Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 15 Αυγούστου
  • Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα
  • Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις
  • Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες
  • Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Διεθνή»Κατακρήμνισαν την Λεπέν, διέσωσαν τον Μακρόν
Διεθνή

Κατακρήμνισαν την Λεπέν, διέσωσαν τον Μακρόν

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Ιούλ 2024, 18:44

Mπορεί η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση (RN) να ήρθε πρώτη στις ευρωεκλογές με 31,37% και πρώτη με 33,22% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, αλλά όπως ακριβώς συνέβη δυο φορές ως τώρα στις προεδρικές εκλογές, η Μαρίν Λεπέν έφτασε και πάλι κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε. Αυτή τη φορά, μάλιστα, το αποτέλεσμα ήταν εντελώς απογοητευτικό και ο ευνοούμενός της Ζορντάν Μπαρτελά έφαγε ένα χαστούκι που τον έριξε τέζα.

Γιατί, ενώ πριν από το δεύτερο γύρο η συζήτηση περιστρεφόταν γύρω από το αν η Ακροδεξιά θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των 289 εδρών στη γαλλική Εθνοσυνέλευση ή αν θα υπολείπεται κατά λίγες δεκάδες έδρες οπότε θα χρειαστεί να τις «αγοράσει» από διάφορα μικρότερα σχήματα, τελικά η RN όχι μόνο δεν πήρε την πρώτη θέση, αλλά έχασε και τη δεύτερη από τους μακρονιστές! Μιλάμε για πανωλεθρία. Οι συμμαχίες της λεγόμενης «ρεπουμπλίκ» λειτούργησαν πλήρως, με την απόσυρση 134 υποψηφίων του Νέου Λαϊκού Μετώπου (ΝFP) και 82 υποψηφίων των μακρονιστών που είχαν προκριθεί σε «τριγωνικές αναμετρήσεις». Ετσι, απέναντι στον ακροδεξιό υποψήφιο βρέθηκε ένας του Νέου Λαϊκού Μετώπου ή ένας μακρονιστής, που τον ψήφισαν όλοι (στο 60% η συμμετοχή και πάλι).

Σε κάποιες περιπτώσεις η άτυπη «ρεπουμπλικανική» συμμαχία λειτούργησε και υπέρ της παραδοσιακής Δεξιάς των Ρεπουμπλικανών, που όλοι την είχαν για διάλυση αλλά αυτή ζωντάνεψε. Αντί να ενισχύσει την RN των Λεπέν-Μπαρντολά, η αποστασία του προέδρου των Ρεπουμπλικανών και μερικών βουλευτών του έφερε ψήφους συμπάθειας σε εκείνους που διαχειρίστηκαν το κόμμα διαγράφοντας τον Σιοτί και τους αποστάτες του, με αποτέλεσμα οι Ρεπουμπλικανοί να διατηρήσουν την κοινοβουλευτική τους δύναμη.

Το αποτέλεσμα των εκλογών σε έδρες στην Εθνοσυνέλευση έχει ως εξής:

Νέα Λαϊκό Mέτωπο: 182

Συμμαχία Μαζί: 163

Εθνική Συσπείρωση: 143

Ρεπουμπλικανικό Κόμμα: 68

Λοιποί: 21 (11 κατατάσσονται στην Αριστερά και 10 στη Δεξιά)

Η Λεπέν έκανε τη δήλωση-παπάρα της βραδιάς, ισχυριζόμενη πως… «η νίκη μας απλώς αναβλήθηκε». Ο Μπαρντολά άφησε τη λύσσα του να ξεχυθεί, μιλώντας για «παρά φύσει συμμαχίες» που «ρίχνουν τη Γαλλία στα χέρια του Μελανσόν». Ομως, το γεγονός ότι το «ρεπουμπλικανικό» μέτωπο λειτούργησε για μια ακόμα φορά, στερώντας από την RN ακόμα και την πρωτιά στις έδρες, μετά από δυο διαδοχικές νίκες (σε ευρωεκλογές και πρώτο γύρο βουλευτικών εκλογών), μπορεί να θεωρηθεί ασφαλές πρόκριμα και για τις προεδρικές εκλογές του 2027, οπότε η Λεπέν θέλει να διεκδικήσει την εκλογή της στην προεδρία για τελευταία (μάλλον) φορά. Αρκούν μια-δυο δυνατούτσικες υποψηφιότητες από την πλευρά της «ρεπουμπλίκ» (π.χ. ο Εντουάρ Φιλίπ, πρώην πρωθυπουργός του Μακρόν, ή ο νυν πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ, ή ο «πολύς» Ραφαέλ Γκλικσμάν των σοσιαλδημοκρατών), ώστε όποιος περάσει στο δεύτερο γύρο απέναντι στη Λεπέν να πάρει τη νίκη και να την στείλει στην οριστική πολιτική συνταξιοδότηση.

Ο Μακρόν μπορεί να ισχυρίζεται πως ο αιφνιδιασμός του πέτυχε. Αφησε τη Λεπέν τρίτη, έστησε στα πόδια του το παραπαίον κόμμα του, δίνοντάς του την τύποις δεύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά επί της ουσίας πρώτη, γιατί οι του Νέου Λαϊκού Μετώπου αναμένεται να διασπαστούν εις τα εξ ων συνετέθησαν, όπως έκαναν και το 2022, έστησε το σκηνικό για τις προεδρικές εκλογές του 2027 (όπου ο ίδιος δεν μπορεί να είναι υποψήφιος, καθώς θα έχει εξαντλήσει δύο θητείες) και έγινε ρυθμιστικός παράγοντας του πολιτικού σκηνικού για όσο διάστημα θα χρειαστεί μέχρι να σχηματιστεί -αν σχηματιστεί- κυβέρνηση με στήριξη από διάφορα κόμματα. Πυρήνας της κοινοβουλευτικής ομάδας που θα στηρίξει μια νέα κυβέρνηση θα είναι αναγκαστικά οι 163 μακρονιστές βουλευτές.

Ο Μακρόν δεν έκανε δηλώσεις το βράδυ της Κυριακής. Βγήκε μόνο ο πρωθυπουργός Ατάλ και είπε πως σήμερα το πρωί είχε σκοπό να υποβάλει στον Μακρόν την παραίτησή του, αλλά επειδή η Γαλλία «βιώνει μία πρωτοφανή πολιτική κατάσταση και ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον κόσμο σε λίγες εβδομάδες» (Ολυμπιακοί Αγώνες από 26 Ιούλη μέχρι 11 Αυγούστου), θα συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του «για όσο χρειαστεί».

Από τη μεριά του Νέου Λαϊκού Μετώπου πρώτος έτρεξε να κάνει δηλώσεις ο Ζαν-Λικ Μελανσόν (μόλις βγήκαν οι εκτιμήσεις των exit poll), που ζήτησε από τον Μακρόν να παραδεχτεί την ήττα του και να δώσει στο NFP εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αυτή τη φορά δεν διεκδίκησε την πρωθυπουργία για πάρτη του, όπως είχε κάνει προεκλογικά, προκαλώντας μια μίνι κρίση στο συνονθύλευμα. Δεν ξέρουμε το ακριβές αποτέλεσμα, αλλά οι εκτιμήσεις έλεγαν πως η Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν παίρνει 68-74 έδρες και πηγαίνει μπάρα-μπάρα με τους σοσιαλδημοκράτες (63-69 έδρες). Τι πρωθυπουργία να διεκδικήσει με 70 έδρες ο Μελανσόν, όταν οι σύμμαχοί του δεν γουστάρουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό;

Αντίθετα, ο Γκλικσμάν εμφανίστηκε ως statesman, δηλώνοντας πως από εδώ και πέρα πρέπει όλοι στη Γαλλία να συμπεριφερθούν «ως ενήλικοι», πως η πολιτική κουλτούρα πρέπει να αλλάξει, η χώρα να βρει ηρεμία και η Εθνοσυνέλευση να «ανοίξει στο διάλογο». Δεν βιάζεται, δηλαδή να ζητήσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, προφανώς γιατί γνωρίζει πως μόλις ανοίξουν οι εργασίες της Εθνοσυνέλευσης αυτό μάλλον θα πάψει να υπάρχει ως ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα και θα διασπαστεί σε τέσσερις κοινοβουλευτικές ομάδες και μερικούς ανεξάρτητους, όπως έγινε και με την NUPES (Νέα Λαϊκή Κοινωνική και Οικολογική Ενωση) μετά τις εκλογές του 2022.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών Ολιβιέ Φορ και ο Μελανσόν απέκλεισαν το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης συνασπισμού ανάμεσα στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο και τους μακρονιστές, αλλά ο Γκλικσμάν, ένας τυχοδιώκτης και δημοσιοσχεσίστας, που είχε σχηματίσει μια ομαδούλα ονόματι Place Publique και κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κρίση των σοσιαλδημοκρατών για να γίνει επικεφαλής της καμπάνιας τους στις ευρωεκλογές, έχει μεγάλες βλέψεις για τον εαυτό του και γι’ αυτό θέλει «παιχνίδι» με τους μακρονιστές (δηλαδή με τον Μακρόν).

Επίσημα, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο δεν έχει προτείνει κανέναν για πρωθυπουργό (μόνο ο Μελανσόν αυτοπροτάθηκε προεκλογικά). Ο πρώην πρωθυπουργός του Μακρόν, Εντουάρ Φιλίπ, ζήτησε να σχηματιστεί κεντρώος κυβερνητικός συνασπισμός, που θ’ αφήνει έξω «τα δύο άκρα», την Ανυπότακτη Γαλλία του Μελανσόν και την Εθνική Συσπείρωση των Λεπέν-Μπαρντελά. Τις επόμενες μέρες θ’ ακουστούν πολλά ακόμα, ενώ το παρασκήνιο έχει ήδη πάρει φωτιά. Οπως αντιλαμβάνεστε, αυτά τα… πραγματάκια δεν συζητούνται στα μπαρ της Ριβ Γκος ή τα παραδοσιακά πολιτικά στέκια, αλλά σε πολυτελείς επαύλεις στο Νεϊγί και σε σουίτες πεντάστερων ξενοδοχείων, με την παρουσία ισχυρών παραγόντων των μίντια και των γαλλικών μονοπωλίων.

Ο Λουδοβίκος Μακρόν έχει μεγάλα περιθώρια ελιγμών εκ του Συντάγματος, όταν το εκλογικό αποτέλεσμα δε δίνει λύση. Κι αν δεν τα καταφέρει, μπορεί να τραβήξει ένα διάστημα με υπηρεσιακές κυβερνήσεις και να ξαναπροκηρύξει εκλογές, με στόχο να ενισχύσει περαιτέρω το κόμμα του, έχοντας εκθέσει ως εξουσιομανείς τους αντιπάλους του στ’ Αριστερά. Εδώ θα ‘μαστε και θα τα δούμε όλα να εξελίσσονται μπροστά μας.

Χτες το απόγευμα οι υποστηρικτές του NFP συγκεντρώθηκαν στην Place de la Republique (Πλατεία Δημοκρατίας), άκουσαν τα αποτελέσματα των exit poll και το ‘ριξαν στους πανηγυρισμούς. Κάποιοι πιο… τολμηροί πήγαν να πανηγυρίσουν στη σχετικά κοντινή Place de la Bataill-de-Stalingrad (Πλατεία Μάχης του Στάλινγκραντ), αναζητώντας… άλλου τύπου συμβολισμούς. «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι»…  Μας θύμισαν κάτι δικούς μας «ακροαριστερούς» που χόρευαν αντάρτικα στην Πλατεία Συντάγματος το βράδυ του ψευτοδημοψηφίσματος τον Ιούνη του 2015. Κι ύστερα ήρθε το τρίτο Μνημόνιο…

Εκτύπωση 🖨
ΓΑΛΛΙΑ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροYou’re kidding me, right?

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 9 Ιούλη

Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Σχετικά Αρθρα

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 19:33

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 18:32

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

Διεθνή 14 Αυγ 2026, 07:38

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

Διεθνή 12 Αυγ 2026, 19:11

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 18:08

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

Διεθνή 11 Αυγ 2026, 10:40
Ροή Ειδήσεων
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

15 Αυγ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

15 Αυγ 2026, 00:01
Διεθνή

Εκτακτη περιοδεία Κούσνερ σε Ισραήλ και Αίγυπτο για τον οδικό χάρτη για τη Γάζα

14 Αυγ 2026, 19:33
Διεθνή

Εσμαΐλ Καανί προς Ιρακινή Αντίσταση: Μην παραδώσετε τα όπλα, αλλά μην συγκρούεστε με τις κρατικές δυνάμεις

14 Αυγ 2026, 18:32
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Mια σκευωρία, τρεις οι προφυλακισθέντες

Προσφυγή εναντίον του εντάλματος προφυλάκισής της κατέθεσε η τρίτη κατηγορούμενη

14 Αυγ 2026, 17:54
Διεθνή

Το Ιράν καταδικάζει κάθε προσπάθεια παραγκωνισμού του παλαιστινιακού ζητήματος

14 Αυγ 2026, 07:38
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 14 Αυγούστου

14 Αυγ 2026, 00:01
Αγροτικά

Χτύπησε και στην – μέχρι τώρα καθαρή – Αρτα η ευλογιά των αιγοπροβάτων

13 Αυγ 2026, 20:38
Κόντρες

Kάτι τρέχει με τον Τάκη (;)

13 Αυγ 2026, 19:50
Η παπάρα

Ο φιδέμπορος του Μαρ-α-Λάγκο

13 Αυγ 2026, 11:22
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 13 Αυγούστου

13 Αυγ 2026, 00:01
Πολιτισμός

Μassive Attack: Αποθέωση στη Μελβούρνη όταν ύψωσαν την παλαιστινιακή σημαία

12 Αυγ 2026, 19:58
Διεθνή

Επικεφαλής του Ανώτατου Συμβούλιου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν: Το Στενό του Ορμούζ θα ξανανοίξει μόνο όταν οι ΗΠΑ αποδεχτούν τους όρους του Ιράν

12 Αυγ 2026, 19:11
Καταστολή

Δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα: Μελόνι και Μερτς ερίζουν για το ποιος θα ξεφορτωθεί τους πρόσφυγες 

12 Αυγ 2026, 09:42
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 12 Αυγούστου

12 Αυγ 2026, 00:01
Κόντρες

Οταν σε υμνεί η Δεξιά

11 Αυγ 2026, 19:44
Διεθνή

Νομική νίκη για ακαδημαϊκό στον οποίο αρνήθηκαν πανεπιστημιακή θέση αφού χαρακτήρισε τη Γάζα «κλασική περίπτωση γενοκτονίας»

11 Αυγ 2026, 18:08
Πολιτισμός

Αν δε θέλετε να μιλάμε για την Παλαιστίνη, μην μας καλείτε

11 Αυγ 2026, 17:46
Διεθνή

Το στρατηγικό αδιέξοδο των σιωναζιστών στον Λίβανο και οι άθλιοι αστοί πολιτικοί της Βηρυτού

11 Αυγ 2026, 10:40
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 11 Αυγούστου

11 Αυγ 2026, 00:01
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Αυγούστου

Ινδία: Ημέρα ανεξαρτησίας (1947).

Κονγκό: Ημέρα ανεξαρτησίας (1960).

Γρενάδα, Λιχτενστάιν, Κορσική: Εθνική γιορτή.

Νότια Κορέα: Ημέρα απελευθέρωσης (1945-1948).

Κόστα Ρίκα: Ημέρα μητέρας.

1943: Γερμανοί εκτελούν 388 Eλληνες στο Κομμένο Aρτας.

1945: Η Ιαπωνία παραδίδεται άνευ όρων στις ΗΠΑ.

1960: Εγγράφονται οι πρώτοι μαύροι σε σχολεία λευκών στη Βιρτζίνια (ΗΠΑ).

1968: Εξάρθρωση της οργάνωσης “Ελληνική Αντίσταση” και περισυλλογή εκρηκτικών μηχανισμών της σε έξι σημεία της Αθήνας.

1975: Στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μπαγκλαντές, δολοφονείται ο πρόεδρος Σεΐχ Μουτζίμπ.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι Η.Π.Α. έχουν τον πλήρη έλεγχο του Στενού του Ορμούζ. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ! Ο Ναυτικός Αποκλεισμός μας αποκαλείται, από όλους, «ΤΕΙΧΟΣ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ», και δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να κάνει το Ιράν γι’ αυτό. Δεν έχουν Ναυτικό, δεν έχουν Πολεμική Αεροπορία, οι εναπομείναντες στρατιώτες τους παραμένουν απλήρωτοι, το ΙRGC (Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης) έχει αποδεκατιστεί και τρέπεται σε φυγή, και η «Ηγεσία» τους είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αβέβαιη! Δεν έχουν Χρήματα – η χώρα τους είναι «ρημαγμένη». Το μόνο που έχουν είναι ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ και 300% ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ, και η κατάσταση χειροτερεύει! Το Ιράν είναι πλέον μόνο λόγια και καθόλου πράξεις, Οχι Πια ο Νταής της Μέσης Ανατολής. Δόξα στον Αλλάχ! Πρόεδρος ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΖ. ΤΡΑΜΠ

Truth Social

(Ανάμεσα σε δεκάδες αναρτήσεις προσωπικής υποστήριξης [endorsement] διάφορων ρεπουμπλικανών υποψήφιων για τη Βουλή, τη Γερουσία, θέσεις Κυβερνήτη και πολιτειακού εισαγγελέα, στις οποίες κυριαρχεί το… πλούσιο λεξιλόγιό του [τέσσερα επίθετα εναλλάσσονται: fantastic, incredible, tremendous, great], πετάει και μια ανάρτηση για τον πόλεμο κατά του Ιράν. Ενας λογικός άνθρωπος τη διαβάζει και τρίβει τα μάτια του, ψιθυρίζοντας: μα τι λέει ο ξεμωραμένος; Ας αναλογιστούμε, όμως, ότι η ίδια η συνθήκη της επικράτησης του Τραμπ αρχικά στο χώρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και μετά σε πανεθνικό εκλογικό επίπεδο – που αφορά μόλις το ένα τρίτο όσων έχουν δικαίωμα ψήφου – στηρίζεται σε μια βάση παραλογισμού, ανορθολογισμού, τερατολογίας, σκοταδισμού. Υπάρχει ένα φανατικό κοινό έτοιμο να πιστέψει ό,τι «φίδια» του πει ο Τραμπ. Αυτό το κοινό θέλει να κρατήσει ενεργό ώστε να πάει να ψηφίσει στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοέμβρη και να μειώσει τις απώλειες των Ρεπουμπλικανών. Τι να τους πει; «Δυστυχώς, χάσαμε τον πόλεμο κατά του Ιράν»; Δε γίνεται. Να τους πλακώσει σε αναλύσεις για τη «ρευστότητα» και την «πολυπλοκότητα» της κατάστασης; Ούτε ο ίδιος μπορεί να κάνει τέτοιες αναλύσεις, ούτε αυτοί τις καταλαβαίνουν. Θα πετύχαινε το αντίθετο από αυτό που επιδιώκει. Τους πλακώνει λοιπόν στην τερατολογία και στο φιδεμπόριο. Επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα ίδια «φίδια» – όπως διδάσκει το δόγμα Γκέμπελς – στο τέλος κάποιοι μπορεί να τον πιστέψουν. Είναι η καλύτερη επιλογή που έχει. Κι αν μέχρι τον Νοέμβρη έρθει σε συμφωνία, ικανοποιώντας τις – παλιές και νέες – απαιτήσεις του Ιράν, αυτός θα  πλακωθεί σε νέα ψέματα: «νίκησα το Ιράν, άνοιξα το Ορμούζ». Τα υπόλοιπα που θα περιλαμβάνει η συμφωνία δε θα τα αναφέρει, με τη βεβαιότητα ότι μεγάλο μέρος των φανατικών του MAGA δε θα δώσει σημασία. Γι’ αυτό και οι Δημοκρατικοί, που ως κόμμα έχουν τα χάλια τους, δεν προσπαθούν τόσο να πάρουν κόσμο από το MAGA, όσο να πάρουν κόσμο από την αποχή και να τον οδηγήσουν στην κάλπη)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Εφετείο 17Ν

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • ΕΛΑ

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Επικοινωνία

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Όροι χρήσης

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Ποιοι είμαστε

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Επικοινωνία

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

  • Όροι χρήσης

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

    Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός έτσι κι αλλιώς δεν είχε να φοβηθεί κάτι

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo