Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό
  • «Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»
  • 5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί
  • Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού
  • Σαν σήμερα 5 Μάρτη
  • Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι πολιτικοί κρατούμενοι
Καταστολή

Στη συνείδηση του ελληνικού λαού είναι πολιτικοί κρατούμενοι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούν 2021, 22:37

Τι το θέλετε αφού σας χαλάει; Για κάποιους συριζαίους λέμε, που πετάνε μια αναφορά σε πολιτικούς κρατούμενους και επειδή δεν μπορούν να την υποστηρίξουν, βάζουν την ουρά στα σκέλια μόλις τους την πέφτουν οι δεξιοί.

Σαράντα ένας βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με θέμα: «Ολέθρια κυβερνητική πολιτική στο σωφρονιστικό σύστημα», η οποία συζητήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Ελεγαν τα γνωστά (για τη «σωφρονιστική» πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και τα σκάνδαλα της Νικολάου), μέχρι που ήρθε η ώρα της εκ των επερωτώντων Σουλτάνας Ελευθεριάδου, η οποία πέταξε τη… ρουκέτα: «Αρα, καθετί που μπορούσε να οδηγήσει στον σωφρονισμό εσείς δεν το δέχεστε και προσπαθείτε να το αλλάξετε και για τους ποινικούς κρατούμενους και για τους πολιτικούς κρατούμενους και για οποιονδήποτε άλλο».

Το έπιασε ο ακροδεξιός Πλεύρης και άρχισε τις διακοπές: «Για τους πολιτικούς κρατούμενους θα μας πείτε;». «Είπατε ότι υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι σε ελληνικές φυλακές. Ποιοι είναι αυτοί; Θα πείτε τα ονόματά τους;». «Ποιος είναι ο πολιτικός κρατούμενος;». «Ποιος είναι; Ο Κουφοντίνας;».

Οση ώρα ο Πλεύρης την προβοκάριζε, η Ελευθεριάδου παρέπαιε και δεν απαντούσα, προσπαθώντας να γυρίσει αλλού τη συζήτηση: «Από όσα είπα, κύριε Πλεύρη, εσείς κρατήσατε…». «Δεν σας ενοχλούν τα όσα είπα για τις απευθείας αναθέσεις της κ. Νικολάου;». «Είστε δικηγόρος, κύριε Πλεύρη και βουλευτής και πρέπει να διασφαλίζετε τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ακούσατε τι διάβασα πριν;». «Σας ενδιαφέρει πού πάει το δημόσιο χρήμα και πώς γίνεται το πλιάτσικο από την Κυβέρνησή σας;».

Μέσα στην απελπισία της κι αφού είχε κάνει ήδη μπόλικο διάλογο με τον Πλεύρη, μην απαντώντας σ’ αυτό που προβοκατόρικα την ρωτούσε, κατέφυγε στο προεδρείο: «Συγνώμη, αλλά με διέκοψε χωρίς να έχει τον λόγο». «Ωραία, να μην με διακόπτει ο κ. Πλεύρης και να σκεφτεί λίγο αυτά που είπα». Από τη δύσκολη θέση την έβγαλε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης, που έκρινε ότι αρκετά την εξέθεσε ο Πλεύρης και έκλεισε την αντιπαράθεση: «Κύριε Πλεύρη, για τελευταία φορά σας κάνω παρατήρηση, πριν σηκωθώ. Τελεία!».

Ο παμπόνηρος και κοινοβουλευτικά εμπειρότατος Ν. Κακλαμάνης (πολιτικό παιδί του Αβέρωφ, μην το ξεχνάμε), βλέποντας την ταραχή στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, δέχτηκε την πρόταση που του έκαναν οι συριζαίοι, να επιτρέψει στην Ελευθεριάδου να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη κωλοτούμπα. Της έδωσε, λοιπόν, το λόγο για να δώσει «διευκρίνιση». Και η Ελευθεριάδου είπε τα εξής εκπληκτικά: 

«Κύριε Πλεύρη, είστε δικηγόρος και είμαι δικηγόρος, εκτός από βουλευτές, και γνωρίζουμε και οι δύο ότι υπάρχουν στις φυλακές και ποινικά κρατούμενοι και πολιτικά κρατούμενοι οι οποίοι βρίσκονται στις φυλακές με απόφαση πολιτικών δικαστηρίων και αναφέρομαι στην προσωποκράτηση, άρθρα 1047 επόμενα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας… Εγώ, λοιπόν, σας λέω, και ελπίζω να σας καλύπτω, ότι εννοούσα τους πολιτικά κρατούμενους, οι οποίοι είναι κρατούμενοι με βάση απόφαση πολιτικού δικαστηρίου»!

Για να μη φανεί, δε, τόσο θεαματική η κωλοτούμπα, συμπλήρωσε και τα εξής: «Νιώθω, όμως, ότι οφείλω να σας απαντήσω και πολιτικά. Και γνωρίζουμε, επίσης και οι δύο, με την έτερη ιδιότητά μας, των βουλευτών, ότι υπάρχουν στις ελληνικές φυλακές πολλοί κρατούμενοι -και ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί- οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως πολιτικοί κρατούμενοι, επικαλούμενοι πολιτικά κίνητρα.  Σε καμία περίπτωση ούτε εγώ ούτε  ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποδεχόμαστε αυτόν τον χαρακτηρισμό, αλλά κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να αυτοχαρακτηρίζεται»!

Δεν είναι εκπληκτικό; Εμείς τουλάχιστον πρώτη φορά ακούμε να χαρακτηρίζονται «πολιτικά κρατούμενοι» οι καταδικασμένοι σε προσωποκράτηση για χρέη. Και βέβαια, ακόμα κι αν δεχτούμε τον (ανύπαρκτο) νομικό νεολογισμό της Ελευθεριάδου για «πολιτικά κρατούμενους», αυτή είχε μιλήσει για «πολιτικούς κρατούμενους», που είναι διαφορετικό.

Ο Σπίρτζης, που πήρε το λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε: «Κύριε Πλεύρη, πήρατε την απάντηση από την κυρία Ελευθεριάδου. Δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Υπάρχουν, όμως, πολιτικά δικαστήρια σήμερα στην Ελλάδα, αλλά είσαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα το εξηγήσω στη συνέχεια, αν συνεχίσετε έτσι. Και αν κάποιον βαραίνει το αν στη χώρα μας υπήρχαν πολιτικοί κρατούμενοι είναι η δική σας παράταξη. Μην ψάχνετε να βρείτε αντίβαρο σε αυτό, έχετε βαριά κληρονομιά σε αυτό. Πάρτε αλλιώς την πολιτική σας, διότι αυτά που εφαρμόζετε τους τελευταίους αρκετούς μήνες που κυβερνάτε την χώρα είναι σε αυτή την κατεύθυνση»!

Γι’ αυτό ο Κακλαμάνης τους επέτρεψε να κάνουν την κωλοτούμπα. Για να φανεί στο τέλος η ενότητα του αστικού πολιτικού κόσμου στο ότι… δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Κανένας εκπρόσωπος κόμματος (αναφερόμαστε στον Περισσό και το ΜέΡΑ25) δεν είπε κουβέντα γι’ αυτό το θέμα. Το προσπέρασαν σαν να μην υπήρξε.

Ενώ ο Πλεύρης προκαλούσε με τη γνωστή ακροδεξιά ρητορική, ούτε ένας τους δεν τόλμησε να αναφερθεί τουλάχιστον στο έλασσον, το αναμφισβήτητο: στην καταπάτηση των νόμιμων δικαιωμάτων του Δημήτρη Κουφοντίνα ως κρατούμενου, που τον έχει οδηγήσει σε τόσες απεργίες πείνας, φτάνοντας στην τελευταία στο χείλος του θανάτου (κυριολεκτικά, όχι μεταφορικά). Αναφέρθηκαν (και σωστά) στον Δημάκη, για τον Κουφοντίνα όμως μούγκα.

Ο λόγος είναι προφανής: γιατί ο Κουφοντίνας είναι πολιτικός κρατούμενος. Και μ’ αυτή την ιδιότητα είναι εγγεγραμμένος στη συνείδηση του ελληνικού λαού. Δε χρειάζεται να συμφωνεί κάποιος/α με τις πολιτικές απόψεις και την αγωνιστική διαδρομή του Δ. Κουφοντίνα για να του αναγνωρίσει την ιδιότητα του πολιτικού κρατούμενου. Ούτε χρειάζονται νομικισμοί γι’ αυτή την αναγνώριση. Αρκούν μερικά πράγματα, τα οποία αποτελούν είδος εν ανεπαρκεία στην αστική Βουλή, στον αστικό κόσμο γενικότερα:

  • Η ανιδιοτέλεια στη δράση, η οποία εμπεριείχε και κίνδυνο ζωής. Μπορείς να κατατάξεις αγωνιστές σαν τον Κουφοντίνα, τον Μαζιώτη, τη Ρούπα και πολλούς ακόμη, στην ίδια κατηγορία με τα μέλη των μαφιόζικων συμμοριών;
  • Η εμμονή σε αρχές και αξίες, με κορυφαία την άρνηση υπογραφής δήλωσης μετάνοιας, με την οποία «θα άνοιγαν όλες οι πόρτες».

Αυτά βλέπει ο ελληνικός λαός, αυτά εκτιμά, γι’ αυτό θεωρεί τον Δημήτρη Κουφοντίνα (και όχι μόνο) πολιτικό κρατούμενο. Οπως θεωρούσε πολιτικούς κρατούμενους τους κομμουνιστές και αριστερούς, τους οποίους η έννομη τάξη του μοναρχοφασισμού ονόμαζε «συμμορίτες», «εαμοβούλγαρους», «προδότες», «κατασκόπους» και τόσα άλλα. Το ιστορικό πλαίσιο είναι, ασφαλώς, διαφορετικό, όμως η ουσία παραμένει ίδια.

Εκτύπωση 🖨
ΝΔ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΦρεγάτες για κάθε ιμπεριαλιστικό… γούστο
Επόμενο άρθρο Χουντικής έμπνευσης κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων

Σχετικά Αρθρα

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Εργατικά 4 Μαρ 2026, 18:02

Σικελία, Χίος, Μεσόγειος: υγρός τάφος για χιλιάδες πρόσφυγες – Τα σύνορα της Ευρώπης περιγράφονται με πτώματα

Διεθνή 22 Φεβ 2026, 09:22

Νοσοκομείο Νίκαιας: ΜΑΤ και χημικά ενάντια σε γιατρούς και νοσηλευτές

Ο Γεωργιάδης συνεχάρη τα ΜΑΤ που τον γλίτωσαν από τους «κομμουνιστές»!

Καταστολή 19 Φεβ 2026, 14:24

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη των μπάτσων-δολοφόνων του Βασίλη Μάγγου

Καταστολή 19 Φεβ 2026, 13:25

Mετά το «κράξιμο», άνοιξαν τα κελιά στον Δομοκό

Καταστολή 17 Φεβ 2026, 18:46

Συλλογική τιμωρία των κρατούμενων, για ένα φόνο που έγινε στο αρχιφυλακείο – Σε αποχή συσσιτίου προχωρούν οι κρατούμενοι

Καταστολή 17 Φεβ 2026, 12:56
Ροή Ειδήσεων
Υγεία

Νοσοκομείο «Αττικόν»: Ο Μητσοτάκης εγκαινίασε ντουβάρια χωρίς προσωπικό

5 Μαρ 2026, 09:29
Διεθνή

«Ο μεγαλύτερος στρατός στον κόσμο το βάζει στα πόδια»

Οι Φρουροί της Επανάστασης δηλώνουν ότι οι αμερικανικές δυνάμεις αποχωρούν από τον Περσικό Κόλπο

5 Μαρ 2026, 08:44
Ιστορία

5 Μάρτη 1943: Παλλαϊκός ξεσηκωμός, υπό την καθοδήγηση του ΕΑΜ και του ΚΚΕ, ακύρωσε την πολιτική επιστράτευση από τους ναζί

5 Μαρ 2026, 06:14
Ιστορία

Ιωσήφ Στάλιν: Επαναστάτης, κομμουνιστής, πολιτικός και στρατιωτικός ηγέτης, κλασικός του μαρξισμού

73 χρόνια από το θάνατό του

5 Μαρ 2026, 05:17
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

5 Μαρ 2026, 00:01
Πολιτική

Eλαφρυντικά ζητούν οι θρασύδειλοι νεοναζιστές εγκληματίες

4 Μαρ 2026, 23:16
Κόντρες

Ο Κίμων πέθανε στην Κύπρο

4 Μαρ 2026, 21:52
Πολιτική

Φρεγάτες και αεροπλάνα στην Κύπρο για βοήθεια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο των αμερικανο-σιωνιστών

4 Μαρ 2026, 20:20
Εργατικά

Ποινικοποιούν ξανά τη συνδικαλιστική δράση: Σε δίκη τρεις συνδικαλιστές της ΕΛΜΕ και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Μετά από μήνυση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

4 Μαρ 2026, 18:02
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας παραδέχεται ότι το Ιράν εξακολουθεί να διαθέτει τη στρατιωτική ισχύ του

Φουντώνει η ανησυχία στις ΗΠΑ για έναν πόλεμο που εξαπέλυσαν και δεν κερδίζουν

4 Μαρ 2026, 13:05
Πολιτική

Εφετείο ΧΑ: Απόφαση (συνεχής ενημέρωση από τη δίκη)

4 Μαρ 2026, 09:31
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Μάρτη

4 Μαρ 2026, 00:01
Εργατικά

ΟΠΕΚΑ: Ωμή αδικία σε βάρος των πιο ευάλωτων με φόντο ένα ακόμα σκάνδαλο κακοδιαχείρισης

3 Μαρ 2026, 21:07
Διεθνή

Το Ιράν αποκρούει αποτελεσματικά τους αμερικανο-σιωνιστές επιθετιστές

3 Μαρ 2026, 20:43
Διεθνή

H Χεζμπολά υπερασπίζεται (και πάλι) την ανεξαρτησία του Λιβάνου

Η αμερικανόδουλη κυβέρνηση διέταξε το στρατό να μην συγκρουστεί με τους σιωναζιστές, αλλά να τους ανοίξει περάσματα

3 Μαρ 2026, 19:25
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Μάρτη

1871: Γεννιέται η Ρόζα Λούξεμπουργκ.
1913: Δολοφονείται ο βασιλιάς Γεώργιος Α’ στη Θεσσαλονίκη.
1929: Τρεις εργάτες νεκροί και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις αστυνομίας και απεργών στην Ελευσίνα.
1951: Εκτελείται στη Θεσσαλονίκη ο 22χρονος Νίκος Νικηφορίδης για εσχάτη προδοσία (συγκέντρωνε υπογραφές για την ειρήνη).
1953: Πεθαίνει ο Ιωσήφ Στάλιν.
1978: Βόμβα ακροδεξιών στα γραφεία του περιοδικού “Αντί”.
1984: Οι βρετανοί ανθρακωρύχοι ξεκινούν απεργία που τελικά διήρκησε δώδεκα μήνες.
2000: Βόμβα στα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας «Ακτωρ» στο Χαλάνδρι (Επαναστατικοί Πυρήνες).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo