Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • «Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές
  • Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί
  • Σαν σήμερα 9 Ιούλη
  • AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια
  • Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Απεργία-αποχή: Tα ρέστα του παίζει το υπουργείο Παιδείας
Εργατικά Παιδεία

Απεργία-αποχή: Tα ρέστα του παίζει το υπουργείο Παιδείας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr3 Απρ 2024, 08:08

Σε πανικό το υπουργείο Αμάθειας και Καταστολής κάλεσε σήμερα σε συνάντηση τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, τις οποίες τόσο καιρό τώρα αρνείτο να συναντήσει. Την πρόσκληση έκανε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή, προφανώς ύστερα από εντολή του Πιερρακάκη.

Τί ήταν εκείνο που προκάλεσε τον πανικό στο ΥΠΑΙΘΑ; Ασφαλώς οι μαζικότατες γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, που ψήφιζαν αποφασιστικά απεργία-αποχή κόντρα στη θέληση της πλειοψηφίας της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ομοσπονδιών, που «πέταξε λευκή πεστέτα», αναπαράγοντας τις κατασκευές της αστικής δικαιοσύνης και του υπουργείου, τρομοκρατώντας τους εκπαιδευτικούς. 

Οι εκπαιδευτικοί της βάσης προσπέρασαν τις ομοσπονδίες τους και επέβαλαν τη θέλησή τους να μην καταθέσουν τα όπλα, αποφασισμένοι να διεξάγουν έναν συνεχή «ανταρτοπόλεμο» κόντρα στο ΥΠΑΙΘΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν τρομάζουν από τις απειλές, την τρομοκρατία και το σύρσιμο στα δικαστήρια, επειδή ακριβώς αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών. Αντιλαμβάνονται ότι εάν περάσει η αξιολόγηση θα κυριαρχήσουν η πειθάρχηση και η υποταγή και δεν θα υπάρχει γυρισμός στην κατηγοριοποίηση εκπαιδευτικών, μαθητών και σχολικών μονάδων.

Βλέποντας το ΥΠΑΙΘΑ ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών είναι μεν «πρόθυμη», πλην όμως ανίκανη να τιθασεύσει τον αγώνα, κάλεσε σε συνάντηση τις ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σε μια ύστατη προσπάθεια να βάλει μια ακόμη τρικλοποδιά. Να αυξήσει την πίεση στους αστογραφειοκράτες και αυτοί από τη μεριά τους στη συνέχεια να πάρουν τη σκυτάλη.

Και αυτοί οι άθλιοι δέχτηκαν την πρόσκληση, αντί να την τρίψουν στη μούρη του ΥΠΑΙΘΑ, που άλλο δρόμο δεν ξέρει από την τρομοκρατία και τα δικαστήρια, δηλώνοντας δημόσια ότι η απεργία-αποχή, ο αγώνας είναι εκείνος που θα κρίνει την έκβαση της μάχης. 

Η υφυπουργός Ζ. Μακρή, λοιπόν, εμφανίστηκε αδιάλλακτη, κραδαίνοντας το μαστίγιο. Είπε ότι:

– η αξιολόγηση είναι νόμος του κράτους και θα εφαρμοστεί

– οι εκπαιδευτικοί είναι ενήμεροι για τις δικαστικές αποφάσεις με βάση την τρομοκρατική εγκύκλιο Κατσαρού. Δεν ισχύει ότι οι εκπαιδευτικοί καλύπτονται από την απεργία αποχή της ΔΟΕ-ΟΛΜΕ

– θα ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται από τη νομοθεσία σχετικά με τις ποινές.

Τέλος δε, εκτόξευσε και την απειλή ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που προβλέπονται από τις δικαστικές αποφάσεις: «Ελπίζουμε να μη βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση  να λάβουμε μέτρα». «Το υπουργείο παιδείας θα εφαρμόσει τις χρηματικές ποινές (6.000 ευρώ) κατά των εκπαιδευτικών».

Το υπουργείο παίζει το τελευταίο του χαρτί, οι εκπαιδευτικοί, όμως, δεν έχουν πει την τελευταία λέξη. Αυτό έγινε ξεκάθαρο στις μαζικότατες γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων, στις αποφάσεις για επαναπροκήρυξη της απεργίας-αποχής για όσες φορές χρειαστεί, στην απόφαση να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους αν χρειαστεί και σε κόντρα με τους αστογραφειοκράτες των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ. 

Η αποφασιστικότητα που θα δείξουν αυτήν την κρίσιμη στιγμή, η επιμονή και υπομονή θα καθορίσουν τις εξελίξεις και θα φέρουν τη νίκη.

ΥΓ. Σαν να μην ήταν αυτή που έσπευσε να ξεπουλήσει τον αγώνα, η συνδικαλιστική γραφειοκρατία της ΔΟΕ, μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε από τους εκπαιδευτικούς, που την υποχρέωσαν να επαναπροκηρύξει την απεργία-αποχή,  έβγαλε θριαμβευτική ανακοίνωση, χαιρετίζοντας τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ (και τους δικούς της για να μην ξεχνιόμαστε) και «συνεχίζουν να πορεύονται στο δρόμο του αγώνα»!

Η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Ο αγώνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» συνεχίζεται. Απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. για κήρυξη νέας απεργίας – αποχής.  Δεν υποχωρούμε. Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια εκπαίδευση.

 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. χαιρετίζει τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία αποχή ενάντια στην αντιπαιδαγωγική – αντεπιστημονική ατομική «αξιολόγηση» του νόμου 4823/21 και της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Η, πολύ μεγάλη, συμμετοχή τους και στις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων σε όλη τη χώρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σε επίπεδα μαζικότητας που είχαν δεκαετίες να παρατηρηθούν, αντικατοπτρίζει την αντίδραση του κλάδου και τη σθεναρή στάση του απέναντι στην αντιεκπαιδευτική – αντιεπιστημονική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να επιβάλει η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. «δια πυρός και σιδήρου», με επανειλημμένες δικαστικές προσφυγές και διαρκείς πιέσεις και απειλές για επιβολή ποινών.

Η σημερινή Ολομέλεια των Προέδρων αποφάσισε την προκήρυξη νέας απεργίας – αποχής από τις εξωδιδακτικές διαδικασίες της αξιολόγησης η οποία σε συνδυασμό με τις, ήδη, προκηρυγμένες  στάσεις εργασίας σε ό,τι αφορά την παρακολούθηση διδασκαλιών των εκπαιδευτικών από αξιολογητές θα αποτελέσουν το πλαίσιο κάλυψης των συναδέλφων ώστε να μην υποκύψουν στις πιέσεις και απειλές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας προχωρά άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κήρυξη της απεργίας – αποχής την οποία και θα επιδώσει στην πολιτική ηγεσία κατά την αυριανή συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν (και στη συνέχεια να πρωτοκολληθεί στη σχολική μονάδα), το νέο έντυπο συμμετοχής στη νέα απεργία-αποχή που αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Προέδρων.

Οι διευθυντές/ντριες, προϊσταμένες/οι που συμμετέχουν στην απεργία–αποχή δεν προχωρούν σε καμία ενέργεια που αφορά το στάδιο Β.

Οι διευθυντές/ντριες, προϊστάμενες/οι που καλούνται να αξιολογήσουν με βάση το στάδιο Β, απαντούν στο ενημερωτικό έγγραφο οδηγιών που τους αποστέλλεται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ως εξής:

«Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ από τις 1-4-2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον υπ. αριθμ. …..-1/4/2024 αριθμό πρωτοκόλλου της σχολικής μονάδας» και εάν τους ζητηθεί στέλνουν αντίγραφο της δήλωσης.

Επίσης, οι νεοδιόριστες/οι που καλούνται να αξιολογηθούν για το στάδιο Β, απαντούν με τη δήλωση απεργίας αποχής και τον αριθμό πρωτοκόλλου.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί όλους τους/τις λειτουργούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συνεχίσουν να πορεύονται τον δρόμο του αγώνα, με βάση τον αγωνιστικό του σχεδιασμό  που οργανώνεται και ανακοινώνεται βήμα-βήμα, μέχρι να αναγκάσουμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να αποσύρει όλα τα αντιδραστικά νομοθετήματα και να δεχθεί τα δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, για τη θωράκιση του δημόσιου σχολείου.

Εκτύπωση 🖨
ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΔΟΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΛΜΕ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣαν σήμερα 3 Απρίλη
Επόμενο άρθρο Ολες-οι στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά!

Σχετικά Αρθρα

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

Παιδεία 9 Ιούλ 2025, 16:51

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

Εργατικά 9 Ιούλ 2025, 07:21

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 8 Ιούλ 2025, 12:59

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Εργατικά 8 Ιούλ 2025, 12:53

Αν δεν γίνουν σκληροί αγώνες, δεν πρόκειται να ανατραπεί η κυβερνητική απόφαση για δύο χρόνια δυνητική αργία στη Χρύσα Χοτζόγλου

Στις 30 Οκτώβρη στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά θα εκδικαστεί η αγωγή κατά της απόφασης επιβολής δυνητικής αργίας

Εργατικά 5 Ιούλ 2025, 07:49

Χρύσα Χοτζόγλου: «Το μόνο που μπορεί να μας φοβίσει είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Απέναντι σε αυτό θα αγωνιστούμε»

Εργατικά 4 Ιούλ 2025, 14:41
Ροή Ειδήσεων
Παιδεία

«Αιώνιοι φοιτητές»: Ο απελπισμένος Μητσοτάκης προσπαθεί ν’ αλλάξει την ατζέντα προαναγγέλλοντας διαγραφές

9 Ιούλ 2025, 16:51
Εργατικά

Από τα τρένα στα αστικά: Η ιδιωτικοποίηση δολοφονεί

9 Ιούλ 2025, 07:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

9 Ιούλ 2025, 00:01
Αγροτικά

AΠΟΚΑΛΥΨΗ – Γρ. Βάρρας: Ο Βορίδης με έδιωξε για να γλιτώσουν τα λαμόγια

8 Ιούλ 2025, 23:13
Αγροτικά

Δήλωση του συνηγόρου της Παρασκευής Τυχεροπούλου για το πρόστιμο που της επέβαλε η κυβερνητική διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ξεβρακώνεται ο... αδιάφθορος Μητσοτάκης

8 Ιούλ 2025, 20:51
Πολιτική

Αγιος Νικόλαος: Ανεπιθύμητοι οι σιωνιστές τουρίστες

8 Ιούλ 2025, 18:15
Διεθνή

Ομολογούν τη νίλα στη Μπέιτ Χανούν οι σιωναζιστές

Περιμένουμε το βίντεο της Παλαιστινιακής Αντίστασης

8 Ιούλ 2025, 18:02
Εργατικά

Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη της Χρύσας Χοτζόγλου

8 Ιούλ 2025, 12:59
Εργατικά

Να νιώσουν πρέπει τη γροθιά μας και της ψυχής μας τη φωτιά – Σήμερα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Χρύσα Χοτζόγλου

19:00, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

8 Ιούλ 2025, 12:53
Διεθνή

Κόλαση στη Μπέιτ Χανούν: 5 νεκροί και τουλάχιστον 16 τραυματίες σιωναζιστές

8 Ιούλ 2025, 09:58
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 8 Ιούλη

8 Ιούλ 2025, 00:01
Πολιτισμός

Death, death to the IDF!

7 Ιούλ 2025, 19:49
Διεθνή

Kαι οι πύραυλοι έπιπταν ράιτ θρου…

7 Ιούλ 2025, 18:57
Διεθνή

O Πούτιν παρασημοφορεί τον Ζιουγκάνοφ και επιβραβεύει τους σοσιαλ-ιμπεριαλιστές του

7 Ιούλ 2025, 13:00
Κόντρες

Ετσι θα τη γλίτωνε ο παπάς

7 Ιούλ 2025, 08:00
Πολιτική

Να σπάσουμε τον τσαμπουκά των σιωναζιστών που προκαλούν μέσα στην ίδια μας τη χώρα

7 Ιούλ 2025, 05:51
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 7 Ιούλη

7 Ιούλ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Σκληρές διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός

6 Ιούλ 2025, 21:34
Διεθνή

Η αγωνία του σιωνιστή… τερματοφύλακα πριν από το πέναλτι

6 Ιούλ 2025, 13:54
Διεθνή

Kοινό Επιτελείο των Παλαιστινιακών Αντιστασιακών Οργανώσεων: Εξοντώστε τους προδότες

6 Ιούλ 2025, 13:16
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Ιούλη

Αργεντινή: Ημέρα ανεξαρτησίας (1816).

Μαρόκο: Ημέρα νεολαίας.

1943: Αντιστασιακοί φοιτητές σκεπάζουν με μαύρα πέπλα όλα τα αγάλματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, επεισόδια και συλλήψεις.

1947: Μαζικές συλλήψεις στελεχών της Αριστεράς στην Αθήνα.

1970: Τέσσερις καταδίκες μελών του Αντιδικτατορικού Αγροτικού Μετώπου της Υπαίθρου.

1971: Βόμβα σε βυτιοφόρο της «Εσσο Πάππας» από την πρωτοεμφανιζόμενη “Λαϊκή Επαναστατική Αντίσταση”.

1971: Βόμβα στις σιδηροτροχιές του ηλεκτρικού στο Θησείο (20 Οκτώβρη).

1986: Η RAF εκτελεί με βόμβα τον πυρηνικό επιστήμονα της «Siemens» Καρλ Χάιντς Μπέκουτς.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι σοβαρή και δεν την υποτιμούμε. Είναι, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μια αποτυχία. Δυστυχώς αντίστοιχα ζητήματα απασχολούν πολλά κράτη-μέλη της ΕΕ, δείχνοντας ένα διαχρονικό πρόβλημα διαχείρισης αγροτικών ενισχύσεων. Οι στρεβλώσεις, με εικονικά βοσκοτόπια και ανύπαρκτους ελέγχους, δεν ξεκίνησαν σήμερα είναι γνωστές εδώ και δεκαετίες. Υπάρχουν ευθύνες και σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ωστόσο, η δική μας κυβέρνηση δεν αποποιείται τις ευθύνες της. Είμαστε εκείνοι που πήραμε τις πρώτες ουσιαστικές πρωτοβουλίες, θέτοντας αρχικά τον ΟΠΕΚΕΠΕ υπό ειδική εποπτεία και τώρα μεταφέροντας την αρμοδιότητα στην ΑΑΔΕ.

Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΝΔ

Οι παρατυπίες και η κακοδιαχείριση κοινοτικών κονδυλίων είναι πράγματι ένα πρόβλημα που το βλέπουμε να εξελίσσεται σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και στη χώρα μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι ένα πρόβλημα εξαιρετικά σοβαρό, καθώς στερεί από τη μεγάλη πλειοψηφία των έντιμων παραγωγών κεφάλαια που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά απαθής έμεινε σε αυτή την κατάσταση. Αφενός προσπάθησε να λύσει αυτό τον γόρδιο δεσμό του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς να διακόψει τη λειτουργία του, αφετέρου έγινε πολύ σοβαρή δουλειά στο να κλείσουν διάφορα παραθυράκια που επέτρεπαν τις παράνομες δοσοληψίες. Μιλάω για τους χάρτες βόσκησης, το κτηματολόγιο αλλά και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών. Δυστυχώς οι παθογένειες ήταν τόσο βαθιά ριζωμένες που απαιτήθηκε τελικά η δραστική λύση της κατάργησης του οργανισμού και της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων του στην ΑΑΔΕ. Μια ανεξάρτητη αρχή με εχέγγυα διαφάνειας και αποτελεσματικότητας. Πρόκειται για μια κίνηση που δείχνει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να λύσει προβλήματα που κανείς άλλος δεν είχε τολμήσει.

Αλεξάνδρα Σδούκου, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

(Πώς το έγραψε ο Κούλης στο facebook; «Για να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι από εμένα δεν πρόκειται να ακούσετε κανένα συμψηφισμό με το παρελθόν -στη λογική “και οι άλλοι τα ίδια έκαναν”- που να δικαιολογεί αδράνεια για το παρόν και για το μέλλον». Την ίδια στιγμή βάζει τα παρτάλια του να υποστηρίξουν το ακριβώς αντίθετο. Να ανοίξουν τη βεντάλια σε όλη την Ευρωλάνδη: «Σε όλη την Ευρώπη το ίδιο γινόταν εδώ και χρόνια». Και με αφετηρία αυτόν τον συμψηφισμό του κερατά, να προσπαθούν να βγουν και από πάνω: «Εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε το γόρδιο δεσμό και βάλαμε τέλος στο σκάνδαλο»! Είναι να τους στήνεις στη σειρά και να τους μπατσίζεις όλους μαζί με μια κίνηση: παφ-παφ-παφ-παφ… Ο τελευταίος πρόεδρος που έβαλαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο συνταξιούχος δικαστικός Σαλάτας -ναι, ναι, αυτός που είχε τη γνώμη ότι η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση!- δεν έδινε τα στοιχεία που του ζητούσε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία πήρε τους μπάτσους και έκαναν ντου στα γραφεία του οργανισμού εξυπηρέτησης λαμόγιων, κατάσχοντας κομπιούτερ και συρταροθήκες! Κι έχουν το θράσος να λένε ότι αυτοί προχώρησαν σε δραστικές λύσεις. Προκαλούν ο Κούλης και τα παρτάλια του. Προκαλούν τον ελληνικό λαό που -αν μη τι άλλο- διαθέτει τον λεγόμενο κοινό νου για να αντιληφθεί -πέρα από λεπτομέρειες- ότι είχαν στήσει μια μηχανή και γάζωναν τις επιδοτήσεις. Και τα λεφτά τα μοιράζονταν λαμόγια, κομματάρχες, διεφθαρμένοι υπάλληλοι και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo