Χρηματοδότης η Κομισιόν, το υπουργείο Εσωτερικών, το ΕΣΠΑ. Διαχειριστές η ΓΣΕΕ και το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ. «Ωφελούμενος» η «Δομή Ισότητας των Φύλων» της ελεγχόμενης από ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Ενας φαινομενικά απίθανος συνδυασμός: μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί. Κυβέρνηση και… ανένδοτοι συνδικαλιστές. Φαινομενικά, όμως, γιατί στην πραγματικότητα τους ενώνει ο θεσμικός ρόλος του καθένα και το χρήμα.
Δεν είναι, βέβαια, πολύ αυτό το χρήμα, συγκρινόμενο μ’ αυτό που παντελονιάζουν οι καπιταλιστές και οι τραπεζίτες. Είναι όμως επαρκέστατο για να συντηρηθούν τα λαμόγια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας, να στήνουν και να ξεστήνουν μαγαζάκια γύρω από τις οργανώσεις τους, να ταΐζονται και να ταΐζουν διάφορους πανεπιστημιακούς, οργανώνοντας τα δικά τους «λόμπι», το δικό τους υποσύστημα μέσα στο μεγάλο σύστημα της αστικής εξουσίας.
Το κράτος δεν έχει κανένα πρόβλημα να τους χρηματοδοτήσει ακόμα και για τα πιο απίθανα προγράμματα, που διαβάζεις τον τίτλο τους και εξοργίζεσαι. Οπως το συγκεκριμένο: «Προώθηση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών στα όργανα εκπροσώπησης των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων». Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τίποτα, είναι ευνόητο περί τίνος πρόκειται. Καθαρή λαμογιά. Μην απορείτε, όμως, γιατί το κράτος χρηματοδοτεί αντιμνημονιακούς. Γιατί χρειάζονται κι αυτοί, για να συγκρατούν –όσο μπορούν– εργατικές δυνάμεις στο βούρκο της αστικής δημοκρατίας.








