Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη
  • Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά
  • Σαν σήμερα 31 Αυγούστου
  • Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη
  • 4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;
  • Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Στήλες»Κόντρες»Η μικρή επανάσταση μιας ταπεινής γλάστρας
Κόντρες

Η μικρή επανάσταση μιας ταπεινής γλάστρας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr15 Ιαν 2025, 12:37

Τόσα χρόνια παρίστανε τη γλάστρα του Κούλη, πεταρίζοντας τα μάτια όταν αυτός την ενημέρωνε τάχα για τις σπουδαίες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής του. Κι όταν αυτός τελείωνε την on camera δήλωσή του, έλεγε κι αυτή μια παπάρα, πάντα ενισχυτική της κυβερνητικής προπαγάνδας. Εκλεισε τα μάτια ακόμα και για κορυφαία σκάνδαλα που αφορούν τους λεγόμενους δημοκρατικούς θεσμούς, όπως το σκάνδαλο των υποκλοπών. Απέφυγε να κάνει έστω και έναν υπαινιγμό, μη τυχόν και ο υπαινιγμός της βαρύνει κατά του Μητσοτάκη. Εφτασε στο σημείο να πάρει τον σύντροφό της και να βγει για δείπνο με το ζεύγος Μητσοτάκη σε κοσμικό μαγαζί, ώστε να καταγραφεί το γεγονός και να προπαγανδιστεί σαν απόδειξη των άριστων προσωπικών τους σχέσεων (δεν έκανε το ίδιο με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης). Εκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει μια δεύτερη προεδρική θητεία.

Κι όταν είδε ότι ο Μητσοτάκης την πετάει στο σκουπιδοτενεκέ σαν στυμμένη λεμονόκουπα, έκανε την… επανάστασή της. Ακύρωσε τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντησή της με τον Μητσοτάκη, αρνούμενη να παίξει το ρόλο της γλάστρας ακόμα και τη στιγμή του ξωπετάγματός της από το προεδρικό μέγαρο (αυτό ήθελε να κάνει ο… ανόσιος Κούλης). Κι όταν αυτός ανακοίνωσε τον Τασούλα, η Σακελλαροπούλου -χωρίς να περιμένει να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής νέου ΠτΔ- έκανε μια δήλωση με «λάιτ» υπαινιγμούς. Θύμισε ότι εξελέγη ΠτΔ «μετά από πρόταση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη» (επομένως, αυτός όφειλε να εξηγήσει γιατί τη θεωρεί ανεπαρκή και την αλλάζει). Και με επιτηδευμένη μετριοφροσύνη σημείωσε πως «προσπάθησε να εκπληρώσει τα καθήκοντά της με τη μεγαλύτερη δυνατή ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό και τη συνείδησή της, σεβόμενη τις αρμοδιότητες και τον θεσμικό ρόλο που αναγνωρίζει το Σύνταγμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» (επομένως, κακώς ο Μητσοτάκης τη θεωρεί ανεπαρκή και η αλήθεια είναι ότι θέλει να κάνει το χατίρι των ακροδεξιών της ΝΔ).

Αν λέγαμε ότι την συμπονούμε, ψέματα θα λέγαμε.

Ο αυτοκρατορίσκος και ο αυλοκόλακάς του

To λένε και το ξαναλένε τα παπαγαλάκια που «φροντίζουν» την προπαγάνδα του μεγάρου Μαξίμου: «με εντολή του πρωθυπουργού». Με εντολή του πρωθυπουργού ξηλώθηκε η ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, μετά το περιστατικό που οδήγησε στο θάνατο 22χρονου νέου από σύγκρουση με θηριώδες τζιπ «Πόρσε» που οδηγούσε μεθυσμένος, τον οποίο άφησαν ελεύθερο οι μπάτσοι. Κάτω από τον πρωθυπουργό, όμως, υπάρχει ο πολιτικός προϊστάμενος της μπατσαρίας, ο υπουργός Προ Πο. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν: ή η εντολή του πρωθυπουργού ήταν παράνομη (έστω παράτυπη), αλλά παρά ταύτα εκτελέστηκε από τον υπουργό, ή ο υπουργός δεν έκανε σωστά τη δουλειά του και αναγκάστηκε να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να του δώσει εντολή. Στην τελευταία περίπτωση, που είναι αυτή που ισχύει, ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να ζητήσει και την παραίτηση του υπουργού, επειδή δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Δεν τη ζήτησε. Αν ο υπουργός είχε λίγη τσίπα, θα έπρεπε να παραιτηθεί, είτε διαμαρτυρόμενος για παρέμβαση του πρωθυπουργού στο έργο του είτε αναγνωρίζοντας ότι ανταποκρίθηκε ανεπαρκώς (είδατε πόσο κομψά το γράφουμε). Ούτε αυτό έγινε. Ο Χρυσοχοΐδης σκούπισε το σάλιο από τα μούτρα του και έδειξε τον ουρανό αποφαινόμενος ότι ψιχαλίζει.

Και καλά, δεν μπορούσε ο Μητσοτάκης να δώσει την εντολή στον Χρυσοχοΐδη και να μην το κάνει βούκινο ξεφτιλίζοντάς τον; Φυσικά και θα μπορούσε. Θα μπορούσε π.χ. να αφήσει τον Χρυσοχοΐδη να το ανακοινώσει ο ίδιος, δηλώνοντας παράλληλα ότι η απόφαση πάρθηκε από τον ίδιο σε συνενόηση με τον πρωθυπουργό. Ομως το μόνο που ενδιαφέρει τον Κούλη είναι να εμφανίζεται ως αυτοκρατορίσκος που περιβάλλεται από άχρηστους και γι’ αυτό είναι αναγκασμένος να εργάζεται νυχθημερόν για να τους υποδεικνύει ακόμα και τα στοιχειώδη, τα αυτονόητα.

Αλλο Αμλετ, άλλο μπάτσος

Αν γινόταν μια άτυπη δημοσκόπηση μεταξύ των μπάτσων, με εξασφαλισμένη την ανωνυμία, εκτιμούμε πως η μπατσίνα που συνελήφθη και κατηγορείται ότι συνεργαζόταν με τη μαφία των μπουρδέλων, των λεσχών και των μπαρμπουτιέρων θα βραβευόταν και πάλι ως «αστυνομικός της χρονιάς» με άνετη πλειοψηφία (η πρώτη φορά που κέρδισε τον σχετικό τίτλο ήταν το 2019). Είναι δυνατόν να βλέπεις το βάζο με το μέλι ανοιχτό πάνω στο τραπέζι και να μην βουτάς το δάχτυλο; Αυτό είναι το… αμλετικό δίλημμα που βασανίζει κάθε μπάτσο, όταν έχει αυτή τη δυνατότητα.

Εχει, βέβαια, ένα ρίσκο αυτή η δουλειά. Κάπου-κάπου πρέπει να πιάνεται κανένας/καμιά. Για ξεκάρφωμα, για να δείχνουν «έργο» και να παίρνουν γαλόνια οι μπάτσοι των υπηρεσιών νετεμέκ ελέγχου, επειδή αλληλοεξοντώνονται οι συμμορίες κτλ. Αλλά και πάλι αξίζει το ρίσκο. Είναι πολλά τα λεφτά, γι’ αυτό και -σε αντίθεση με τον άβουλο και ανασφαλή Αμλετ- οι μπάτσοι ορμάνε στο μέλι. Κάποιοι φοβιτσιάρηδες που δεν ορμάνε τρέφουν απεριόριστο θαυμασμό για τους… γενναίους ομόσταυλούς τους.

Ε, όχι να μας δουλεύει και ο Χαρίτσης

«Η κυρία Κατσέλη είναι μια αξιοπρεπής επιλογή, αλλά ο τρόπος που διεξάγεται η συζήτηση για τον ΠτΔ αφήνει την κοινωνία αδιάφορη. Πρέπει να βλέπουμε τα ζητήματα αυτοτελώς και να επικεντρωνόμαστε σε προγραμματικές συνθέσεις, όχι σε ονοματολογία», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Δεδομένου ότι η ΝέΑρ άνοιξε πρώτη το χορό της ονοματολογίας, προτείνοντας για ΠτΔ τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο, δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κω@@παιδισμός των συριζόπαιδων της ΝέΑρ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ή τους έχει πέσει τόσο βαριά η δημοσκοπική εξαφάνιση που λένε ό,τι μπούρδα τους καπνίσει, αδυνατώντας να σκεφτούν στοιχειωδώς ψύχραιμα.

Πιο αντι-ρώσος και φιλοπόλεμος πεθαίνεις

«Ο πρόεδρος Τραμπ έχει υποστηρίξει ότι θα σταματήσει σύντομα τον πόλεμο. Αν χρησιμοποιήσει τη δύναμη των ΗΠΑ για να πιέσει τον Πούτιν να αποσύρει τις δυνάμεις του και να σταματήσει να βομβαρδίζει πολίτες και υποδομές, ο πόλεμος θα τελειώσει σε χρόνο μηδέν. Το πρόβλημα είναι ότι ο Πούτιν δεν θέλει στην πραγματικότητα ειρήνη, θέλει εκεχειρία για ανασυγκρότηση και επανεξοπλισμό».

«Ας μην προτρέχουμε, διότι η Ρωσία δεν θέλει ειρήνη. Η Ρωσία θεωρεί ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της. Δεν είναι. Αν δει κανείς την οικονομική πίεση που ασκούμε στη Ρωσία, και πρέπει να την αυξήσουμε… Ολα δείχνουν ότι δεν τα πάνε καλά, αν καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ενότητα και την ισχύ μας, ο χρόνος είναι με το μέρος μας».

«Στηρίζοντας την Ουκρανία, ασκώντας οικονομική πίεση στη Ρωσία και απομονώνοντάς την πολιτικά. Είμαστε πιο ισχυροί στρατιωτικά και οικονομικά και πρέπει να έχουμε τη συμπεριφορά μιας δύναμης όπως οι ΗΠΑ που έχουν την πολιτική «ειρήνη μέσω ισχύος». Η Συρία έδειξε ότι η Ρωσία δεν είναι αήττητη».

«Δεν κολλάω στους αριθμούς 3%, 5% [για στρατιωτικές δαπάνες]. Αυτό μας αποπροσανατολίζει από το πραγματικό ζήτημα, που είναι ότι πρέπει να δαπανήσουμε περισσότερα σε νέες ικανότητες, στο τι κάνουμε μαζί για να προστατέψουμε την Ευρώπη. Ο πρόεδρος Τραμπ έχει δίκιο να υποστηρίζει περισσότερες αμυντικές δαπάνες. Για να ζούμε σε ειρήνη πρέπει να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο… Σαφώς χρειαζόμαστε περισσότερες δαπάνες, αλλά πέρα από το αν θα είναι 3%, 4% ή 5% σημασία έχουν οι ικανότητες, οι κοινές ικανότητες που χρειαζόμαστε, οι οποίες προφανώς χρειάζονται πολλές επενδύσεις».

Τα αποσπάσματα είναι από συνέντευξη της Κάγια Κάλας στα «Νέα» (σημερινό φύλλο). Αυτή η κυρία, που διορίστηκε οιονεί υπουργός Εξωτερικών της ΕΕ (χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες, αλλά με μεγάλο πεδίο ανάπτυξης προπαγάνδας), επιβεβαιώνει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η ήττα της Ρωσίας. Γι’ αυτό και ζητά τη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία (αδιαφορώντας για τους νεκρούς και τις καταστροφές) και την αύξηση των πολεμικών δαπανών στις ευρωπαϊκές χώρες.

«Ματάκια» στον Τραμπ

Οταν ρωτήθηκε τι αισθήματα της προκάλεσε η δήλωση του Τραμπ «ότι ενδιαφέρεται να αποκτήσει τον έλεγχο της Γροιλανδίας», η Κάλας απάντησε: «Οι ΗΠΑ είναι μέλος του ΟΗΕ. Ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών λέει ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα ενός κράτους πρέπει να γίνονται σεβαστές. Θεωρώ ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να έχουν τις αρχές αυτές. Νομίζω ότι στάλθηκαν μηνύματα στην Κίνα»! Δηλαδή, ο Τραμπ δήλωσε ότι θέλει τη Γροιλανδία και θα την πάρει ακόμα και με πολεμικά μέσα, για να στείλει… μήνυμα στην Κίνα;

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠαίδων Πεντέλης: Εργασιακή εξόντωση και επαπειλούμενες μαζικές παραιτήσεις
Επόμενο άρθρο Ενας λυσσαλέος αντικομμουνιστής στον προεδρικό θώκο

Σχετικά Αρθρα

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

Κόντρες 30 Αυγ 2025, 12:28

Να κάνουμε επίτιμο πολίτη τον BoJo

Κόντρες 25 Αυγ 2025, 13:32

Λεβεντιά η κομμώτρια

Κόντρες 22 Αυγ 2025, 13:11

Οταν ο εγκληματίας φωνάζει «πιάστε τους, αυτοί το ‘καναν»

Κόντρες 21 Αυγ 2025, 19:47

Τον ακούσατε τον Κούλη, ρε;

Κόντρες 20 Αυγ 2025, 14:00

Tσιάρα, η ταμπακιέρα σου γράφει πάνω «Mak the ax»;

Κόντρες 18 Αυγ 2025, 19:55
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

1 Σεπ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Ρεφάτ Αλαρίρ: Η Γάζα απαντά

31 Αυγ 2025, 10:45
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 31 Αυγούστου

31 Αυγ 2025, 00:01
Αθλητισμός

Ανατριχίλα: Οι οπαδοί της Ράζα Καζαμπλάνκα τραγουδούν για την Παλαιστίνη

30 Αυγ 2025, 15:49
Διεθνή

4 σιωναζιστές στρατιώτες αγνοούνται – Τους έπιασαν αιχμάλωτους οι Αλ-Κασάμ;

30 Αυγ 2025, 13:43
Κόντρες

Πόσο γελοίος μπορεί να γίνει ένας αρθρογράφος;

30 Αυγ 2025, 12:28
Πολιτική

Σιωνίστρια του κερατά η… αθώα εβραιοπούλα

30 Αυγ 2025, 09:13
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 30 Αυγούστου

30 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Βαθαίνει η κρίση στη σιωνιστική οντότητα – Αρραγές το παλαιστινιακό μέτωπο αντίστασης

29 Αυγ 2025, 18:04
Η παπάρα

Κατασκευαστής ειδήσεων (ή, απλά, προβοκάτορας)

29 Αυγ 2025, 17:28
Πολιτική

Zionists, get the fuck out of our country (σε απλά ελληνικά: σιωνιστές, τον πούλο από την Ελλάδα)

29 Αυγ 2025, 13:55
Πολιτική

«Να ζείτε με τον τρόμο μας»: Σιωναζιστής ραβίνος της Θεσσαλονίκης απειλεί ότι θα μας εξοντώσουν όλους

Κυβέρνηση και αστικά μίντια αβαντάρουν τον σιωναζισμό

29 Αυγ 2025, 09:04
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 29 Αυγούστου

29 Αυγ 2025, 00:01
Περιβάλλον

Από άθλια χωματερή του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησε η φωτιά στην Καστροσυκιά

28 Αυγ 2025, 19:49
Αγροτικά

Επιστρατεύουν κάθε πρόθυμο/η να στηρίξει το κυβερνητικό αφήγημα και να συκοφαντήσει την Π. Τυχεροπούλου που αποκάλυψε το σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η περίπτωση της κάποτε αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ, Δήμητρας Χαλικιά

28 Αυγ 2025, 15:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 28 Αυγούστου

28 Αυγ 2025, 00:01
Διεθνή

Χριστιανικά Πατριαρχεία: Οι κληρικοί και οι μοναχές μας αρνούνται να εγκαταλείψουν την Πόλη της Γάζας

27 Αυγ 2025, 19:40
Αγροτικά

Ευλογιά αιγοπροβάτων: Οι γαλακτοβιομήχανοι στηρίζουν τους Τσιάρα – Κέλλα

27 Αυγ 2025, 19:00
Διεθνή

Τζέρεμι Σκέιχιλ: Τι πιθανότητες υπάρχουν να παραδοθεί η Χαμάς

27 Αυγ 2025, 12:29
Διεθνή

Βάλερι Ζινκ: Δεν μπορώ πλέον να φέρω τη δημοσιογραφική ταυτότητα του Reuters

27 Αυγ 2025, 09:46
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 1 Σεπτέμβρη

Ημέρα ενάντια στις πολεμικές δαπάνες.

Ημέρα των συνδικάτων για την ειρήνη και τον αφοπλισμό.

Κατάρ: Ημέρα ανεξαρτησίας (1971).

Αίγυπτος, Λιβύη: Ημέρα επανάστασης (1969).

Πουέρτο Ρίκο: Ημέρα εργασίας (1894).

Τανζανία: Ημέρα ηρώων.

1926: Νομιμοποιείται ο πολιτικός γάμος στην Τουρκία.

1946: Επαναφορά του Γεωργίου Β’ με δημοψήφισμα (68% ναι, 10,5% όχι, 21,2% λευκά). Από τη ψηφοφορία απέχουν το ΚΚΕ και τα ΕΑΜικά κόμματα.

1953: Συγχώνευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδος, ίδρυση του Δημοκρατικού Κόμματος Εργαζόμενου Λαού.

1982: Κλείνει η «ΧρωΠει», 6.000 μένουν άνεργοι.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Οι αμερικανοί φίλοι μου είναι ζευγάρι δικηγόρων από τη Νέα Υόρκη, με ευρεία μόρφωση, ενημερωμένοι και ψηφίζουν πάντα Δημοκρατικούς. Εβραίοι που δεν θρησκεύονται. Απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα. Βρίσκονται, για τέταρτη φορά, στην Αθήνα. Και μένουν προς Λαγονήσι. Οταν τους είπα ότι η επιλογή διαμονής είναι ασύμφορη, λόγω απόστασης από το κέντρο, μου έδειξαν, στην οθόνη του κινητού, ένα αμερικανικό δημοσίευμα που σημείωνε ότι η Αθήνα είναι πλέον επικίνδυνη για τους Εβραίους. Το σχετικό ρεπορτάζ συνόδευε φωτογραφία από την «περιπολία» των αγοριών του Ρουβίκωνα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Και αφού έδωσα τις απαραίτητες, καθησυχαστικές διευκρινίσεις, με ρώτησαν αν, πράγματι, όπως διάβασαν, η ελληνική κυβέρνηση αντιγράφει τις πρακτικές του Τραμπ στο Μεταναστευτικό. Εκεί βρέθηκα σε αμηχανία…

Kώστας Γιαννακίδης (Τα Νέα)

(Φέρουν οι εβραίοι – ειδικά οι μη θρησκευόμενοι – κάποιο σημάδι στο κούτελο που να υποδηλώνει εβραϊκή καταγωγή; Οχι. Γιατί να ανησυχούν, τότε, οι υποτιθέμενοι φίλοι του Γιαννακίδη, που ούτε κιπά στο κεφάλι θα φορούν, ούτε διακριτικά με το άστρο του Δαβίδ, ούτε εβραϊκά θα μιλούν, καθόσον Αμερικανοί; Δικηγόροι είναι, άνθρωποι έξυπνοι και της πιάτσας, δεν μπορεί να μην καταλαβαίνουν ότι κανένας στο κέντρο της Αθήνας δε θα αναγνώριζε το θρήσκευμα των προγόνων τους και δεν υπήρχε περίπτωση να τους στοχοποιήσει. Είναι και το άλλο: «απεχθάνονται τον Νετανιάχου και φρίττουν με τα εγκλήματα στη Γάζα», οπότε αν συναντούσαν φιλο-παλαιστίνιους διαδηλωτές θα αρκούσε να σηκώσουν το χέρι στο σήμα της νίκης, να τους χειροκροτήσουν ή έστω απλά να τους χαμογελάσουν. Θα μπορούσαν και να πορευτούν μαζί τους, όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες αντισιωνιστές εβραίοι στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Δυο έξυπνοι αμερικανοί δικηγόροι δεν μπορεί να μην το ξέρουν αυτό. Οπότε για ποιο λόγο να φοβούνται και να τρέχουν να μείνουν στο Λαγονήσι – αλλά να έρχονται στην Αθήνα, που σημαίνει να αντιμετωπίζουν τον ίδιο υποτιθέμενο κίνδυνο; ‘Η οι προοδευτικοί, μη θρησκευόμενοι εβραίοι του σχολιογράφου των «Νέων» είναι σιωνισταράδες του κερατά ή είναι ανύπαρκτα πρόσωπα που τα κατασκεύασε ο Γιαννακίδης για να κάνει μια ακόμα προβοκάτσια ενάντια στο κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, χρίζοντάς το «αντισημιτικό». Αν ήταν να τζογάρουμε, θα στοιχηματίζαμε στο δεύτερο. Φτηνιάρικο; Ασφαλώς. Δεν έχει απομείνει, όμως, κάτι πέραν των εντελώς φτηνιάρικων για να βγάζουν το «μεροκάματο» οι ραφινάτοι -όπως νομίζουν- υποστηρικτές της σιωνιστικής πολιτικής)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo