Δεκαεφτά σφαίρες έριξε ενάντια σε δυο άντρες που βρίσκονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο ο Αμερικανοεβραίος Μορντεχάι Μπράφμαν, επειδή θεώρησε ότι είναι Παλαιστίνιοι. Ηταν όμως Ισραηλινοί!
Το περιστατικό έγινε στο Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα των ΗΠΑ. Ο σιωναζιστής Μπράφμαν ακολούθησε το αυτοκίνητο των θυμάτων και όταν αυτό σταμάτησε, πάρκαρε απέναντί του το φορτηγάκι, βγήκε και άρχισε να πυροβολεί εν ψυχρώ, τραυματίζοντας και τα δύο θύματα. Τον ένα στον αριστερό ώμο και τον άλλο ελαφρύτερα στον αριστερό πήχυ.
Ο Μπράφμαν αναγνωρίστηκε από την καταγραφή του από κάμερα ασφάλειας και συνελήφθη αργότερα. Τον ίδιο είχαν περιγράψει και τα θύματα, όσο πρόλαβαν να τον δουν. «Είδα δύο Παλαιστίνιους, πυροβόλησα και τους σκότωσα και τους δύο», είπε στους μπάτσους! Δεν γνώριζε κανέναν από τους δύο.
Αργότερα αποδείχτηκε ότι και τα δύο θύματα είχαν ταξιδέψει στις ΗΠΑ από το Ισραήλ, χωρίς να ξεκαθαριστεί η εθνικότητά τους (προφανώς ήταν Ισραηλινοί και όχι Παλαιστίνιοι). Εκεί οδηγεί το βαθύ θρησκευτικό και εθνικό μίσος που καλλιεργεί ο σιωναζισμός.








