Ούτε τα τυπικά προσχήματα της συνδικαλιστικής δημοκρατίας δεν τηρούν οι γραφειοκράτες του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας. Με τον τίτλο «ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ» κατέγραφαν την «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» στη λίστα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών στο Συνδικάτο. Παραδέχονται (και έτσι) ότι έχουν μετατρέψει το συνδικάτο σε κομματικό παραμάγαζο του Περισσού, γεγονός που τους δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν όλα τα ιδεολογήματά τους, πλαστογραφώντας ακόμα και τον τίτλο παρατάξεων και συνδυασμών.
Αυτό, βέβαια, είναι πταίσμα μπροστά στη λάσπη που έριξαν ενάντια στην «Πρωτοβουλία», χρησιμοποιώντας το μηχανισμό του συνδικάτου, τις απειλές, τους προπηλακισμούς, ακόμα και το γρονθοκόπημα υποψήφιου της «Πρωτοβουλίας» στο Περιστέρι. Είναι, όμως, κι αυτό δηλωτικό της νοοτροπίας τους. Μιας νοοτροπίας που θέλει το συνδικάτο κομματικό όργανο στηριγμένο στις πελατειακές σχέσεις.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, της πλήρους αποπολιτικοποίησης των εκλογών και της μετατροπής του συνδικάτου σε παράρτημα του ΟΑΕΔ, της καθολικής αδιαφορίας των εργατών για τα συλλογικά ζητήματα, που θα έπρεπε να τους συσπειρώνουν στο συνδικάτο, η «Πρωτοβουλία» ψηφίστηκε από 217 οικοδόμους και πήρε μια έδρα στην κεντρική διοίκηση και δύο σε διοικήσεις παραρτημάτων. Ετσι, για πρώτη φορά μετά από χρόνια το κομματικό παραμάγαζο θα έχει αντιπολίτευση στην κεντρική διοίκησή του, γεγονός που ενοχλεί .








