Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη
  • Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»
  • Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας
  • Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Το τυρί και η φάκα
Εργατικά

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Το τυρί και η φάκα

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr13 Μαρ 2010, 00:00

Με συντονισμένες ενέργειες, κυβέρνηση και ΣΕΒ διέψευσαν την περασμένη Τετάρτη τις φήμες περί περικοπής του 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα. Για «ακριτομυθίες παραγόντων εκτός πολιτικής , εκτός όλων των κομμάτων, οπωσδήποτε της κυβέρνησης, αλλά και όλων των άλλων κομμάτων», στις οποίες κακώς έδωσαν βάση οι δημοσιογράφοι, έκανε λόγο ο Α. Λοβέρδος. «Δεν τίθεται θέμα περικοπής του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, στη χώρα μας υπάρχει ένα παγιοποιημένο πλαίσιο εργασιακών σχέσεων», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δ. Δασκαλόπουλος, ο οποίος δεν παρέλειψε να συμπληρώσει, με το γνωστό θράσος των καπιταλιστών, ότι οι κινητοποιήσεις «υποκινούνται από εκείνους που για δικό τους όφελος θέλουν να συντηρήσουν τις παθογένειες που έκαναν την Ελλάδα ζητιάνο στις διεθνείς αγορές».

Μια μέρα πριν την 24ωρη πανεργατική-πανυπαλληλική απεργία της Πέμπτης, θέλησαν να καθησυχάσουν τα πνεύματα, διαψεύδοντας φήμες που οι ίδιοι είχαν διαδώσει (και όχι κάποιοι «παράγοντες εκτός πολιτικής», που ο Λοβέρδος δεν κατονόμασε). Ποιος καλλιέργησε τη σχετική φιλολογία; Ηταν ο εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Ρεν, Αμαντέο Τάρντι, που αποκάλυψε ότι ο Ρεν θεωρεί φυσικό επακόλουθο να περικοπούν σύντομα οι μισθοί μετά τον δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό. «Η μείωση των μισθών αναμένεται ότι θα περάσει και στον ιδιωτικό τομέα» και «αυτό θα φανεί άμεσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ηταν η Λ. Κατσέλη που άφησε ανοιχτό το θέμα. Ηταν τέλος ο ίδιος ο Γ. Παπακωνσταντίνου, που αρνήθηκε να κάνει μια κατηγορηματική διάψευση και είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ότι «αυτή τη στιγμή δεν θέλουμε να επέμβουμε».

Γιατί, όμως, ολόκληρη η σχετική φιλολογία επικεντρώθηκε στο 14ο μισθό; Γιατί αυτή η τρομο-είδηση μπορούσε να λειτουργήσει σαν δόλωμα. Να επικεντρωθεί αποκλειστικά εκεί η προσοχή των εργαζόμενων και μετά να βγει η κυβέρνηση, να κάνει μια διάψευση και να αισθανθούν ανακουφισμένοι. Οπως ακριβώς χρησιμοποιήθηκε σαν δόλωμα η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο, που την προέβαλε ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Αλλο αν στην πράξη το δόλωμα δεν λειτούργησε, επειδή ήταν τόσο σφοδρά τα νέα μέτρα, που ουδείς ασχολήθηκε με τη… μη άρση της μονιμότητας (που απαγορεύεται και από το σύνταγμα, άλλωστε). Σ’ αυτή τη φάση δεν έχουν ανάγκη να προχωρήσουν σε άρση της μονιμότητας ή να βάλουν μπροστά συνταγματικές διαδικασίες. Τους αρκεί το πάγωμα των προσλήψεων και στη συνέχεια η εφαρμογή του δόγματος «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», που σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές μετατάξεις θα οδηγήσουν σε μεγάλη μείωση της απασχόλησης στο δημόσιο (και σε αύξηση της ανεργίας, φυσικά).

Οι άμεσες στοχεύσεις των καπιταλιστών για τον ιδιωτικό τομέα είναι η παγίωση της «ελαστικότητας» στις εργασιακές σχέσεις. Δηλαδή, η αποθέωση του διευθυντικού τους δικαιώματος, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν την εργατική δύναμη όσο θέλουν και όποτε θέλουν, αξιοποιώντας κάθε πόρο του χρόνου εργασίας και αυξάνοντας έτσι την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, ενώ οι εργαζόμενοι θα καταδικάζονται στην υποαπασχόληση και στην έσχατη φτώχεια.

Το νομοσχέδιο Λοβέρδου για τις εργασιακές σχέσεις, που –όπως ο ίδιος ο υπουργός δήλωσε– θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, είναι το πρώτο βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση, ειδικά με τις νέες ρυθμίσεις για την «εκ περιτροπής» εργασία και τις «διαθεσιμότητες». Στη «διαβούλευση» που έγινε την περασμένη Τετάρτη στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Λοβέρδος έλεγε τις γνωστές αερολογίες («ούτε απορρύθμιση ούτε υπερρύθμιση της αγοράς εργασίας»), όμως ακόμη και ο κυβερνητικός βουλευτής (και πρωθυπουργικός φίλος) Ηλ. Μόσιαλος αισθάνθηκε την ανάγκη να επισημάνει ότι ο συνδυασμός του εξάμηνου της «εκ περιτροπής» εργασίας και του «τρίμηνου» της διαθεσιμότητας είναι «αρκετά δυσμενές μέτρο» και πρότεινε απλά να διευκρινιστεί ότι δε μπορεί ο ίδιος εργαζόμενος να υπαχθεί από τον εργοδότη και στις δυο ρυθμίσεις. Ομως, και μόνο το γεγονός ότι στους καπιταλιστές δίνονται με νόμο τέτοιες δυνατότητες, τους επιτρέπει να κρατούν αλυσοδεμένο το προσωπικό τους στην υποαπασχόληση και να το χρησιμοποιούν μόνο όταν έχουν ανάγκη. Και βέβαια, δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ότι στην πράξη τα πράγματα θα είναι πολύ χειρότερα για τους εργαζόμενους. Εδώ ακόμη και σήμερα ο αστικός Τύπος γράφει για ξεσαλωμένους καπιταλιστές που εκβιάζουν, που εφαρμόζουν τριήμερα και τετραήμερα, που μειώνουν μισθούς που προβλέπονται από συλλογικές συμβάσεις κ.λπ.

Ομως, τα πράγματα δεν θα σταματήσουν στο νομοσχέδιο Λοβέρδου. Ούτε μόνο στην αντιασφαλιστική ανατροπή που έρχεται. Ο Ρεν δε μάσησε τα λόγια του στη συνέντευξή του στο «Βήμα»: «Στο πλαίσιο των συστάσεών μας αναμένουμε η Ελλάδα να προωθήσει ένα σύνολο διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας στον δημόσιο τομέα, την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Υγεία, τη βελτίωση της λειτουργικότητας στην αγορά εργασίας και στη διαδικασία κατάρτισης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Επίσης η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη λειτουργία της αγοράς αγαθών. Οπως αντιλαμβάνεστε η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει δέσμη ολοκληρωμένων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο Παπανδρέου, στη συνέντευξη που έδωσε στην Ουάσιγκτον. Η κομβική φράση που χρησιμοποίησε ήταν η εξής: «Οι μεταρρυθμίσεις θα δημιουργήσουν καλύτερο πεδίο επενδύσεων στην Ελλάδα». Τι σημαίνει «καλύτερο πεδίο επενδύσεων»; Σημαίνει «κινεζοποίηση» του ελληνικού προλεταριάτου. Επομένως, η πίεση θα είναι συνεχής και σε όλα τα πεδία που διαμορφώνουν τους όρους της μισθωτής εργασίας. Και στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και στο πεδίο της ασφάλισης και στο πεδίο των απολύσεων (όριο ομαδικών απολύσεων και ύψος αποζημίωσης) και στο πεδίο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Οι επιδιώξεις των καπιταλιστών είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Θέλουν να μετατρέψουν τον εργάτη σε πρώτη ύλη. Το μόνο που μπορεί να σταθεί φραγμός στις επιδιώξεις τους είναι η ταξική πάλη των εργατών.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Πέρα από τις ψευδεπίγραφες διαμάχες (1)
Επόμενο άρθρο

Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

Διευκολύνουμε τους εισφοροκλέπτες

Σχετικά Αρθρα

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

Εργατικά 9 Οκτ 2026, 15:03

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 14:43

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

Εργατικά 8 Οκτ 2026, 10:17

Παραπομπή εκπαιδευτικών του ΣΕΠΕ Μεσσηνίας στο Πειθαρχικό για συμμετοχή στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση

Εργατικά 7 Οκτ 2026, 05:56

Εργαζόμενοι και επιζήσαντες της Βιολάντα καταγγέλλουν πίεση, εκφοβισμό και μπούλινγκ

Εργατικά 6 Οκτ 2026, 09:29

Πόσους/ες απέλυσε η «Βιολάντα» και για ποιο λόγο;

Εργατικά 28 Σεπ 2026, 13:41
Ροή Ειδήσεων
Πολιτική

ΣΗΜΕΡΑ 2 μμ: Ολες-όλοι στη διαδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την Αντίστασή του

Σάββατο 10 Οκτώβρη 2026, 14:00 | Πάρκο Ελευθερίας – πορεία προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

10 Οκτ 2026, 00:05
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

10 Οκτ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

10 Οκτ 2026, 00:01
Πολιτική

Μπάζωμα στα Τέμπη: Ο διοικητής της Τροχαίας προειδοποιούσε, ο Τριαντόπουλος με τον Αγοραστό τον «έγραφαν»

9 Οκτ 2026, 19:49
Εργατικά

Αθώοι πανηγυρικά οι συνδικαλιστές του Πειραιά – Χαστούκι σε κυβέρνηση – υπ. Παιδείας

9 Οκτ 2026, 15:03
Διεθνή

Η Kpler υποψιάζεται ότι οι παραγωγοί του Κόλπου πληρώνουν το Ιράν για ασφαλή διέλευση από το Ορμούζ

9 Οκτ 2026, 14:57
Κόντρες

H πατριωτική αντίσταση του Mr Bean

9 Οκτ 2026, 14:17
Διεθνή

«”Αγάπη μου, σε παρακαλώ”: Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ πίεσε δωρητή να εμβάσει 100.000 δολάρια στον λογαριασμό της στην Amex»

Δημοσίευμα στη Wall Street Journal και «πιπεράτο» δημοσίευμα στη Daily Mail

9 Οκτ 2026, 13:39
Πολιτική

Nεοναζιστές μαχαίρωσαν αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Του έστησαν καρτέρι έξω από το σπίτι του

9 Οκτ 2026, 10:14
Η παπάρα

Αναζητώντας στήριγμα από ΤΗΝ πρεσβεία και το MAGA

9 Οκτ 2026, 09:34
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 9 Οκτώβρη

9 Οκτ 2026, 00:01
Διεθνή

«Τρελές» δηλώσεις του Λίμπερμαν αποκαλύπτουν ότι το σύνολο των σιωνιστικών μορφωμάτων ενώνεται για τη διατήρηση της κατοχής της Παλαιστίνης

8 Οκτ 2026, 21:45
Οικονομία

Κυβέρνηση-προαγωγός του τζόγου, νόμιμου και παράνομου

8 Οκτ 2026, 20:26
Εργατικά

Νοσοκομειακοί Ψυχολόγοι: Καταγγέλλουν την ΕΔΕ σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζόμενων του ΨΝΑ

8 Οκτ 2026, 14:43
Περιβάλλον

Ξεβρακώθηκαν η κυβέρνηση και οι εργολάβοι του Μετρό

Δικαστήριο εξέδωσε προσωρινή διαταγή να δοθούν στους κατοίκους της Κυψέλης όλα τα έγγραφα που αρνούνταν να τους χορηγήσουν

8 Οκτ 2026, 14:35
Αγροτικά

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στο Εφετείο η δίκη σε δεύτερο βαθμό εφτά μελών των οικογενειών Χλύκα και Καλφούτζου

8 Οκτ 2026, 14:11
Διεθνή

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές ξεφτίλισαν τον Ζοράν Μαμντάνι

8 Οκτ 2026, 13:54
Κόντρες

Εμπρός αφεντικό, μη σκύβεις το κεφάλι, με τη Λεωνόρα αντίσταση και πάλι

8 Οκτ 2026, 13:09
Εργατικά

Ο Σπυράδωνης προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του ΕΣΥ

ΕΔΕ ενάντια σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές του ΨΝΑ, επειδή του χάλασαν τηλεοπτικό «στήσιμο»

8 Οκτ 2026, 10:17
Διεθνή

Γάζι Χαμάντ: Οι Αμερικανοί και οι μεσολαβητές πρέπει να υποχρεώσουν την Κατοχή να τηρήσει τη συμφωνία, αλλιώς θα καταρρεύσει

8 Οκτ 2026, 09:42
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 10 Οκτώβρη

Ημέρα για την κατάργηση της θανατικής ποινής.

Ημέρα όρασης.

Ημέρα ψυχικής υγείας.

Ταϊβάν: Εθνική γιορτή (1911).

Κούβα: Αρχή πολέμου ανεξαρτησίας (1868).

Ιαπωνία: Ημέρα υγείας – αθλητισμού (1964).

1837: Πεθαίνει ο Σαρλ Φουριέ.

1939: Φυλακίζονται 33 κοινοβουλευτικοί κομμουνιστές στη Γαλλία.

1941: Πρώτο ανοιχτό διάγγελμα του ΕΑΜ στον ελληνικό λαό.

1978: Βόμβα σε βορειοαμερικανικό αυτοκίνητο στου Γκύζη (ΕΛΑ).

1979: Τρεις βόμβες σε αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ (ΕΛΑ).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Είχα την συγκλονιστική Χαρά, Τιμή και Απόλαυση να παρίσταμαι και να ακούσω ζωντανά την πιο σπουδαία πολιτική ομιλία που έχω ακούσει στην ζωή μου. Ο Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ @SecRubio δεν μίλησε σήμερα στην Πνύκα, μπροστά από την Ακρόπολη μόνον ως ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, αλλά ως ο πολιτικός εκπρόσωπος των ανθρώπων της Δύσης που ζούσαν, που ζουν και που θα ζήσουν στο μέλλον. Έκανε μια αληθινά Ιστορικών διαστάσεων ομιλία. Περιττό να πω ότι συμφωνώ σε όσα είπε στο 100% και ότι ως Έλλην αισθάνομαι υπερήφανος για το βάθος του θαυμασμού του για τους προγόνους μας αλλά και ως Υπουργός αυτής της Κυβερνήσεως για την δημόσια αναγνώριση του στην αξιοπιστία και στην επιτυχία της Χώρας μας σήμερα. Η Ελλάδα, η Ρώμη και ο Χριστιανισμός συνθέτουν τον Δυτικό Πολιτισμό και η παρακμή του πρέπει να τελειώσει και να ξαναβρεί η Δύση τις ρίζες, τις αξίες και το πνεύμα της που την έκαναν για αιώνες κυρίαρχη. Πραγματικά αξίζουν πολλά εύγε αλλά και ευχαριστώ στον κ. Ρούμπιο για την σημερινή του ομιλία.

Αδωνις Γεωργιάδης

(Εντάξει, εμετός. Προσέξτε, όμως, την επιτηδευμένη μίμηση του ύφους του Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα σε ορισμένες λέξεις και κάποια βροντώδη επίθετα. Δεν είναι χωρίς σημασία. Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός-υπουργός Υγείας του Μητσοτάκη ήξερε ότι θα προκαλέσει. Διάλεξε σκόπιμα να γράψει αυτό το έμεσμα, ξεπερνώντας κάθε άλλο δεξιό πολιτικό ή δημοσιογράφο στην Ελλάδα. Ολοι οι άλλοι έγλειψαν πατόκορφα τον Ρούμπιο αλλά με… στιλ και… αντικειμενικότητα. Προσπάθησαν να εμφανιστούν σοβαροί και… αξιοπρεπείς. Συνασπίστηκαν μάλιστα γύρω από τη θέση ότι ο Ρούμπιο δεν είναι σαν τους Τραμπ και Βανς αλλά είναι ένας παραδοσιακός Ρεπουμπλικανός. Μόνο ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος Σπυράδωνης κινήθηκε σε ρυθμό MAGA. Το μήνυμά του δεν αποδέκτες τόσο το δεξιό και ακροδεξιό κοινό στην Ελλάδα όσο ΤΗΝ πρεσβεία και το  ΜΑGA. Θέλησε να προβληθεί ως ο μοναδικός γνήσιος εκπρόσωπος του τραμπισμού στην ελληνική Δεξιά, ώστε να ενεργοποιήσει τις κεραίες ΤΗΣ πρεσβείας και να γίνει ο εκλεκτός της. Να διεκδικήσει την υποστήριξή ΤΗΣ και την υποστήριξη του MAGA, επειδή ξέρει ότι δεν αργεί η ώρα που θα διεκδικήσει την ηγεσία της ΝΔ με αντίπαλο τον… αριστερό Δένδια)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    17Ν
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο 17Ν
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Ποιοι είμαστε
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επικοινωνία
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Όροι χρήσης
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Ποιοι είμαστε
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Επικοινωνία
  • Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Αλλες είναι οι αντεργατικές στοχεύσεις στον ιδιωτικό τομέα

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo