Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;
  • Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν
  • Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;
  • ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1
  • Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη
  • Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Κλιμάκωση της εκδικητικής συμπεριφοράς του κράτους καταγγέλλει η Πόλα Ρούπα
Καταστολή

Κλιμάκωση της εκδικητικής συμπεριφοράς του κράτους καταγγέλλει η Πόλα Ρούπα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Οκτ 2020, 13:43

Κλιμάκωση της εκδικητικής συμπεριφοράς του κράτους απέναντί της καταγγέλλει η πολιτική κρατούμενη Πόλα Ρούπα, σε επιστολή της που μας στάλθηκε σήμερα το πρωί. Αναφέρεται στα εμπόδια που της βάζει ο κατασταλτικός μηχανισμός ενόψει σημαντικών δικών που αντιμετωπίζει ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, στις δυσχέρειες που αντιμετωπίζει στο επισκεπτήριο του παιδιού της, στις εκδικητικές μεταγωγές της ίδιας και του συντρόφου της Νίκου Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό κ.ά.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς μέλος ή οπαδός του ΕΑ ή να συμφωνεί εν όλω ή εν μέρει με τις πολιτικές απόψεις και την τακτική της οργάνωσης, για να καταγγείλει το καθεστώς εξαίρεσης που έχει επιβληθεί στα φυλακισμένα μέλη του. Ενα καθεστώς εξαίρεσης, στο οποίο συμπυκνώνεται ο ρεβανσισμός του αστικού κράτους σ’ αυτούς που αμφισβήτησαν το μονοπώλιο της βίας, που αυτό το κράτος (θέλει να) έχει.

Ακολουθεί η επιστολή καταγγελίας της Πόλας Ρούπα:

Πόλα Ρούπα: Η εκδικητικότητα του κράτους απέναντί μου κλιμακώνεται

3/10/2020

Η πολιτική εκδικητικότητα του κράτους απέναντί μου, απέναντι στον Επαναστατικό Αγώνα, παίρνει νέες μεγαλύτερες διαστάσεις με την μεταγωγή μου τα ξημερώματα στις 30/9, ημέρα έναρξης της δίκης μου στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού και με την επιστροφή μου την ίδια ημέρα στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας όπου κρατούμαι. Προφανώς η τακτική που θέλει να εφαρμόσει το αρμόδιο υπουργείο καθ’ όλη την διάρκεια των πολύμηνων δικών μου, με τις πολλές δεκάδες δικασίμους είναι να μετάγομαι αυθημερόν στο δικαστήριο από την Θήβα στον Κορυδαλλό και να επιστρέφω μετά το πέρας της κάθε συνεδρίασης.

Αυτή η πρωτοφανής τακτική πίεσης είναι η κλιμάκωση της εκδικητικής αντιμετώπισής μου που ξεκίνησε με την νυχτερινή εισβολή ισχυρής αστυνομικής δύναμης στον θάλαμό μου στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Μάρτιο και την μεταγωγή μου στις φυλακές Ελαιώνα την ίδια ημέρα που ξεκίνησε η κινητοποίηση των γυναικών κρατούμενων με κύριο αίτημα την αποσυμφόρηση των φυλακών λόγω κορωνοϊού. Λίγες ημέρες αργότερα έγινε με ανάλογο τρόπο και η μεταγωγή του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές Δομοκού για την αποτροπή έναρξης αντίστοιχης κινητοποίησης στις ανδρικές φυλακές Κορυδαλλού.

Ενώ προσδιορίστηκε εκ νέου το εφετείο για την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στην Τράπεζα της Ελλάδος (το παράρτημα της Ε.Κ.Τ στην Ελλάδα) και το Δ.Ν.Τ για τις 2/11, το οποίο είχε αναβληθεί λόγω της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων την περασμένη άνοιξη, προσδιορίστηκε επίσης για τις 30/9 το εφετείο για την απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο του Νίκου Μαζιώτη και άλλων κρατούμενων από τις φυλακές Κορυδαλλού που είχα επιχειρήσει τον Φεβρουάριο του 2016. Στο εφετείο για την επίθεση στην ΤτΕ δικάζομαι μόνη μου, ενώ στο εφετείο για την απόπειρα απόδρασης δικάζεται και ο Νίκος Μαζιώτης του οποίου η μεταγωγή από τις φυλακές Δομοκού σε αυτές του Κορυδαλλού έγινε παραμονή της έναρξης της δίκης.

Καθώς η παραμονή μου στις φυλακές Ελαιώνα δυσχέραινε πολύ την προετοιμασία μου για τις επικείμενες δίκες σε συντονισμό με τις συνηγόρους μου και καθώς αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα στην πραγματοποίηση επισκεπτηρίων με το παιδί μου λόγω της μεγάλης χιλιομετρικής απόστασης από τον τόπο διαμονής του, προχώρησα σε αιτήματα προς την Κ.Ε.Μ (Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών) για την επίσπευση της μεταγωγής μου στις φυλακές Κορυδαλλού. Η Κ.Ε.Μ δεν απάντησε ποτέ ούτε στα δικά μου αιτήματα ούτε σε αυτά των συνηγόρων μου που ζητούσαν την μεταγωγή μου για να μπορέσουν να ασκήσουν τα δικηγορικά τους καθήκοντα. Η μεταγωγή μου τελικά έγινε την ίδια ημέρα της δίκης και με την επιστροφή μου στην Θήβα με την λήξη της συνεδρίασης. Αυτή η πρωτοφανής αντιμετώπιση σε κρατούμενους/ες εν’ όψει δικαστηρίου, αφού όλοι παραμένουν στον τόπο εκδίκασης των υποθέσεών τους για όσο διαρκούν οι δίκες τους, είναι η απάντηση του αρμόδιου υπουργείου στο αίτημά μου για να μπορέσω να ασκήσω τα δικαιώματά μου ως κρατούμενη και ως δικαζόμενη.

Τους έχω γνωστοποιήσει στην Κ.Ε.Μ πως αδυνατώ να έχω επικοινωνία με τις συνηγόρους μου όσο βρίσκομαι στις φυλακές Ελαιώνα – Θήβας ώστε να μπορέσουμε να οργανώσουμε τις δίκες και να διευθετήσουμε όλα τα ζητήματα που τις αφορούν. Αδιαφόρησαν παντελώς για τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει το παιδί μου προκειμένου να με επισκέπτεται σε αυτήν την φυλακή. Τους έχω γνωστοποιήσει ότι κατά την μεταγωγή μου –της οποίας τον τρόπο που διεξήχθη οι ίδιοι τον διέταξαν– δεν μπόρεσα να πάρω μαζί μου έγραφα, δικογραφίες και υλικό που χρειάζομαι για τις δίκες μου, καθώς όλα αυτά που χρειαζόμουν για τα δικαστήρια παρέμειναν στον Κορυδαλλό.

Γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον υπό τις συνθήκες που μου επέβαλαν να μπορέσουμε εγώ, ο σύντροφός μου Νίκος Μαζιώτης και οι συνήγοροί μου να διεξάγουμε τις δίκες όπως πρέπει και να οργανωθεί σωστά η νομική υπεράσπισή μας. Τους έχω γνωστοποιήσει πως πρόκειται για δίκες μεγάλης διάρκειας με βαρύτατα κατηγορητήρια: Πρωτόδικα μου επιβλήθηκε ποινή 120 χρόνων, κατά συγχώνευση 65 χρόνια κάθειρξη, για την απόπειρα απόδρασης και τις δύο απαλλοτριώσεις τραπεζών που εκδικάζονται μαζί και για τις οποίες έχω αναλάβει την ευθύνη. Του Νίκου Μαζιώτη του επιβλήθηκαν 37 χρόνια, κατά συγχώνευση 24 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία, ενώ για την επίθεση στην ΤτΕ μου επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων και 26 χρόνια κάθειρξη. Τους έχω γνωστοποιήσει πως πρόκειται για δίκες με πολλές διαστάσεις που η σωστή ανάδειξή τους τόσο από εμάς όσο και από τους συνηγόρους μας είναι αδύνατον να γίνει αν παραμείνω στις φυλακές Ελαιώνα.

Γνωρίζουν επίσης τι είδους δίκες κάνουμε: Δίκες πολιτικές όπου ξεδιπλώνουμε κάθε πτυχή της δράσης μας, της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα την οποία υπερασπιζόμαστε. Που γίνονται βήμα μιας πολιτικής μάχης με το καθεστώς εξουσίας συνολικά. Γνωρίζουν ότι πρόκειται για δίκες υπεράσπισης αλλά και προπαγάνδισης της αναγκαιότητας για την κοινωνική επανάσταση που αφήνουν πολιτική παρακαταθήκη στον αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση απ’ την τυραννία του κράτους και του κεφαλαίου. Αυτές οι δίκες και η πολιτική τους ουσία είναι που μπαίνουν αυτή την φορά στο στόχαστρο της κυβερνητικής κατασταλτικής πολιτικής με τις συνθήκες διεξαγωγής τους που επιβάλλει. Πολιτικός τους στόχος αυτήν τη φορά είναι να τορπιλίσουν τις δίκες του Επαναστατικού Αγώνα.

Γνωρίζουν πως οι δίκες αυτές συνιστούν για το κράτος πολιτικό πρόβλημα και αυτό το ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς οι αρμόδιοι της κυβέρνησης που επιβάλλουν αυτούς τους όρους διεξαγωγής τους. Ομολογούν πως δεν θέλουν να γίνονται τέτοιου είδους πολιτικές δίκες γιατί είναι επικίνδυνες. Η σχεδόν εμμονική εχθρότητά τους απέναντί μου έχει φτάσει πλέον σε τέτοιο σημείο που αδιαφορούν για το γεγονός ότι με τις πολλές δεκάδες μεταγωγές μου από την Θήβα στον Κορυδαλλό και τούμπαλιν, αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού και μόλυνσης τόσο εμένα όσο και των εκατοντάδων συγκρατούμενων μου, πολλές από τις οποίες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για αυτό. Αρκεί μόνο να αναφέρω πως πέρα από τις κλούβες που δεν απολυμαίνονται ποτέ και τις αστυνομικές δυνάμεις που με συνοδεύουν (είναι γνωστό πως δεν είναι λίγοι οι αστυνομικοί που έχουν μολυνθεί απ’ τον κορωνοϊό), στο δικαστήριο στις 30/9 μόνο η αστυνομική δύναμη που είχε συγκεντρωθεί στον μικρό χώρο των δικαστηρίων στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν πρωτόγνωρη αφού ξεπερνούσε τα 60 άτομα. Και οφείλω να επισημάνω πως ο μέσος όρος των συνεδριάσεων και των δύο δικών μου που θα διεξάγονται παράλληλα, βάση μιας μέσης διάρκειας των προηγούμενων δικών μας, μπορεί να ξεπεράσει τις 80 δικασίμους. Συνεπώς θα πρέπει να πραγματοποιηθούν άνω των 160 μεταγωγές μου από Θήβα στο Κορυδαλλό και από Κορυδαλλό προς Θήβα.

Πέρα από την έκθεση σε κίνδυνο λόγω κορωνοϊού, εύλογα θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος γιατί το οικονομικό κόστος αυτών των επιχειρήσεων με τις ιδιαίτερα ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις, δεν χρησιμοποιούνται για την ενίσχυση του συστήματος υγείας ή την πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία όπως ζητούν οι μαθητές. Πρόκειται για μια ακόμη κρατική επιλογή που επιβεβαιώνει την ευρέως πλέον αποδεκτή αντίληψη πως για την κυβέρνηση της Ν.Δ. το ‘‘δόγμα νόμος και τάξη’’ με το οποίο ανέβηκε στην εξουσία, παραμένει ο κεντρικός πυλώνας της στρατηγικής της και το βασικό όπλο της απέναντι στην πανδημία. Γιατί όποτε μπαίνει στην ίδια ζυγαριά η καταστολή και η δημόσια υγεία, η ζυγαριά γέρνει υπέρ της πρώτης.

Αναφορικά με τα σχέδια του υπουργείου να τορπιλίσει τις δίκες του Επαναστατικού Αγώνα, δηλώνω πως δεν θα το επιτρέψω να γίνει. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τις δίκες μου, τις δίκες του Επαναστατικού Αγώνα, όποιες συνθήκες κράτησής μου και διεξαγωγής τους και αν επιβάλουν. Δεν θα τις αφήσω έρμαια της κρατικής εκδικητικότητας. Δεν θα αφήσω οι δίκες του Επαναστατικού Αγώνα να γίνουν σύντομες, άνευρες, χωρίς ουσία, αποπολιτικοποιημένες και με την κρατική ιδεολογία να κυριαρχεί πάνω τους. Δεν θα αφήσω ο στόχος του κράτους να διεξάγει έναν ανεμπόδιστο πόλεμο εναντίον μας, εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα και της ιστορίας του να πετύχει. Οι δίκες αυτές θα γίνουν όπως αρμόζει στην πολιτική ιστορία του Επαναστατικού Αγώνα και δεν θα αφήσω καμία κατασταλτική πολιτική να σκοτώσει την αγωνιστική τους αξία.

Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα

Γ΄ πτέρυγα γυναικείων φυλακών Ελαιώνα – Θήβας

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΧειρότερα τα ‘κανες, κυρ-Τασούλα
Επόμενο άρθρο H δημοκρατία σας γεννά και εκθρέφει το ναζι-φασισμό

Σχετικά Αρθρα

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 18:31

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 10:44

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

Καταστολή 9 Φεβ 2026, 14:23

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

Καταστολή 8 Φεβ 2026, 11:18
Ροή Ειδήσεων
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
Εργατικά

«Βιολάντα»: Ποιος αμφιβάλλει ότι ήταν καπιταλιστικό έγκλημα;

9 Φεβ 2026, 14:55
Καταστολή

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

9 Φεβ 2026, 14:23
Κόντρες

Τελειωμένη περίπτωση

9 Φεβ 2026, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Φλεβάρη

9 Φεβ 2026, 00:01
Εργατικά

Φωτόπουλος: 1.147 λέξεις και ούτε μία για την ταμπακιέρα

Ο συριζαίος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ βγάζει την ουρά του απέξω

8 Φεβ 2026, 13:49
Διεθνή

Η σιωπηλή αναθεώρηση της παλαιστινιακής εκπαίδευσης – Τι αποκαλύπτουν τα έγγραφα που διέρρευσαν

8 Φεβ 2026, 11:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

Ιαπωνία: Εθνική εορτή.
Καμερούν: Ημέρα νεολαίας.
Λιβερία: Ημέρα ενόπλων δυνάμεων.
1916: Συλλαμβάνεται η Εμα Γκόλντμαν επειδή έδωσε διάλεξη για τον οικογενειακό προγραμματισμό (ΗΠΑ).
1930: Συγκρούσεις χωροφυλακής και εργατών στη Θεσσαλονίκη.
1961: Δολοφονείται ο πρωθυπουργός του Κονγκό Πατρίς Λουμούμπα.
1977: Βόμβα στο βιβλιοπωλείο “Πλανήτης” στην Ασκληπιού (είχε προαναγγελθεί την προηγούμενη από τον νεοφασίστα Αργύρη Κακκαβά).
1987: Βόμβα στο δεύτερο όροφο κτιρίου όπου στεγάζεται η υπηρεσία ενημέρωσης ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομικών (ΕΛΑ).
1990: Απελευθερώνεται ο Νέλσον Μαντέλα μετά από 27 χρόνια φυλάκισης.
1993: Βόμβα στην εφορία Μοσχάτου (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo