Eksegersi.gr
Eksegersi.gr

Νέο κρεσέντο ψευδολογίας και προκλητικότητας από τη Σοφία Νικολάου

0

Ξεπέρασε κάθε όριο ψευδολογίας και προκλητικότητας η Σοφία Νικολάου, γενική γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής, με χτεσινή της ανακοίνωση, απάντηση δήθεν στην κοινή δήλωση των τομεαρχών Προ Πο και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μιλάμε για το απόλυτο ξεφτίλισμα κάθε έννοιας νομιμότητας, καθώς η Νικολάου, κατασκευάζοντας μια νέα εκδοχή για τα γεγονότα (την τρίτη κατά σειρά, αν μετράμε σωστά), ισχυρίζεται ότι «για την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας (…) στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υλοποιήθηκε η από την 4/1/2021 απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών».

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετήχθη από την Κασσαβέτεια απευθείας στον Δομοκό στις 21 Δεκέμβρη του 2020. Πώς είναι, λοιπόν, δυνατό να υλοποιήθηκε απόφαση της ΚΕΜ στις 4 Γενάρη του 2021; Θα τρελαθούμε εντελώς; Αυτό είναι ανήκουστο. Τόσα χρόνια που παρακολουθούμε τη λεγόμενη δημόσια διοίκηση, σε όλες τις εκφάνσεις της, τέτοιο πράγμα δεν έχουμε ξαναδεί. Δηλαδή, να γίνεται κάτι σε μια ημερομηνία και εκ των υστέρων να γίνεται επίκληση απόφασης που πάρθηκε μετά από 15 μέρες!

Είναι αυτό «ασφάλεια δικαίου» για τον πολίτη; Πώς μπορεί ο πολίτης να διεκδικήσει τα όποια νόμιμα δικαιώματά του, όταν η δημόσια διοίκηση (το κράτος) συμπεριφέρεται ως κινούμενη άμμος; Θα μας πείτε ότι εδώ δεν πρόκειται για πολίτη, αλλά για τον… Κουφοντίνα. Ο οποίος έχει μεν όλα τα δικαιώματα του πολίτη (πέραν της στέρησης της ελευθερίας), στην ουσία όμως δεν τα έχει. Το κράτος, όποτε γουστάρει, του στερεί όποιο δικαίωμα γιουστάρει!

Εδώ χρειάζεται να υπενθυμίσουμε τι έγραφε η Σ. Νικολάου, σε έγγραφο με το οποίο απάντησε στο αίτημα του Δ. Κουφοντίνα να του παραδοθούν αντίγραφα των αποφάσεων που αφορούν τη μεταγωγή του. Το έγγραφο αυτό φέρει ημερομηνία 31 Δεκέμβρη, όμως επιδόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα στις 7 Γενάρη (την επομένη ξεκίνησε την απεργία πείνας).

Εγραφε η Νικολάου στο εξωφρενικό εκείνο έγγραφο, ότι ο Κουφοντίνας, με απόφαση της ΚΕΜ μετήχθη στον Κορυδαλλό, από όπου, με δική της προσωπική απόφαση, μετήχθη εκτάκτως στον Δομοκό, «για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού στο Κατάστημα αυτό» (Κορυδαλλού). Είναι φυσικά γνωστό ότι ο Κουφοντίνας δεν μετήχθη ποτέ στον Κορυδαλλό και μετά στον Δομοκό, αλλά απευθείας από την Κασσαβέτεια στον Δομοκό. Γι’ αυτό χαρακτηρίσαμε χουντικού τύπου την απόφαση μεταγωγής του στον Δομοκό.

Παραθέτουμε και πάλι εκείνο το έγγραφο της Νικολάου, που επιδόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα στις 7 Γενάρη. Δηλαδή, μετά την υποτιθέμενη απόφαση της ΚΕΜ στις 4 Γενάρη, για την οποία ουδέποτε έχει γίνει λόγος μέχρι χτες που για πρώτη φορά την αναφέρει η Νικολάου.

Σημειώνουμε, ακόμα, ότι κανένα από τα έγγραφα που κατά καιρούς επικαλείται η Νικολάου δεν έχει επιδοθεί στον Δ. Κουφοντίνα. Το γεγονός αυτό στηλίτευσε ο Συνήγορος του Πολίτη, που με έγγραφό του στις 20 Γενάρη ζήτησε να του γνωστοποιήσουν όλα τα σχετικά έγγραφα:

Παρέμβαση Συνηγόρου του Πολίτη για την μεταγωγή Δ. Κουφοντινα

Στις 23 Γενάρη, η Νικολάου εμφανίστηκε με άρθρο στο πρόθυμο protothema.gr, υπό τον τίτλο-πομφόλυγα: «Η αλήθεια για τον Κουφοντίνα και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ». Γράψαμε αναλυτικά γι’ αυτό την ίδια μέρα (Η αλήθεια για τον Κουφοντίνα και τα ψέματα της Σοφίας Νικολάου). Η Νικολάου, αφήνει το ψέμα περί διπλής μεταγωγής (πρώτα στον Κορυδαλλό και από εκεί στον Δομοκό) και γράφει ότι «ο κρατούμενος μετήχθη στις φυλακές του Δομοκού από τις αγροτικές φυλακές του Βόλου». Αυτό που πρέπει να σημειωθεί, όμως, είναι ότι πουθενά η Νικολάου δεν αναφέρει για υλοποίηση απόφασης που υποτίθεται ότι πήρε η ΚΕΜ στις 4 Γενάρη.

Η απόφαση που αναφέρει τώρα -αν υπάρχει- έχει κατασκευαστεί εκ των υστέρων. Γι’ αυτό και η Νικολάου δεν την ανέφερε ποτέ μέχρι τώρα. Και βέβαια, ουδείς γνωρίζει τι περιλαμβάνουν όλες οι αποφάσεις που εκδόθηκαν, είτε από την ΚΕΜ είτε προσωπικά από τη Νικολάου (που ex officio είναι και πρόεδρος της ΚΕΜ). Αρνήθηκε να τις δώσει στον Κουφοντίνα, που τις ζήτησε με όλους τους τύπους, και μέχρι στιγμής δεν τις έχει δώσει ούτε στο Συνήγορο του Πολίτη.

Στο χτεσινό, προκλητικό και γεμάτο ψέματα Δελτίο Τύπου, η Νικολάου αναφέρει ότι «η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη στο Συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, πέραν του ότι δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής, δεν μπορεί να γίνει, διότι εκεί κρατούνται κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές».

Σε ποιον τα πουλάει αυτά η κυρία; Ο Κορυδαλλός είναι γεμάτος με κατάδικους σε βαριές ποινές (και ισοβίτες). Ο ίδιος ο Κουφοντίνας ήταν έγκλειστος εκεί επί 16 χρόνια. Αλλοι καταδικασθέντες για τη 17Ν κρατούνται επίσης στον Κορυδαλλό. Και πάνω απ’ όλα, ο φωτογραφικός νόμος που οι ίδιοι ψήφισαν προβλέπει επαναμεταγωγή στη φυλακή από την οποία είχε μεταχθεί στις αγροτικές φυλακές. Δηλαδή, στον Κορυδαλλό για τον Κουφοντίνα.

Αλήθεια, όταν έδωσε την πρώτη γραπτή απάντηση στον Δημήτρη Κουφοντίνα, γιατί επικαλέστηκε έκτακτη μεταγωγή στον Δομοκό για… επιδημιολογικούς λόγους; Γιατί δεν επικαλέστηκε αυτά τα περί φυλακής υποδίκων, που επικαλείται τώρα; Δηλαδή, αυτή η κυρία θα βγάζει από την κοιλιά της ό,τι τη βολεύει κάθε φορά και θα το σερβίρει σαν επιχείρημα ορθότητας διοικητικών αποφάσεων;

Ολοκληρώνοντας την αθλιότητα, η Νικολάου γράφει ότι ο Κουφοντίνας ξεκίνησε απεργία πείνας για να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό «επειδή αυτό επιθυμεί» και σημειώνει ότι «η οργανωμένη Πολιτεία δεν μπορεί, παρακάμπτοντας το νόμο, να ενδίδει σε αιτήματα υπό το κράτος εκβιαστικών πράξεων».

Ουδέν ψευδέστερον. Αν ο Δημήτρης Κουφοντίνας ήθελε να επιλέξει φυλακή «της αρεσκείας του», δε θα ζητούσε να μεταφερθεί στο υπόγειο του Κορυδαλλού, όπου επί 16 χρόνια δεν τον έβλεπε ο ήλιος, αλλά να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές της Κασσαβέτειας (όπως έχει κάθε δικαίωμα, άλλωστε).

Ο Δ. Κουφοντίνας, όταν τον μετήγαγαν στον Δομοκό, έκανε μια δήλωση καταγγελίας, στην οποία μιλούσε για «απλή, καθαρή, πρωτόγονη εκδίκηση. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών τύπου σικελικής φαμίλιας. Εκδίκηση σ’ αυτόν που αρνείται να υπογράψει δήλωση μετάνοιας», καταλήγοντας πως «αυτή η εμμονική καταδίωξη, ακόμη και όταν ξεφεύγει από τα όρια της πολιτικής, αγγίζοντας άλλες επιστήμες, αποτελεί πάντα τιμή και δικαίωση γα έναν πολιτικό κρατούμενο».

Εκανε αίτηση να του δοθούν αντίγραφα των εγγράφων που αφορούν τη μεταγωγή του και όταν έλαβε (όχι τα έγγραφα, αλλά) την άθλια απάντηση της Νικολάου για την ανύπαρκτη διπλή μεταγωγή, ξεκίνησε απεργία πείνας ζητώντας το αυτονόητο: να εφαρμοστεί ο πρόσφατος φωτογραφικός νόμος, που τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης Μητσοτάκη ονόμασαν «νόμο Κουφοντίνα», και να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπεται.

Ολες οι κυβερνήσεις χρειάζονται άτομα χαμηλών ικανοτήτων αλλά αδίστακτα, για να κάνουν τη βρόμικη δουλειά. Από την άλλη, υπάρχουν και κάποια όρια στους χειρισμούς αυτών των ατόμων. Πρέπει μεν να είναι αδίστακτα, αλλά να υπάρχει μια συνοχή στις πράξεις τους και ένα μίνιμουμ επιχρίσματος νομιμότητας. Είμαστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση (γαλάζια, πράσινη, ροζ), αν έβλεπε συμπεριφορά σαν αυτή της Σοφίας Νικολάου, που κουρελιάζει κάθε έννοια δικαίου με τόσο ωμό και απροκάλυπτο τρόπο, αφήνοντας τεράστιες «τρύπες», λέγοντας άλλα σήμερα, άλλα αύριο και άλλα μεθαύριο, θα την είχε πετάξει έξω με τις κλωτσιές, για να περιορίσει τη ζημιά. Ομως, πρόκειται για τον Κουφοντίνα, σε βάρος του οποίου επιτρέπονται τα πάντα.

Σήμερα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 44η μέρα σκληρής (μόνο με νερό) απεργίας πείνας. Η άμμος στην κλεψύδρα της ζωής του τελειώνει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει τις αποφάσεις, όχι η τυχάρπαστη Νικολάου.

Κοινοποίηση: