Στημένη πρέπει να ήταν η ερώτηση σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου του Βλαντίμιρ Πούτιν. Του ζήτησαν να σχολιάσει τη χάρη που έδωσε ο Μπάιντεν στο γιο του, μολονότι διέψευδε ότι θα το κάνει. Ο Πούτιν, αφού ανέτρεξε στον Στάλιν και στην άρνησή του να ανταλλάξει τον γιο του, υπολοχαγό του Κόκκινου Στρατού, Γιάκοφ Τζουγκασβίλι, που ήταν αιχμάλωτος των ναζί, με τον στρατάρχη Φον Πάουλους που είχε παραδοθεί στον Κόκκινο Στρατό στο τέλος της νικηφόρας μάχης του Στάλινγκραντ, «έσφαξε με το βαμπάκι» τον Μπάιντεν, παρουσιάζοντάς τον σαν άτομο που είναι ανάξιο να ηγείται μιας υπερδύναμης.
Δείτε το σχετικό βίντεο.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο Πούτιν, για να δικαιολογήσει την εισβολή του ρωσικού ιμπεριαλισμού στην Ουκρανία, πέρασε «γενεές δεκατέσσερις» τον Λένιν και τον Στάλιν, την ηγεσία των Μπολσεβίκων, κατηγορώντας τους για… προδοσία της Ρωσίας χάριν του κομμουνιστικού διεθνισμού. Για τον Πούτιν, οι μπολσεβίκοι ηγέτες επέτρεψαν να ιδρυθούν ανεξάρτητα κράτη (ένα απ’ αυτά ήταν η Ουκρανία) σε «ιερά ρωσικά εδάφη»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Μια ακόμη ιμπεριαλιστική σύγκρουση για το ξαναμοίρασμα αγορών και σφαιρών επιρροής
Ανεξάρτητα από το μίσος τους, όμως, χρόνια τώρα οι νέοι τσάροι του Κρεμλίνου προσπαθούν να εντάξουν τον Στάλιν και το ρόλο του στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο (Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος για τους σοβιετικούς) στο αφήγημα του «ρωσικού πατριωτισμού», με το οποίο έχουν περιτυλίξει την ιμπεριαλιστική πολιτική τους. Η παρέλαση της νίκης επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο στις 9 Μάη και ο Πούτιν την παρακολουθεί, όχι όμως από το Μαυσωλείο του Λένιν, όπως ήθελε η σοβιετική παράδοση, αλλά έχοντας καλύψει με ένα τεράστιο σκηνικό το Μαυσωλείο, σαν να μην υπάρχει.
Ακόμα και η επίκληση της άρνησης του Στάλιν να ανταλλάξει τον αιχμάλωτο γιο του, που κάνει ο Πούτιν για να ξεφτιλίσει τον Μπάιντεν, είναι μισή. Η πλήρης φράση που αποδίδεται στον Στάλιν είναι: «Εγώ υπολοχαγό με στρατάρχη δεν ανταλλάσσω! Εκεί (σ.σ. στα στρατόπεδα αιχμάλωτων των ναζί) είναι όλοι παιδιά μου!».
Οι αστοί ηγέτες δε θα χρειαζόταν να βρεθούν στη θέση του Στάλιν. Θα είχαν φροντίσει να βρίσκονται οι γόνοι τους σε απόσταση ασφάλειας από το μέτωπο. Ομως τα παιδιά του Στάλιν πολεμούσαν στο μέτωπο όπως κάθε σοβιετικός πολίτης. Ο μεγαλύτερος γιος του Στάλιν υπηρετούσε στο μέτωπο ως απλός υπολοχαγός. Και ο μικρότερος γιος του ήταν στην αεροπορία και πήρε όλους τους βαθμούς στη διάρκεια του πολέμου. Πώς, όμως; Οχι χάρη στον πατέρα του, όχι καθήμενος σε κάποιο γραφείο, αλλά συμμετέχοντας προσωπικά σε αποστολές μάχης, ως πιλότος. Μόνο το 1943, ως διοικητής του 32ου Συντάγματος Αεροπορίας, σε λιγότερο από δυο μήνες πήρε μέρος, ως επικεφαλής σμήνους, σε πάνω από 25 μαχητικές αποστολές, αντιμετωπίζοντας στον αέρα τη ναζιστική Λουφτβάφε.
Οσοι γνωρίζουν την «πάστα» από την οποία ήταν φτιαγμένοι οι μπολσεβίκοι ηγέτες δεν θα περίμεναν τίποτα διαφορετικό από τον Στάλιν, όταν οι ναζί τού πρότειναν την ανταλλαγή του γιου του με τον στρατάρχη Φον Πάουλους. Ο ηγέτης που στις 7 Νοέμβρη του 1941, με τα γερμανικά στρατεύματα σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα, όχι μόνο δεν εγκατέλειψε την πρωτεύουσα, όπως του είχε συστηθεί, αλλά ανέβηκε στο Μαυσωλείο του Λένιν και εκφώνησε μια ιστορική ομιλία, εμψυχώνοντας τα στρατεύματα που παρέλαυναν και έφευγαν κατευθείαν για το μέτωπο, προβλέποντας τη σοβιετική νίκη και την απελευθέρωση ολόκληρης της Ευρώπης από τη ναζιστική πανούκλα, δε θα μπορούσε να ενεργήσει διαφορετικά.
Δεν είναι τυχαίο ότι η ιστορία με την αιχμαλωσία και το θάνατο του Γιάκοφ Τζουγκασβίλι έχει χρησιμοποιηθεί κατά κόρον.
Πρώτα τη χρησιμοποίησαν οι ίδιοι οι ναζί, πετώντας πάνω από τους σοβιετικούς στρατιωτικούς σχηματισμούς προπαγανδιστικά φυλλάδια που έγραφαν ότι ο γιος του Στάλιν παραδόθηκε οικειοθελώς στους ναζί και περνούσε μια χαρά και γι’ αυτό το ίδιο έπρεπε να κάνουν όλοι οι σοβιετικοί στρατιώτες. Ξέρουμε πλέον τι απήχηση είχε αυτή η προπαγάνδα που εμπνεύστηκε ο Γκέμπελς: μηδενική.
Και πριν από μερικά χρόνια, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel «ανακάλυψε» «νέα ντοκουμέντα», που τα αναπαρήγαγαν σε όλο τον κόσμο (και στη χώρα μας), τα οποία δήθεν δείχνουν πως «ο Γιάκοβ Τζουγκασβίλι δεν συνελήφθη κατά την εισβολή των ναζί στη Σοβιετική Ενωση το 1941, αλλά παραδόθηκε στους Γερμανούς, ενώ στις ανακρίσεις παρουσιαζόταν ως αντισημίτης και σφοδρός επικριτής του Κόκκινου Στρατού»! Εφτά δεκαετίες μετά την πρώτη κατασκευή του Γκέμπελς, οι επίγονοί του προσπάθησαν να την ξαναζεστάνουν, για να συκοφαντήσουν τον Στάλιν που εξακολουθούσε και εξακολουθεί να είναι καρφί στο μάτι τους.
Και γιατί ο Γιάκοφ Τζουγκασβίλι, που υποτίθεται ότι παραδόθηκε στους ναζί και περνούσε μια χαρά, σκοτώθηκε από τους φρουρούς στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζαξενχάουζεν; Στα πούπουλα δεν έπρεπε να τον έχουν; Και ο ίδιος δεν έπρεπε να φροντίζει τη ζωούλα του; Επειδή τα γεγονότα δεν κολλούσαν, ανέλαβαν δράση οι σταλινολόγοι της δεκάρας: «Αυτοκτόνησε για να εκδικηθεί τον πατέρα του»!!!
Σύγχρονοι ρώσοι ιστορικοί έχουν αναφερθεί σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, που αποκαλύπτουν ότι ο υπολοχαγός Γιάκοφ Τζουγκασβίλι αιχμαλωτίστηκε στην περιοχή Λιάσνοβο στις 16 Ιούλη του 1941. Μέχρι τον Ιούνη του 1942 βρισκόταν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βαυαρία και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Ζαξενχάαουζεν. Στα τέλη του 1943, ενώ προαυλιζόταν, αρνήθηκε να επιστρέψει στο χώρο κράτησής του και προσπάθησε να περάσει τα συρματοπλέγματα. Οταν ο φρουρός τον διέταξε να σταματήσει, έσκισε τη μπλούζα του και του φώναξε: «Ρίξε μου!». Ο φρουρός τον πυροβόλησε στο κεφάλι.
Μπροστά στον Στάλιν οι διάφοροι Μπάιντεν είναι θλιβερά και γκροτέσκα ανθρωπάρια, που δε διστάζουν ακόμα και να ξεφτιλιστούν για χάρη των παιδιών και των γυναικών τους. Αυτό το ξέρει καλά ο Πούτιν, γι’ αυτό και επέλεξε να συγκρίνει τον Μπάιντεν με έναν ηγέτη τον οποίο κατά τα άλλα ο ίδιος μισεί θανάσιμα.
ΥΓ. Θυμόσαστε ποια ήταν η αντίδραση του μάρτυρα παλαιστίνιου ηγέτη Ισμαΐλ Χανίγια, όταν του ανακοίνωσαν τη στοχευμένη δολοφονία τριών γιων και τεσσάρων εγγονών του; Αν και το σοκ ήταν μεγάλο, κράτησε την ψυχραιμία του και δήλωσε: «Το αίμα των παιδιών μου δεν είναι πιο πολύτιμο από το αίμα των παιδιών του παλαιστινιακού λαού. Ολος ο λαός μας, όλες οι οικογένειες στη Γάζα έχουν πληρώσει βαρύ φόρο αίματος και εγώ είμαι ένας απ’ αυτούς. Ολοι οι μάρτυρες της Παλαιστίνης είναι παιδιά μου».
لحظة تلقي إسماعيل هنية خبر استشهاد أبنائه وأحفاده خلال زيارته لجرحى غزة في إحدى مستشفيات الدوحة#حرب_غزة pic.twitter.com/nl6OeXWqaB
— قناة الجزيرة (@AJArabic) April 10, 2024