Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη
  • Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει
  • Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί
  • Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές
  • Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Κράτος ασφαλιτών και εισαγγελέων!
Καταστολή

Κράτος ασφαλιτών και εισαγγελέων!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr7 Ιούλ 2018, 00:00

Η «εκλεκτή» του ΣΥΡΙΖΑ για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η στενή οικογενειακή φίλη του υπουργού Τζανακόπουλου, δεν πρωταγωνιστεί μόνο στην προσπάθεια να αφαιρεθεί το δικαίωμα της άδειας από τον Δ. Κουφοντίνα. Πρωταγωνιστεί σε κάθε πτυχή που αφορά την ενίσχυση της κρατικής καταστολής και στη θωράκιση των ασφαλίτικων υπηρεσιών, ώστε να μπορούν να βυσσοδομούν σε βάρος όποιου συλλαμβάνουν. Και βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται απόλυτα τον κατασταλτικό οίστρο της Ξ. Δημητρίου.

Η ασφαλίτικη αυθαιρεσία γύρω από το DNA είναι γνωστή (πρόσφατη είναι η καφκική περιπέτεια της Ηριάννας και του Περικλή). Η εισαγγελέας του Α.Π., όμως, θεωρεί ότι δε χρειάζεται να τηρείται ούτε ένα δευτερεύον δικαίωμα που έχει εκχωρηθεί στους κατηγορούμενους, συγκεκριμένα το δικαίωμα να διορίζουν τεχνικό σύμβουλο που θα παρευρίσκεται στη λήψη δείγματος DNA.

Στις 29.5.2015 συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική οι Γ. Τσιρώνης και Σ. Χριστοδούλου. Ο ανακριτής διέταξε να τους πάρουν DNA, δίνοντάς τους προθεσμία 48 ωρών για να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο, όπως εκ του νόμου έχουν δικαίωμα. Οι ασφαλίτες τους πήραν DNA πριν εκπνεύσει η προθεσμία, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια το δικαίωμα των κατηγορούμενων. Ο Τσιρώνης υπέβαλε διά του συνηγόρου του ένσταση ακυρότητας και ζήτησε να ακυρωθεί η πράξη και να καταστραφεί το DNA που του πήραν (ταυτόχρονα διόρισε και τεχνικό σύμβουλο). Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών έκρινε ότι παρανόμως λήφθηκε DNA από τον κατηγορούμενο, αφού δεν είχε παρέλθει η προθεσμία που ο ανακριτής του είχε δώσει για να διορίσει τεχνικό σύμβουλο. Ακύρωσε την πράξη, διέταξε να καταστραφεί το δείγμα και να επαναληφθεί η διαδικασία λήψης DNA όπως ορίζει ο νόμος.

Ο ανακριτής, όταν πληροφορήθηκε την έκδοση του βουλεύματος, έστειλε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και την υπόθεση του Χριστοδούλου, από τον οποίο επίσης είχαν πάρει DNA πριν παρέλθει η προθεσμία.  Το Συμβούλιο, με πανομοιότυπη απόφασή του, ακύρωσε και τη λήψη DNA από τον Χριστοδούλου και διέταξε την καταστροφή του δείγματος και την επανάληψη της διαδικασίας.

Ο γνωστός εισαγγελέας Ντογιάκος άσκησε έφεση κατά του πρώτου βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η οποία εξετάστηκε από το Συμβούλιο Εφετών και έγινε δεκτή. Δικαιώθηκαν οι ασφαλίτες, έστω και εκ των υστέρων. Την ήθελαν αυτή τη δικαίωση για να συνεχίσουν να κάνουν τα ίδια. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ανέλαβε τα υπόλοιπα, διά της τότε αντεισαγγελέα Ξ. Δημητρίου, η οποία υπέβαλε αναίρεση προκειμένου να εξαφανιστεί και το δεύτερο βούλευμα. Ηθελαν μια απόφαση που να λέει ότι η λήψη DNA είναι κάτι πολύ απλό, για το οποίο δεν υπάρχει λόγος να παρίσταται τεχνικός σύμβουλος του κατηγορούμενου. Ηθελαν να φαλκιδεύσουν και αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα, για να μπορούν οι ασφαλίτες ακόμα και να πλακώνουν στο ξύλο έναν κρατούμενό τους για να του πάρουν DNA.

Ετσι, η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Πλήρους Ποινικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε τον Γενάρη του 2016 υπό την προεδρία της τότε προέδρου του Α.Π. Βασιλικής Θάνου και με την παρουσία 46 αρεοπαγιτών. Τον Νοέμβρη του 2016 έγινε η διάσκεψη των δικαστών και τον Μάη του 2017 εκδόθηκε βούλευμα της Ολομέλειας του Α.Π. (1/2017) με το οποίο η αναίρεση της Ξ. Δημητρίου απορρίφθηκε ομόφωνα. Ο Αρειος Πάγος, στην ανώτατη σύνθεσή του, έκρινε ότι είναι παράνομη η λήψη DNA από κατηγορούμενους, πριν παρέλθει η προθεσμία που τους έχει ταχθεί για να διορίσουν τεχνικό σύμβουλο.

Θα περίμενε κανείς ότι οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί θα προσαρμόζονταν στην απόφαση της Ολομέλειας του Α.Π. και ότι η Εισαγγελία του Α.Π., ως εποπτεύων μηχανισμός, θα ήταν σε εγρήγορση για τήρηση της νομιμότητας, για την εξασφάλιση αυτού του στοιχειώδους δικονομικού δικαιώματος του κατηγορούμενου. Αμ δε…

Ενα χρόνο μετά τη δημοσίευση του βουλεύματος 1/2007 της Ολομέλειας του Α.Π., η Εισαγγελέας του Α.Π., με έγγραφο που υπογράφει ο αντεισαγγελέας Χ. Βουρλιώτης και απευθύνεται στο Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας – Κλάδος Ασφάλειας, υποδεικνύει στους ασφαλίτικους μηχανισμούς τον τρόπο να παρακάμψουν και το νόμο και τη νομολογία. Και τα προβλεπόμενα από το άρθρο 200Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και το πέραν κάθε αμφιβολίας  ομόφωνα βούλευμα 1/2017 της Ολομέλειας του Α.Π. Η Γνωμοδότηση αυτή του Εισαγγελέα του Α.Π. (4/2018, αρ. πρωτ. 3676, 29.5.2018) «σκαρώθηκε» μετά από ερώτημα που απηύθυνε η Ασφάλεια, γεγονός που αποδεικνύει ότι ανάμεσα στους δυο μηχανισμούς, ασφαλίτικο και εισαγγελικό, υπάρχει αγαστή συνεργασία. Η Εισαγγελία του Α.Π. αναλαμβάνει να υποκαταστήσει και τη Βουλή, που ψηφίζει τις νομικές διατάξεις, και τον Αρειο Πάγο, που τις ερμηνεύει σε τελευταίο βαθμό.

Η Γνωμοδότηση της Εισαγγελέα του Α.Π., αφού λέει εισαγωγικά ότι η Ολομέλεια του Α.Π. έκρινε με βάση τη «γραμματική διατύπωση» του άρθρου 200Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ότι η διαδικασία λήψης DNA δε διαχωρίζεται από τη διαδικασία εξέτασης του ληφθέντος δείγματος, περνάει στο «ζουμί». Η διαδικασία έχει «ιδιαιτερότητες στις οποίες αναγκαία προσαρμόζεται η εφαρμογή» των δικονομικών διατάξεων. Οταν, λοιπόν, έχουμε αυτόφωρη διαδικασία, κατά την οποία η προανάκριση πρέπει να περατωθεί εντός 24ωρου, για να οδηγηθεί ο κατηγορούμενος στον αρμόδιο εισαγγελέα, δεν υπάρχει υποχρέωση να γνωστοποιηθεί στον κατηγορούμενο ότι θα του πάρουν DNA και ότι μπορεί να διορίσει τεχνικό σύμβουλο ο οποίος θα μπορεί να ασκήσει τα δικαιώματά του τόσο κατά τη λήψη όσο και κατά την ανάλυση του DNA! «Αλλωστε», σημειώνει το έγγραφο του Εισαγγελέα του Α.Π., «δεν πρέπει να παραβλέπεται, ότι, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, η οποία, από τη φύση της, διακρίνεται για την αμεσότητα της διενέργειας των αναγκαίων ανακριτικών πράξεων, επέρχεται σχετική έκπτωση των δικαιωμάτων που απολαύει ο κατηγορούμενος και ανάγονται στην υπεράσπισή του»!

Πρόκειται για ένα εξωφρενικό πρόσχημα, η προστυχιά του οποίου δεν είναι δύσκολο να καταδειχτεί. Αν το 24ωρο είναι αρκετό για να πάρουν DNA από έναν συλληφθέντα (ακόμα και πλακώνοντάς τον στο ξύλο), σίγουρα δεν επαρκεί για την ανάλυσή του. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα χωρίς να υπάρχει απάντηση για το αν το DNA του ταυτίζεται με κάποιο εύρημα. Η απάντηση θα δοθεί στο στάδιο της ανάκρισης. Γιατί, λοιπόν, να μη γίνει και η λήψη σ' αυτό το στάδιο, με τήρηση του δικαιώματος του κατηγορούμενου να ορίσει τεχνικό σύμβουλο εντός 48 ωρών;

Η Εισαγγελία του Α.Π. νομοθετεί και νομολογεί. Ισχυρίζεται, αυθαίρετα, ετσιθελικά, παράνομα ότι η υποχρέωση να γνωστοποιηθεί στον κατηγορούμενο ότι έχει 48 ώρες για να διορίσει τεχνικό σύμβουλο δεν ισχύει για τα αυτόφωρα αδικήματα! Τι σύμπτωση, οι υποθέσεις «τρομοκρατικής» ή «εγκληματικής οργάνωσης» χαρακτηρίζονται «διαρκή αυτόφωρα»! Αρα, σ' αυτές τις υποθέσεις δεν ισχύει ούτε αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα ενός κατηγορούμενου. Μπορεί ο Αρειος Πάγος να μη δικαίωσε την ασφαλίτικη αυθαιρεσία σ' αυτό το ζήτημα, έρχεται όμως η εισαγγελία του να τη δικαιώσει, παρακάμπτοντας νόμο και νομολογία.

Επί «πρώτη φορά Αριστεράς» και αυτό. Η οποία ισχυρίζεται ότι προστατεύει την ισονομία και τα δικαιώματα των πολιτών. Αλήθεια, τώρα που γίνεται γνωστή η υπόθεση, τι σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης;

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης που χειρίστηκε αυτή την υπόθεση μας έκανε το εξής σχόλιο:

«Πρόκειται για μια απροκάλυπτη μεθόδευση ανατροπής του περιεχομένου του Ολομ. Α.Π. 1/2017, που προς δυσάρεστη έκπληξη εκείνων που έφεραν το ζήτημα, έδωσε ομόφωνα τέλος στις αντίθετες στο νόμο ψευδοερμηνείες του άρθρου 200Α ΚΠοινΔ σχετικά με το δικαίωμα παράστασης τεχνικού συμβούλου στη λήψη DNA.

Η εξαίρεση του αυτόφωρου από αυτήν διατηρεί την παντοδυναμία της αστυνομικής προανάκρισης, ιδίως στα αδικήματα των ΠΚ 187 και 187Α που θεωρούνται διαρκή αυτόφωρα. Ενας παράλληλος μηχανισμός κατασταλτικών και εισαγγελικών οργάνων αποδεικνύεται ότι δρα προς τη δική του κατεύθυνση, παραβλέποντας ή και παραβιάζοντας ευθέως νομοθεσία και νομολογία.

Σύντομα θα τοποθετηθώ με αναλυτικό κείμενο».

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠοινικοποιούν και την έκφραση αλληλεγγύης σε κρατούμενους!
Επόμενο άρθρο Ενας μύθος που διαλύθηκε

Σχετικά Αρθρα

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

Καταστολή 1 Σεπ 2026, 10:51

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

Καταστολή 14 Αυγ 2026, 17:54

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

Καταστολή 12 Αυγ 2026, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

10 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ιράν προς ΗΠΑ: Επιστρέψτε στο Μνημόνιο Κατανόησης του Ισλαμαμπάντ, γιατί δεν σας παίρνει

Ιρανικά πυραυλικά πλήγματα σε αμερικάνικα αντιτορπιλικά, αμερικάνικες βάσεις και τάνκερ

9 Σεπ 2026, 20:37
Παιδεία

Φοιτητές ΕΜΠ: Κανένας φοιτητής να μη διαγραφεί

9 Σεπ 2026, 20:03
Παιδεία

Σύλλογος Εστιακών Φοιτητών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Ο νέος χουντικός Εσωτερικός Κανονισμός χρεώνει τα πάντα στους φτωχότερους φοιτητές

9 Σεπ 2026, 19:20
Πολιτισμός

Και συ Βρούτε; Αλλιώς: Δύσκολοι καιροί για υποστηρικτές του σιωνισμού

9 Σεπ 2026, 19:03
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Σεπτέμβρη

Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Μπελίζ: Εθνική γιορτή.

1898: Εκτελείται η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ.

1911: Στρατιωτικός νόμος λόγω γενικής απεργίας στη Βαλένθια (Ισπανία).

1957: Βόμβα καταστρέφει σχολείο που δέχτηκε μαύρους στο Νάσβιλ (ΗΠΑ).

1976: Βόμβα στο κτίριο του ΣΕΒ (ΕΛΑ).

1984: Ενοποίηση Χωροφυλακής και Αστυνομίας Πόλεων.

2003: Ψυχικά ασθενής νεαρός μαχαιρώνει θανάσιμα την υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας Ανα Λιντ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo