Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή
  • Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών
  • Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς
  • Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη
  • Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση
  • Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Η τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης και η «ενσωματωμένη» δημοσιογραφία
Καταστολή

Η τακτική του υπουργού Δικαιοσύνης και η «ενσωματωμένη» δημοσιογραφία

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr28 Μαρ 2015, 00:00

Από την έναρξη της απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων, ο Νίκος Παρασκευόπουλος έδειξε ότι προσπαθεί να κάνει ένα χειρισμό που θα του επιτρέψει να ξεφορτωθεί αυτό το «αγκάθι», για να έχει τα χέρια του λυμένα να κάνει τα παζάρια και τους συμβιβασμούς του με το συντηρητικό συρφετό. Εγινε έτσι σαφές, ότι ο αστοφιλελεύθερος νομικός παραχώρησε τη θέση του στον καιροσκόπο πολιτικό που ενδιαφέρεται μόνο για τη μακροημέρευσή του στη θέση εξουσίας που κατάφερε να πάρει.

Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής του αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τα «κινήματα», δηλαδή από ανθρώπους εντός και πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι –όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση- είχαν μια ενασχόληση με τα ζητήματα της φυλακής, με τα δικαιώματα των κρατούμενων, με τα ζητήματα των πολιτικών δικών και των πολιτικών κρατούμενων, και εξαιτίας αυτού του λόγου έχουν αποκτήσει την «έξωθεν καλή μαρτυρία». Ετσι, μόλις ξεκίνησε η απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων, κατέφθασαν στο Δομοκό το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λάμπρου (δήλωσε, μάλιστα, σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης, χωρίς να έχει τέτοια θεσμική ιδιότητα) και η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Β. Λέβα, προερχόμενη από το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα», με αποστολή να βολιδοσκοπήσουν τους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους αν θα ήταν διατεθειμένοι να μη συνεχίσουν (μόλις είχαν αρχίσει), αρκούμενοι σε μια δήλωση του υπουργού (αναλυτικά γι’ αυτή την επίσκεψη δείτε εδώ).

Συνειδητοποιώντας ότι αυτό το παρασκηνιακό παιχνίδι δεν απέδωσε, ο Ν. Παρασκευόπουλος εμφανίστηκε τέσσερις μέρες αργότερα, σε συνέντευξή του στην Αντα Ψαρρά (ΕφΣυν, 6.3.15), να ανακοινώνει ότι είναι απόφασή του «η οριστική κατάργηση των φυλακών τύπου Γ που θα περάσει με διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί αμέσως, ύστερα από εκείνο της ανθρωπιστικής κρίσης». Δε ρωτήθηκε, όμως, πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, ενόψει μάλιστα της κλιμακούμενης απεργίας πείνας των πολιτικών κρατούμενων. Δεν ρωτήθηκε γιατί δεν καταθέτει μια τροπολογία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς, στο μεγαλύτερο μέρος του, αφορούσε άλλα ζητήματα (πολυνομοσχέδιο-κουρελού ήταν – το υπέγραφαν ο αντιπρόεδρος και δεκατέσσερις υπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί).

Η παράλειψη αυτών των ερωτήσεων δεν ήταν τυχαία. Η ΕφΣυν και η δημοσιογράφος της συμμετείχαν στο σχεδιασμό του Νίκου Παρασκευόπουλου. Αυτό αποδείχτηκε πέραν κάθε αμφιβολίας με ένα επαίσχυντο άρθρο που υπέγραψε η Αντα Ψαρρά και δημοσιεύτηκε στην ΕφΣυν στις 20 Μάρτη (δείτε εδώ).

Το λιγότερο είναι η μετατροπή της δημοσιογράφου και της εφημερίδας σε «ντουντούκα» του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αλλωστε, η ΕφΣυν έχει κατακτήσει εδώ και καιρό επαξίως τον τίτλο του ημιεπίσημου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ, πετώντας στα σκουπίδια το φερετζέ που συνήθιζε να φορά η παλιά «Ελευθεροτυπία» μ’ εκείνο το αλησμόνητο μότο «στηρίζουμε την αλλαγή, ελέγχουμε την εξουσία», που είχε μηχανευτεί το δίδυμο Τεγόπουλου-Φυντανίδη. Στο πλαίσιο του νέου δόγματος «στηρίζουμε την κυβέρνηση, ελέγχουμε το λαό», η Α. Ψαρρά αποφαίνεται εισαγωγικά, με ύφος που δεν σηκώνει αντίρρηση, ότι στην απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων «δόθηκε εκ των πραγμάτων απάντηση με διαφαινόμενη σε σύντομο διάστημα την υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών και των δεσμεύσεων του Υπ. Δικαιοσύνης». Και στην αμέσως επόμενη παράγραφο, σε ρόλο Γραφείου Τύπου του Ν. Παρασκευόπουλου, που εκδίδει non paper για να «πάρουν γραμμή» όλοι, γράφει: «Φυσικά ο χρόνος ψήφισης του νομοσχεδίου που η κυβέρνηση άμεσα αναμένεται να προωθήσει θα είναι ο συνήθης χρόνος που κάθε ακόμα και επείγον νομοσχέδιο χρειάζεται μέχρι να ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η ψήφιση»!

Οταν κάποιος γνωρίζει στοιχειωδώς τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δε γράφει τέτοια πράγματα. Επειδή, όμως, ο «πολύς κόσμος» δεν τις γνωρίζει, επιτρέπεται στον κάθε κυβερνητικό προπαγανδιστή να γράφει ό,τι θέλει. Και κυρίως να μην ενημερώνει τον αναγνώστη του γι’ αυτά που κάθε δημοσιογράφος θα έπρεπε να ενημερώνει: σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα το νομοσχέδιο, που ακόμη δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου; Πότε θα περάσει από το κυβερνητικό συμβούλιο (είναι υποχρεωτικό πλέον), πότε θα δοθεί για διαβούλευση, πότε θα κατατεθεί στη Βουλή, πότε θα ψηφιστεί; Και κυρίως: ποιο ακριβώς θα είναι το περιεχόμενό του;

Τα παραπάνω θα ήταν κατανοητά για μια δημοσιογράφο που ανέλαβε να στηρίξει έναν υπουργό, λειτουργώντας ως «ντουντούκα» του, και για μια εφημερίδα που λειτουργεί ως ημιεπίσημο όργανο της κυβέρνησης. Ομως η Α. Ψαρρά προχώρησε και παραπέρα. Πολύ παραπέρα. Προχώρησε σε κρίσεις καθαρά προβοκατόρικου χαρακτήρα, εμφανίζοντας τους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους σαν άβουλα ή μετεωριζόμενα όντα, που άγονται και φέρονται από την πίεση που τους ασκούν κάποιοι αλληλέγγυοι, οι οποίοι υπηρετούν δικές τους (αντι-ΣΥΡΙΖΑ) πολιτικές σκοπιμότητες! Κατηγορεί δε αυτούς τους αλληλέγγυους ότι αδιαφορούν για την υγεία και τη ζωή των πολιτικών κρατούμενων!

«Φυσικά είναι δικαίωμά τους, αλλά οφείλουν να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να παραβλέπουν τόσο ακραία τις ενδεχόμενες επιπτώσεις τέτοιων επιλογών στις ζωές των άλλων. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι ένα πράγμα, αλλά η πολιτική σκοπιμότητα και η εκμετάλλευση μιας απεργίας πείνας είναι ένα κάτι εντελώς διαφορετικό», είναι η κατακλείδα του άρθρου της Α. Ψαρρά.

Οι λέξεις «ντροπή» και «λίγη τσίπα» είναι οι πιο επιεικείς που μπορούμε να σκεφτούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται απεργία πείνας στις φυλακές και αναπτύσσεται έξω απ’ αυτές κίνημα αλληλεγγύης. Οι όροι είναι καθορισμένοι από παλιά, τους γνωρίζουν οι πάντες και ουδείς προβληματίζεται γι’ αυτούς. Τις αποφάσεις τις παίρνουν οι ίδιοι οι απεργοί πείνας και κανένας άλλος. Δεν πρόκειται, άλλωστε, για μικρά παιδιά, αλλά για αγωνιστές που βρίσκονται στη φυλακή κατηγορούμενοι για βίαιη αντικαπιταλιστική δράση. Είναι πολιτικά πρόσωπα, έχουν πολιτικά κριτήρια, έχουν τις πολιτικές επαφές τους έξω από τη φυλακή, μιλούν, σκέφτονται, διαβουλεύονται με το κίνημα αλληλεγγύης, ακούνε γνώμες, αλλά αυτοί αποφασίζουν. Και οι αποφάσεις τους, βέβαια, κρίνονται, όπως κρίνεται κάθε πολιτική απόφαση. Και όταν αρχίζουν μια απεργία πείνας και όταν την σταματούν. Οπως κρίνονται και οι αποφάσεις και οι δράσεις του κινήματος αλληλεγγύης. Σ’ ένα ζωντανό κίνημα υπάρχει πάντοτε συζήτηση, ακόμη και αντιπαράθεση. Ομως, η διαδικασία με την οποία παίρνονται οι αποφάσεις είναι πάντοτε σαφής και καθορισμένη.

Μπορεί οι «ενσωματωμένοι» δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ να μην είχαν οργανική σχέση με τέτοιες διαδικασίες, όμως ξέρουν πολύ καλά τι ισχύει και τι γίνεται. Ξέρουν, κυρίως, πόσο μεγάλη είναι η αγωνία των αλληλέγγυων για τη ζωή και την υγεία των εκάστοτε απεργών πείνας κι ότι η προστασία τους είναι το κύριο μέλημά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φόβος των αλληλέγγυων είναι μεγαλύτερος από το φόβο των ίδιων των απεργών πείνας για την υγεία και τη ζωή τους.

Οταν, λοιπόν, η Α. Ψαρρά κάνει λόγο για αλληλέγγυους που «βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και τους “συντρόφους” τους για τους οποίους αγωνίζονται» και οι οποίοι ικανοποιούν τις πολιτικές τους σκοπιμότητες «παίζοντας με τη ζωή των απεργών πείνας», όταν ισχυρίζεται ότι ειδικά σ’ αυτή την απεργία πείνας δε γίνεται αυτό που γινόταν έως τώρα, δηλαδή να έχουν την πρωτοβουλία οι ίδιοι οι απεργοί πείνας, ξεπέφτει στο επίπεδο του κοινού προβοκάτορα, ο οποίος προσπαθεί να ασκήσει ιδεολογικό εκφοβισμό και στο κίνημα αλληλεγγύης και στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους.

Δικαιούμαστε λοιπόν να ρωτήσουμε: η Α. Ψαρρά ενδιαφέρεται περισσότερο για την υγεία και τη ζωή των απεργών πείνας ή για τις δυσκολίες που η απεργία πείνας δημιουργεί στον υπουργό Δικαιοσύνης και τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; Μια γενναία αυτοκριτική από την ίδια και τη δημοσιογραφική ομάδα που ανήκει («Ιός») είναι το ελάχιστο ζητούμενο.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΝα αποκατασταθεί με νόμο το πετσόκομμα των κλαδικών συμβάσεων
Επόμενο άρθρο Σε ρόλο βασανιστή ο Ν. Παρασκευόπουλος

Σχετικά Αρθρα

Εξόφθαλμη σκευωρία: Εστειλαν στη φυλακή τη 46χρονη γυναίκα για τη Marfin, με τα ίδια στοιχεία που το 2022 είχαν οδηγήσει τη σε βάρος της υπόθεση στο αρχείο

Καταστολή 4 Σεπ 2026, 20:38

Νίκος Μαζιώτης: Αποφυλακίζομαι με λήξη ποινής

Καταστολή 2 Σεπ 2026, 07:15

Να σταματήσει τώρα ο εγκλεισμός των μεταναστών και προσφύγων

Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπηρεσίας Ασύλου και Αρχής Προσφυγών

Καταστολή 1 Σεπ 2026, 10:51

Η Ευρωένωση ψάχνει χωματερή για τους «ανεπιθύμητους» – τώρα στη Ρουάντα

Η Μελόνι διαπραγματεύεται με το Κιγκάλι για return hubs, ενώ η ΕΕ μετατρέπει την Αφρική σε υπεράκτια ζώνη απελάσεων

Καταστολή 17 Αυγ 2026, 07:49

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

Καταστολή 14 Αυγ 2026, 17:54

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

Καταστολή 12 Αυγ 2026, 09:42
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Μια χαρά τη δουλεύουν τη μηχανή

9 Σεπ 2026, 14:54
Πολιτική

Νέα βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού: Συμφωνία για αγορά δύο μεταχειρισμένων ιταλικών φρεγατών

9 Σεπ 2026, 11:08
Διεθνή

Δώδεκα χώρες ανακοίνωσαν κοινές κυρώσεις στο εμπόριο με παράνομους σιωνιστικούς εποικισμούς

9 Σεπ 2026, 08:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

9 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Το Ιράν απαιτεί την πλήρη τήρηση από τις ΗΠΑ της συμφωνίας του Ισλαμαμπάντ ως προϋπόθεση για την αποκλιμάκωση

8 Σεπ 2026, 20:49
Αγροτικά

Ασίγαστη η επιζωοτία της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

8 Σεπ 2026, 20:12
Αγροτικά

Η ΠΟΓΕΔΥ ζητά από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση για τα 22 λαμόγια του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ

8 Σεπ 2026, 19:28
Κόντρες

Ναρκισσιστική διαταραχή

8 Σεπ 2026, 19:21
Υγεία

Αντιμετωπίζουν τους ψυχικά ασθενείς σαν σκουπίδια

Η αθλιότητα της Ψυχιατρικής Κλινικής του «Σωτηρία»

8 Σεπ 2026, 12:56
Διεθνή

Ο Μπεν-Γκβιρ ζητά κυρώσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατοχή των Φόκλαντ

Μετά από δημοσίευμα για βρετανική απαγόρευση του εμπορίου με τους σιωνιστικούς εποικισμούς

8 Σεπ 2026, 11:27
Εργατικά

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

8 Σεπ 2026, 10:56
Παιδεία

ΔΣ Συλλόγου Μεταπτυχιακών Σπουδαστών (ΥΔ) ΕΜΠ: Για την εκδικητική παραπομπή συναδέλφου μας στο πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΜΠ

8 Σεπ 2026, 10:46
Υγεία

Ο Σπυράδωνης εκδικείται το Νοσοκομείο Νίκαιας αφήνοντάς το χωρίς ειδικευόμενους

8 Σεπ 2026, 09:59
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Σεπτέμβρη

8 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Νέες σιωναζιστικές απειλές για εκδίωξη όλων των Παλαιστίνιων από τη Γάζα και για ολοκληρωτικό πόλεμο στη Δυτική Οχθη

7 Σεπ 2026, 19:50
Πολιτική

ΚΥΠατζής έκανε μήνυση επειδή τον παρακολουθούσαν με το Predator!

7 Σεπ 2026, 19:12
Οικονομία

«Κουμπαράς» που υμνεί τον πλούτο και οικτίρει τη φτώχεια

7 Σεπ 2026, 14:37
Πολιτισμός

Δεν ξεχνούν την Παλαιστίνη

7 Σεπ 2026, 11:19
Κόντρες

Φανταστείτε να μην είχαν καλή προσωπική σχέση

7 Σεπ 2026, 10:13
Διεθνή

Η Δυτική Oχθη αντιμέτωπη με έναν αγώνα για την ίδια της την ύπαρξη

7 Σεπ 2026, 05:50
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Σεπτέμβρη

Βόρεια Κορέα: Εθνική γιορτή.

Βουλγαρία, Λουξεμβούργο: Ημέρα απελευθέρωσης (1944).

1941: Ιδρύεται ο ΕΔΕΣ.

1942: Απολύονται όσοι δημόσιοι υπάλληλοι απήργησαν τις δύο προηγούμενες μέρες στην κατοχική Αθήνα, οι συλληφθέντες εκτοπίζονται.

1961: Δολοφονική απόπειρα κατά του προέδρου της Γαλλίας Σαρλ Ντε Γκολ από μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης.

1969: Ανακάλυψη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην αίθουσα «Γαλαξίας» του «Χίλτον».

1970: Συλλαμβάνονται στην Αθήνα δύο άραβες κομάντο με εκρηκτικές ύλες.

1971: Συλλαμβάνονται δέκα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν που έβαλαν βόμβες σε ισάριθμα σχολικά αυτοκίνητα στο Πόντιακ (ΗΠΑ).

1976: Πεθαίνει ο Μάο Τσε Τουνγκ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Τα έργα δεν γίνονται για λόγους κομματικής ανταπόδοσης. Δεν τα κάνουμε, δεν τα ανακοινώνουμε, δεν τα υλοποιούμε, δεν κόβουμε κορδέλες γιατί πιστεύουμε ότι με κάποιον τρόπο έτσι κάποιοι θα μας ψηφίσουν, ή περισσότεροι θα μας ψηφίσουν, ενδεχομένως, στο μέλλον. Το κάνουμε διότι αυτή είναι η κεντρική υποχρέωση μιας κυβέρνησης, η οποία πρέπει να μεριμνά, ώστε η ανάπτυξη της χώρας να φτάνει σε κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Καλύτερες μέρες για όλους, μέρισμα ανάπτυξης σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Ελληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, είτε βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στο πιο απομονωμένο χωριό της ελληνικής επικράτειας. Αυτή είναι η προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αυτόν τον σκοπό υπηρετούμε.

Κυριάκος Μητσοτάκης

(Οι αστοί πολιτικοί λένε συνέχεια ψέματα. Υπάρχουν ψέματα και ψέματα, όμως. Ψέματα που μπορεί να κοροϊδέψουν κάποιο κόσμο και ψέματα αυταπόδεικτα. Οταν ο Μητσοτάκης ξαναπάει στο ψευτομετρό της Θεσσαλονίκης και ξανακόβει κορδέλα, επειδή έγινε ο σταθμός στην Καλαμαριά, οι πάντες γνωρίζουν ότι ζεσταίνει τις μηχανές της κοινωνικής δημαγωγίας λίγο πριν από την ομιλία του στη ΔΕΘ. Το κάνει κάθε χρόνο και δεν είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που το κάνει. Οταν όμως λέει «εγώ δεν κάνω έργα για να πάρω ψήφους», το ψέμα μετατρέπεται σε χλευασμό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού. Και μετατρέπεται σε μπούμερανγκ γι’ αυτόν που έχει το θράσος να το ξεστομίσει. Κανένας πρωθυπουργός σε αποδρομή δεν ανέκαμψε επειδή έκοψε μερικές κορδέλες παραπάνω ή επειδή μοίρασε μερικά επιδόματα. Ακόμα και όσοι ενδεχομένως επωφελήιθηκαν δεν άλλαξαν γνώμη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo