Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)
  • Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς
  • Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες
  • Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων
  • Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη
  • Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Η Εισαγγελέας του Α.Π. τρομοκρατεί!
Καταστολή

Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Η Εισαγγελέας του Α.Π. τρομοκρατεί!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr23 Ιούν 2018, 00:00

Η ανακοίνωση της αμερικάνικης πρεσβείας είχε… άρωμα Πιουριφόι. Δεν περιορίστηκε μόνο στην καταδίκη της τρίτης άδειας «σε έναν καταδικασμένο τρομοκράτη και δολοφόνο» και στην επισήμανση ότι πρόκειται για «μια ντροπιαστική αδικία στις οικογένειες των πολλών θυμάτων του», αλλά προχώρησε την παρέμβαση πιο βαθιά, μπαίνοντας σε ζητήματα πρακτικής πολιτικής. Η άδεια στον Κουφοντίνα, είπε, είναι «ένα παραπέρα κίνητρο στους αναρχικούς οπαδούς του να διαπράττουν βίαιες και καταστροφικές ενέργειες στο όνομά του»! Αυτή είναι η αντίληψη του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού για την αστική δημοκρατία και το νομικό της καθεστώς.

Η απάντηση του Κοντονή είχε… άρωμα «στρατηγέ ιδού ο στρατός σας». Αντί να καταγγείλει την ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελληνικής Δημοκρατίας και να τελειώσει με ένα -διπλωματικό έστω- «βουλώστε το», πήρε το αξιοθρήνητο ύφος του δικηγορίσκου που παραδίδει μαθήματα σε κάποιους που… δε γνωρίζουν καλά νομικά. Είπε στους Αμερικανούς ότι κάνουν λάθος, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άλλαξε το καθεστώς για τις άδειες που κληρονόμησε από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα οι τρεις άδειες που πήρε ο Κουφοντίνας να έχουν δοθεί και με τη σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων εισαγγελικών λειτουργών.

Τα ίδια είχε πει ο Κοντονής και σε μια συνέντευξή του διαρκούσης της απεργίας πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Αναφερόμενος στο αίτημα του απεργού πείνας για κατάργηση του εισαγγελικού βέτο, είπε με προσποιητή αφέλεια (στην πραγματικότητα με απύθμενη υποκρισία): «Απλώς να υπενθυμίσω ότι και τις δύο προηγούμενες άδειες τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων. Επομένως, βλέπω μια υπερ-κινητοποίηση στο κενό αυτή την ώρα».

Τις δυο προηγούμενες άδειες ο Δ. Κουφοντίνας τις πήρε με τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων, αυτό όμως που κρύβει ο υποκριτής συριζαίος είναι πως και οι δύο εκείνοι εισαγγελείς, ο επόπτης εισαγγελέας Εφετών και ο αναπληρωτής επόπτης εισαγγελέας Πρωτοδικών, είναι πειθαρχικά κατηγορούμενοι γι' αυτό το λόγο. Πλέον, γνωρίζουμε και τους λόγους που επικαλείται η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις πειθαρχικές διώξεις κατά των δύο εισαγγελέων. Το θέμα πρωτοέβγαλε η Κατερίνα Κατή στο Documento, την περασμένη Κυριακή («Υπόθεση Κουφοντίνα: Δικαστικές ερμηνείες κατά το δοκούν»). Επανερχόμαστε, με τις δικές μας επισημάνσεις.

Οπως προκύπτει από την έκτασης 39 σελίδων πειθαρχική αγωγή «ενώπιον του Επταμελούς Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου», τη σχετική πρωτοβουλία να διώξει τους εισαγγελείς είχε η ίδια η Ξένη Δημητρίου, η οποία παρήγγειλε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή. Υπήρξε εισαγγελέας-επόπτης της Αντιτρομοκρατικής, πόστο από το οποίο έφυγε όταν προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Είναι ο ίδιος που άσκησε αναίρεση κατά της αθωωτικής για τον Τάσο Θεοφίλου απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου, με μια έκθεση στην οποία δεν είχε να προσάψει καμιά δικονομική παράβαση ή έλλειψη αιτιολογίας στους δικαστές που απάλλαξαν τον Θεοφίλου, αλλά έκρινε ότι έπρεπε να τον καταδικάσουν, σαν να ήταν αυτός δικαστής, παραβιάζοντας ωμά τον βασικό κανόνα βάσει του οποίου (υποτίθεται ότι) λειτουργούν οι δικαστές (την κατά συνείδηση κρίση, αφού λάβουν υπόψη το αποδεικτικό υλικό).

Οπως φαίνεται από το 39σέλιδο κείμενο της πειθαρχικής αγωγής κατά των εισαγγελέων, η τοποθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ (και με στενές οικογενειακές σχέσεις με κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Τζανακόπουλος) εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, έχει σχηματίσει ένα πολύ καλό «δίδυμο» με τον (επίσης προαχθέντα επί ΣΥΡΙΖΑ) αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή. Οπως στην υπόθεση Θεοφίλου ασκήθηκε αναίρεση επειδή οι δικαστές δεν έκριναν τα αποδεικτικά μέσα όπως θα τα έκρινε ο Ι. Αγγελής (επαναλαμβάνουμε: πράγμα νομικά απαράδεκτο), έτσι και στην «υπόθεση Κουφοντίνα» οι εισαγγελείς διώκονται πειθαρχικά επειδή δεν έκριναν όπως θα ήθελε η Ξ. Δημητρίου! Οι εισαγγελείς παραπέμπονται στο πειθαρχικό γιατί συμφώνησαν να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας κατηγορείται ότι η έγκρισή του στο αίτημα Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας «αντίκειται στις υποχρεώσεις του που απορρέουν από το Σύνταγμα και τις κείμενες διατάξεις, θίγει το κύρος της δικαιοσύνης και του εισαγγελικού λειτουργήματος και συνιστά το πειθαρχικό παράπτωμα της “παράβασης διατάξεως που αναφέρεται στην απονομή της δικαιοσύνης…“ και συγκεκριμένα της πλημμελούς άσκησης των υπηρεσιακών του καθηκόντων, σε σχέση με τις (υπηρεσιακές του) ενέργειες κατά την χορήγηση αδείας στο Δημήτριο Κουφοντίνα».

Και μόνο από τη διατύπωση του πειθαρχικού κατηγορητήριου αντιλαμβάνεται κανείς ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ασκεί τρομοκρατία επί των εισαγγελέων που τοποθετούνται στον Κορυδαλλό. Δεν ξέρουμε τι θα έκανε ο νέος αναπληρωτής επόπτης, που ενέκρινε την τρίτη άδεια στον Δ. Κουφοντίνα, αν ο αγωνιστής πολιτικός κρατούμενος δεν προχωρούσε στην απεργία πείνας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο εισαγγελέας έκανε σχεδόν ένα μήνα για να πάει και να αναλάβει υπηρεσία στον Κορυδαλλό, ανέλαβε όταν οι γιατροί χτύπησαν καμπανάκι για τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του απεργού πείνας και μετά από τρεις μέρες το Συμβούλιο συνεδρίασε και ενέκρινε την άδεια. Ο νέος εισαγγελέας ζήτησε να μεταφερθεί ο Δ. Κουφοντίνας στη φυλακή, για να παραστεί στο συμβούλιο, όμως οι γιατροί του απάντησαν ότι απαγορεύεται να τον μεταφέρουν ακόμα και με ασθενοφόρο και φορείο!

Επανερχόμενοι στην πειθαρχική δίωξη της Ξ. Δημητρίου κατά των εισαγγελέων, θα ξεκινήσουμε με ένα άκρως χαρακτηριστικό γεγονός. Σε τεσσερισήμισι σελίδες της πειθαρχικής αγωγής παρατίθενται μία προς μία όλες οι κατηγορίες για τις οποίες έχει καταδικαστεί από το τρομοδικείο ο Δ. Κουφοντίνας. Οι άδειες, όμως, είναι ένα δικαίωμα των κρατούμενων που δε συνδέεται με το αδίκημα ή τα αδικήματα για τα οποία έχουν καταδικαστεί. Αυτή η πολυσέλιδη παράθεση των αδικημάτων για τα οποία έχει καταδικαστεί ο Δ. Κουφοντίνας ένα σκοπό έχει: να δείξει πως δεν πρόκειται για έναν κοινό κρατούμενο, αλλά για έναν εξαιρετικό κρατούμενο, ο οποίος δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με τα κοινά για όλους τους κρατούμενους μέτρα και σταθμά, αλλά υπό το πρίσμα της εξαίρεσης.

Πώς μπορεί να αρθεί η εξαίρεση; Με την διατύπωση πολιτικής δήλωσης μετάνοιας από τον Κουφοντίνα.

Στην πειθαρχική αγωγή αναφέρονται λεπτομερειακά όλες οι προηγούμενες διαδικασίες εξέτασης των αιτημάτων άδειας του Δ. Κουφοντίνα (οκτώ τον αριθμό) και οι σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Φυλακής, αλλά και του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πειραιά, που δύο φορές αποφάσισε υπέρ της απόρριψης της άδειας (ως οιονεί δευτεροβάθμιο όργανο). Οι εισαγγελείς που ενέκριναν την άδεια, ενώ θα έπρεπε να επαινούνται γιατί τήρησαν το νόμο, κατηγορούνται για-τί ενήργησαν διαφορετικά σε σχέση με τους προηγούμενους συναδέλφους τους.

Οι αποφάσεις για τις δύο πρώτες άδειες του Δ. Κουφοντίνα αναφέρουν ότι του χορηγείται άδεια «διότι αυτός πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του άρθρου 56§1 του Σωφρονιστικού Κώδικα». Δηλαδή, έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του (8 χρόνια), δεν εκκρεμεί σε βάρος του ποινική διαδικασία για κακούργημα και εκτιμάται ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τελέσεως κατά τη διάρκεια της άδειας νέων εγκλημάτων ή κίνδυνος φυγής, «μετά την αυτοπρόσωπη παρουσία του και τη διαβεβαίωση του κρατούμενου για την τήρηση των επιβαλλόμενων όρων και της δήλωσής του ότι δεν προτίθεται να τελέσει νέα αδικήματα ή να επιδείξει αντικοινωνική συμπεριφορά».

Αυτά τα κριτήρια, τα οποία ισχύουν για κάθε κρατούμενο, δεν πρέπει να ισχύσουν για τον Κουφοντίνα, σύμφωνα με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Οι εισαγγελείς εγκαλούνται και παραπέμπονται πειθαρχικά γιατί δεν του ζήτησαν δήλωση μετάνοιας. Συγκεκριμένα, κατηγορούνται γιατί δεν του υπέβαλαν «ερωτήσεις σχετικές με την προσωπικότητά του και την εν γένει συμπεριφορά του μετά την τέλεση της πράξης και κατά την διάρκεια της κράτησής του και δη αυτήν την ερώτηση που όλα τα προηγούμενα Συμβούλια του είχαν υποβάλει και που συνίσταται στο “…εάν θα επαναλάμβανε ανάλογες έκνομες πράξεις με αυτές που τέλεσε στο παρελθόν και για τις οποίες έχει καταδικαστεί, στην περίπτωση που θα είχε τη δυνατότητα στο μέλλον…“». Ακόμα και για τη χορήγηση της δεύτερης άδειας, μολονότι στο μεταξύ έχει μεσολαβήσει η πιστή τήρηση των όρων της από τη μεριά του Δ. Κουφοντίνα, ο δεύτερος εισαγγελέας παραπέμπεται πειθαρχικά επειδή δεν του υπέβαλε την ίδια ερώτηση, η υποβολή της οποίας «είναι απολύτως αναγκαία, αφού συνδέεται με την διάγνωση και εκτίμηση της προσωπικότητας του αιτούντος κρατουμένου μετά την τέλεση της πράξης»!

Μολονότι ένας από τους παραπεμπόμενους εισαγγελείς σημείωσε ότι ο Δ. Κουφοντίνας πήρε διήμερη άδεια «τους όρους της οποίας τήρησε πιστά», ενώ «κατά την διάρκεια της παραμονής του εκτός φυλακής δεν έδωσε οποιαδήποτε αφορμή ούτε από απόψεως συμπεριφοράς ούτε από απόψεως δηλώσεων, ικανής να κλονίσει το αίσθημα ασφάλειας και ηρεμίας του κοινωνικού συνόλου», ενώ κατά την κράτησή του δεν έχει πειθαρχικό παράπτωμα, «στοιχεία που αποτελούν θετικές προϋποθέσεις για την χορήγηση δεύτερης τακτικής άδειας και θετικές ενδείξεις για την καλή χρήση αυτής», η Ξ. Δημητρίου πετάει στα σκουπίδια και τις νομικές προϋποθέσεις και τα πραγματικά περιστατικά και νομοθετεί η ίδια.

Ο εισαγγελέας εγκαλείται ακόμα και για τούτο: ότι «εξετάζει μόνον τον όρο “σωστή χρήση της αδείας“ και όχι το ενδεχόμενο “κακής χρήσης“, όπως προβλέπει ο νόμος, επιπλέον δε θεωρεί ως μη κακή χρήση μόνον την περίπτωση επιστροφής του αιτούντος στον χώρο των φυλακών και την μη εμφανή διάπραξη κάποιου ποινικού αδικήματος»! Ο κρατούμενος επιστρέφει στη φυλακή έγκαιρα (και καμιά ώρα πριν από το χρόνο επιστροφής), δε δίνει καμιά αφορμή, αλλά αυτά δεν είναι αρκετά, γιατί μπορεί να έχει διαπράξει «μη εμφανή ποινικά αδικήματα»! Η μεταφυσική στην υπηρεσία της τρομοϋστερίας και της κατασταλτικής μανίας. Προχωρά και παραπέρα, όμως. Κατηγορείται ο εισαγγελέας ότι δεν πήρε υπόψη του ότι η πρώτη άδεια του Κουφοντίνα «δημιούργησε πλείστες όσες αντιδράσεις από μεγάλο μέρος του πληθυσμού (σ.σ. πώς το μέτρησε η Ξ. Δημητρίου;) όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, λόγω της καταδίκης του ως “τρομοκράτη“»! Αυτή είναι η ουσία. Αλυχτάνε τα παπαγαλάκια της τρομοϋστερίας, η γνωστή «οικογένεια» και η αμερικάνικη πρεσβεία και αυτά τα αλυχτίσματα πρέπει να οδηγήσουν τους εισαγγελείς σε στέρηση από τον Κουφοντίνα του δικαιώματος στην άδεια, που κατά τα άλλα τη δικαιούται. Η Ξ. Δημητρίου ζητά από τους εισαγγελείς να παρανομήσουν!

Λέει πολλά ακόμα η πειθαρχική αγωγή, που ο χώρος δεν επαρκεί για να τα σχολιάσουμε. Θα περιοριστούμε σ' ένα τελευταίο. Ο εισαγγελέας κατηγορείται γιατί «ουδόλως εξετάζει γιατί η έκθεση της Κοινωνικής Λειτουργού δεν αναφέρει (…) εάν επέδειξε έστω και την απειροελάχιστη μεταμέλεια τουλάχιστον, ωςπρος την οδύνη που προκάλεσε στους συγγενείς»!

Δήλωση μετάνοιας θέλει η Ξ. Δημητρίου και τίποτ' άλλο. Γι' αυτό και «στήνει στο σκαμνί» εισαγγελείς-υφισταμένους της, παραβιάζοντας ωμά την (υποτιθέμενη) δικαστική τους ανεξαρτησία. Και βέβαια, αυτά δε γίνονται ερήμην της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, ο οποίος έχει πλήρη γνώση της άσκησης των πειθαρχικών αγωγών κατά δύο εισαγγελέων, καθώς αυτές οι πειθαρχικές αγωγές του έχουν κοινοποιηθεί.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Αυτοθαυμάζεται και κολακεύει
Επόμενο άρθρο

Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

Ρατσισμός και στις πλαζ!

Σχετικά Αρθρα

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

Διεθνή 11 Φεβ 2026, 12:01

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 18:31

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 10:44

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

Καταστολή 10 Φεβ 2026, 07:57

Επιστημονική εκδήλωση του ΔΣΑ για την καθαρογραφή των δικαστικών αποφάσεων

Καταστολή 9 Φεβ 2026, 14:23

Ο εγκλεισμός ως «υποδοχή»: Φυλακές μέσα στα στρατόπεδα προσφύγων

Καταστολή 8 Φεβ 2026, 11:18
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

Ερντογάν-Μητσοτάκης: Ακόμα στα «μέλια» (ελέω ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ)

12 Φεβ 2026, 13:55
Υγεία

Γενική Συνέλευση Εργαζόμενων στο «Αττικόν»: Εχουν εδώ και χρόνια μετατρέψει το Αττικό σε ένα εμπορευματοποιημένο νοσοκομείο-εφημεράδικο με εξοντωμένο προσωπικό και ταλαιπωρημένους ασθενείς

12 Φεβ 2026, 10:20
Παιδεία

Ακαδημία Φαρμάκου στην Τρίπολη: Φτηνό εργατικό δυναμικό για τις φαρμακοβιομηχανίες

 Κατ’ απαίτηση της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας

12 Φεβ 2026, 09:57
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων αποσύρει τη συμμετοχή του από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ετήσιου συνέδριου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Αρχαιολόγων

Επειδή δεν αποκλείστηκαν οι εκπρόσωποι της γενοκτόνας σιωνιστικής οντότητας

12 Φεβ 2026, 08:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

12 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

Σουμάγια Γανούσι | Από τον Επστιν μέχρι τη Γάζα: Η διαφθορά της δυτικής ελίτ έχει πλέον αποκαλυφθεί πλήρως

Η Γάζα δεν ήταν απόκλιση από τις αξίες τους, ήταν η κορύφωσή τους

11 Φεβ 2026, 21:14
Εργατικά

Γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν επιτίθεται στον Παναγόπουλο;

11 Φεβ 2026, 20:07
Κόντρες

Μόνο με τους Παλαιστίνιους δεν τα κατάφεραν

11 Φεβ 2026, 14:41
Διεθνή

Ισπανία: Ενας άλλος δρόμος είναι εφικτός;

11 Φεβ 2026, 12:01
Εργατικά

ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ-Παναγόπουλος (ημίχρονο): 0-1

11 Φεβ 2026, 11:15
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Φλεβάρη

11 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Ο θρασύδειλος κυβερνητικός εκπρόσωπος και τα γιουσουφάκια του

10 Φεβ 2026, 23:00
Πολιτική

Νέα πρόκληση: Αθώοι οι Κασιδιαραίοι για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε αντίθετα από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο!

10 Φεβ 2026, 20:50
Καταστολή

Aνεστάλη η εκτέλεση της ποινής του Χαλίλ Ντεμίρ και μιας ακόμα αγωνίστριας από την Τουρκία

10 Φεβ 2026, 18:31
Αγροτικά

Ο ορμπανιστής επίτροπος Βάρχεϊ υποχρέωσε τον Τσιάρα να παραδεχτεί ότι είναι παραμύθια τα περί αποκλιμάκωσης της ευλογιάς

Εκθεση-κόλαφος της EFSA - Ειλημμένη απόφαση ο καταστροφικός εμβολιασμός

10 Φεβ 2026, 13:05
Καταστολή

Kαταδίκασαν αγωνιστή από την Τουρκία αφαιρώντας του το δικαίωμα σε δικηγόρο – Να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του μέχρι το Εφετείο

10 Φεβ 2026, 10:44
Καταστολή

ΑΠΘ: Κρεσέντο επιβολής του «νόμου και τάξης» από κυβέρνηση και μπάτσους

Και μια προκλητική ανακοίνωση της Πρυτανείας

10 Φεβ 2026, 07:57
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Φλεβάρη

10 Φεβ 2026, 00:01
Διεθνή

H σιωναζιστική κυβέρνηση αποφάσισε την εμβάθυνση της de facto προσάρτησης και την επέκταση των εποικισμών στη Δυτική Όχθη

9 Φεβ 2026, 19:42
Παιδεία

Κυβέρνηση και ΣτΕ μεθοδεύουν τη νομιμοποίηση των ιδιωτικών «πανεπιστημίων» (πανεπιστημιοποιημένων κολλεγίων)

9 Φεβ 2026, 18:12
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Φλεβάρη

Ημέρα κόκκινου χεριού (για παιδιά που στρατεύονται σε πολέμους).
ΗΠΑ: Ημέρα Λίνκολν.
Μιανμάρ: Ημέρα ένωσης.
1945: Υπογράφεται η συμφωνία της Βάρκιζας.
1946: Απολογισμός ενός έτους από τη συμφωνία της Βάρκιζας: 1.192 νεκροί, 6.413 τραυματίες, 70.000 συλλήψεις, 165 βιασμοί γυναικών, 6.567 ληστείες, 572 επιδρομές σε τυπογραφεία, 100.000 καταδιωκόμενοι και 166 ομάδες ακροδεξιών οπλοφόρων δρουν στη χώρα.
1980: Βόμβα στη βιοτεχνία «Πέρλα» (ΕΛΑ).
1981: Βόμβες στα γραφείο της ΒΕΟ, της ΔΕΗ και σε λεωφορείο της σχολικής επιχείρησης “Βυζάντιο” (ΕΛΑ).
1981: Καταστρέφεται από βόμβα το αυτοκίνητο του πρώην αξιωματικού της χωροφυλακής και προσωπάρχη της «Balkan Export» Καραυγουστή.
1992: Βόμβα που είχε τοποθετηθεί στις τουαλέτες του νυχτερινού κέντρου «Καν Καν» βρέθηκε και εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς (ΕΛΑ-1η Μάη).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο. Υπ’ αυτό το πρίσμα, πράγματι, βιγκανισμός και τραμπισμός δεν πάνε μαζί. Όσο ενισχύεται ο δεύτερος, θα μειώνεται η επιρροή του πρώτου».

Εφη Αχτσιόγλου

(Maς έκαναν εντύπωση τα εισαγωγικά στην ανάρτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στο facebook. Επειδή στην ίδια ανάρτηση προμοτάριζε άρθρο του «Εθνους» με τίτλο «Vegans μετά το hype – Τραμπ και υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα φρενάρουν τον βιγκανισμό;», ανατρέξαμε σ’ αυτό και διαπιστώσαμε ότι είναι δικά της λόγια, από συνέντευξη που έδωσε στο πλαίσιο αυτού του άρθρου. Είναι να σαλτάρεις διαβάζοντας αυτή τη μπούρδα. Αμα γίνουμε όλες και όλοι βίγκαν, καθαρίσαμε με τον Τραμπ και τον τραμπισμό! Είναι τόσο απλό και δεν το σκέφτηκε κανείς πέρα από τη μαθήτρια του Κατρούγκαλου, υπουργό των Τσιπροκαμμένων, αποτυχούσα  υποψήφια διάδοχο του Τσίπρα -ηττήθηκε κατά κράτος από τον Κασσελάκη- και σήμερα αγωνιούσα αν θα βρεθεί γι’ αυτήν μια καλή θέση στο νέο τσιπρικό αστερισμό. Λέει κι άλλα η κα Αχτσιόγλου στη συνέντευξή της στο πλαίσιο του παραπάνω άρθρου. Για να μην μας αφήσει καμιά αμφιβολία πως όταν λέει ότι «η επιλογή της χορτοφαγίας απορρέει από τη συνεχή προσπάθεια να μπούμε στη θέση του άλλου, να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να νιώσουμε τον δικό του πόνο», αναφέρεται στα ζώα που χρησιμοποιούνται ως τροφή. Στο ethnos.gr το λέει και πιο ωμά: «Για μένα είναι απόκριση σε μια ηθική επιταγή αποδοχής του άλλου ως ακριβώς αυτό που είναι: άλλο. Άλλο με συνείδηση εαυτού. Προφανώς μη ανθρώπινη συνείδηση, σύμφωνοι, αλλά πάντως με μια κάποια συνείδηση εαυτού»! Βουτιά στη μεταφυσική και τον αντιεπιστημονισμό, ένα βήμα πριν από το Βουδισμό. Μια διατροφική επιλογή μετατρέπεται σε ηθικό κατηγόρημα και παίρνει τη μορφή ιδεολογίας, ψευδούς συνείδησης. Στη συνέχεια, η ιδεολογία μετατρέπεται σε πολιτικό πρόταγμα. Ο αντιιμπεριαλισμός-αντικαπιταλισμός μετατρέπεται σε αντιτραμπισμό κι αυτός με τη σειρά του σε βιγκανισμό! Ράβδος εν γωνία, βρέχει. Κι ύστερα, η κα Αχτσιόγλου διαμαρτύρεται ότι την αποκαλούν «φασαία». Μακάρι να ήταν μόνον αυτό. Οι περισσότεροι/ες «φασαίοι-ες» κοιτάζουν τον εαυτούλη τους και δεν πειράζουν κανένα – εκτός από τους υφιστάμενους και τους εργάτες στη δουλειά, αν τύχει και είναι στελέχη καπιταλιστικών επιχειρήσεων. Η κα Αχτσιόγλου ανήκει σ’ εκείνο το είδος των «φασαίων» πολυτελείας, που έχουν εξουσιαστικές φιλοδοξίες και είναι διατεθειμένοι να στραγγαλίσουν έναν ολόκληρο λαό, να «πατήσουν επί πτωμάτων», προκειμένου να ικανοποιήσουν αυτές τις εξουσιαστικές φιλοδοξίες. Η ίδια το επιβεβαίωσε αυτό, ως στέλεχος και υπουργός της λυσσασμένης μνημονιακής κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    17Ν
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Εφετείο 17Ν
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    ΕΛΑ
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Ποιοι είμαστε
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Επικοινωνία
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Όροι χρήσης
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Ποιοι είμαστε
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Επικοινωνία
  • Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Πειθαρχική δίωξη στους εισαγγελείς που ενέκριναν άδεια στον Δ. Κουφοντίνα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo