Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη
  • Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη
  • Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη
  • Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό
  • Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων
  • Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Πολιτισμός»Γιατρομανωλάκη, εσύ από ποιες «οντισιόν» πέρασες για να πας από το Ποτάμι στη ΝΔ;
Πολιτισμός

Γιατρομανωλάκη, εσύ από ποιες «οντισιόν» πέρασες για να πας από το Ποτάμι στη ΝΔ;

Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Ιαν 2023, 14:25

Απόπειρα αιφνιδιαστικής επίσκεψης στην υπό κατάληψη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υφυπουργός σύγχρονου Πολιτισμού των Μητσοτάκηδων, Γιατρομανωλάκης, μετά την κατακραυγή που εκδηλώθηκε και απέναντι στο πρόσωπό του, λόγω των αισχρών δηλώσεών του και της απροκάλυπτης στήριξης του ΠΔ 85/2022: «Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ακόμα μία φορά ότι το ΠΔ δεν εξισώνει τους τίτλους σπουδών των δραματικών σχολών με το απολυτήριο λυκείου, τελεία και παύλα. Το ΠΔ δεν προκάλεσε καμία απολύτως αλλαγή σε αυτό το στάτους. Καμία. Ο,τι ίσχυε πριν ισχύει και σήμερα, και ίσχυε και επί ΣΥΡΙΖΑ».

Προφανώς ήθελε να ρετουσάρει το στραπατσαρισμένο του πρόσωπο, όμως, δυστυχώς γι’ αυτόν οι σπουδαστές της Σχολής δεν «τσίμπησαν» και δεν του έκαναν τη χάρη. Με απόφαση της συνέλευσής τους τον κράτησαν έξω από τη Σχολή, στην πόρτα, όπως φαίνεται και στο βίντεο, για να του κοινοποιήσουν αποκλειστικά και μόνο τα αιτήματά τους.

Ο Γιατρομανωλάκης εισέπραξε το φτύσιμο, αλλά όντας πονηρός -για να μη δώσει συνέχεια και να φανεί τάχα υπεράνω-, υποκρινόταν πως τάχα ψιχαλίζει.

 Εκεί, λοιπόν, σχεδόν στο δρόμο είπε τα εξής ανήκουστα και συνάμα καταφανώς γελοία:

«Επεκτείνουμε ό,τι ισχύει για τους καλλιτέχνες και τον τρόπο (;) των καλλιτεχνών σε όλο το Δημόσιο, αποσυνδέουμε ΔΕ και όλα αυτά από τον καλλιτέχνη, το βγάζουμε στην άκρη. Δεν μας πειράζει, δεν μας ενδιαφέρει τί πτυχίο έχει. Οντισιόν θα κάνουμε και με οντισιόν θα προσλαμβάνονται»! 

http://eksegersi.gr/wp-content/uploads/2023/01/Giatromanolakis.mp4

Δηλαδή πετάξτε στα σκουπίδια το πτυχίο, τις εξειδικευμένες εντατικές τριετείς σπουδές, είναι σαν να μην έγιναν ποτέ. Γιατί όπου πάτε να δουλέψετε θα σας προσλαμβάνουν μετά από οντισιόν! Κοντολογίς, είστε ένα τσούρμο ερασιτεχνών και όχι συνειδητών επαγγελματιών, που αφιερώνουν τουλάχιστον τρία χρόνια από τη ζωή τους για να εμπλουτίσουν με γνώση και περαιτέρω δεξιότητες το οποιοδήποτε φυσικό ταλέντο τους. Να θυμίσουμε ότι στο Δημόσιο, όπου ισχύει και η προφορική συνέντευξη για την πρόσληψη (κάτι αντίστοιχο ας πούμε της οντισιόν), ο ενδιαφερόμενος καταθέτει και όλα τα τυπικά του προσόντα, που είναι καθορισμένα ανάλογα με τη θέση που διεκδικεί.

Και για να τελειώνουμε με το κάθε παιδί της μπουρζουαζίας τύπου Γιατρομανωλάκη, ας μας πει από τι «οντισιόν» πέρασε ο ίδιος. Ο Τρύφωνας Σαμαράς δίνει κάθε μέρα «οντισιόν» στην πελατεία του, ο πορφυρογέννητος Γιατρομανωλάκης πώς βρέθηκε από το Ποτάμι στη ΝΔ και παριστάνει το πολιτικό πρόσωπο; Α μα πια…

Με αυτά που είπε ο Γιατρομανωλάκης αποδέχεται και μάλιστα επικροτεί όλες τις αισχρές συνθήκες επισφαλούς εργασίας (μη πληρωμή προβών, μη καταβολή δώρων, εξευτελιστικά ωρομίσθια, εξευτελιστικές αμοιβές μόνο για τις παραστάσεις, ύπαρξη κυκλωμάτων, παρεάκια αρεστά στους εργοδότες, κ.λπ.) που ισχύουν στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο δήθεν «ευαισθητούλης» υφυπουργός λέει ψέματα όταν τονίζει ότι δεν έχει καμιά σημασία η κατάταξη των πτυχιούχων Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών στην κατηγορία ΔΕ («αποσυνδέουμε ΔΕ και όλα αυτά από τον καλλιτέχνη»), όχι μόνο γιατί αυτό αφορά το εργασιακό τους παρόν και μέλλον, αλλά και γιατί τους απαξιώνει, τους γυρίζει στην εποχή των μπουλουκιών, των σαλτιμπάγκων, των διασκεδαστών στις αυλές των αρχόντων, εκεί που λειτουργούν ως μάνατζερ (έτσι λένε τώρα τους νταβατζήδες της τέχνης) οι διάφοροι Γιατρομανωλάκηδες.

Επειτα πετάει στα σκουπίδια όλο το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο για τις Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές, που αγνοεί παράνομα το εκτρωματικό ΠΔ 85/2022.

Καταρχάς, ισχύει ο βασικός ιδρυτικός νόμος 1158/1981, ο οποίος ορίζει ότι «η Ανωτέρα Καλλιτεχνική Εκπαίδευσις ανήκει εις την τρίτη βαθμίδα εκπαιδεύσεως, παρέχεται δε εις τας Ανωτέρας Δημοσίας και Ιδιωτικάς Σχολάς Καλλιτεχνικής Εκπαιδεύσεως.

Στη συνέχεια υπάρχουν όλα τα ΠΔ που αφορούν τους Κανονισμούς Οργάνωσης και Λειτουργίας των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης, Ανώτερων Σχολών Χορού, Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Εθνικού Θεάτρου και Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας (ΠΔ 370/1983, ΠΔ 372/1983, 598/1985, ΠΔ 336/1989, αντίστοιχα).

Αναφέρουμε επίσης το ΠΔ 50/2001, το οποίο καθόριζε τα προσόντα διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα, όπως καλή ώρα κάνει τώρα και το ΠΔ 85 του Μητσοτάκη. Στο ΠΔ 50/2001, λοιπόν, στους κλάδους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ),  στο άρθρο 16, ως κλάδος ΤΕ περιλαμβάνεται μόνο ο κλάδος ΤΕ Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών που αναφέρεται στις ειδικότητες γραφιστικής, τεχνολογίας γραφικών τεχνών, φωτογραφίας, διακοσμητικής και συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, με προσόν διορισμού κατά ειδικότητα πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ. Αφήνονται δηλαδή τελείως απέξω και ξεκρέμαστοι όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι καλλιτεχνικών σπουδών, ενώ καμιά αναφορά τους δεν υπάρχει στην κατηγορία ΔΕ, όπως κάνει το ΠΔ των κούληδων.

Η πρόβλεψη αυτή για τους κλάδους ΤΕ γραφικών τεχνών, συντηρητών αρχαιοτήτων και έργων τέχνης με προσόν διορισμού πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ μεταφέρεται και στο ΠΔ 85/2022 ενώ προστίθεται ως ΤΕ και ο κλάδος Μουσικών Σπουδών με κύριο προσόν πτυχίο ή δίπλωμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής ΤΕΙ. Προστίθεται, όμως, και το ανοσιούργημα όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι καλλιτεχνικών επαγγελμάτων (οι έως και σήμερα Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης, Χορού, κ.λπ.) να κατατάσσονται στην κατηγορία ΔΕ!

Μετά το 2001, με τα ΠΔ 347/2003, 44/2005, 116/2006, 146/2007 και τους Νόμους 4115/2013 και 4148/2013 έγιναν μεν τροποποιήσεις στο ΠΔ 50/2001, αλλά δεν έγινε καμιά αλλαγή στο επίμαχο άρθρο του, το 16 (αναφέρουμε παραπάνω), ούτε στην κατηγορία ΔΕ προστέθηκε κάποια από όλες τις Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές που λειτουργούσαν και λειτουργούν με τους νόμους που αναφέρουμε (ιδρυτικός νόμος 1158/1981, κ.λπ.).

Τέλος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διαχειριζόταν τον ελληνικό καπιταλισμό για τεσσεράμισι χρόνια, δεν έκανε τίποτε για να λύσει το πρόβλημα της ανωτατοποίησης ούτε αυτών των ελάχιστων Κρατικών Σχολών Τέχνης (Δραματική Σχολή Εθνικού Θεάτρου, Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ΚΣΟΤ, Σχολή Χορού Λυρικής) και τις άφησε ακάλυπτες στα νύχια των εραστών των σχολαρχών, των κολλεγίων, των λογιών λογιών πιστοποιήσεων, κ.λπ. Για τις υπόλοιπες Ανώτερες Ιδιωτικές Καλλιτεχνικές Σχολές υπάρχει βεβαίως το άρθρο 16 του Συντάγματος που απαγορεύει την ένταξη στην ανώτατη εκπαίδευση ιδιωτικών σχολών.

Ομως οι συριζαίοι διέπραξαν και ένα ακόμη έγκλημα. Με το άρθρο 79 του Ν. 4481/2017 (ΦΕΚ 100/Α/20-7-17) αναγνώρισαν τους τίτλους σπουδών των Ανώτερων Δημόσιων και Ιδιωτικών Σχολών Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης ως ισότιμους με τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν τα ΤΕΙ έως τις 10/6/2003, με την προϋπόθεση ότι οι τίτλοι σπουδών των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών να έχουν αποκτηθεί μέχρι την ημερομηνία έναρξης του ν. 3149/2003 (Α΄ 141): 

Το χρονικό όριο που έβαλαν οι συριζαίοι, το 2003 δηλαδή, ήταν η εποχή που τα ΤΕΙ έγιναν μέσα σε μια νύκτα, με διαδικασίες fast track ΑΤΕΙ (Ανώτατα ΤΕΙ) με τις κρίσεις καθηγητών τους να γίνονται ο περίγελως σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Ετσι έχουμε τον τραγέλαφο απόφοιτοι Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών μέχρι την επίμαχη ημερομηνία 10/6/2003 να ισοτιμούν τους τίτλους τους με τίτλους ΤΕΙ και οι μετέπειτα, που είχαν και έχουν τα ίδια προγράμματα σπουδών, να μένουν στον άσο. 

Η ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του νόμου Γαβρόγλου (Ν. 4610/2019) για τις «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ», με τον οποίο όλα τα ΤΕΙ εντάχθηκαν στα Πανεπιστήμια, πλην βεβαίως ακόμα και των κρατικών καλλιτεχικών σχολών, δημιούργησε πραγματικό κομφούζιο.

Ακόμη και οι δικαιούχοι της ισοτίμησης με τα ΤΕΙ -οι μέχρι το 2003- των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών έχουν μείνει ξεκρέμαστοι, καθώς η προϋπόθεση της ισοτιμίας από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), έχει μποκαριστεί με προσφυγή στο ΣτΕ από τις σχολές Θεατρικών Σπουδών των ΑΕΙ, που κινήθηκαν με καθαρά συντεχνιακά κίνητρα.

Τέλος, αξίζει να υπογραμμίσουμε την απαράδεκτη και προκλητική σύνταξη του ΣτΕ στο πλευρό της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΑΕ, υπηρετώντας το «δίκαιο του μονάρχη».

Η απόφαση του ΣτΕ θεωρεί θέσφατο «την εκτίμηση και τεχνική κρίση της Διοίκησης», ως προς την κατάταξη των καλλιτεχνών στην κατηγορία ΔΕ, δηλαδή, την εκτίμηση της κυβέρνησης των α(χ)ρίστων και δεν μπαίνει καν στον κόπο, όπως υποχρεούται εκ του νόμου, να εξετάσει σε ποιους νόμους βασίζεται αυτή η «εκτίμηση». Που δεν βασίζεται, βεβαίως, σε κανέναν ισχύοντα νόμο, που αναφέρεται στις Ανώτερες Καλλιτεχνικές Σχολές, όπως προείπαμε.

Ενημέρωση Σχετικά με την επίσκεψη του Υφυπουργού Σύγχρονου Πολιτισμού στην Κατάληψη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου από τη Συντονιστική Συνέλευση της Κατάληψης

Το βράδυ της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου λάβαμε ένα e-mail από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Γιάννη Μόσχο, ότι πρόκειται σε μισή ώρα να μας επισκεφτεί ο Υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλαος Γιατρομανωλάκης. Ως συνέλευση αποφασίσαμε ότι δεν θα του επιτραπεί η είσοδος στην Κατειλημμένη Σχολή και ότι στην αιφνιδιαστική του επίσκεψη θα απαντήσουμε μόνο με τα έξι αιτήματα της κατάληψής μας, διαβάζοντας τα και ρωτώντας τον αν έχει έρθει με συγκεκριμένες απαντήσεις σχετικά με αυτά. Ακόμα, κάναμε ξεκάθαρο τον έντονο προβληματισμό μας για αυτή την αιφνίδιά του επίσκεψη αφού δεν προσκληθήκαμε επίσημα σε συνάντηση μαζί του, ούτε εμείς αλλά ούτε και τα υπόλοιπα επαγγελματικά καλλιτεχνικά σωματεία ή οι φοιτητικοί σύλλογοι.

Πάνω στα αιτήματα μας όχι μόνο δεν λάβαμε ξεκάθαρες απαντήσεις, αλλά μάλιστα έγινε προσπάθεια από μεριάς του να υποστηριχθεί ότι το υπάρχον Προεδρικό Διάταγμα δεν μας επηρεάζει. Συγκεκριμένα υποστηρίχθηκε ότι παρότι είμαστε (υποψήφιοι) πτυχιούχοι δεν πρέπει να μας αφορά κάποια ειδίκευση ή επαγγελματικός τίτλος αφού ως καλλιτέχνες περνάμε από οντισιόν στις οποίες δεν χρειάζεται πτυχίο.

Μετά από αυτή τη δήλωση είναι ξεκάθαρο ότι για την Πολιτεία δεν θεωρούμαστε επαγγελματίες που ο τίτλος σπουδών τους συνοδεύεται με την αντίστοιχη ειδίκευση, αλλά χομπίστες. Επομένως για το Υπουργείο, είτε έχουμε τελειώσει Γυμνάσιο είτε έχουμε τελειώσει κάποια Ανωτέρα Καλλιτεχνική Σχολή εποπτευόμενη από το ΥΠΠΟΑ, θεωρούμαστε το ίδιο και το αυτό αφού περνάμε από οντισιόν.

Συμπληρωματικά, εκτός από τα αιτήματα της διαβάθμισης των πτυχίων μας, ο Υφυπουργός δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση σχετικά με τα αιτήματα μας για την παροχή σίτισης, στέγασης, φοιτητικών παροχών στις Ανώτερες Σχολές, την περαιτέρω στελέχωση των Κρατικών Σχολών και την δημιουργία Ανώτατων Σχολών Παραστατικών Τεχνών (και όχι την ανωτατοποίηση των ήδη υπαρχουσών κρατικών ή ιδιωτικών σχολών).

Δεν σταματάμε τον δίκαιο αγώνα μας και τις μαχητικές μας δράσεις μέχρι να κερδίσουμε!

Απόφαση της Συντονιστικής Συνέλευσης της Κατάληψης της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου 

Σ ‘ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ : Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ / ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ

Η κατειλημμένη «Ανωτάτη» Σχολή Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου αυτοοργανώνεται από τους σπουδαστές της.

Καθημερινά βλέπουμε την Κρατική Δικαιοσύνη να αθωώνει ταξικά προνομιούχους και κρατικά ευνοημένους βιαστές και δολοφόνους, κυβερνητικά σκάνδαλα υποκλοπών να συγκαλύπτονται, το Εθνικό Σύστημα Υγείας να καταρρέει, πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο με κρατική ευθύνη και τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία να στρέφεται προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση. Την ίδια εποχή, λοιπόν, που διαπράττονται κρατικές ρατσιστικές δολοφονίες και η οικονομική εξαθλίωση και η φτωχοποίηση των πολιτών εντείνεται ραγδαία, οι σπουδές μας πλήττονται για μια ακόμα φορά μέσω της πλήρους υποβάθμισης τους. Υποβάθμιση που αν και υπήρχε από το 2003 και μετά, επισφραγίστηκε με ένα Προεδρικό Διάταγμα που υπογραφηκε λίγο πριν τις γιορτές και μας εξίσωσε με ανειδίκευτους αποφοίτους λυκείου.

Οσο η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις τριετείς και εντατικές σπουδές μας, ανωτατοποιεί την Σχολή Αστυφυλάκων, η οποία αποτελεί σχολή τριετούς φοίτησης. Και μάλιστα, σε ένα κλίμα έξαρσης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη η ανωτατοποίηση συνέβη με σαφές κυβερνητικό πλάνο αλλά ταυτόχρονα το Μαξίμου μένει σε ασαφεις προεκλογικές εξαγγελίες αναφορικά με τις καλλιτεχνικές σπουδές. Και φυσικά, δεν ξεχνάμε τον Νόμο 4777 που εισήγαγε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία με στόχο την επιβολή και την καταστολή στους χώρους ελευθερίας και αγώνα που αποτελούν τα Πανεπιστήμια.

Είναι σαφείς οι προτεραιότητες της κυβέρνησης: από τη μια τα επικοινωνιακά παιχνίδια σχετικά με τον δανεισμό (και οχι την επιστροφή!) των γλυπτών του Παρθενώνα και από την άλλη η προσήλωση στα ελληνοτουρκικά μέσω των συνεχών δαπανών για πολεμικούς εξοπλισμούς και αερομαχικά. Ενώ, λοιπόν, η κυβέρνηση αποδεικνύεται ικανή στο να χαράξει μια σαφή επικοινωνιακή και οικονομική πολιτική σε άλλα ζητήματα, παρουσιάζεται εντελώς ανίκανη να δώσει οποιαδήποτε λύση στο μείζον πρόβλημα που αφορά τις σπουδές, τις ζωές και το μέλλον μας. 

Δεν αμφιβάλλουμε ότι τόσο αυτή η κυβέρνηση, όσο και οι προηγούμενες, δεν γνωρίζουν καθόλου και δεν τους αφορά ποια είναι η πραγματικότητα στις Σχολές Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης, και ειδικότερα στις υποστελεχωμένες, χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό, δημόσιες δραματικές σχολές, σαν τη δική μας. Ως σπουδάστριες/σπουδαστές/σπουδαστά αν και έχουμε μια υπερεντατικοποιημένη, υποχρεωτική σπουδή (που αγγίζει τα 10ωρα καθημερινά) και βρισκόμαστε υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟΑ, στερούμαστε όλα τα δικαιώματα που έχουν οι φοιτητές των Α.Ε.Ι. όπως η σίτιση, η στέγαση, οι κρατικές υποτροφίες, τα δωρεάν συγγράμματα και η έκπτωση στα ΜΜΜ. Αυτός ο αποκλεισμός από τις φοιτητικές παροχές των δημοσίων σχολών καθιστά τις σπουδές μας αδύνατες για όσα άτομα δεν έχουν τους οικονομικούς πόρους. 

Ειδικά εξαιτίας της εντατικότητας των σπουδών μας, δεν καθίσταται δυνατή η εργασία μετά το πέρας των μαθημάτων, δημιουργώντας την ανάγκη για άμεση λύση στο ζήτημα της σίτισης και της στέγασης. Αυτό είναι ένα μείζον πρόβλημα που το ΥΠΠΟΑ και οι κυβερνήσεις επιλέγουν να αγνοούν πλήρως καθιστώντας τους ταξικούς αποκλεισμούς αναπόσπαστο κομμάτι των καλλιτεχνικών σπουδών.

Η σχολή μας πρόσφατα δέχτηκε μέχρι και πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση των σπουδών, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον μεν, άκρως απαιτητικό δε, πρόγραμμα σπουδών, στο οποίο οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ανταποκρίθηκαν, καλούμενοι την ίδια στιγμή να υπερκεράσουν τα ζητήματα επιβίωσης τους. Πώς γίνεται από την μια να πρέπει να ακολουθήσουμε επιπλέον ώρες μαθημάτων στο πλαίσιο προγράμματος αναβάθμισης της σχολής και την ίδια ώρα να εγκρίνεται και να κοινοποιείται ένα τέτοιο Προεδρικό Διάταγμα; Θέλουμε να τονίσουμε το οξύμωρο της υπόθεσης αυτής, όπου ενώ πραγματοποιούνται συστηματικά σεμινάρια και προγράμματα μέσα στη σχολή μας που αναβαθμίζουν το περιεχόμενο των σπουδών μας, αυτό δεν απαντάται πουθενά στα διπλώματα μας.

Αυτή, λοιπόν, η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται ως το κερασάκι στην τούρτα στην πλήρη υποτίμηση του κλάδου των σύγχρονων παραστατικών τεχνών. Η κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, οι δίχως αμοιβή πρόβες, καθώς και η υπάρχουσα εργασιακή εκμετάλλευση, επισφραγίζονται θεσμικά, και είναι μόνο μερικές εκφάνσεις αυτής της υποτίμησης.

Η διαβάθμιση των σπουδών μας σε Τ.Ε. δεν υφίσταται από το 2003. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα όμως είναι να επισφραγίζει την εξίσωση μας με αποφοίτους λυκείου, και μάλιστα όταν τα Σωματεία του Κλάδου μας αιτούνται εδώ και χρόνια την Ίδρυση Ανώτατης Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών. Εμείς σε αυτό το διάταγμα, αντιδρούμε μαχητικά και ζητάμε την επιστροφή του καθεστώτος ειδίκευσης μας όπως και πριν το 2003 με την ταυτόχρονη ίδρυση νέων δημοσίων και ανωτάτων σχολών παραστατικών τεχνών σε όλη τη χώρα με σκοπό την μέγιστη δυνατή παροχή δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης σε όλους τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους φοιτητές τεχνών. 

Το non paper που βγήκε από την κυβερνητική σύσκεψη στο Μαξίμου την Δευτέρα 9/1 προσπαθεί να απορροφήσει τους κραδασμούς που οι κινητοποιήσεις των σπουδαστών, των σπουδαστριών και των επαγγελματικών σωματείων προκάλεσαν, δίνοντας έωλες υποσχέσεις για διαβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών. Σε αυτή την κίνηση, ο Σύλλογος Σπουδαστών και Σπουδαστριών της «Ανώτατης» Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου απαντά με τη συνέχεια της κατάληψης. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας γιατί επιζητούμε άμεση λύση. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο αγώνας που άρχισε ήδη πριν από τις γιορτές βορά στις προεκλογικές εξαγγελίες.

Συνεχίζουμε την κατάληψη της Σχολής μας ως ένα από τα ανώτατα (!) μέσα διεκδίκησης μας επιθυμώντας να συνδεθούμε με το υπόλοιπο καλλιτεχνικό και σπουδαστικό κίνημα ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, διακόπτοντας τα μαθήματα μας και την κανονικότητα τους, και ζητάμε από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και όλους τους θεσμούς που ασχολούνται με το θέατρο και τις τέχνες, να στηρίξουν έμπρακτα τα δίκαια αιτήματα μας.

Εμείς, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες επιθυμούμε να αποτελέσουμε ενεργό κομμάτι του μαχητικού φοιτητικού κινήματος. Χαιρετίζουμε την κατάληψη της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και την κατάληψη της δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ και εν συνεχεία, καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες όλων των ΑΕΙ της Ελλάδας να συνταχθούν στον αγώνα μας, όπως επίσης και ολόκληρη την κοινωνία να μας στηρίξει σε αυτόν. Έτσι και εμείς, έχουμε επανειλημμένα δηλώσει και συνεχίζουμε να εκφράζουμε την στήριξη μας στα φοιτητικά κινήματα των ΑΕΙ ενάντια στην κρατική καταστολή και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, όπως επίσης και την εναντίωση μας σε κάθε πρακτική ρατσισμού, σεξισμού, φασισμού, κακοποιητικής συμπεριφοράς, ομοφοβίας, τρανσφοβίας, μισαναπηρισμού- φαινόμενα που μαστίζουν ολόκληρη την κοινωνία και ολους τους κλάδους.

Στηρίζοντας την πρόταση του Συλλόγου της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, προτείνουμε την απεργία όλων των ενεργών καλλιτεχνών και την εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας.

Στεκόμαστε αλληλέγγυα και συντασσόμαστε μαζί με τα αντίστοιχα αιτήματα και των υπολοίπων σχολών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:

  • Την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του ΠΔ 85/2022.
  • Την ΑΜΕΣΗ επίλυση στο ζήτημα της διαβάθμισης των πτυχίων μας: Εξομοίωση των πτυχίων μας λόγω αντικειμενικής ιδιαιτερότητας με ΤΕ καθολικά για θέσεις στο δημόσιο. Κλάδος ΤΕ για ΟΛΟΥΣ τους αποφοίτους καλλιτεχνικών σχολών και ωδείων (όπως ίσχυε για τους/τις διπλωματούχους μέχρι το 2003). Συμπερίληψη όλων των αποφοίτων από το 2003 και μετά. 
  • Την Παροχή Σίτισης, Στέγασης, Δωρεάν Συγγραμμάτων, Κρατικών Υποτροφιών και Φοιτητικών Επιδομάτων στο Σπουδαστικό Σώμα των εποπτευόμενων από το ΥΠΠΟΑ Σχολών.
  • Την περαιτέρω στελέχωση των Δημοσίων Σχολών Παραστατικών Τεχνών με το απαραίτητο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την διενέργεια των σπουδών μας.
  • Αμεση ίδρυση Δημόσιας Ακαδημίας Παραστατικών Τεχνών με παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα. 
  • Δυνατότητα Π.Ε. σε αποφοίτους ανωτέρων καλλιτεχνικών σχολών μετά από κατατακτήριες και ένα έτος φοίτησης σε ΑΕΙ Παραστατικών Τεχνών.
Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΑνοιχτοί λογαριασμοί

Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Επόμενο άρθρο Οι βρομιαραίοι της αστικής εξουσίας

Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Σχετικά Αρθρα

Το ΣτΕ, o Mητσοτάκης, τα πτυχία των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών, το τυρί και η φάκα

Πολιτισμός 2 Νοέ 2025, 18:52

Ζιλμπέρ Σινουέ: Η πνοή του γιασεμιού

Πολιτισμός 25 Οκτ 2025, 08:20

H απαγγελία ολοκληρώθηκε

Πολιτισμός 14 Οκτ 2025, 10:49

Σιωναζιστές: Κράτος παρίας

Πολιτισμός 11 Οκτ 2025, 22:19

Salam…

Πολιτισμός 10 Οκτ 2025, 10:44

Και το «South Park» ενάντια στο Ισραήλ και τον Νετανιάχου

Πολιτισμός 26 Σεπ 2025, 13:18
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

7 Νοέ 2025, 00:01
Η παπάρα

Η αυτοαποθέωση ενός πολιτικού αλήτη

6 Νοέ 2025, 17:06
Κόντρες

Η Παλαιστίνη έβγαλε δήμαρχο στη Νέα Υόρκη

6 Νοέ 2025, 13:47
Διεθνή

Tαξιαρχίες Αλ-Κασάμ: Ετσι ξεγελάσαμε το σιωναζιστικό στρατό

Σύμφωνα με την παροιμία: Αλλού βαρούν τα όργανα κι αλλού χορεύει η νύφη

6 Νοέ 2025, 11:45
Διεθνή

Γάζα: Συνεχίζεται το κυνήγι των δωσίλογων

6 Νοέ 2025, 10:47
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 6 Νοέμβρη

6 Νοέ 2025, 00:01
Εργατικά

Εκπαιδευτικοί: Δεν ανεχόμαστε τους εκβιασμούς και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης

5 Νοέ 2025, 21:47
Καταστολή

14 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή, για ένα σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης σε πανεπιστημιακό τοίχο

5 Νοέ 2025, 21:43
Κόντρες

Μητσοτάκη, είσαι απαράδεκτος

5 Νοέ 2025, 18:54
Διεθνή

Από το Σαρμ ελ-Σέιχ του 1996 στο Σαρμ ελ-Σέιχ του 2025: Η Αντίσταση συνεχίζεται και εντείνεται

5 Νοέ 2025, 17:51
Αγροτικά

Κομισιόν προς Τσιάρα: Θα επιβάλουμε εμβολιασμό για την ευλογιά των αιγοπροβάτων και γενική απαγόρευση εξαγωγών (ζώων, κρέατος και γαλακτοκομικών)

Για ποιους λόγους υπέρμαχοι και αντίθετοι στον εμβολιασμό κρατούν κρυφή την επιστολή του επίτροπου Βάρχεϊ

5 Νοέ 2025, 11:28
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 5 Νοέμβρη

5 Νοέ 2025, 00:01
Καταστολή

7.11.2025: Οι «κλάρες» της Αστυνομίας στο εδώλιο

Δυο ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δικάζονται για τη βίαιη διάλυση συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

4 Νοέ 2025, 22:33
Παιδεία

Οι πρυτάνεις μαντρόσκυλα της κυβέρνησης

4 Νοέ 2025, 17:30
Εργατικά

Η ελληνική αστική Δικαιοσύνη στο πλευρό του γενοκτόνου σιωναζισμού

Σέρνουν σε δίκη τον πρόεδρο των λιμενεργατών της COSCO

4 Νοέ 2025, 08:18
Αγροτικά

«Είστε επικίνδυνα άσχετοι και ανεύθυνοι, λειτουργείτε με δόλο και σας νοιάζει μόνο να καλύψετε την κόπρο και τις ευθύνες σας»

Υπόμνημα-κόλαφος προς Τσιάρα από τους κτηνοτρόφους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

4 Νοέ 2025, 07:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 4 Νοέμβρη

4 Νοέ 2025, 00:01
Διεθνή

Νετανιάχου: Εγκλημα είναι η αποκάλυψη της κακοποίησης των παλαιστίνιων κρατούμενων και όχι η κακοποίηση!

3 Νοέ 2025, 20:03
Διεθνή

Αποκαλύψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία της οικογένειας Ραζάμπ και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας του σιωναζιστικού στρατού

3 Νοέ 2025, 19:23
Παιδεία

Μητσοτάκης: Ο σφαγέας των φοιτητών

3 Νοέ 2025, 18:15
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Νοέμβρη

Ημέρα κατά της λογοκρισίας στο διαδίκτυο.

1917: Οκτωβριανή επανάσταση.

1936: Οι ναζί διαγράφουν επίσημα χιλιάδες ξένες λέξεις από το λεξιλόγιο της γερμανικής γλώσσας.

1939: Αποτυχημένη βομβιστική επίθεση κατά του Χίτλερ από τον Γκέοργκ Αϊσλερ στο κελάρι μπυραρίας στο Μόναχο.

1943: Ναζί πυρπολούν το Καρπενήσι και καταστρέφουν το μεγαλύτερο μέρος του.

1967: Πανό για τα πενήντα χρόνια της οκτωβριανής επανάστασης απέναντι από το δημαρχείο Αθηνών, τριάντα συλλήψεις.

1967: Πρώτη βόμβα της ΔΑ (στην οδό Αδμήτου).

1985: Τερματίζεται η 28ωρη πολιορκία του μεγάρου δικαιοσύνης από αντάρτες στη Μπογκοτά (Κολομβία) με εκατό νεκρούς (ανάμεσα τους δέκα όμηροι δικαστικοί και ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Κάθε κρίσιμη στιγμή συνοδεύεται από αυτή την εσωτερική παρόρμηση. Να μη δεχτείς τον κόμπο ως τελικό όριο. Να βρεις τον τρόπο, με ευθύνη, με σταθερότητα, με κόστος, να περάσεις απέναντι. Αυτή η δύναμη δεν προκύπτει από τη φιλοδοξία, αλλά από την ανάγκη να παραμείνεις πιστός σε μια αποστολή που υπερβαίνει το πρόσωπό σου. Να υπηρετήσεις όχι αυτό που σε συμφέρει, αλλά αυτό που θεωρείς σωστό. Το βιβλίο αυτό γεννήθηκε από μια τέτοια ανάγκη. Όχι από την ανάγκη για προσωπική δικαίωση. Δεν γράφτηκε για να εξωραΐσει αποφάσεις, να ωραιοποιήσει γεγονότα ή να κατασκευάσει ένα αφήγημα βολικό για τον συγγραφέα του. Ο αναγνώστης, εξάλλου, γρήγορα θα συνειδητοποιήσει πως το βιβλίο γράφτηκε από την αίσθηση μιας εσωτερικής υποχρέωσης: την ανάγκη της μαρτυρίας. (…) Οι αποφάσεις που έπρεπε να ληφθούν δεν είχαν απλώς πολιτικό κόστος· είχαν ηθικό βάρος, κοινωνική προέκταση, ιστορική διάσταση. Ένιωθα να κουβαλώ στις πλάτες μου τα φαντάσματα των αδικαίωτων αγώνων του χθες, αλλά και τις ελπίδες μιας ολόκληρης γενιάς που τόλμησε να πιστέψει ότι τα πράγματα μπορούσαν να αλλάξουν. (…) Ήξερα πια, βιωματικά, τι σημαίνει να κυβερνάς με κομμένη την ανάσα και σε συνθήκες τήξης: να σηκώνεις το βάρος και τις επιθέσεις, να αντέχεις την αμφισβήτηση, να προστατεύεις ό,τι μπορεί να σωθεί και να χτίζεις ό,τι δεν υπήρχε. (…) Αυτή η πολιτική είναι έφοδος στον ουρανό. Η πολιτική σε φθείρει, ναι, αλλά σου χαρίζει κάτι πολύτιμο. Τη σπάνια δυνατότητα να συνδεθείς αληθινά με την εποχή σου. Να αφήσεις πίσω σου μια ανεξίτηλη σφραγίδα, μια κληρονομιά που θα ξεπερνά τον χρόνο και το πρόσωπό σου. Να δεις την όμορφη χώρα σου να στέκεται όρθια και τον λαό της να έχει σηκωθεί λίγο ψηλότερα. (…) Σε μια εποχή όπου η πολιτική είχε γίνει διαχείριση της παρακμής, εμείς επιχειρήσαμε να αρθρώσουμε μια διαφορετική αφήγηση. Δεν το πετύχαμε πάντα. Δεν ήταν όλες οι μάχες νικηφόρες. Αλλά κάθε μας βήμα συνοδευόταν από το όνειρο ενός καλύτερου, πιο δίκαιου κόσμου για τους πολλούς, για τους πιο αδύναμους. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως μπορεί να έκανα λάθη, αλλά ποτέ δεν μου έλειψε το θάρρος, ούτε όμως και άφησα τη χώρα μου μοιρολατρικά να τη σπρώξουν στον γκρεμό οι ίδιοι αυτοί που στη συνέχεια θα μας έδειχναν με το δάχτυλο ως υπεύθυνους της καταστροφής. Γράφω γιατί θέλω να δείξω πως έθεσα τον εαυτό μου στην υπηρεσία της χώρας μου αλλά και στην υπόθεση της κοινωνικής δικαιοσύνης, επιδιώκοντας με όλη τη φλόγα της ψυχής μου, και με την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών μου, μια καλύτερη μοίρα για αυτόν τον βασανισμένο λαό.

Αλέξης Τσίπρας

(Με το ίδιο θράσος που είχε ως υποψήφιος πρωθιυπουργός, όταν έταζε ότι θα καταργήσει τα μνημόνια με ένα νόμο σε ένα άρθρο, με το ίδιο θράσος που είχε ως πρωθυπουργός, όταν οργάνωνε fake δημοψήφισμα και μετά μετέτρεπε το «όχι» σε «ναι», επανέρχεται τώρα διεκδικώντας ένα νέο ξεκίνημα. Δε διστάζει να αυτοαποθεωθεί με τον πιο χυδαίο, τον πιο αηδιαστικό τρόπο. Χειρότερα από το κάνουν ο Μητσοτάκης και η δική του τσογλανοπαρέα. Παραμένει πάντα ο ίδιος πολιτικός αλήτης: αρριβίστας, αμοραλιστής, αδίστακτος. Ενα τεράστιο «εγώ» στο οποίο δε χωρούν ούτε οι πρώην συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ. Ta πάντα είναι σε πρώτο ενικό πρόσωπο)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Εφετείο 17Ν

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • ΕΛΑ

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Εφετείο ΕΛΑ

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Επαναστατικός Αγώνας

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Δίκη Σ.Π.Φ.

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Το ημερολόγιο της αποστολής

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)

      Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Επικοινωνία

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Όροι χρήσης

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Ποιοι είμαστε

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Επικοινωνία

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

  • Όροι χρήσης

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας – Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

    Persona non grata ο πολιτικός χαμαιλέοντας - Ο αγώνας των καλλιτεχνών συνεχίζεται

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo