Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη
  • Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του
  • Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ
  • Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»
  • EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας
  • H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Το σάρωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι αποφασισμένο
Εργατικά

Το σάρωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι αποφασισμένο

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr5 Δεκ 2015, 00:00

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο Κατρούγκαλος «δεσμευόταν» δημόσια ότι δε θα πειραχτούν συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ; Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ίδιος αυτός Κατρούγκαλος παρουσίαζε το πόρισμα της «επιτροπής σοφών» και προδιέγραφε κλιμακωτή μείωση όλων των υπαρχουσών συντάξεων, στο πλαίσιο επανυπολογισμού τους, ώστε (για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως έλεγε) να εξισωθούν με τις συντάξεις που θα παίρνουν οι μελλοντικοί συνταξιούχοι; Και όμως, αυτός ο ίδιος Κατρούγκαλος δηλώνει τώρα ότι καμιά σύνταξη δε θα θιγεί!

Αυτός ο ίδιος Κατρούγκαλος, δήλωσε την περασμένη Τρίτη, ότι «οι κύριες συντάξεις δεν μπορεί να μειωθούν άλλο. Αυτό είναι πράγματι εθνική ανάγκη όχι μόνο εθνική γραμμή». Είχε προηγηθεί η αλλαγή της κυβερνητικής προπαγάνδας, με τον Τσίπρα να εισηγείται στη σύσκεψη του προεδρικού μεγάρου (και να το ψηφίζει μόνος του!): «Ως προς το Ασφαλιστικό, αναγνωρίσθηκε η ανάγκη, κατά τις αντίστοιχες  κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να διεξαχθεί διεξοδικός ουσιαστικός διάλογος, με στόχο την διασφάλιση της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος και την αποφυγή περαιτέρω μειώσεων των συντάξεων, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα».

Η διατύπωση του Τσίπρα ήταν πιο «μαζεμένη», αλλά ο Κατρούγκαλος την… απογείωσε, δίνοντας ένα ακόμη παράδειγμα πολιτικού σαλταδορισμού και αμοραλισμού. Ενα μήνυμα που δεν πέρασε, καθώς ακόμα και η αστική αντιπολίτευση, που επέλεξε να μη γίνει γλάστρα της κυβέρνησης, κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό υπάρχουν ήδη οι περικοπές στις συντάξεις που προβλέπει το Μνημόνιο, ύψους 1% του ΑΕΠ για το 2016 (σχεδόν 2 δισ. ευρώ).

Αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παιχνίδι. Η κυβέρνηση θέλει να κερδίσει λίγο χρόνο, ώστε να καταφέρει να εξασφαλίσει όχι μόνο μια πλειοψηφία που θα ψηφίσει το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, αλλά και μια πλειοψηφία με την οποία θα μπορέσει να πορευθεί τους επόμενους μήνες. Προφανώς το Ασφαλιστικό σήμερα δεν περνάει, γι' αυτό και γίνονται όλες αυτές οι πανικόβλητες κινήσεις, με τις συσκέψεις του προεδρικού, με το φλερτ με τον Λεβέντη, με τις ανακοινώσεις ότι υπάρχουν βουλευτές της αντιπολίτευσης που θα στηρίξουν την κυβέρνηση κτλ. Αν η κυβέρνηση μπορούσε να περάσει το Ασφαλιστικό από τη Βουλή, θα το είχε ήδη κάνει. Τώρα, ανακοινώνει ότι μπορεί να πάει και το Γενάρη, μιας και το Ασφαλιστικό έχει συνδεθεί από την τρόικα με την πρώτη αξιολόγηση και όχι με κάποιο πακέτο προαπαιτούμενων. Από την άλλη, το νέο σύστημα πρέπει να ισχύσει από την 1.1.2016, οπότε υπάρχει ανάγκη να ψηφιστεί μέσα στο Δεκέμβρη.

Αναζητώντας, λοιπόν, χρόνο για να μαζέψουν «κουκιά» στη Βουλή, ο Κατρούγκαλος συναντήθηκε με τον Βερνίκο της ΟΚΕ και του «κατέθεσε κείμενο αρχών, προκειμένου η ΟΚΕ να γνωμοδοτήσει επί των Γενικών Αρχών της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης μέχρι την 15η Δεκεμβρίου». Πρότεινε, επίσης, στην ΟΚΕ «μολονότι η διαβούλευση διεξάγεται μεταξύ των φορέων-μελών της, να απευθύνει πρόσκληση και προς τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή να υποδείξουν εμπειρογνώμονες της επιλογής τους για συμμετοχή στην Επιτροπή Εργασίας που θα συγκροτήσει».

Ξέρετε τι μέγεθος έχουν οι «Γενικές Αρχές της Ασφαλιστικής Μεταρρύθμισης»; Πρόκειται για ένα κείμενο δύο αραιογραμμένων σελίδων και 471 λέξεων. Μιλάμε για το αποκορύφωμα της κοροϊδίας. Ο Βερνίκος δέχτηκε την πρόταση, γιατί έχει κι αυτός ανάγκη από λίγη προβολή. Ομως ούτε με τους εργατοπατέρες δε θα γίνει διάλογος, γιατί αυτοί αποχώρησαν από την ΟΚΕ, επειδή η κυβέρνηση τους έκοψε πόστα από την ευρωενωσίτικη ΟΚΕ. Οσο για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πέραν του ότι δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν σε διάλογο στο πλαίσιο της ΟΚΕ, στην οποία δε συμμετέχουν θεσμικά, θα βρουν μια ακόμη ευκαιρία να καταγγείλουν την κυβέρνηση για κρυφτούλι και προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Δηλαδή, η προσπάθεια να κάνει ο Βερνίκος αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο Τσίπρας στο προεδρικό μέγαρο θα πέσει στο κενό και το μόνο που θα εξασφαλίσει είναι ένα δεκαήμερο.

Το κείμενο αυτό που τόσο ξεδιάντροπα έδωσε για «διάλογο» ο Κατρούγκαλος δεν αποκαλύπτει τίποτα. Το μόνο που διαπιστώνει κανείς είναι αυτό που ήδη γνωρίζουμε. Οτι θα πάρουν τους νόμους Λοβέρδου-Παπακωνσταντίνου και θα τους κάνουν χειρότερους. Τεχνικά αυτό είναι πανεύκολο να γίνει. Αρκεί να μειώσουν το ποσοστό αναπλήρωσης και να βάλουν ως βάση υπολογισμού τα 40 αντί για τα 35 χρόνια, και οι άθλιες συντάξεις που προβλέπουν αυτοί οι νόμοι θα γίνουν αθλιότερες. Ομως αυτό δεν τους φτάνει. Δε θέλουν να κόψουν μόνο τις μελλοντικές συντάξεις, αλλά και τις σημερινές συντάξεις. «Η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή δεν θα προκύψει από νέες οριζόντιες μειώσεις, αλλά από τον εξορθολογισμό του συστήματος» γράφει το κείμενο Κατρούγκαλου. Είναι αυτό που μέχρι τώρα ο Κατρούγκαλος αποκαλούσε επανυπολογισμό όλων των υπαρχουσών συντάξεων για λόγους… ισότητας και… δικαιοσύνης μεταξύ των γενεών. Κατά τα άλλα, με θράσος βγαίνουν και λένε ότι δε θα κόψουν συντάξεις.

Θα το ξαναπούμε: η τεχνική του πετσοκόμματος δεν έχει καμιά σημασία. Σημασία έχει ότι η Κοινωνική Ασφάλιση θα εξαφανιστεί και θα μετατραπεί σε κρατική πρόνοια. Το λέει το Μνημόνιο-3, το λέει και ο Κατρούγκαλος: «Η μεταρρύθμιση αποσκοπεί στη θέσπιση ενός ενιαίου πλέγματος κοινωνικής προστασίας προνοιακών και ασφαλιστικών παροχών». Ο-     ποιος ανακατεύει την ασφάλιση με την πρόνοια έχει σαν στόχο να εξαφανίσει την ασφάλιση.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΒρυκολακιάζει η ναζιστική αρχή της συλλογικής ευθύνης
Επόμενο άρθρο Διάλογος-οπερέτα με προειλημμένες αποφάσεις

Σχετικά Αρθρα

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 21:36

Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα

Ο Π. Μαρινάκης δεν πρωτοτύπησε: ακολουθεί το δρόμο όλων των αστικών κυβερνήσεων

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 12:01

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

Εργατικά 2 Σεπ 2026, 21:38

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35
Ροή Ειδήσεων
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Σεπτέμβρη

24 Σεπ 2026, 00:01
Παιδεία

Αποκάλυψη πρώην Γυμνασιάρχη: Η Σχολή Μωραΐτη είχε καλέσει τον γιατρό του Κολωνακίου να μιλήσει στα παιδιά για το άγχος στους εφήβους

23 Σεπ 2026, 22:32
Οικονομία

Ετοιμάζονται να δώσουν το λιμάνι του Λαυρίου σε σιωνιστική πολεμική βιομηχανία!

23 Σεπ 2026, 22:21
Υγεία

Μια μεγάλη παρέα εμπόρων της Υγείας και περιφερειακών παράσιτων

Ο Σπυράδωνης Γεωργιάδης ως διαφημιστής εμιρατιανών καπιταλιστών που πρόσφεραν πλασμαφαίρεση

23 Σεπ 2026, 21:30
Διεθνή

Ιράν: Τρεις προκαταρκτικοί όροι για να ξαναξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις

23 Σεπ 2026, 10:24
Κόντρες

Κάτι τέτοια τον τρέφουν

23 Σεπ 2026, 09:18
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Σεπτέμβρη

23 Σεπ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιοι και για ποιο λόγο καθιστούν τον νεοναζιστή Κασιδιάρη κεντρική πολιτική προσωπικότητα;

Ζητούμενο η θέσπιση αντιναζιστικής νομοθεσίας

22 Σεπ 2026, 21:42
Παιδεία

Αντιδράσεις πανεπιστημιακών στη νυχτερινή (ν)τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για να στηριχτούν τα πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια

22 Σεπ 2026, 20:12
Διεθνή

Αμερικανός πεζοναύτης πετάει τη στολή σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα της Παλαιστινιακής Αντίστασης

22 Σεπ 2026, 19:18
Παιδεία

Τα ταμεία των σχολείων είναι άδεια – Κυβέρνηση και δήμος Αθηναίων τα σπρώχνουν σε χορηγούς και κερδοσκοπικές δράσεις!

22 Σεπ 2026, 18:15
Υγεία

Ελα μωρέ, τι να τον κάνουν τον ψηφιακό μαστογράφο στη Νίκαια;

22 Σεπ 2026, 08:59
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

Ρουάντα: Ημέρα συνέλευσης, κυβέρνησης.

1936: Η CNT δέχεται τρεις υπουργικές θέσεις στην κυβέρνηση της Καταλονίας.

1943: Η ιταλική μεραρχία «Πινερόλο» παραδίδεται στον ΕΛΑΣ.

1967: Βόμβες στο προαύλιο του Αρείου Πάγου, πίσω από τη στρατιωτική λέσχη και στον Εθνικό Κήπο.

1972: Βόμβες των ΔΑ και ΔΑΣ στα διυλιστήρια της «Εσσο Πάππας» και στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

1973: Διαδήλωση χιλίων φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας μετά από απαγόρευση συγκέντρωσης κατά των στρατεύσεων από τη σύγκλητο, βίαιη διάλυσή της στο ύψος της Κλαυθμώνος και συλλήψεις.

1974: Επανακυκλοφορεί μετά από 27 χρόνια νόμιμα η εφημερίδα «Ριζοσπάστης».

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo