Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα
  • Κούλης ο μουλωχτός
  • Σαν σήμερα 20 Απρίλη
  • Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!
  • Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό
  • Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Σε ανοιχτή απεργοσπασία η πουλημένη ΓΣΕΕ!
Εργατικά

Σε ανοιχτή απεργοσπασία η πουλημένη ΓΣΕΕ!

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr21 Σεπ 2019, 00:00

To αστογραφειοκρατικό συνδικαλιστικό σύστημα έχει δημιουργήσει την παράδοση των 24ωρων «ντουφεκιών στο αέρα», κάθε που οι κυβερνήσεις προωθούν για ψήφιση στη Βουλή ένα νομοσχέδιο με αντεργατικές ρυθμίσεις. Η αριστερή πτέρυγα αυτού του συστήματος προσθέτει τις δικές της πινελιές με τις ατάκες για «προοπτική», «κλιμάκωση» κτλ. Πράγματα που δεν τα πιστεύουν ούτε αυτοί που τα λένε και τα γράφουν. Είναι γνωστό άλλωστε ότι καμιά κλιμάκωση δεν υπάρχει. Μόλις ψηφιστούν οι αντεργατικές διατάξεις, επικρατεί σιωπηλά το σύνθημα «τα κεφάλια μέσα».
 
Πρόκειται για απεργίες χωρίς πνοή, «επαγγελματικού» τύπου, με πρώτιστο στόχο την αυτοσυντήρηση των κομματικών και συνδικαλιστικών μηχανισμών. Το αστογραφειοκρατικό συνδικαλιστικό σύστημα δε θέλει και δεν μπορεί να συντονίσει, έστω και στοιχειωδώς, την αντίσταση της εργατικής τάξης ενάντια στην αυθαιρεσία του κεφαλαίου και τον τυφώνα των αντεργατικών ρυθμίσεων. Εχει δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος. Η πλειοψηφία της εργατικής τάξης δεν τρέφει καμιά εμπιστοσύνη σ' αυτό το συνδικαλιστικό σύστημα και η συνδικαλιστική γραφειοκρατία επικαλείται την απογοήτευση του κόσμου της δουλειάς για να συνεχίζει αυτή την εθιμοτυπία των σκόρπιων 24ωρων απεργιών.
 
Οποιος προσπαθήσει να κινηθεί μέσα σ' αυτόν το φαύλο κύκλο θα σπάσει τα μούτρα του. Θα γίνει συνυπεύθυνος με τη μια ή την άλλη τάση του αστογραφειοκρατικού συνδικαλιστικού συστήματος και θα εκτεθεί στα μάτια της εργατικής τάξης ως συνυπεύθυνος για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Η ταξική φλυαρία, οι φραστικές διαφοροποιήσεις, οι «αστερίσκοι», οι διακηρύξεις του τύπου «να δώσουμε ταξικό περιεχόμενο», μπορεί να ικανοποιούν ένα στενό ακροατήριο και να χρησιμεύουν σε μια κατεύθυνση κομματικής και συνδικαλιστικής επιβίωσης, όμως αφήνουν αδιάφορες τις πλατιές μάζες των εργατών και δημιουργούν ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα σ' αυτές και τις πραγματικά ταξικές δυνάμεις. Ενα χάσμα που το γεμίζει η αστική ιδεολογία («όλοι ίδιοι είναι», «οι συνδικαλιστές βολεύονται», «δεν αξίζει να χάνεις μεροκάματα σε απεργίες» κτλ.) και που όσο δε διατυπώνεται μια διαφορετική στρατηγική κατεύθυνση, η κατεύθυνση της πλήρους ρήξης με τον αστικοποιημένο γραφειοκρατικό συνδικαλισμό, διευρύνεται.
 
Με το που δόθηκε στη δημοσιότητα το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το οποίο περιέχει και ένα πακέτο αντεργατικών ρυθμίσεων (γράφουμε αναλυτικά δίπλα), υπήρξαν κινήσεις για κήρυξη 24ωρης απεργίας. Λογικό και αναμενόμενο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε ψηφίσει μερικές ακόμα αντεργατικές διατάξεις το κατακαλόκαιρο, αυτό ήταν το δεύτερο πακέτο, δεν μπορούσε η συνδικαλιστική γραφειοκρατία να το περάσει σφυρίζοντας αδιάφορα. Σε τελευταία ανάλυση, μια 24ωρη απεργία υπ' αυτές τις συνθήκες δεν κοστίζει τίποτα. Θα βγουν οι ανακοινώσεις, θα κυκλοφορήσουν αφίσες (κυρίως στο Διαδίκτυο και μερικές από επαγγελματικά συνεργεία στις κολόνες), θα γίνουν οι καθιερωμένες τρεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα (μία του ΠΑΜΕ, μία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ, μία των «εξωκοινοβουλευτικών» που εκφράζονται από την Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων, και τέλος. Αντε να γίνει και μια απογευματινή συγκέντρωση στη Βουλή, τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο (για δεύτερη 24ωρη το κόβουμε χλομό). Μια ρουτίνα, δηλαδή, που έχει επαναληφθεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία χρόνια (και παλιότερα). Οταν μάλιστα έχεις μια κυβέρνηση της Δεξιάς, ο πρωθυπουργός της οποίας, όπως και μια πληθώρα υπουργοί του, έχουν το στίγμα του νεοφιλελεύθερου, είναι ζήτημα… επαγγελματικής συνέπειας να προκηρύξεις μια 24ωρη απεργία ενόψει ενός αντεργατικού νομοσχέδιου.
 
Αρχισαν, λοιπόν, οι κινήσεις, βρέθηκε μια μέρα (η Τρίτη 24 Σεπτέμβρη) και άρχισαν να παίρνονται οι αποφάσεις. Το ΕΚΑ, η ΟΤΟΕ, άλλες Ομσοπονδίες, η ΑΔΕΔΥ που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, αλλά και Ομοσπονδίες της ΑΔΕΔΥ όπως η ΟΛΜΕ. Η κλίκα των ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, όμως, είχε άλλη γνώμη. Κι αυτή τη φορά αποφάσισε να κινηθεί καθαρά απεργοσπαστικά και όχι να παίξει το γνωστό παιχνίδι με τις ημερομηνίες (βάζει μια διαφορετική ημερομηνία για την 24ωρη και αναγκάζει τους υπόλοιπους -ιδίως το μηχανισμό του ΠΑΜΕ- να αλλάξουν τις δικές τους ημερομηνίες, ώστε να φανεί ότι κουμάντο κάνει η ΓΣΕΕ και κανένας άλλος).
 
Αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση της ΓΣΕΕ. Αφού ζήτησαν από την κυβέρνηση «σοβαρό και αξιόπιστο διάλογο» (!), στη συνέχεια την έπεσαν στον Περισσό και το ΠΑΜΕ, υποδεικνύοντάς τους ως βασικούς εχθρούς των εργαζόμενων! Εμείς δε θα μπούμε στη σύγκρουση για τα συνδικαλιστικά οφίκια, όμως ξέρουμε καλά πως δεν νομοθετούν ο Περισσός και το ΠΑΜΕ, αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η  κλίκα Παναγόπουλου και σίας, αφού θύμισε ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι διορισμένη από το Πρωτοδικείο και έχει περιορισμένες αρμοδιότητες «στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η δυνατότητα κήρυξης απεργίας», κάλεσε «τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες που ανήκουν στο δυναμικό της, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις».
 
Ολα αυτά ήταν ένα πρόσχημα. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, για παράδειγμα, στην οποία και πάλι έχουν γίνει «κώλος» με το ΠΑΜΕ, με αποτέλεσμα να υπάρχει διορισμένη διοίκηση, η οποία δεν μπορεί να κηρύξει απεργία, κάλεσε τα σωματεία-μέλη της να κηρύξουν απεργίες για την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη (στην ΟΙΥΕ έχει δύναμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, γι' αυτό βγήκε η συγκεκριμένη απόφαση). Θα μπορούσε να κάνει το ίδιο και η ΓΣΕΕ. Ολα ξεσκεπάστηκαν δυο μέρες μετά, όταν εργατικά κέντρα της περιφέρειας και μικρές ομοσπονδίες που ελέγχει απόλυτα η κλίκα Παναγόπουλου και σίας άρχισαν να παίρνουν αποφάσεις για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη (μια μέρα μετά την ήδη ανακοινωμένη απεργία)!
 
Την επομένη, όταν είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος των αποφάσεων για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη, η κλίκα Παναγόπουλου (ή αν θέλετε η κλίκα ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ) έβγαλε ανακοίνωση για να καλέσει «όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της δύναμης της ΓΣΕΕ που συντάσσονται με τη Δημοκρατική Λειτουργία των συνδικάτων και όχι με το σταλινικό μονοκομματικό ολοκληρωτισμό να οργανώσουν συντονισμένα απεργιακή κινητοποίηση για την ΤΕΤΑΡΤΗ  2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2019. (Αυτή τη Γενική Απεργία θα προκήρυσσε η ΓΣΕΕ αν είχε τη νομική δυνατότητα)». Διότι, όπως έγραψαν, «κανένας δεν μπορεί να είναι και με τον θύτη (ΠΑΜΕ-ΚΚΕ) και με το θύμα (συνδικάτα και δημοκρατική λειτουργία τους) γιατί μόνο τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ-ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΤΙΚΑ συνδικάτα νοιάζονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις»! Τα μαθαίνει αυτά ο εργαζόμενος και του 'ρχεται να ξεράσει. Και χώνεται πιο βαθιά στον καναπέ του. Αυτός είναι και ο στόχος, άλλωστε.
 
 

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΣυνεχίζεται η αντεργατική επίθεση
Επόμενο άρθρο Κίνηση ματ στη σαουδαραβική αλαζονεία

Σχετικά Αρθρα

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

Εργατικά 17 Απρ 2026, 13:58

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

Εργατικά 17 Απρ 2026, 07:49

Με εντολή υπουργού μεθοδεύεται να συνεχιστεί για άλλον ένα χρόνο η αργία της Χρύσας Χοτζόγλου

Εργατικά 5 Απρ 2026, 13:35

Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις στο Δημόσιο: Να κηρυχτεί άμεσα Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Αγώνας για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες για την κοινωνία και όχι πεδίο κερδοφορίας των εταιριών

Εργατικά 3 Απρ 2026, 14:53

ΟΙΕΛΕ: Οχι νέα θύματα από την κακοκαιρία

Να ληφθούν άμεσα μέτρα σε Φροντιστήρια, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, ιδιωτικά ΣΑΕΚ και Κέντρα Μελέτης λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:24

Διοικητικοί ΕΚΠΑ: Καμιά δυσμενής μεταβολή στις εργασιακές μας σχέσεις – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Απεργία 1 Απριλίου και συγκέντρωση στα Προπύλαια 10.30 πμ

Εργατικά 31 Μαρ 2026, 21:00
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Σκληρό μάθημα από τη Χεζμπολά στους σιωναζιστές: Χτύπησε φάλλαγα αρμάτων, κατέστρεψε τέσσερα

20 Απρ 2026, 13:27
Κόντρες

Κούλης ο μουλωχτός

20 Απρ 2026, 10:21
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

20 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Ποιος Λαζαρίδης; Ο Μητσοτάκης!

19 Απρ 2026, 21:23
Διεθνή

Χεζμπολά: Η Αντίσταση παραμένει με το δάχτυλο στη σκανδάλη και θα απαντά σε κάθε παραβίαση της εκεχειρίας από τον εχθρό

19 Απρ 2026, 10:46
Πολιτισμός

Ρομπέρτο Σαβιάνο: Η τράτα των παιδιών

19 Απρ 2026, 09:19
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 19 Απρίλη

19 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν – Εκλεισε ξανά το Στενό του Ορμούζ

18 Απρ 2026, 19:54
Διεθνή

Προεδρική διαταγή… και σούζα τα σιώνια

18 Απρ 2026, 11:17
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

18 Απρ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 18 Απρίλη

18 Απρ 2026, 00:01
Διεθνή

Mεγάλο ποτάμι φουσκωμένο… ποιος τους σταματάει;

17 Απρ 2026, 20:04
Διεθνή

«Από το βρυχηθμό του λιονταριού στο νιαούρισμα της γάτας»

Ισραηλινά μίντια και αξιωματούχοι καταγγέλλουν την τελευταία αποτυχία του Τελ Αβίβ στον Λίβανο

17 Απρ 2026, 19:08
Εργατικά

Συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις στην εκπαίδευση

Ανοιχτή Συνέλευση, Κυριακή 19 Απριλίου στο Πάντειο

17 Απρ 2026, 13:58
Διεθνή

Η Κατάρρευση είναι Πραγματική – Η Εκεχειρία στον Λίβανο σηματοδοτεί μια Ιστορική Στρατηγική Ηττα

17 Απρ 2026, 13:14
Διεθνή

Λιβανέζικη Αντίσταση: Εκεχειρία με το δάχτυλο στη σκανδάλη – «Γκρίνια» πάλι στη σιωνιστική οντότητα

17 Απρ 2026, 12:47
Καταστολή

Εισβολή δυνάμεων καταστολής στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ – Εκαναν ρημαδιό φοιτητικά στέκια

Στόχος ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο

17 Απρ 2026, 10:47
Εργατικά

Χρύσα Χοτζόγλου: ‘Η θα απαντήσει ο κλάδος ή θα πάμε στην πρώτη μετά τη χούντα απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστική παρέμβαση

Δήλωση ενόψει της δεύτερης τρομοκρατικής παραπομπής της στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτήσει για τη συνέχιση ή μη της αργίας

17 Απρ 2026, 07:49
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 17 Απρίλη

17 Απρ 2026, 00:01
Πολιτική

Μακάριος Λαζαρίδης: Οσο μιλάς τόσο επιβαρύνεις τη θέση του Μητσοτάκη

16 Απρ 2026, 22:48
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 20 Απρίλη

Ημέρα κινέζικης γλώσσας.

Ημέρα δισκοπωλείου.

Ημέρα Τύπου.

1942: Εκδίδεται η παράνομη αντιστασιακή εφημερίδα του ΕΑΜ “Ελεύθερη Ελλάδα“.

1971: Βόμβα σε σταθμευμένο ΙΧ πίσω από τη Μητρόπολη Αθηνών.

1972: Δυο βόμβες κάτω από αυτοκίνητα στη Γλυφάδα.

1973: Βόμβες σε τράπεζα και έξω από το σπίτι του Κ. Τσίτουρα, προέδρου της χουντικής «Ενώσεως Νέων Επιστημόνων»).

1998: Η RAF ανακοινώνει τη διάλυσή της μετά από 28 χρόνια δράσης.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

«Η παράταξή μας υπηρετεί διαχρονικά μια αξία: διαφάνεια, δικαιοσύνη, νομιμότητα, ευθύνη παντού. Αυτό οφείλουμε να κάνουμε πράξη όλοι μας», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” στον ΣΚΑΪ με τους Δημήτρη Οικονόμου και Ακη Παυλόπουλο. Αναφορικά με την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως «πρόκειται για ένα διαχρονικό σκάνδαλο, όπου εκατοντάδες άνθρωποι πήραν περισσότερα χρήματα απ’ αυτά που δικαιούνταν…» […] αποτελεί σοβαρό ερωτηματικό για ποιο λόγο αυτό το θέμα έρχεται τμηματικά στη δημόσια ζωή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. […] Ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε πως «η ηθική απαξίωση που επιχειρείται  από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης κατά της ΝΔ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας δε θα περάσει και είναι κάτι που πλήττει και τη δημοκρατία μας». Τόνισε επίσης ότι κανείς δεν πρέπει να σιωπηλός απέναντι σε αυτή την επιχείρηση απαξίωσης της παράταξης. «Ο χαρακτηρισμός πλειοψηφία των υποδίκων είναι απαράδεκτος, άθλιος και αστήρικτος…».

Δελτίο Τύπου υπουργείου Ανάπτυξης

(Ο ακροδεξιός-νεοφιλελεύθερος τηλεπλασιέ-τηλεμαϊντανός υπουργός Μπουμπούκος απέκτησε ανταγωνιστή. Ο Τάκης (παλιά ήμουν ΚΚΕ, μετά Συνασπισμός, μετά ΠΑΣΟΚ, τώρα ΝΔ) Θεοδωρικάκος είναι ο δεύτερος που ισχυρίζεται δημόσια η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία υλοποιεί σχέδιο απαξίωσης της ΝΔ. Αν είχε έστω και στοιχειώδη νομική μόρφωση θα ήξερε ότι ο συλλογισμός πάσχει. Οταν αποδίδεται σε κάποιον – εν προκειμένω στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία – κατηγορία, θα πρέπει να συνοδεύεται και από την αποκάλυψη του κινήτρου: για ποιο λόγο η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να έχει βάλει στο στόχαστρό της τη ΝΔ, την κυβέρνησή της, τον Μητσοτάκη και υλοποιεί ένα τόσο βρόμικο σχέδιο σε βάρος τους; Ποιες είναι οι… σκοτεινές δυνάμεις που υπηρετεί ένα θεσμικό όργανο της Ευρωλάνδης, που δεν είναι δα επαναστατικό ή λαϊκό δικαστήριο; Οταν δεν δίνεται απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα, τότε η κατηγορία που εκτοξεύεται κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σκέτος γκεμπελισμός, που αναζητά ευήκοα ώτα σε ηλίθιους πολίτες. Τα άλλα δε θα τα σχολιάσουμε. Τι να σχολιάσουμε, μας λέτε; Οτι η Δεξιά του μοναρχοφασισμού, των έκτακτων στρατοδικείων, της φυλακής, της εξορίας, των εκτελέσεων αγωνιστών υπηρετεί την αξία της δικαιοσύνης; Οτι η δεξιά του Predator και των «νόμιμων επισυνδέσεων», που παρακολουθούσε ακόμα και τους υπουργούς της, ακόμα και τους ανώτατους στραταίους, υπηρετεί την αξία της διαφάνειας; Αυτά είναι για τους εν υπηρεσία δημοσιοκάφρους, τους και ΑΡΔάκια αποκαλούμενους, που παρακολουθούν σαν χάνοι τον κάθε Θεοδωρακόπουλο να ξεστομίζει τέτοια «φίδια»)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo