Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Καλλιτέχνες: Δεν λυγίζουμε
Πολιτισμός

Καλλιτέχνες: Δεν λυγίζουμε

48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr27 Ιαν 2023, 18:39

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους τα καλλιτεχνικά σωματεία με 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2. 

Καταγγέλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα ψεύδη που αραδιάζει ότι το κατάπτυστο ΠΔ 85/2022 δεν έκανε τίποτε άλλο παρά να αποτυπώσει την πραγματικότητα, όταν αυτό κατέλυσε παράνομα (και με τις ευλογίες του ΣτΕ που για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε προκλητικά το δίκαιο του μονάρχη) όλη την ισχύουσα νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία οι Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές κατατάσσονται στην κατηγορία ΤΕ -και όχι στην ΔΕ, σύμφωνα με το ΠΔ 85 (δες εδώ και εδώ).

Προχωρούν σε αυτό το βήμα γιατί επί 40 ημέρες τώρα βρίσκονται στο δρόμο. Συναντήθηκαν μάλιστα με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αν και δικαστής, παρίστανε τάχα την ανενημέρωτη που ζητούσε κάποιες «διευκρινίσεις», ενώ πέταξε την μπάλα στην εξέδρα («Η ίδια η κ. Σακελλαροπούλου τόνισε ότι υπάρχουν πιο αρμόδιοι από εκείνη για τα θέματα αυτά, αλλά δήλωσε πως δέχτηκε να μας συναντήσει για να ενημερωθεί και να δεχτεί κάποιες διευκρινίσεις, καθώς ήδη από τον Δεκέμβριο είχε ακούσει την ανακοίνωση του ΣΕΗ στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, που διαβάστηκε από το θίασο της παράστασης που παρακολούθησε τότε»: ανακοίνωση του ΣΕΗ).

Για το Σάββατο δε, 28 Γενάρη προγραμματίζεται και συνέντευξη Τύπου.

Η ανακοίνωση του ΣΕΗ    

Εχουν περάσει 40 ημέρες από την έκδοση του ΠΔ 85/2022, 40 μέρες που σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι στους δρόμους και με πλήθος δημόσιων δράσεων και τοποθετήσεων δηλώνει με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή του σε αυτό το κατάπτυστο νομοθέτημα.

40 μέρες που η Κυβέρνηση δεν κάνει βήμα πίσω και επιδίδεται σε σειρά ψεμάτων και ισχυρισμών που αντιβαίνουν ακόμα και στην κοινή λογική, την ίδια ώρα που οι Υπουργοί και Υφυπουργοί της «αναγνωρίζουν το πρόβλημα» σε δημόσιες δηλώσεις τους!!!

Πώς είναι δυνατόν να λένε πως το ΠΔ δεν αλλάζει τίποτα, όταν προτίθενται να κατεβάσουν νομοθετική ρύθμιση για τα μισθολογικά των καλλιτεχνών στο Δημόσιο; Πως είναι δυνατόν να λένε πως το ΠΔ απλώς «φωτογραφίζει μια υπάρχουσα κατάσταση» (δηλώσεις κ. Συρίγου), όταν το ΠΔ αγνοεί ακόμα και το ΤΕ που είχαν οι απόφοιτοι έως το 2003, ενώ μόλις λίγες μέρες μετά την έκδοσή του εκδόθηκε εγκύκλιος που αναφέρει πως οι μουσικοί υπάγονται στο καθεστώς του ν. 4325/15 (που τους έδινε το ΤΕ) και όχι στο πεδίο εφαρμογής του ΠΔ; Πως είναι δυνατόν το ΠΔ να αφορά «λίγους εργαζόμενους» (δηλώσεις κ. Γιατρομανωλάκη) και παράλληλα να μην εξηγούν την ανάγκη να παραμείνει ως έχει αυτό το νομοθέτημα και να μην αποσύρεται (αφού αφορά τόσο λίγους); Πώς είναι δυνατόν ΣΚΟΠΙΜΑ να μπλέκουν τις 8 ακαδημαϊκές βαθμίδες με τα 4 μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου που ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ δεν συμπίπτουν; Είναι τόσο άσχετοι και ανεύθυνοι;

Σε καμία περίπτωση.

Οι διαφημίσεις ιδιωτικών κολεγίων που σε συνεργασία με ξένα πανεπιστήμια χορηγούν τίτλο Bachelor στην Υποκριτική και οι οποίες κατέκλυσαν τα ΜΚΔ λίγες μόλις μέρες μετά το ΠΔ, η σπουδή της Κυβέρνησης να νομοθετήσει προς τα κάτω τα επαγγελματικά μας δικαιώματα ΜΕΣΟΥΣΗΣ της δίκης στο ΣτΕ (για τους ηθοποιούς – διδάσκοντες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), η κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η όλη στάση την περίοδο της πανδημίας αποδεικνύουν περίτρανα την αντίληψή τους για τον Πολιτισμό και τη διάθεσή τους να μας υποβιβάσουν, χαρίζοντας δικαιώματα στα κολέγια.

Ας μην μας κοροϊδεύουν λοιπόν.

40 μέρες τώρα έχουμε εξαντλήσει κάθε θεσμικό μέσο ενημερώνοντας όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και συναντώντας όλους τους αρμόδιους Υπουργούς, φτάνοντας μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, οι κρατικές σχολές τελούν υπό κατάληψη, ενώ όλοι οι σπουδαστές – ιδιωτικών και δημόσιων δραματικών σχολών – πραγματοποιούν πλήθος παρεμβάσεων.

Την ίδια στιγμή η ένωση ιδιοκτητών δραματικών σχολών έχει ήδη καταθέσει δική της αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ, θεατρικοί παραγωγοί έχουν εκδώσει ψήφισμα αντίθεσης στο ΠΔ, όπως ψήφισμα έχει εκδώσει και το ΔΣ και ο καλλιτεχνικός δ/ντης του Εθνικού θεάτρου, αλλά και το ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Είναι όλοι αυτοί – και μαζί τους όλοι εμείς – “παραπληροφορημένοι” ή “κομματικά υποκινούμενοι” όπως γραφικά υποστηρίζει η Κυβέρνηση;

Δεν λυγίζουμε.

Αντιθέτως, σήμερα ανακοινώνουμε την κλιμάκωση των δράσεων μας.

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΣΕΗ, προκηρύσσουμε

48ΩΡΗ προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2/2023 και την Πέμπτη 2/2/2023

με ταυτόχρονη Γενική Συνέλευση των Ηθοποιών την Τετάρτη 1/2/2023

και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 2/2/2023 στην πλατεία Συντάγματος.

Μέχρι τότε ανακοινώνουμε:

– Την συνάντηση των εκπροσώπων των καλλιτεχνικών σωματείων με την ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, σήμερα Πέμπτη 26/1/2023 και ώρα 10.30

– Την διοργάνωση Συνέντευξης Τύπου – Ανοιχτής Εκδήλωσης προς ενημέρωση όλου του κλάδου και των ΜΜΕ για τις θέσεις του ΣΕΗ και την κατάσταση στις καλλιτεχνικές σπουδές το Σάββατο 28/1/2023.

Κατά πλειοψηφία, το ΔΣ του ΣΕΗ επίσης ανακοινώνει τη συμμετοχή του στην ξεχωριστή αίτηση ακύρωσης που θα καταθέσει η ΠΟΘΑ ενώπιον του ΣτΕ εναντίον αυτού του ΠΔ.

Στο πλαίσιο όλων αυτών των αγωνιστικών δράσεων:

– Υποκλινόμαστε στην γενναία απόφαση των καθηγητών του Εθνικού να παραιτηθούν σε περίπτωση που δεν τροποποιηθεί – αποσυρθεί το ΠΔ ως τις 8/2. Η αυτοθυσία τους μας συγκινεί, μας υπενθυμίζει πως δεν είναι όλα σάπια σε αυτήν την κοινωνία και είμαστε δίπλα τους.

– Δηλώνουμε την απερίφραστη στήριξή μας στις καταλήψεις των δημόσιων δραματικών σχολών και των καλλιτεχνικών σχολείων, αλλά και σε κάθε δράση που έχουν κάνει / θα κάνουν οι σπουδαστές των καλλιτεχνικών σχολών και σχολείων

– Χαιρετίζουμε το ψήφισμα των φοιτητών του ΑΠΘ με το οποίο δηλώνουν τη στήριξή τους στις καλλιτεχνικές κινητοποιήσεις και καλούν τους ακαδημαϊκούς να αναλάβουν δράση για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Τεχνών που όλοι οι καλλιτέχνες ζητάμε.

Εχουμε εξαντλήσει κάθε μέσο. Η Κυβέρνηση σε αποδρομή αγοράζει πολιτικό χρόνο με ευχολόγια και επιτροπούλες, που και πάλι φαίνεται πως δεν θα καλέσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων αλλά τις αγαπημένες της «προσωπικότητες εγνωσμένου κύρους»!

Ηρθε η ώρα να χρησιμοποιήσουμε το υπέρτατο όπλο μας, αυτό της απεργίας, και να σταματήσουμε τα πάντα για δύο ολόκληρες μέρες προσπαθώντας αυτή τη φορά ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ. Ας σπάσουμε τον φόβο και την οικονομική επισφάλεια που είμαστε 2 χρόνια τώρα και ας στηρίξουμε με τη στάση μας τους φοιτητές των δραματικών σχολών που είναι 40 μέρες μπροστά στον αγώνα αυτό.

Καλούμε την ΠΟΘΑ και όλα τα καλλιτεχνικά σωματεία, αλλά και την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ, να καλέσουν και εκείνοι με τη σειρά τους απεργία και να συμμετέχουν σε όλες τις κινητοποιήσεις

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

– Απόσυρση του ΠΔ 85/2022 και υπαγωγή όλων των καλλιτεχνών στη μισθολογική βαθμίδα ΤΕ

– Ιδρυση Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών

– Μέχρι την ίδρυσή του, οριστική λύση στο ζήτημα των διπλωμάτων μας από το 2003 έως τότε

– Συλλογικές συμβάσεις στο ελεύθερο θέατρο, τον οπτικοακουστικό τομέα και τα ΔΗΠΕΘΕ

– Γενναία αύξηση των επιχορηγήσεων του θεάτρου

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 και ΠΕΜΠΤΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Κανένα γύρισμα, καμία παράσταση, καμία πρόβα, κανένα μάθημα, καμία μεταγλώττιση!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣιωναζισμός

48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Επόμενο άρθρο Πολιτική αλητεία στις πλάτες απελπισμένων… με φόντο τις εκλογές

48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Σχετικά Αρθρα

Το ΣτΕ, o Mητσοτάκης, τα πτυχία των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών, το τυρί και η φάκα

Πολιτισμός 2 Νοέ 2025, 18:52

Ζιλμπέρ Σινουέ: Η πνοή του γιασεμιού

Πολιτισμός 25 Οκτ 2025, 08:20

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

Πολιτισμός 14 Οκτ 2025, 10:49

Σιωναζιστές: Κράτος παρίας

Πολιτισμός 11 Οκτ 2025, 22:19

Salam…

Πολιτισμός 10 Οκτ 2025, 10:44

Και το «South Park» ενάντια στο Ισραήλ και τον Νετανιάχου

Πολιτισμός 26 Σεπ 2025, 13:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Εφετείο 17Ν

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • ΕΛΑ

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Εφετείο ΕΛΑ

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Επαναστατικός Αγώνας

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Επικοινωνία

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Όροι χρήσης

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Ποιοι είμαστε

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Επικοινωνία

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

  • Όροι χρήσης

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

    48ωρη προειδοποιητική ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 1/2 και την Πέμπτη 2/2/2023

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo