Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»
  • Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας
  • Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ
  • H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean
  • «”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»«Εγώ διάλεξα ποιο στρατόπεδο θα υπηρετήσω»
Καταστολή

Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

«Εγώ διάλεξα ποιο στρατόπεδο θα υπηρετήσω»

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr4 Δεκ 2004, 00:00

 H εικόνα ήταν άκρως σουρεαλιστική: ο Δημήτρης Κουφοντίνας να δικάζεται στο Στρατοδικείο για ανυποταξία, επειδή το 1987, έχοντας ήδη περάσει στην παρανομία, δεν πήγε να καταταγεί. Στο ελληνικό κράτος, όμως, όπως σε κάθε κράτος, οι τύποι πρέπει να τηρούνται. Ετσι, την Πέμπτη το πρωί, ο Δ. Κουφοντίνας βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα στρατοδικείο, αποτελούμενο από τρεις στρατιωτικούς δικαστές και δύο αξιωματικούς του Στρατού. Μάλλον αντίστροφα πρέπει να το πούμε. Οι πέντε στρατοδίκες βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον Δ. Κουφοντίνα.

Πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι ο πρόεδρος του Στρατοδικείου διηύθυνε άψογα τη διαδικασία. Χωρίς την παραμικρή υποτιμητική συμπεριφορά προς τον κατηγορούμενο και τους μάρτυρες υπεράσπισης, χωρίς πολιτικούς υπαινιγμούς και «αντιτρομοκρατικές» κορόνες, χωρίς να στριμώχνει τη διαδικασία ή να εμποδίζει τους μάρτυρες να αναπτύξουν τους συλλογισμούς τους. Τυπικός και καθόλου προσβλητικός ήταν και ο στρατιωτικός εισαγγελέας. Αντίθετα, οι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής προσπάθησαν να δώσουν και πάλι το γνωστό σόου, με τα τζιπάκια και τους πάνοπλους Ράμπο, δύο από τους οποίους παρέμειναν συνεχώς μέσα στην αίθουσα, κρατώντας ο καθένας ένα αυτόματο στα χέρια και έχοντας δυο πιστόλια κρεμασμένα στη ζώνη (προφανώς βλέπουν πολύ Σβαρτσενέγκερ).

Εμφανώς αδυνατισμένος ο Δ. Κουφοντίνας, με φανερά πάνω του τα σημάδια από την πολυήμερη απεργία πείνας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη σύζυγό του, με συμπαραστάτες και δημοσιογράφους, που μπόρεσαν να τον πλησιάσουν και να του σφίξουν το χέρι, καθώς τα μέτρα μέσα στην αίθουσα του Στρατοδικείου δεν ήταν όπως στη δικαστική αίθουσα του Κορυδαλλού.

Η διαδικασία ξεκίνησε με δυο νομικές ενστάσεις από τη συνήγορο Γιάννα Κούρτοβικ, η οποία διευκρίνισε ότι θέτει αυτά τα νομικά ζητήματα στο πλαίσιο της γενικής εντολής που έχει από τον εντολέα της και των καθηκόντων που απορρέουν από τον Κώδικα Δικηγόρων και όχι επειδή έχει κάποια ειδική εντολή γι’ αυτή τη δίκη, δεδομένου ότι ο εντολέας της έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στο σύστημα δικαιοσύνης που τον δικάζει. Παρεμβαίνοντας στην ένσταση περί μη κλήσης του για κατάταξη, ο Δ. Κουφοντίνας δήλωσε ότι πράγματι δεν είχε πάρει κανένα χαρτί για να παρουσιαστεί στο στρατό, όμως και αν έπαιρνε πάλι δεν θα κατατασσόταν. Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν και η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση των μαρτύρων υπεράσπισης, που ήταν κατά τη σειρά που εξετάστηκαν οι Νίκος Γιαννόπουλος, Πέτρος Γιώτης, Γεράσιμος Λιόντος και Βαγγέλης Πισσίας.

Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν στο ρόλο του στρατού ως καταπιεστικού μηχανισμού και οργάνου διεκπεραίωσης ιμπεριαλιστικών καθηκόντων και στο δικαίωμα άρνησης στράτευσης από οποιονδήποτε πολίτη. Ειδικά για τον Δ. Κουφοντίνα τονίστηκε ότι η ένταξή του στην Ε.Ο. 17Ν ήταν η δική του στράτευση, ενώ το πέρασμά του στην παρανομία δεν του επέτρεπε τη στράτευση. Η στάση του ήταν συνεπής με την ηθική συγκρότηση της προσωπικότητάς του, με το σύστημα αξιών του, με την ιδεολογική και πολιτική του στράτευση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το στρατοδικείο, διά του προέδρου και του εισαγγελέα προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Ελληνικό Στρατό από τις κατηγορίες που διατυπώνονταν και αφορούσαν τη συμμετοχή του σε ιμπεριαλιστικές εκστρατείες και για την αντιμετώπιση του εσωτερικού εχθρού, αλλά το μόνο που κατάφερνε με τις παρεμβάσεις του ήταν να προκαλεί πιο οξύαιχμες απαντήσεις, εμπλουτισμένες με επιχειρήματα και ιστορικές αναφορές. Υστατο καταφύγιο των επιχειρημάτων των δικαστών ήταν ότι «τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει στο στρατό». Οταν, όμως, εισέπραξαν απαντήσεις για τον απεργοσπαστικό ρόλο του στρατού σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, για το φακέλωμα και τους διωγμούς των αριστερών φαντάρων (ο Γ. Λιόντος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στα δυο στρατοδικεία και τους 13 μήνες φυλακής που εισέπραξε ο ίδιος), για τη συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, δεν αρθρώθηκε κανένας αντίλογος, εκτός από μια ξέψυχη αναφορά του προέδρου στο διεθνές δίκαιο βάσει του οποίου κηρύχτηκαν πόλεμοι! Για το χαρακτήρα αυτών των πολέμων τίποτα. Οπως τίποτα δεν αντιτάχθηκε, όταν ο Δ. Κουφοντίνας, παίρνοντας αφορμή από μια αναφορά του προέδρου προς τον Π. Γιώτη, ότι κατά το νόμο το αδίκημα της ανυποταξίας θεωρείται ατιμωτικό, ρώτησε τον μάρτυρα αν είναι ατιμωτικό αδίκημα οι μίζες στις πολεμικές προμήθειες κι αν κανένας από τους στρατιωτικούς και πολιτικούς που ασκούνται σ’ αυτό το σπορ πήγε ποτέ κατηγορούμενος, για να πάρει από τον δημοσιογράφο της «Κ» απάντηση εμπλουτισμένη με στοιχεία από τα όσα αποκαλύπτονται στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υπηρεσίες που προσφέρουν απόστρατοι στις εταιρίες πώλησης όπλων.

Ο Δ. Κουφοντίνας, φυσικά δεν απολογήθηκε. Εκανε στο δικαστήριο μια σύντομη και μεστή δήλωση, κάθε λέξη της οποίας ήταν μια μαχαιριά (την παραθέτουμε ολόκληρη δίπλα).

Η Γ. Κούρτοβικ, διευκρινίζοντας και πάλι ότι μιλά ως συνήγορος, στο πλαίσιο της γενικής εντολής υπεράσπισης και χωρίς με όσα θα πει να συμφωνεί ο εντολέας της, αναφέρθηκε αρχικά στο ρόλο του στρατού ως καταπιεστικού μηχανισμού και στο δικαίωμα μη κατάταξης, θέτοντας στο τέλος το νομικό ζήτημα της παραγραφής του αδικήματος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Δ. Κουφοντίνα με τροποποίηση του κατηγορητήριου (ανυποταξία σε καιρό ειρήνης, μιας και το καθεστώς της γενικής επιστράτευσης έχει καταργηθεί) και το δικαστήριο ομόφωνα συμφώνησε με την πρότασή του. Συμφώνησε επίσης με την εισαγγελική πρόταση και επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Τα τελευταία λόγια που ακούστηκαν από το στόμα του Δ. Κουφοντίνα, όταν ο πρόεδρος τον ρώτησε αν θέλει να συμπληρώσει κάτι πριν το δικαστήριο αποφασίσει για την ποινή, ήταν ένα εύστοχο σχόλιο για την εκφώνηση της απόφασης: «Νομίζω ότι είναι λάθος το εισαγωγικό σας, ότι η απόφαση είναι στο όνομα του ελληνικού λαού». Λίγο μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ο Δ. Κουφοντίνας ξαναπήρε το δρόμο για τον Κορυδαλλό περπατώντας στητός ανάμεσα σε ανθρώπους που τον χειροκροτούσαν.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (2/12/2004)

Δεν θα απολογηθώ, μια δήλωση θα κάνω μόνο. Αποδέχομαι την κατηγορία και τον τιμητικό χαρακτηρισμό του ανυπότακτου. Αρνούμαι την υποταγή. Στο δικό μας στρατόπεδο, η υποταγή και η τυφλή πειθαρχία είναι το όνειδος.

Δεν αρνούμαστε τη στράτευση. Είμαστε στρατευμένοι στην υπόθεση των καταπιεσμένων, των θυμάτων της βίας και της εκμετάλλευσης.

Η ημερομηνία στράτευσής μου είναι η 17η Νοέμβρη 1973. Η μέρα που ο στρατιωτικός μηχανισμός έστρεφε για άλλη μια φορά τα όπλα εναντίον του εσωτερικού εχθρού, σε μια κορυφαία στιγμή του εμφυλίου. Η μνήμη αυτή της γενιάς μας συνάντησε τις μνήμες των πατεράδων μας από την άλλη, τη μεγάλη κορύφωση του εμφυλίου. Κι άλλες μνήμες στρατοδικείων, χιλιάδες απ’ τον εσωτερικό εχθρό εκτελεσμένοι, στρατιωτικές φυλακές, Μακρονήσια.

Θυμάστε εκείνα τα ραγιάδικα λόγια; «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας». Παιδιά του λαού μας στάλθηκαν να υπηρετήσουν τα συμφέροντα της πατρίδας στην Κορέα χθες, στα Βαλκάνια, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ σήμερα, ποιος ξέρει σε ποιο άλλο σημείο του πλανήτη θα διατάξει ο στρατηγός αυτοκράτορας αύριο.

Ποια συμφέροντα ποιας πατρίδας υπηρέτησε το πραξικόπημα στην Ελλάδα, το πραξικόπημα στην Κύπρο, η οπερέτα των Ιμίων; Τα συμφέροντα της πατρίδας των ισχυρών του πλούτου και της εξουσίας.

Δική μας πατρίδα είναι η μνήμη, η Ιστορία, ο λαός και τα συμφέροντά του. Αυτή την πατρίδα υπηρετούμε, γι’ αυτή την πατρίδα στρατευθήκαμε, για την ύπαρξή της θα πολεμήσουμε και για την ελευθερία της παλεύουμε και θα παλέψουμε.

Δεν θέλουμε τον πόλεμο, δεν αγαπάμε τον πόλεμο. Ομως ο πόλεμος υπάρχει. Τον γεννούν οι αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες, η εκμετάλλευση, η καταπίεση, η αδικία. Τον τρέφουν η λεηλασία των αδύνατων, η ακόρεστη δίψα του κέρδους των ισχυρών. Μόνο με τον πόλεμο έχουμε πλήρη απασχόληση των πολεμικών βιομηχανιών μας, παραδέχονται κυνικά.

Σ’ αυτόν τον κοινωνικό πόλεμο, που μαίνεται σε όλο τον πλανήτη, τα στρατόπεδα είναι χωρισμένα, δεν υπάρχουν ουδέτεροι. Εγώ διάλεξα ποιο στρατόπεδο θα υπηρετήσω.

 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

Στόχος τους το κίνημα αλληλεγγύης και όχι ένα άτομο
Επόμενο άρθρο

Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

Η αθλιότητα των φυλακών και ο κ. Παπαληγούρας

Σχετικά Αρθρα

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

Εργατικά 9 Οκτ 2026, 15:03

«Εκτακτη ανάγκη» χωρίς τέλος: Η Ευρωένωση μετακινεί ξανά τα όρια του ασύλου

Καταστολή 7 Οκτ 2026, 09:27

Οργιο αστυνομικής ψευδολογίας στη δίκη για το βασανισμό του Βασίλη Μάγγου

Καταστολή 6 Οκτ 2026, 12:29

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης της κατηγορούμενης για Μarfin

Καταστολή 30 Σεπ 2026, 20:00

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

Καταστολή 25 Σεπ 2026, 18:19

Η αστυνομία απειλεί με αυτόφωρο για παλαιστινιακή σημαία σε μπαλκόνι!

Καταστολή 17 Σεπ 2026, 18:10
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Οκτώβρη

8 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

3 χρόνια από την 7η Οκτώβρη: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

7 Οκτ 2026, 19:27
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    17Ν
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Εφετείο 17Ν
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    ΕΛΑ
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Ποιοι είμαστε
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Επικοινωνία
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Όροι χρήσης
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Ποιοι είμαστε
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Επικοινωνία
  • Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Δημήτρης Κουφοντίνας (στο Στρατοδικείο)

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo