Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη
  • Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος
  • Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα
  • Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται
  • Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης
  • ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Να δοθεί αμέσως εκπαιδευτική άδεια στον Ν. Ρωμανό
Καταστολή

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

Να δοθεί αμέσως εκπαιδευτική άδεια στον Ν. Ρωμανό

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr6 Ιούν 2015, 00:00

Με μια δήλωση – μνημείο υποκρισίας, ψεύδους και στρεψοδικίας απάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην είδηση ότι ο ανακριτής Ε. Νικόπουλος τοποθετήθηκε αρνητικά στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού προς το συμβούλιο της φυλακής να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, όπως δικαιούται, σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 4312/2014, που ψηφίστηκε στη διάρκεια της απεργίας πείνας που πραγματοποίησε ο πολιτικός κρατούμενος και ξεσήκωσε ένα τεράστιο κίνημα συμπαράστασης.

Ο νόμος είναι σαφής: «Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθορίζονται οι προϋποθέσεις, ο τρόπος και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των μαθημάτων και των εργαστηρίων, καθώς και η συμμετοχή στις εξετάσεις των ανωτέρω φοιτητών ή σπουδαστών, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών της σχολής στην οποία φοιτούν. Στους ίδιους φοιτητές και σπουδαστές μπορεί να χορηγείται άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση, χωρίς περιορισμούς του δευτέρου εδαφίου της παραγράφου 3 του άρθρου 282 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, εφόσον έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει το ένα τρίτο (1/3) των μαθημάτων και εργαστηρίων, κατά τους όρους που ορίζονται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του προηγούμενου εδαφίου επί ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Στην τελευταία περίπτωση η αίτηση δεν απορρίπτεται από το Συμβούλιο του άρθρου 70 παρ. 1 παρά μόνο με ειδική αιτιολογία».

Πρέπει, λοιπόν, να εκδοθεί μια ΚΥΑ, η οποία θα καθορίζει τα σχετικά με την χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Από τις 12 του περασμένου Δεκέμβρη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο νόμος, μέχρι σήμερα πέρασαν σχεδόν έξι μήνες. Ο Χ. Αθανασίου, που αναγκάστηκε να ψηφίσει αυτή τη διάταξη, δεν είχε καμιά πρεμούρα να ετοιμάσει την ΚΥΑ, χωρίς την οποία ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Μεσολάβησαν και οι εκλογές, το παράτησε. Ο Ν. Παρασκευόπουλος, όμως, γιατί δεν έκανε τίποτα ώστε να ετοιμάσει την ΚΥΑ, στους περισσότερους από τέσσερις μήνες της υπουργίας του;

Με θράσος χιλίων χιμπατζήδων o υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε την περασμένη Τετάρτη: «Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, αν και μη αναγκαία, έχει ήδη δρομολογηθεί». Δεν υπάρχει κόκκος αλήθειας σ’ αυτή την πρόταση. Οπως φαίνεται από τη διάταξη του νόμου, που παραθέσαμε παραπάνω, η ΚΥΑ είναι αναγκαία, αφού αυτή θα καθορίσει τους όρους για τη χορήγηση και της εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση. Οσο για τη δρομολόγηση, μόλις την ίδια μέρα που έκανε τη δήλωση (Τετάρτη, 3 Ιούνη) εδέησε ο υπουργός Δικαιοσύνης να δημοσιεύσει στη Διαύγεια την απόφασή του για τη σύσταση και συγκρότηση Ομάδας Εργασίας που θα συντάξει την ΚΥΑ. Η απόφαση έχει ημερομηνία 13 Μάη, αλλά –επαναλαμβάνουμε- δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια μόλις στις 3 Ιούνη, μέρα που έγινε γνωστή η αρνητική απάντηση Νικόπουλου στο αίτημα Ρωμανού προς το συμβούλιο της φυλακής να του χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια! Μέρες πριν, τηλεφωνούσαμε στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ρωτούσαμε για την έκδοση αυτής της ΚΥΑ, επειδή είχαμε υπόψη μας ότι ο Ν. Ρωμανός πληρούσε πλέον τις προϋποθέσεις για να πάρει εκπαιδευτική άδεια. Η απάντηση που μας έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η προϊσταμένη του Τμήματος Νομοθετικού Εργου ήταν πως σε λίγες μέρες θα εκδοθεί απόφαση για τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας που θα συντάξει την ΚΥΑ! Τελικά, χρειάστηκε να υποβάλει αίτηση ο Ν. Ρωμανός, να υπάρξει αρνητική απάντηση του ανακριτή, στον οποίο απευθύνθηκε το συμβούλιο της φυλακής, για να εκδώσει την απόφαση συγκρότησης της ομάδας εργασίας ο υπουργός, θέτοντας προθεσμία για την περάτωση του έργου της την 15η Ιούλη. Δηλαδή, θα έχουν περάσει εφτά μήνες από την ψήφιση της σχετικής διάταξης για να υπάρχει ένα σχέδιο ΚΥΑ, που στη συνέχεια θα πρέπει να υπογράψουν τρεις υπουργοί! Η μεθόδευση είναι προφανής: άφησαν σκόπιμα να κυλήσει ο χρόνος για να μην μπορέσει ο Ν. Ρωμανός να πάρει εκπαιδευτική άδεια γι’ αυτό το εξάμηνο. Τον παραπέμπουν στον Σεπτέμβρη!

Προχώρησε, όμως, και σε άλλη πρόκληση ο Ν. Παρασκευόπουλος, δηλώνοντας: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, για την οποία διατυπώθηκε αρνητική γνώμη του ανακριτή, το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν μπορεί να παρέμβει, τη στιγμή μάλιστα που υπάρχει πιθανότητα άσκησης ενδίκων μέσων». Αντί να ασκήσει διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και στο συμβούλιο της φυλακής, που απευθύνθηκε στον αναρμόδιο ανακριτή, και στον ανακριτή που γνωμοδότησε αναρμοδίως, ο υπουργός Δικαιοσύνης παίρνει στάση Πόντιου Πιλάτου και συστήνει στον Ν. Ρωμανό να ασκήσει ένδικα μέσα! Ενδικα μέσα σε μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από το νόμο!

Τι έπρεπε να απαντήσει το συμβούλιο της φυλακής στην αίτηση του Ν. Ρωμανού; Στη χειρότερη περίπτωση, ότι περιμένει την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπει ο νόμος, για να εξετάσει το αίτημά του. Στοιχειώδης υπηρεσιακή (και όχι προσωπική) εντιμότητα θα επέβαλε στο συμβούλιο της φυλακής να απευθυνθεί υπηρεσιακά στο υπουργείο Δικαιοσύνης και να ρωτήσει τι γίνεται με την έκδοση της ΚΥΑ, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη κρατούμενος που δικαιούται εκπαιδευτική άδεια με ηλεκτρονική επιτήρηση και έχει υποβάλει σχετικό αίτημα. Αντί γι’ αυτό, το συμβούλιο της φυλακής έστειλε την αίτηση Ρωμανού στον ανακριτή, η σύμφωνη γνώμη του οποίου δεν προβλέπεται πλέον στο νόμο (ο κρατούμενος που έχει τις προϋποθέσεις απευθύνεται στο συμβούλιο της φυλακής, ενώ οι όροι και προϋποθέσεις θα καθοριστούν με την ΚΥΑ που θα εκδοθεί). Και ο ανακριτής Νικόπουλος, ενώ δεν είναι πλέον αρμόδιος, αντί να επιστρέψει την αίτηση στη φυλακή με την επισήμανση ότι δεν είναι αρμόδιος, έβγαλε για μια ακόμη φορά το άχτι του κατά του Ν. Ρωμανού (είναι ο ίδιος που χειριζόταν την υπόθεση και στη διάρκεια της απεργίας πείνας του πολιτικού κρατούμενου) και γνωμοδότησε αρνητικά.

Ο Ν. Παρασκευόπουλος όφειλε να ελέγξει πειθαρχικά και το συμβούλιο της φυλακής και τον ανακριτή. Αντί να κάνει αυτό, στο όνομα της αστικής νομιμότητας, βουτήχτηκε και ο ίδιος στην ίδια παρανομία, για να καλύψει την επί τόσους μήνες καθυστέρηση στην έκδοση της ΚΥΑ, για την οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο ίδιος. Για μια ακόμη φορά, ο άλλοτε αστοφιλελεύθερος καθηγητής του ποινικού δικαίου αποδείχτηκε ένας θλιβερός πολιτικάντης και αδίστακτος εξουσιολάγνος.

Η λύση είναι μία. Για να μη χάσει ο Ν. Ρωμανός την εξεταστική περίοδο, να του δώσει άδεια το συμβούλιο της φυλακής να συμμετάσχει. Δεν είναι δική του η ευθύνη που το υπουργείο δεν εξέδωσε την ΚΥΑ. Ο Ν. Παρασκευόπουλος καλά θα κάνει να σταματήσει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να δώσει άμεση λύση. Τουλάχιστον να αποδειχτεί αληθινή (και όχι υποκριτική, όπως αποδεικνύεται μέχρι στιγμής), η κατακλείδα της δήλωσής του, ότι «σε κάθε περίπτωση θα παρακολουθεί την εξέλιξη του όλου θέματος ώστε να προβεί σε οποιοδήποτε θεσμικό βήμα (ακόμα και νομοθετικά) κριθεί απαραίτητο, ώστε να διασφαλίζεται και πρακτικά το δικαίωμα των κρατουμένων στην εκπαίδευση». Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

Νεκρός και τέταρτος εργάτης των ΕΛΠΕ
Επόμενο άρθρο

Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

Απλή μετονομασία των φυλακών Δομοκού από Γ σε Β τύπου

Σχετικά Αρθρα

Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί το φιάσκο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δικαιολόγησε το φιάσκο βαφτίζοντας το κρέας ψάρι

Καταστολή 11 Σεπ 2026, 06:56

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

Καταστολή 1 Σεπ 2026, 10:51

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

Καταστολή 14 Αυγ 2026, 17:54
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

17 Σεπ 2026, 00:01
Κόντρες

Από το «ντου» στην «περιπέτεια» ένας Κούλης δρόμος

16 Σεπ 2026, 20:17
Πολιτισμός

Με το που είπε «υποστηρίζω το Ισραήλ» άδειασε η αίθουσα

16 Σεπ 2026, 18:35
Πολιτική

Ο δήμαρχος Ιεράπετρας αβανταδόρος της πολιτικής των σιωναζιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την οποία στηρίζεται

16 Σεπ 2026, 14:51
Υγεία

Θάνατος Μαζωνάκη: Δεν μας τα λέει καλά ο ακροδεξιός Θάνος Πλεύρης

Ασθενής μνήμη και άτυπη μαρτυρία υπεράσπισης του γιατρού του Κολωνακίου

16 Σεπ 2026, 13:18
Αγροτικά

ΠΟΓΕΔΥ: «Τα ψέματα για τον αφθώδη στη Μυτιλήνη»

16 Σεπ 2026, 11:51
Παιδεία

Να σταματήσει η δίωξη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού Γιώργου Καββαδία

16 Σεπ 2026, 05:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Σεπτέμβρη

16 Σεπ 2026, 00:01
Εργατικά

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

15 Σεπ 2026, 21:36
Παιδεία

Προκλητικά και με όλα τα μέσα το υπουργείο Παιδείας στηρίζει τα ιδιωτικά «πανεπιστήμια» – πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

15 Σεπ 2026, 21:31
Υγεία

Παριστάνουν τους αγανακτισμένους, αλλά είναι όλοι τους στο κόλπο της «ιατρικής» κονόμας

15 Σεπ 2026, 21:27
Πολιτισμός

Ο Macklemore απαντά για τον αποκλεισμό του από το υπόλοιπο της περιοδείας του Ed Sheeran

«Αν οι λέξεις Free Palestine μου κόστισαν τη σκηνή, τότε αυτή ήταν η πιο επιτυχημένη περιοδεία που έχω κάνει ποτέ»

15 Σεπ 2026, 18:12
Εργατικά

Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα

Ο Π. Μαρινάκης δεν πρωτοτύπησε: ακολουθεί το δρόμο όλων των αστικών κυβερνήσεων

15 Σεπ 2026, 12:01
Διεθνή

Η AfD συνδέει την παραγωγή όπλων με τις απελάσεις, καθώς η ισραηλινή Elbit εξετάζει την επέκτασή της στη Γερμανία

15 Σεπ 2026, 09:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Σεπτέμβρη

15 Σεπ 2026, 00:01
Οικονομία

Γερμανία: Εργοστάσιο αυτοκινήτων της Volkswagen μετατρέπεται σε εργοστάσιο όπλων για ισραηλινή πολεμική εταιρία

14 Σεπ 2026, 20:09
Πολιτισμός

Μαζικός κοινωνικός εκφασισμός: Με επικεφαλής τη σιωνιστική αντιπολίτευση ζητούν την «εξόντωση» των δημιουργών του «ΝΑΖΑ»

14 Σεπ 2026, 19:47
Αγροτικά

Εγκλημάτησαν κατά των κτηνοτρόφων και τώρα επιβάλλουν… στρατιωτικό νόμο στη Λέσβο!

Τεράστια η καταστροφή από τον αφθώδη πυρετό στους κτηνοτρόφους του νησιού

14 Σεπ 2026, 17:02
Υγεία

Η ιατρική της κονόμας ενισχύεται από το κράτος αλλά ενίοτε σκοτώνει

Οχετός υποκρισίας και αποποίησης ευθυνών μετά το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη

14 Σεπ 2026, 14:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Σεπτέμβρη

14 Σεπ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Σεπτέμβρη

ΗΠΑ: Ημέρα πολιτικών δικαιωμάτων (1952).

1952: Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αεροπορίας καταδικάζονται σε βαρύτατες ποινές.

1961: Εκτελούνται δι’ απαγχονισμού ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές και ο ΥπΕξ Φατίν Ρουστού Ζορλού.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού έξω από το ΡΧ της Συγγρού.

1970: Εμφύλιος δέκα ημερών στην Ιορδανία, βομβαρδισμός των Παλαιστινίων και εκδίωξή τους από τη χώρα.

1970: Πρώτη ενέργεια των Ερυθρών Ταξιαρχιών: Δύο μπιτόνια βενζίνης ανατινάζονται έξω από το σπίτι του γενικού διευθυντή της «Siemens» Τζουζέπε Λεόνι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    17Ν
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Εφετείο 17Ν
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    ΕΛΑ
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Ποιοι είμαστε
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Επικοινωνία
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Όροι χρήσης
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Ποιοι είμαστε
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Επικοινωνία
  • Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον Ν. Παρασκευόπουλο

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo