έμπειρα εργατικά, όχι σαπιοκοιλιές που κάθονται στα γραφεία και βγάζουν ανακοινώσεις, χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει δάσος και πώς προστατεύεται προληπτικά, ώστε ακόμα κι αν ξεσπάσει πυρκαγιά να μπορεί να αντιμετωπιστεί και να μην πάρει καταστροφικές διαστάσεις. ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η διαχρονική εγκατάλειψή τους απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις πυρπολεί τα δάση)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo