Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»
  • Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του
  • Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ
  • Σαν σήμερα 3 Μάρτη
  • Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης
  • Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Αγροτικά»Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους
Αγροτικά

Kαι ξαφνικά, ο Τσιάρας… θυμήθηκε την ευλογιά και προσπαθεί να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr17 Ιούλ 2025, 20:42

Ωρα 20:24 το βράδυ (!) έφτασε χτες το e-mail στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εφημερίδας μας. Οταν «η φύσις ησυχάζει» και οι άνθρωποι ψάχνουν κάνα μέρος για να δροσιστούν από τον καύσωνα της ημέρας, η υπουργάρα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αγρυπνεί και εργάζεται πυρετωδώς για να λύσει τα προβλήματα των αγροτών. Των κτηνοτρόφων εν προκειμένω.

Ο τίτλος του Δελτίου Τύπου θύμιζε τις ανακοινώσεις των τελάληδων κάποιων άλλων, πολύ μακρινών εποχών: «Με απόφαση Κώστα Τσιάρα κλιμάκιο του ΥΠΑΑΤ υπό τον Χρήστο Κέλλα αύριο στη Λάρισα, με στόχο την αυστηρή τήρηση των μέτρων για την ευλογιά». Τι έγινε, ρε παιδιά; Υπάρχει ευλογιά; ‘Η ξεπήδησε τώρα ξαφνικά, μέσ’ στο κατακαλόκαιρο;

Ευλογιά υπάρχει, φυσικά, και οι αναγνώστες του ΚΟΝΤΡΑ-eksegersi.gr το γνωρίζουν πολύ καλά, γιατί ενημερώνουμε συνεχώς για το φούντωμα της συγκεκριμένης νόσου των ζώων. Η οποία -αν δεν το θυμάστε- πλησιάζει να κλείσει χρόνο από τότε που «έσκασε» το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας! Ενα χρόνο και αντί η νόσος να εκριζωθεί, όπως υποσχόταν τον Οκτώβρη του 2024 ο χειριστής της, γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ Στρατάκος (αυτός πλέον έφαγε κλωτσιά από τον Μητσοτάκη, καθώς εμπλέκεται στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ), τα πράγματα γίνονται ολοένα και χειρότερα.

Αυτό είναι το Δελτίο Τύπου που έστειλε χτες νυχτιάτικα ο Τσιάρας:

Δ.Τ ΕΥΛΟΓΙΑ ΛΑΡΙΣΑ 16-7-2025

Τα πράγματα είναι καθαρά: αν δεν υπήρχε το δημοσίευμά μας, στις 14:16 μετά το μεσημέρι, καμιά σύσκεψη δε θα έκανε ο Τσιάρας, ούτε θα έβγαζε νυχτιάτικο Δελτίο Τύπου. Θα έκανε το ζήτημα αβαβά, όπως κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Eγκλημα κατά της κτηνοτροφίας: Συνεχίζεται το φούντωμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Αμφιβάλλουμε αν έκανε καν τη σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες και τον υφυπουργό Κέλλα, που αναφέρει το Δελτίο Τύπου. Το πολύ να έπεσαν μερικά τηλεφωνήματα για να δουν πώς θα ξεφύγουν από το στρίμωγμα. Αλλά και σύσκεψη να έκαναν, μια σύσκεψη αργά το απόγευμα έρχεται να επιβεβαιώσει πως εκείνο που τους έτσουξε ήταν το δημοσίευμά μας για το παραπέρα φούντωμα της ευλογιάς, με τις δύο Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Λάρισα και Μαγνησία) να κρατούν τα σκήπτρα εμφανίζοντας το 60% των νέων κρουσμάτων.

Και τι αποφάσισαν; Να πάει ο Κέλλας στη Λάρισα (που είναι και η εκλογική του περιφέρεια) και να προσπαθήσει να ταΐσει σανό τους κτηνοτρόφους.

Πριν από τρεις μέρες, στις 14 Ιούλη, έγινε σύσκεψη στη Λάρισα, την οποία συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Κουρέτας. Ο Κέλλας, αν και προσκλήθηκε, δεν πήγε. Εστειλε επιστολή ότι δε θα μπορέσει να παρευρεθεί… λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων (το ίδιο επικαλέστηκαν η Λιακούλη του ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ και ο Κόκκαλης του ΣΥΡΙΖΑ). Δε θα άλλαζε, βέβαια, τίποτα αν παρευρισκόταν στη σύσκεψη ο Κέλλας (σιγά τον… ειδκό επιστήμονα), όμως η απουσία του έδειξε ότι η κυβέρνηση ήθελε να βρίσκεται έξω από το κάδρο των συζητήσεων για την ευλογιά. Αποφασισμένη να μην κάνει τίποτα και να κρύβει την πραγματικότητα όπως η γάτα τα σκατά της.

Μετά το δικό μας δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι στις 14 Ιούλη ανακοινώθηκαν στο σύστημα WAHIS 42 νέες εστίες ευλογιάς, εκ των οποίων οι 25 στη Θεσσαλία, αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να διαχειριστούν την κατάσταση. Οχι να διαχειριστούν την επιζωοτία της ευλογιάς με στόχο την εκρίζωσή της (αν ήταν αυτός ο στόχος τους θα είχαν πάρει τα απαραίτητα μέτρα τους προηγούμενους έντεκα μήνες), αλλά να διαχειριστούν την οργή των κτηνοτρόφων, που χάρη στο δημοσίευμά μας απέκτησαν σαφή εικόνα της γενικής κατάστασης.

Προσέξτε τους αριθμούς. Από τα 42 κρούσματα που ανακοινώθηκαν μαζεμένα στις 14 Ιούλη

  • Ενα είχε επιβεβαιωθεί από το εργαστήριο στις 30 Ιούνη.
  • Εξι είχαν επιβεβαιωθεί στις 3 Ιούλη.
  • Εξι είχαν επιβεβαιωθεί στις 4 Ιούλη.
  • Δώδεκα είχαν επιβεβαιωθεί στις 7 Ιούλη.
  • Οχτώ είχαν επιβεβαιωθεί στις 8 Ιούλη.
  • Εφτά είχαν επιβεβαιωθεί στις 9 Ιούλη.
  • Δύο είχαν επιβεβαιωθεί στις 10 Ιούλη.

Ολες αυτές τις μέρες, μούγκα στη στρούγκα της Πλατείας Βάθη. Δεν είπαν και δεν έκαναν τίποτα, μολονότι γνώριζαν ότι ανιχνεύονταν σωρηδόν νέες εστίες (αυτό γινόταν και το προηγούμενο διάστημα, βέβαια, που επίσης σιωπούσαν). Ούτε στις 14 Ιούλη, που ανακοινώθηκαν και τα 42 κρούσματα μαζεμένα στο WAHIS (κατά πάγια παράβαση της υποχρέωσης να ανακοινώνονται τα κρούσματα εντός 24ωρου από την επιβεβαίωσή τους) είπαν και έκαναν τίποτα. «Κουνήθηκαν» με καθυστέρηση δύο ημερών, αμέσως μετά το δημοσίευμά μας.

Αυτό δείχνει καθαρά τις προθέσεις τους. Δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν κάτι στην εγκληματική διαχείριση της επιζωοτίας της ευλογιάς, κατά την οποία έχουν κάνει σουρωτήρι κάθε επιστημονικό επιδημιολογικό κανόνα και όλες τις εκτελεστικές αποφάσεις της Κομισιόν. Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των ζωέμπορων, των κρεατέμπορων και των ζωοτροφάδων. Γι’ αυτό και έχουν κάνει… ελβετικό τυρί τον σχετικό Κανονισμό και τις εκτελεστικές αποφάσεις της Κομισιόν, θεσπίζοντας προκλητικές εξαιρέσεις, γνωρίζοντας καλά ότι είναι παράνομες.

Γι’ αυτή την εγκληματική διαχείριση έχουμε γράψει τρεις δεκάδες άρθρα. Εχουμε αποκαλύψει όλες τις παρανομίες τους. Αν θέλετε να πάρετε μια ιδέα για τα εγκλήματα που έχουν γίνει, «κλικάρετε» την ετικέτα (tag) ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ στο τέλος αυτού του άρθρου.

Ο ΣΕΚ δεκανίκι του Τσιάρα

Ο Τσιάρας δεν αρκέστηκε στην αποστολή του Κέλλα για να πουλήσει… βρώσιμο σανό στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας (και της Φλώρινας, όπου θα πάει επίσης), αλλά κάλεσε και το… ιππικό. Τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας και τον πρόεδρό του Δημήτρη Μόσχο, ο οποίος έτρεξε να προσφέρει τον ώμο του σαν δεκανίκι σε έναν παραπαίοντα υπουργό.

Δείτε το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά απ’ αυτή τη σύσκεψη-φιέστα στο ΥΠΑΑΤ (συνοδευόταν και από τρεις φωτογραφίες, εκ των οποίων παραθέτουμε την πιο… καδράτη: Τσιάρας και Μόσχος κάνουν δηλώσεις):

17-07-2025 ΔΤ- Τσιάρας - ΣΕΚ

Oι παρατηρήσεις μας επί τροχάδην:

  • Η «σύσταση Ειδικής Επιτροπής για διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με την ευλογιά στα πρόβατα» δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ από τον Τσιάρα. Προέκυψε από τη συνάντηση Τσιάρα-ΣΕΚ και είναι αποτέλεσμα «κομπρεμί» ανάμεσα στον υπουργό και τον πρόεδρο του ΣΕΚ. Για να αποκτήσει θεσμικό ρόλο και ο Δ. Μόσχος, ως μέλος αυτής της επιτροπής.
  • Ρίχνουν στάχτη στα μάτια των κτηνοτρόφων, ισχυριζόμενοιο ότι φτιάχνουν μια ακόμα επιτροπή με έργο «την επιτήρηση εφαρμογής των μέτρων που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 687/2020», ενώ και οι δύο πλευρές ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχει σωρεία κυβερνητικών αποφάσεων (που παίρνουν τη μορφή εγκυκλίων της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής και των Διευθύνσεων που ανήκουν σ’ αυτήν), με τις οποίες ο Κανονισμός και οι εκτελεστικές αποφάσεις της Κομισιόν έχουν γίνει σουρωτήρι.
  • Ο… αριστερός Δ. Μόσχος πήρε ένα θεσμικό ρόλο «παρά τω Τσιάρα» και για να τον πάρει έκανε αβαβά το όργιο των προκλητικών και παράνομων εγκυκλίων για τη διακίνηση ζώων στα σφαγεία και τη διακίνηση ζωοτροφών. Οπως έκανε αβαβά και το γεγονός ότι οι ζωέμποροι αλωνίζουν ανεξέλεγκτοι τη χώρα και κατάφεραν να μεταφέρουν τον ιό της ευλογιάς ακόμα και σε νησιά. Αυτή τη στιγμή, μόνο οι περιφέρειες Ηπείρου και Ιόνιων Νησιών δεν έχουν εμφανίσει εστία ευλογιάς (ήταν και η Δυτική Μακεδονία, αλλά ήδη «έσκασε» κρούσμα στη Φλώρινα). Ο Δ. Μόσχος ξέρει πολύ καλά ότι η ανεξέλεγκτη μετακίνηση ζώων έχει διασπείρει σε όλη σχεδόν τη χώρα έναν τόσο επικίνδυνο για τα ζώα ιό, αλλά ανταλλάσσει τη σιωπή του για την εγκληματική διαχείριση της κυβέρνησης με μια θεσμική θεσούλα σε μια διακοσμητική επιτροπή.
  • «Συμφωνήσαμε στη σύσταση μιας Επιτροπής Επιτήρησης – Παρακολούθησης των μέτρων τα οποία θα λάβουμε, αλλά πολύ περισσότερο τη συμμετοχή και των κτηνοτρόφων μαζί με τους ακαδημαϊκούς και τους υπηρεσιακούς στη διαδικασία περιορισμού της ζωονόσου, το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Τσιάρας, λες και η ευλογιά ξεκίνησε τώρα και όχι πριν από έντεκα μήνες! Μιλάει για «περιορισμό της ζωονόσου, το συντομότερο δυνατόν», αλλά δεν μας λέει γιατί δεν περιορίστηκε εδώ και έντεκα μήνες; Από τις 30 Ιούνη μέχρι τις 14 Ιούλη του 2025, δηλαδή σε διάστημα δύο εβδομάδων, στη χώρα μας επιβεβαιώθηκαν 83 νέες εστίες ευλογιάς! Για τέτοιο εφιάλτη μιλάμε κι ο Τσιάρας έχει το θράσος και μιλάει.
  • Ο Δ. Μόσχος μίλησε για «ειλικρινή και ουσιαστική κουβέντα και με τον υπουργό και με τον υφυπουργό»! Με αυτούς που εγκλημάτισαν και συνεχίζουν να εγκληματούν κατά των κτηνοτρόφων και της κτηνοτροφίας!
  • Αποκάλυψε ότι η νέα επιτροπή ήταν δική του πρόταση και σαν πάπας έδωσε συγχωροχάρτι στον Τσιάρα: «Καταλήξαμε να δημιουργηθεί αυτή η ομάδα διαχείρισης της κρίσης, λόγω και της εξάπλωσης το τελευταίο διάστημα. Ήταν πρόταση την οποία έχουμε κάνει από το ’23.  Νομίζω ότι ήταν πάρα πολύ θετική η παρέμβαση του κυρίου υπουργού γιατί καταλάβατε την αξία αυτής της επιτροπής και πως πρέπει να το διαχειριστούμε, αλλά και ότι στην όλη κατάσταση θα πρέπει να υπάρχει μια επιτροπή που θα έχει και την ευθύνη της διαχείρισης από δω και πέρα». Γιατί φούντωσε η ευλογιά; Τι έγινε τους προηγούμενους έντεκα μήνες; Τι ρόλο έπαιξαν οι εγκληματικές εγκύκλιοι με τις εξαιρέσεις; Νερό κι αλάτι…
  • Ακόμα και για την έλλειψη προσωπικού, ο Δ. Μόσχος φρόντισε να απαλλάξει τον Τσιάρα, ρίχνοντας την ευθύνη στο υπουργείο Εσωτερικών! Λες και η κυβερνητική πολιτική δεν είναι ενιαία, αλλά ασκείται από κάθε υπουργείο χωριστά. Λες και οι υπουργοί μιας κυβέρνησης δεν φέρουν ενιαία πολιτική ευθύνη.
  • Με κουτοπόνηρο τρόπο, ο Δ. Μόσχος εστίασε μόνο στην (υπαρκτή) έλλειψη προσωπικού και όχι στις εγκυκλίους που καλείται να εφαρμόσει το προσωπικό.
  • Και στο κλείσιμο των δηλώσεών του, έριξε μερικές ακόμα πινελιές στην αγιογραφία του Τσιάρα: «Νομίζω ότι ήταν μια ουσιαστική κουβέντα, πρώτη φορά που κάνουμε με το υπουργείο. […] Η συμβολή μας ξέρετε ότι είναι θετική και θέλουμε να βοηθήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Ευελπιστώ να συνεχίσουμε σε μια συνεργασία σαν αυτή που είχαμε σήμερα».
  • Ο Δ. Μόσχος δεν είπε τίποτα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που τον προπαγανδίζει με ζέση, ενώ ξέρει πολύ καλά ότι θα επιφέρει καταστροφή. Δεν ήθελε να υπάρχει καμιά διαφωνία με τον Τσιάρα, μετά το κομπρεμί που έκλεισαν. Ευελπιστεί ότι τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα τον επιβάλει η Κομισιόν, αφού η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη. Ηδη, ο ίδιος και ο ΣΕΚ ανταποκρίθηκαν θετικά στη σύσταση των εμπειρογνωμόνων της Κομισιόν να στηρίξουν οι κτηνοτροφικές ενώσεις τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.
Εκτύπωση 🖨
ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΩΝ ΣΕΚ ΤΣΙΑΡΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑλάα Αλ-Ασουάνι: Ανεκπλήρωτη δημοκρατία

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Επόμενο άρθρο Σαν σήμερα 18 Ιούλη

Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Σχετικά Αρθρα

Νέα αναβολή στη δίκη Χλύκα-Καλφούτζου για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αγροτικά 25 Φεβ 2026, 13:48

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Ξανά στο εδώλιο ο Ν. Χλύκας, ο γιος του Απ. Χλύκας και ο Ηλ. Καλφούτζος

Κατηγορούνται ότι οργάνωσαν απάτη με ψευτοκτηνοτρόφους σε ψευτοβοσκότοπους

Αγροτικά 24 Φεβ 2026, 09:29

Γιατί μπουκώνουν με χρήμα τα Μαζικά Μέσα Παραπληροφόρησης, για «ενημέρωση» των κτηνοτρόφων για την ευλογιά;

Αγροτικά 20 Φεβ 2026, 14:56

Ο Πιτσιλής έδιωξε από τον «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ» και τον Γρηγόρη Καλιούρη, που πρώτος αποκάλυψε το σκάνδαλο και στοχοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση

Αγροτικά 15 Φεβ 2026, 20:27

Συνεχίζουν το ψέμα περί «αποκλιμάκωσης της ευλογιάς»

Mε κρατικό χρήμα μπαίνουν στην προπαγάνδα και τα αστικά ΜΜΕ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 18:47

Γιατί η EFSA αποδέχεται τα μαϊμουδισμένα στοιχεία που της δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη;

10.830.204 ήταν τα αιγοπρόβατα στην Ελλάδα το 2023, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ

Αγροτικά 13 Φεβ 2026, 12:50
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Οι σιωναζιστές έχασαν την υποστήριξη της αμερικάνικης «κοινής γνώμης»

3 Μαρ 2026, 12:11
Διεθνή

Ο ιρανικός λαός είναι ενωμένος στην απόφαση να υπερασπιστεί την πατρίδα του

Πήγαν για ρεπορτάζ-λαβράκι και κατέληξαν... στον κουβά

3 Μαρ 2026, 11:25
Πολιτική

Ολοι/ες αύριο (Τετάρτη, 4 Μάρτη, 9 πμ) στο Εφετείο – Θα ανακοινωθεί η απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική συμμορία ΧΑ

Τι περιμένουμε από το Α' Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων;

3 Μαρ 2026, 05:39
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

3 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Η Χεζμπολά απορρίπτει την απόφαση της λιβανέζικης κυβέρνησης να απαγορεύσει τις στρατιωτικές δραστηριότητες της Αντίστασης

2 Μαρ 2026, 19:25
Παιδεία

Να ακυρωθεί το πολεμικό σεμινάριο του ΙΔΙΣ στο Πάντειο!

2 Μαρ 2026, 18:01
Διεθνή

Ψηλά τα χέρια, κρατάω μαγκούρα!

2 Μαρ 2026, 17:57
Παιδεία

Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών: Μια ελίτ σχολή για λίγους και μια υποβάθμιση σπουδών για τους πολλούς

2 Μαρ 2026, 14:32
Πολιτική

Ο ακροδεξιός «αυτοφωράκιας» του Μητσοτάκη καλεί σε μέχρις εσχάτων στήριξη σιωναζιστών και αμερικανών ιμπεριαλιστών

2 Μαρ 2026, 14:25
Υγεία

SOS εκπέμπει το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

2 Μαρ 2026, 12:56
Διεθνή

Δεν «έπεσε», καταρρίφτηκε το αμερικάνικο F-15

2 Μαρ 2026, 10:24
Διεθνή

Σύσσωμη η Παλαιστινιακή Αντίσταση εκφράζει αλληλεγγύη στο Ιράν

2 Μαρ 2026, 09:26
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 2 Μάρτη

2 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Αμερικάνοι ιμπεριαλιστές και σιωναζιστές ματοκυλούν τη Μέση Ανατολή

1 Μαρ 2026, 10:16
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Μάρτη

1 Μαρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σπονδή στην Παλαιστίνια Μάνα

28 Φεβ 2026, 09:44
Πολιτισμός

Καμάλ Αλτζαφάρι: Με τον Χασάν στη Γάζα (Παρασκευή 6/3, 8:30 μμ, ΚΟΝΤΡΑ)

Eνα υποβλητικό road trip στη Γάζα του 2001

28 Φεβ 2026, 05:08
Αντικυνωνικά

Αντικυνωνικά

28 Φεβ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Φλεβάρη

28 Φεβ 2026, 00:01
Πολιτική

Το φάντασμα των υποκλοπών στέκεται πάλι μπροστά στον Μητσοτάκη

27 Φεβ 2026, 19:54
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 3 Μάρτη

Ημέρα για το αυτί και την ακοή.
Ημέρα ψηφιακού βιβλίου.
Αυστραλία: Εργατική αργία.
Βουλγαρία: Ημέρα απελευθέρωσης (1878).
Μαλάουι: Ημέρα μαρτύρων.
Σουδάν: Ημέρα ενότητας.
1939: Ο Μαχάτμα Γκάντι αρχίζει απεργία πείνας αντιδρώντας στην απολυταρχική διακυβέρνηση των Βρετανών (Ινδία).
1960: Αρχή απεργίας εργατών Τύπου, η Αθήνα μένει χωρίς εφημερίδες ως το τέλος του Μάρτη.
1981: Βόμβες στο πατάρι του Μαρινόπουλου (Πανεπιστημίου και Πατησίων), στο αυτοκίνητο του εκδότη της «Βραδινής» και στο αυτοκίνητο του αρχισυντάκτη της «Ακρόπολης» (ΕΛΑ).
1993: Βόμβα στην εφορία Περιστερίου (17Ν).
2003: Αρχίζει σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού η δίκη των φερόμενων ως μελών της οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Ξέρω το αίτημά σας. Ξέρω τι περιμένετε από μένα. Εχω πλήρη επίγνωση – πιστέψτε με. Και της ευθύνης και του βάρους της ευθύνης (…) Μαζί να βάλουμε τα πανιά και τα ξάρτια στο νέο καράβι για την Ιθάκη. Ενα καράβι γερό, καλοτάξιδο, γρήγορο, που δεν θα φοβάται τους καιρούς και τις θύελλες που μας περιμένουν. Με αξιόμαχο πλήρωμα, νέους αλλά και έμπειρους ναύτες και αξιωματικούς (…) Μαζί να χαράξουμε τη ρότα της πατρίδας για την Ιθάκη.

Aλέξης Τσίπρας

(Γραμμένος από τους λογογράφους του ο νέος χρησμός, δεν είναι και τόσο χρησμός. Το «νέο καράβι» είναι το κόμμα που ετοιμάζει. Και η «Ιθάκη» είναι η κυβερνητική εξουσία. Το μόνο που δεν είπε είναι το πότε θα ανακοινωθεί επίσημα το νέο κόμμα και ποιο θα είναι το όνομά του. Δεν τα έχει αποφασίσει; Εκτιμούμε πως όλα είναι αποφασισμένα και πως ακολουθείται συγκεκριμένη στρατηγική «επικοινωνίας», που εκπόνησε η γαλλική Publicis Communications. Επίσημα δεν έχει ανακοινωθεί συνεργασία με την εν λόγω εταιρία, αλλά αυτά ποτέ δεν ανακοινώνονται ή ανακοινώνονται εκ των υστέρων. Ασχολείται πλέον κανείς με το βιβλίο του Τσίπρα; Οχι. Το βιβλίο χρησιμοποιείται απλά ως όχημα για να οργανώνονται πολιτικές συγκεντρώσεις στις μεγάλες πόλεις της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Λάρισα, προφανώς θ’ ακολουθήσει το Ηράκλειο, ίσως καμιά Μυτιλήνη ή καμιά Ρόδος. Αυτές οι συγκεντρώσεις και οι αραιές αλλά στοχευμένες παρεμβάσεις του Τσίπρα με δηλώσεις, συντηρούν το εγχείρημα στην πολιτική επικαιρότητα και δημιουργούν ένα κλίμα αναμονής. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚΙΝΑΛ βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς φθοράς, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτική ομάδα της ΝέΑρ έχουν «κατεβάσει τα μολύβια» και περιμένουν. Η Καρυστιανού, που ως πρόεδρος του συλλόγου των οικογενειών θυμάτων των Τεμπών συγκέντρωνε υποστήριξη από τ’ αριστερά, κυρίως από νεολαία, απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο απ’ αυτό το ακροατήριο και θα της μείνει μόνο το ακροατήριο των ψεκ. Προφανώς, η fabriqué en France εκλογική στρατηγική προβλέπει να ανακοινωθεί το κόμμα Τσίπρα όταν θα έχει βαθύνει κι άλλο η φθορά των όμορων χώρων, ώστε να μπορεί να έχει πολυσυλλεκτικότητα. Και θα μας φαινόταν παράξενο αν η ανακοίνωση του κόμματος δε συνοδευόταν και από κάποια ονόματα που θα πλαισιώσουν τον μεσσία. Οσο για την «αυτοοργάνωση» κατά το πρότυπο με το οποίο ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το 1974, μόνο ως ανέκδοτο ακούγεται. Καταρχάς, ο Παπανδρέου είχε γύρω του πληθώρα στελεχών: από το αντιδικτατορικό ΠΑΚ μέχρι τη λεγόμενη αριστερή πτέρυγα και τη νεολαία της προδικτατορικής Ενωσης Κέντρου. Και το 1974 ήταν μια εποχή τεράστια πολιτικοποίησης και κοινωνικής ενεργοποίησης, κάτι που δεν ισχύει για το 2026. Αυτό που θα στήσει ο Τσίπρας θα είναι απλά ένας μηχανισμός οργανωτικής δουλειάς και όχι ένα μαζικό κόμμα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Εφετείο 17Ν

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • ΕΛΑ

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Επικοινωνία

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Όροι χρήσης

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Ποιοι είμαστε

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Επικοινωνία

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

  • Όροι χρήσης

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

    Δεκανίκι του υπουργού ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo