Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale
  • Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί
  • Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 6 Ιούνη
  • Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Καταστολή»Αποφυλακίστηκε ο Κ. Σακκάς, αλλά…
Καταστολή

Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

Αποφυλακίστηκε ο Κ. Σακκάς, αλλά…

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Ιούλ 2013, 00:00

Χρειάστηκαν 38 μέρες απεργίας πείνας του Κώστα Σακκά για ν’ αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών την αναστολή της προσωρινής του κράτησης και την αντικατάστασή της με περιοριστικούς όρους. Αυτή είναι η είδηση στην οποία πρέπει να σταθούμε. Ενας πολίτης του ελληνικού κράτους, ανεξάρτητα από την πολιτικοϊδεολογική του ένταξη και από τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί (ο ίδιος έχει τοποθετηθεί συγκεκριμένα έναντι της κατηγορίας, χωρίς να δηλώνει γενικά κι αόριστα αθώος, όμως με βαση τις διακηρύξεις του ισχύοντος νομικού συστήματος υποτίθεται ότι τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεσή του), χρειάστηκε να βάλει σε κίνδυνο την υγεία του και τη ζωή του, χρειάστηκε να υποστεί τέτοια ταλαιπωρία και καταπόνηση (μόνο όποιος έχει κάνει απεργία πείνας μπορεί να το καταλάβει), για να κερδίσει αυτό που δικαιούνταν δεκατρείς μήνες πριν. Και μάλιστα να το κερδίσει για λόγους υγείας (για να μην τους πεθάνει στα χέρια, δηλαδή).

Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται από την «περιπέτεια» του Κ. Σακκά; Οτι οι μηχανισμοί καταστολής του αστικού κράτους μπορούν ανενόχλητα να παραβιάζουν το ίδιο το σύνταγμα (όχι κάποιον κοινό νόμο) και ότι για να κερδίσει την ελευθερία του ο διωκόμενος πολίτης θα πρέπει να φτάσει στα όρια του θανάτου.

Οχι, δε θέλουμε να μειώσουμε τη σημασία της αποφυλάκισης του Κ. Σακκά. Ηταν μια νίκη που ήρθε πρώτα και κύρια χάρη στο δικό του αγώνα, τη δική του ταλαιπωρία, και μετά χάρη στο πλατύ κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύχθηκε. Ομως, σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να πούμε «τέλος καλό, όλα καλά».

Η πρωτοφανής παρανομία σε βάρος του Κ. Σακκά παραμένει. Η απόφαση για παράταση της προφυλάκισης στους 36 μήνες δεν άλλαξε, καθώς οι αντιρρήσεις που προέβαλε ο Κ. Σακκάς απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Εφετών, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει την απεργία πείνας. Το τωρινό Συμβούλιο αναγκάστηκε ν’ αποφυλακίσει τον πολιτικό κρατούμενο, γιατί το ελληνικό αστικό σύστημα δε θέλει νεκρό απεργό πείνας. Αν για τον Κ. Σακκά ως φυσικό πρόσωπο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο (αποφυλακίστηκε), για όλους εμάς –και για τον Κ. Σακκά ως πολιτικό πρόσωπο– δεν πρέπει να είναι.

Η παράνομη παράταση της προφυλάκισης πέραν του 18μηνου, που στις περιπτώσεις του Κ. Σακκά και του Γεράσιμου Τσάκαλου επεκτάθηκε μέχρι τους 36 μήνες, παραμένει ως πρόβλημα. Εχει δημιουργηθεί μια εφιαλτική νομολογία. Το ζήτημα που άνοιξε με την απεργία πείνας ο Κ. Σακκάς, αναγκάζοντας και πολλούς αστοφιλελεύθερους να πάρουν θέση (ενώ μέχρι τότε σιωπούσαν, μολονότι γνώριζαν τι δικαστικό έγκλημα διαπράχτηκε σε βάρος του), δεν πρέπει να κλείσει με την αποφυλάκισή του. Γιατί αν το ζήτημα κλείσει, θ’ ακολουθήσουν και άλλοι μετά τον Κ. Σακκά και τον Γερ. Τσάκαλο. Οι ανάλγητοι και «μαύροι» δικαστικοί μηχανισμοί, αυτοί που αποφασίζουν τις προφυλακίσεις για ψύλλου πήδημα, αυτοί που στέλνουν διαδηλωτές στη φυλακή χωρίς κανένα στοιχείο, επειδή αυτό τους ζητάει η αστυνομία, δε θα έχουν κανένα πρόβλημα να επεκτείνουν τις προφυλακίσεις και πέραν του 18μηνου, σε διάφορες περιπτώσεις.

Υποτασσόμενο στις ίδιες πολιτικές σκοπιμότητες που επέβαλαν το κουρέλιασμα του συντάγματος από προηγούμενα Συμβούλια, και το Συμβούλιο Εφετών που αναγκάστηκε ν’ αποφυλακίσει τον Κ. Σακκά του επέβαλε ένα πακέτο περιοριστικών όρων που όμοιό του δεν έχουμε ξαναδεί. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς τους όρους έχουν επιβληθεί και στο παρελθόν, αλλά ως πακέτο εμείς τουλάχιστον δε θυμόμαστε να έχουν επιβληθεί.

–        Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα: αυτός είναι όρος που επιβάλλεται παγίως.

–        Εμφάνιση κάθε βδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του: συνήθως βάζουν ανά δεκαπενθήμερο, αλλά έχουν ξαναβάλει και κάθε βδομάδα.

–        Χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ: το ποσό είναι εξοντωτικό, αν σκεφτούμε ότι δεν πρόκειται για κάποιον πλούσιο. Εχει επιβληθεί ξανά, όμως, στην περίπτωση του Γ. Σερίφη, ενώ στον Χρ. Τσιγαρίδα είχαν επιβληθεί δύο εξοντωτικές χρηματικές εγγυήσεις, μολονότι αφορούσαν την ίδια υπόθεση.

–        Υποχρεωτική διαμονή στη διεύθυνση κατοικίας του: προκλητικός όρος που παλαιότερα δεν επιβαλλόταν.

–        Απαγόρευση εξόδου από την Αττική: έχει επιβληθεί και στο παρελθόν στους Χρ. Τσιγαρίδα και Γ. Σερίφη.

–        Αφαίρεση διαβατηρίου και ταυτότητας: αυτό δεν το ‘χουμε ξανακούσει. Αλήθεια, πώς θα κυκλοφορεί ο Κ. Σακκάς και τι θα γίνει αν οι μπάτσοι τον σταματήσουν για έλεγχο; Θα περνάει κάποιες ώρες στο αστυνομικό τμήμα, έτσι για πλάκα;

–        Απαγόρευση συνάντησης και κάθε μορφής επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του: και αυτό είναι «από τα άγραφα». Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται μαζί με τον Α. Μητρούσια και τον Γ. Καραγιαννίδη για συγκεκριμένες κατηγορίες. Με ποια λογική του στερούν το δικαίωμα να συνεργαστεί μαζί τους για τον καθορισμό της υπερασπιστικής τους γραμμής; Και τι θα κάνει όταν θα πηγαίνει το πρωί στο δικαστήριο, δε θα λέει ούτε καλημέρα στους συγκατηγορούμενούς του, για να μη θεωρηθεί η καλημέρα «μορφή επικοινωνίας» και επομένως παραβίαση περιοριστικού όρου; Πέρα από τη γελοιότητα του πράγματος, εδώ έχουμε και ευθεία παραβίαση του άρθρου 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, που αφορά την παρεμπόδιση κατηγορούμενου στο να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Εφτασαν να επιβάλουν αυτό το αποκρουστικό (και σε ορισμένες περιπτώσεις γελοίο) πακέτο περιοριστικών όρων, για να δικαιώσουν τη μέχρι τώρα συμπεριφορά τους έναντι του Κ. Σακκά. Για να δικαιώσουν και τους δικαστές που κουρέλιασαν το ίδιο το αστικό σύνταγμα μετατρέποντας το 18μηνο σε 36μηνο και την πολιτική ηγεσία που παρήγγειλε αυτό το δικαστικό πραξικόπημα και που όλες τις μέρες της απεργίας πείνας, είτε με δηλώσεις πολιτικών προσώπων είτε με αρθρογραφία των «παπαγάλων» της εξουσίας, επέμενε πως ο Κ. Σακκάς πρέπει να μείνει στη φυλακή.

Η «Κόντρα» καλύπτει ανελλιπώς την τρίτη δίκη της ΣΠΦ που διεξάγεται στο τρομοδικείο του Κορυδαλλού, στην οποία κατηγορούμενοι είναι και οι Σακκάς-Μητρούσιας-Καραγιαννίδης. Οι ίδιοι έχουν παραδεχτεί την κατοχή κάποιων όπλων και πέραν τούτου ουδέν. Δεν υπήρξαν μέλη της ΣΠΦ, όπως και η ίδια η ΣΠΦ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει. Τα δε όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή τους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμιά ενέργεια. Μιλώντας αυστηρά νομικά (από την άποψη του αστικού Ποινικού Δικαίου), δεν μπορούν να κατηγορηθούν για τίποτ’ άλλο εκτός από απλή οπλοκατοχή. Κι αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα αυτής της δίκης. Αυτή την υπόθεση, όμως, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί τη φούσκωσαν, χωρίς κανένα στοιχείο. Ολες αυτές τις μέρες τα παπαγαλάκια έγραφαν διάφορα ενάντια στον Κ. Σακκά. «Μέλος της ΣΠΦ» και «τρομοκράτη» τον ανεβοκατέβαζαν, αδιαφορώντας για το πραγματικό ποινικό φορτίο της εναντίον του κατηγορίας.

Για όλ’ αυτά θα μιλήσουμε και πάλι αναλυτικά στα ρεπορτάζ μας από τη δίκη. Προς το παρόν, ευχόμαστε στον Κ. Σακκά να αναρρώσει χωρίς προβλήματα από τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που συνιστά μια απεργία πείνας 38 ημερών και επισημαίνουμε ξανά ότι το τεράστιο ζήτημα που άνοιξε με το δικαστικό πραξικόπημα του 36μηνου δεν πρέπει να κλείσει, τώρα που η απεργία πείνας του Κ. Σακκά έσπασε την ομερτά που αρχικά επέβαλε εκκωφαντική σιωπή.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

Δύο ακόμη προφυλακίσεις στην Ιερισσό
Επόμενο άρθρο

Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

Λευτεριά στον Σάββα Ξηρό

Σχετικά Αρθρα

Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Κατά της ωμής αμερικάνικης παρέμβασης για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 20:21

Αναβλήθηκε η δίκη των 14 συλληφθέντων/φθεισών στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ

Καταστολή 2 Ιούν 2026, 09:52

Επιστροφή στην εποχή Πιουριφόι με ωμή παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διατάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ξαναβάλει στη φυλακή τον Αλ. Γιωτόπουλο

Καταστολή 31 Μάι 2026, 09:34

Το Σύμφωνο έγινε νομοσχέδιο-σκούπα: διαλογή, κράτηση, απελάσεις και φακέλωμα στο όνομα της «ευρωπαϊκής τάξης»

Καταστολή 30 Μάι 2026, 08:45

Κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες φοιτητές/τριες της Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ

Καταστολή 29 Μάι 2026, 20:55

Κατέρρευσε το στημένο κατηγορητήριο εναντίον των συλληφθέντων στις 6 Μάρτη του 2021

Καταστολή 28 Μάι 2026, 19:00
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

H Παλαιστίνη «εισέβαλε» ορμητικά και στη Biennale

6 Ιούν 2026, 11:18
Διεθνή

Τι έρχεται μετά την καταστροφή της Γάζας; Μια απάντηση στον Γκιντεόν Λεβί

6 Ιούν 2026, 10:22
Πολιτική

Υποκλοπές-παρακολουθήσεις: Ενα ζόμπι που κυνηγάει τον Μητσοτάκη

6 Ιούν 2026, 08:50
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

6 Ιούν 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

6 Ιούν 2026, 00:01
Κόντρες

Πρόδωσε την τάξη του για χάρη του λαού

5 Ιούν 2026, 20:26
Διεθνή

Αραγτσί και Αλ-Χάγια επιβεβαίωσαν την ενότητα των μετώπων

5 Ιούν 2026, 19:30
Οικονομία

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Διπλασιάζουν τους μισθούς των δεσποτάδων!

5 Ιούν 2026, 18:52
Αγροτικά

Τον πήρε για οπλοπολυβόλο και του βγήκε νεροπίστολο

Προκλητική δήλωση Σχοινά για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

5 Ιούν 2026, 10:17
Διεθνή

Ο επόμενος, την επόμενη φορά, δε θα προλάβει…

Στο τσακ γλίτωσε ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του σιωναζιστικού στρατού

5 Ιούν 2026, 08:37
Διεθνή

«Δεν είμαστε από εκείνους που προδίδουν την παρακαταθήκη των μαρτύρων, της γης και του μέλλοντος των επόμενων γενεών»

Δήλωση του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Ναΐμ Κάσεμ

5 Ιούν 2026, 07:20
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Ιούνη

5 Ιούν 2026, 00:01
Διεθνή

O σιωναζιστής υπουργός Πολέμου υπόσχεται συνέχιση των επιθέσεων στον Λίβανο στο πλαίσιο μιας «υπό όρους» εκεχειρίας

Η Χεζμπολά έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει πλήρη ισραηλινή αποχώρηση και οριστικό τερματισμό των επιθέσεων

4 Ιούν 2026, 23:01
Πολιτική

Νέα προβοκάτσια του «συστήματος Μαξίμου» κατά της Π. Τυχεροπούλου: προσπαθούν να τη βγάλουν «βρόμικη»!

4 Ιούν 2026, 22:06
Κόντρες

Ο Αγώνας του Αιώνα

4 Ιούν 2026, 20:30
Πολιτική

Λειτουργούν βρόμικα κυκλώματα στο δικαστικό μηχανισμό;

Μια επιστολή στο TVXS που έμεινε αναπάντητη απ' αυτούς που «φωτογραφίζει»

4 Ιούν 2026, 14:36
Η παπάρα

Οι καλύτερες γαργάρες γίνονται στου Πορτοσάλτε

4 Ιούν 2026, 12:55
Πολιτική

Θα μας φέρει και αμερικάνικα πυρηνικά όπλα ο Μητσοτάκης;

4 Ιούν 2026, 12:32
Διεθνή

Οι κουκουβάγιες κυνηγούν τη νύχτα

4 Ιούν 2026, 09:01
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Ιούνη

4 Ιούν 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Ιούνη

Ημέρα ρωσικής γλώσσας.

Σουηδία: Ημέρα συντάγματος – σημαίας (1523-1809).

1664: Το Νέο Αμστερνταμ μετονομάζεται σε Νέα Υόρκη.

1863: Αντιπροσωπεία της ελληνικής βουλής φτάνει στην Κοπεγχάγη και προσφέρει το ελληνικό στέμμα στον δεκαοκτάχρονο πρίγκιπα της Δανίας Γουλιέλμο Γεώργιο, μετέπειτα βασιλιά Γεώργιο Α’.

1904: 22 νεκροί σε συγκρούσεις ανθρακωρύχων – αστυνομίας στο Ντένβερ (ΗΠΑ).

1933: Νέα δολοφονική απόπειρα κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου στην Αθήνα.

1939: Πλοίο με 907 εβραίους πρόσφυγες από τη Γερμανία πλέει από λιμάνι σε λιμάνι χωρίς να γίνονται δεκτοί πουθενά.

1943: Εκτελούνται 106 κομμουνιστές κρατούμενοι σε στρατόπεδο της Λάρισας (Κούρνοβο).

1943: Πεθαίνει ο Παντελής Πουλιόπουλος (εκτελέστηκε στο Κούρνοβο).

1967: Η χούντα απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1969: Βόμβες της ΔΑ στην οδό Ακαδημίας και του ΚΕΑ στο Παλαιό Φάληρο.

1975: Εκκαθαρίσεις τετρακοσίων δικηγόρων της Αθήνας για συνεργασία με τη χούντα.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα που έχω αναλάβει τα καθήκοντα του Υπουργού Ανάπτυξης έχω πει ότι είναι απολύτως σεβαστό το δικαίωμα της επιχειρηματικότητας στο κέρδος. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει οικονομία, δεν υπάρχουν επενδύσεις, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας. Αλλά, εξίσου, πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στο τμήμα εκείνο της κοινωνίας που τα βγάζει πιο δύσκολα πέρα ή δεν τα βγάζει καθόλου πέρα. Απευθύνθηκα προς την ελληνική βιομηχανία τροφίμων και προς τα σούπερ μάρκετ, ζητώντας να πετύχουμε μία εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα.

Τάκης Θεοδωρικάκος (ΕΡΤnews, 29 Μάη)

«Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους είναι ένα μέτρο σκληρό αλλά δίκαιο στις δεδομένες συνθήκες. Λειτουργεί θετικά και βοηθάει την Ανεξάρτητη Αρχή να κάνει τους ελέγχους», τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 και τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε. Ο κ. Θεοδωρικάκος παρουσίασε στοιχεία για την αποτελεσματικότητα του μέτρου, τονίζοντας ότι στις 63 κατηγορίες προϊόντων που αφορά το πλαφόν «έχουν γίνει 50 φορές λιγότερες ανατιμήσεις τον μήνα απ’ ό,τι γίνονταν πριν και 67 φορές περισσότερες μειώσεις τιμών». Όπως επισήμανε, αυτό αποδεικνύει «τη χρησιμότητα του ελέγχου και τη χρησιμότητα του μέτρου», καθώς χωρίς το πλαφόν, «η Ανεξάρτητη Αρχή δεν θα είχε τίποτα να ελέγξει». Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι δεν αποτελεί μόνιμο μέτρο: «Δεν είναι για πάντα. Δεν είναι το σχέδιό μας, δεν είναι το όραμά μας για την οικονομία. Αλλά όταν υπάρχει κόσμος ο οποίος δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις, δεν είναι ανάγκη εκεί να κερδίζεις 120%. Πρέπει να υπάρχει μέτρο, λογική και ισορροπία».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης (4 Ιούνη)

(Πρώτα πετάς την παπάρα της «εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα». Φυσικά, επιλέγεις το προστατευμένο περιβάλλον της ΕΡΤ με την απροκάλυπτη δημοσιοκαφρίλα. Χιλιοειπωμένη είναι, βέβαια, η παπάρα, αλλά έτσι και τσιμπούσαν και αποδέχονταν να παίξουν στο σόου οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων, φαντάζεστε τι θα είχαμε περάσει. Μια βδομάδα πρώτη μούρη στα κανάλια θα ήταν ο πολιτικός γυρολόγος. Οι σουπερμαρκετάδες και οι βιομήχανοι τροφίμων δεν έχουν όρεξη για τέτοια, οπότε τον έγραψαν στο γνωστό σημείο. Ο γυρολόγος, όμως, έχει αποδείξει ότι είναι αδίστακτος. Αυτή τη φορά διάλεξε το ακόμα πιο προστατευμένο περιβάλλον του Πορτοσάλτε για να κάνει γαργάρα την «εθνική κοινωνική συμφωνία που θα περιλαμβάνει σοβαρές μειώσεις τιμών σε βασικά προϊόντα» και να αναφωνήσει σαν άλλος βουλευτής Καλοχαιρέτας: «Ετελείωσε, με το πλαφόν στο περιθώριο κέρδος, αυτό το πολύ σκληρό μέτρο, η ακρίβεια θα εξαφανιστεί». Ολοι ξέρουμε ότι το περιβόητο πλαφόν έχει ξαναεφαρμοστεί, για μεγάλο χρονικό διάστημα, και κάθε άλλο παρά εξαφάνισε την ακρίβεια. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να κάνει αυτή την παρατήρηση και σχετική ερώτηση ο Πορτοσάλτες)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    17Ν
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Εφετείο 17Ν
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    ΕΛΑ
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Επικοινωνία
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Όροι χρήσης
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Ποιοι είμαστε
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Επικοινωνία
  • Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Μετά από 38 μέρες απεργίας πείνας

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo