Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ
  • Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω
  • Φράξια με το φελλό
  • Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα
  • Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι
  • Σαν σήμερα 16 Ιούλη
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Η εξαθλίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης
Εργατικά

Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

Η εξαθλίωση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr30 Ιούν 2007, 00:00

Εθνική Κατώτερη Σύνταξη πάνω από το όριο της φτώχειας υποσχέθηκε ο Καραμανλής από το προεκλογικό μπαλκόνι της Πάτρας (προσυνέδριο της ΝΔ), χωρίς να δώσει καμιά παραπέρα εξήγηση για τον τρόπο υλοποίησης της εξαγγελίας. Παρέπεμψε για λεπτομέρειες σε προσεχείς ανακοινώσεις των υπουργείων Οικονομίας και Απασχόλησης. Βέβαια, το μέτρο έχει ανακοινωθεί και πάλι προ καιρού από τον Αλογοσκούφη, αλλά «επανάληψις μήτηρ μαθήσεως», ειδικά όταν διανύουμε προεκλογική περίοδο. Μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, θα ανακοινώσουν δυο-τρεις φορές ακόμα το ίδιο μέτρο, που όπως φαίνεται θα είναι από τα βασικά προεκλογικά βέλη στη φαρέτρα της ΝΔ.

Σαν να τους χτύπησε ρεύμα αντέδρασαν οι Πασόκοι, που σίγουρα περίμεναν την προεκλογική εξαγγελία. «Μας αντιγράφετε, μας κλέβετε τις ιδέες», ήταν η ουσία της αντίδρασης (δυστυχώς γι’ αυτούς, στις πολιτικάντικες εξαγγελίες δεν υπάρχει «κοπιράιτ»). «Ανακοίνωση που δεν σημαίνει απολύτως τίποτα», χαρακτήρισε την εξαγγελία Καραμανλή η Α. Διαμαντοπούλου, συμπληρώνοντας πως πρόκειται για «μια τελείως γενικόλογη διακήρυξη που θέλει να προλάβει να απαντήσει ή να δημιουργήσει αυτή τη σύγχυση με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ». Προφανώς τα περί «δίκαιης κοινωνίας», «αναδιανομής του εισοδήματος», «νέας εποχής» και «νέου αναπτυξιακού προτύπου», που φώναζε την ίδια ώρα με τον Καραμανλή ο Γιωργάκης, από τα προεκλογικά μπαλκόνια στον άξονα της Εγνατίας, που είχε στήσει ο Λαλιώτης, πρέπει να θεωρηθούν απαύγασμα… σαφήνειας και… συγκεκριμενοποίησης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης κάποιες εξηγήσεις ανέλαβε να δώσει από ραδιοφώνου ο υφυπουργός Απασχόλησης Μάκαρος Γιακουμάτος, ειδικός στην επικοινωνία με τους συνταξιούχους (έχει μόνιμο στασίδι στα πρωινάδικα του Αυτιά και του Παπαδάκη). Δεν πρόκειται για σύνταξη για όλο τον πληθυσμό, διευκρίνισε, συμπληρώνοντας πως «οι ανασφάλιστοι αγρότες, που δεν έχουν καμιά ασφαλιστική εισφορά, θα παίρνουν σύνταξη 330 ευρώ από 1.1.2008» (άλλο παραμύθι αυτό). Οταν, όμως, τον ρωτούσαν για τις κατώτερες συντάξεις του ΙΚΑ, που σήμερα είναι 463 ευρώ, ενώ το όριο φτώχειας (όπως ο ίδιος είπε) είναι 545 ευρώ, δεν έδινε καμιά απάντηση. Οι «ξερόλες» της ραδιοτηλεοπτικής δημοσιογραφίας, βέβαια, που όλα τα σφάζουν κι όλα τα μαχαιρώνουν, είναι παντελώς άσχετοι και απληροφόρητοι. Θα μπορούσαν να κάνουν με τα κρεμμυδάκια τον κάθε Γιακουμάτο, αν του ανέφεραν τι είπε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας (τρεις μόλις μέρες πριν την εξαγγελία Καραμανλή) ο Αλογοσκούφης.

Ο «τσάρος της οικονομίας», που πρέπει να φροντίσει και για την προσωπική προεκλογική του εκστρατεία (βρίσκεται αντιμέτωπος με Ντόρα, Αβραμόπουλο και λοιπές γαλάζιες δυνάμεις και δεν θέλει να φάει η μούρη του χώμα), φώναξε τους δημοσιογράφους την Πέμπτη 21 Ιούνη, για να τους παρουσιάσει για πολλοστή φορά μια έκθεση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Εκεί, λοιπόν, η κουβέντα ήρθε και σ’ αυτό το θέμα και ο Αλογοσκούφης υπήρξε αποκαλυπτικότατος. Παραθέτουμε τον σχετικό διάλογο (από το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που διένειμε το Γραφείο Τύπου του υπουργείου):

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ, τις προηγούμενες ημέρες είχατε αναφερθεί με διάφορες ευκαιρίες σε αυτό το βοήθημα που θα δώσει η κυβέρνηση στις φτωχές οικογένειες. Είχε προσδιοριστεί στη Βουλή νομίζω στα 1.000 ευρώ ετησίως. Θέλω να σας ρωτήσω εάν έχετε καταλήξει στα κριτήρια βάσει των οποίων θα το χορηγήσετε και από πότε.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ:
Εχουμε καταλήξει –και είναι κυβερνητική απόφαση- ότι θα δημιουργηθεί το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής. Είναι το Ταμείο για την αντιμετώπιση της φτώχειας, την ενίσχυση αυτών δηλαδή που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Διότι, μία από τις διαρθρωτικές αδυναμίες – την οποία πρέπει να προσθέσω σε αυτές που είπα – είναι και η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δαπανών στη χώρα μας. Ενώ σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης μειώνεται με τις κοινωνικές δαπάνες το ποσοστό της φτώχειας έως και 5 ποσοστιαίες μονάδες, σε  εμάς μειώνεται μόνο κατά 1 μονάδα όταν ληφθούν υπόψη και οι κοινωνικές δαπάνες.

Αυτό το Ταμείο, λοιπόν, θα χρηματοδοτήσει στοχευμένες δράσεις που θα απευθύνονται σε αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτή τη στιγμή τις δράσεις επεξεργάζονται τα αρμόδια Υπουργεία, που είναι το Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας και το Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θα υπάρξουν αυτές οι δράσεις και θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο. Ηδη, έχουμε πει ότι το Ταμείο αυτό στην πλήρη του εξέλιξη θα έχει έναν προϋπολογισμό που θα φτάνει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τώρα, για το πώς βγαίνουν αυτά τα 1.000 ευρώ ανά φτωχό. Αυτά βγαίνουν με απλή αριθμητική. Είναι γνωστό ότι το ποσοστό της φτώχειας, που φτάνει σε 20%, αφορά 2 εκατομμύρια συμπολίτες μας και αν διαιρέσετε τα 2 δισεκατομμύρια με τα 2 εκατομμύρια είναι 1.000 ευρώ το χρόνο. Δεν σημαίνει όμως ότι ο κάθε ένας που είναι κάτω από το όριο της φτώχειας θα πάρει 1.000 ευρώ το χρόνο χωρίς κάποιο κριτήριο. Αυτό θα γίνει μέσω στοχευμένων δράσεων, στοχευμένων προγραμμάτων, που θα απευθύνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είτε αυτοί λέγονται χαμηλοσυνταξιούχοι που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, είτε είναι νέοι άνεργοι, είτε είναι μονογονεϊκές οικογένειες. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει πρώτα στη σύσταση του Ταμείου και σταδιακά θα εντάσσονται προγράμματα, τα οποία θα απευθύνονται σε αυτούς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Είναι μία καινοτόμος δράση για την Ελλάδα – δεν είναι καινοτόμος για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί αντίστοιχες τέτοιες δράσεις υπάρχουν σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης – και είναι μια δράση που θα μας επιτρέπει πια να αξιολογούμε και την πρόοδο της προσπάθειας που κάνουμε. Διότι, μέσα από τις έρευνες που γίνονται για το ποσοστό της φτώχειας, θα μπορούμε να ξέρουμε σε συγκεκριμένες χρονιές και σε συγκεκριμένα ορόσημα κατά πόσο κάναμε πρόοδο ή όχι. Σαν πρώτος στόχος μας είναι να φτάσουμε στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα το ποσοστό της φτώχειας μετά από τις κοινωνικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι στο 15%, ενώ στην Ελλάδα είναι στο 20%. Και αυτό βέβαια αφορά ανθρώπους. Οι στατιστικές είναι το μέσο για να μετράμε την πρόοδο. Αλλά, αυτά αφορούν ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ανάγκες και οι οποίοι χρειάζονται τη βοήθεια του κράτους».

Εδώ τα πράγματα είναι πεντακάθαρα. Η περιβόητη «Εθνική Κατώτατη Σύνταξη» δεν είναι παρά κάποιο φιλανθρωπικό βοήθημα, που θα δοθεί σε μερικούς εξαθλιωμένους συνταξιούχους. Ενα ΕΚΑΣ που δεν θα ονομάζεται ΕΚΑΣ. Πώς θα δίνεται αυτό το βοήθημα; Με εισοδηματικά κριτήρια, όπως δίνεται και το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να μην το παίρνει η συντριπτική πλειοψηφία των χαμηλοσυνταξιούχων. Αλλωστε, το ίδιο το ποσό του φιλανθρωπικού αυτού βοηθήματος (1.000 ευρώ το χρόνο) και ο μπακάλικος τρόπος υπολογισμού δείχνουν ότι πρόκειται για ένα προεκλογικό πυροτέχνημα, πίσω από το οποίο θα κρυφτεί η μεγάλη επίθεση ενάντια στην Κοινωνική Ασφάλιση, που θα σπρώξει τις κατώτερες συντάξεις κάτω και από τα σημερινά άθλια επίπεδά τους.

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

Νότια Αφρική: Σε κρίσιμη καμπή η απεργία διάρκειας
Επόμενο άρθρο

Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

Προς τι το παραμύθι;

Σχετικά Αρθρα

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

Εργατικά 15 Ιούλ 2026, 12:11

Απεργία-Αποχή εκπαιδευτικών: Σκόπιμες καθυστερήσεις στην «αξιολόγηση» από τη διοικητική ιεραρχία

Για να κριθούν οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή με το αυστηρότερο καθεστώς του 2026

Εργατικά 11 Ιούλ 2026, 17:03

Ομόφωνα κατά δυνητικής αργίας εισηγείται το Πειθαρχικό Συμβούλιο για τους αγωνιστές εκπαιδευτικούς Χαρτζουλάκη και Χοτζόγλου

Σιγή ιχθύος από την Ζαχαράκη

Εργατικά 8 Ιούλ 2026, 07:44

Η αλήθεια για τις συντάξεις χηρείας: Τις πετσόκοψε ο Μητσοτάκης με παράνομες εγκυκλίους των Βρούτση και Τσακλόγλου

Τώρα παριστάνουν τους γενναιόδωρους, αλλά δεν επιστρέφουν αναδρομικά στους/στις συνταξιούχους που πετσοκόπηκαν οι συντάξεις τους

Εργατικά 6 Ιούλ 2026, 05:26

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στις συνδικαλιστικές διώξεις και απολύσεις

Εργατικά 2 Ιούλ 2026, 21:06

Μαζικές απολύσεις σε ιδιωτικά σχολεία

Εργατικά 1 Ιούλ 2026, 19:32
Ροή Ειδήσεων
Διεθνή

Ιρανικός Στρατός: Οι αμερικανικές επιθέσεις δε θ’ ανοίξουν το Στενό του Ορμούζ

Και οι 17 αμερικανικές βάσεις στην περιοχή έχουν καταστραφεί

16 Ιούλ 2026, 20:33
Πολιτική

Με ύφος δικτάτορα, ο Μητσοτάκης, πρωθυπουργός «κυβέρνησης υποδίκων», προσπαθεί να βγει από πάνω

16 Ιούλ 2026, 19:59
Κόντρες

Φράξια με το φελλό

16 Ιούλ 2026, 13:39
Διεθνή

Ενα τεράστιο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο συγκεντρώνει τα πειστήρια της σιωναζιστικής θηριωδίας στη Γάζα

16 Ιούλ 2026, 11:53
Διεθνή

Λίβανος: Σταθερά αντίθετος στο αμερικανοϊσραηλινό σχέδιο ο πρόεδρος της Βουλής, Ναμπίχ Μπέρι

16 Ιούλ 2026, 10:55
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

16 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ανοιξε και το μέτωπο της Υεμένης

15 Ιούλ 2026, 21:09
Διεθνή

Σκληραίνει τη στάση του το Ιράν, σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο

15 Ιούλ 2026, 20:02
Κόντρες

Μαρινακίες

15 Ιούλ 2026, 14:25
Παιδεία

Καμία απάντηση από τη δημοτική αρχή για την αναγκαιότητα μελέτης στατικής επάρκειας των σχολείων στη γραμμή 4 του Μετρό!

15 Ιούλ 2026, 13:26
Παιδεία

Ο Σύλλογος Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος

Αποτελεί μια εξαιρετικά εχθρική πράξη σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων της νέας γενιάς, των φοιτητών, της εκπαίδευσης και της έρευνας στα δημόσια πανεπιστήμια

15 Ιούλ 2026, 13:14
Πολιτική

Το σκάνδαλο των υποκλοπών/παρακολουθήσεων «μετακόμισε» σε σιωνιστικό δικαστήριο

Στριμωγμένος ο νεοδιρισθείς εισαγγελέας του ΑΠ Μπακέλας

15 Ιούλ 2026, 13:07
Εργατικά

Τρεις ακόμη εκπαιδευτικοί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Πελοποννήσου για συμμετοχή στην Απεργία-Αποχή

Κυβερνητική εκπαιδευτική πολιτική μέσω της τρομοκράτησης, της επιβολής και του πειθαναγκασμού

15 Ιούλ 2026, 12:11
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 15 Ιούλη

15 Ιούλ 2026, 00:01
Διεθνή

Ο πορτοκαλομαλλιάς φασίστας πήρε πίσω το φόρο 20% που υποτίθεται ότι θα έβαζε στα πλοία για να περάσουν από το Ορμούζ

14 Ιούλ 2026, 21:02
Καταστολή

Υπόθεση Marfin: Μια σκευωρία, δύο προφυλακισθέντες ήδη

14 Ιούλ 2026, 20:13
Κόντρες

Στα «σκληρά» έπεσαν οι σιωνιστές

14 Ιούλ 2026, 19:01
Η παπάρα

Ο Πιερρακάκης φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό

14 Ιούλ 2026, 14:09
Διεθνή

Μπακαεΐ: Το Ιράν ενήργησε με καλή πίστη, αλλά οι ΗΠΑ οδήγησαν το Μνημόνιο της Ισλαμαμπάντ σε κρίση

14 Ιούλ 2026, 11:52
Διεθνή

Σταυροβελονιά με 48 λέξεις

14 Ιούλ 2026, 09:26
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 16 Ιούλη

1918: Εκτελείται η αυτοκρατορική οικογένεια στη Ρωσία.

1941: Ιδρύεται το Εργατικό Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο.

1945: Πρώτη έκρηξη ατομικής βόμβας σε δοκιμή στο New Mexico (ΗΠΑ).

1946: Οι δύο πρώτες εκτελέσεις του εμφυλίου στο Επταπύργιο (Θεσσαλονίκη).

1972: Συλλαμβάνονται εννιά Ελληνες και τέσσερις Γερμανοί για συμμετοχή στο “Κίνημα 20ής Οκτώβρη“.

1991: Απόπειρα κατά του τούρκου επιτετραμμένου Ντενίς Μπουλούκμπασι, τρεις τραυματίες (17Ν).

1991: Τέσσερις βόμβες σε γραφεία ασφαλιστικών εταιρειών (ΕΛΑ-1η Μάη).

2002: Συλλαμβάνονται οι Χριστόδουλος και Βασίλης Ξηρός και Διονύσης Γεωργιάδης για συμμετοχή στη 17Ν.

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…
Ποιος είναι λοιπόν ο επόμενος στόχος; Δεν είναι ένας αριθμός σε έναν πίνακα. Είναι ο στόχος που θα τον βρείτε στο τραπέζι κάθε ελληνικής οικογένειας. Πιο πολλές δουλειές. Πιο καλές δουλειές. Υψηλότεροι μισθοί, ευημερία που να τη νιώθει ο πολίτης. Το όχημα είναι η ταχύτερη ανάπτυξη και η παραγωγικότητα. Και το στοίχημα άλλαξε τάξη μεγέθους: για δεκαπέντε περίπου χρόνια παλεύαμε να σταθούμε όρθιοι, τώρα παλεύουμε για το πόσο ψηλά μπορούμε να φτάσουμε. […] Κυρίες και κύριοι, πριν από δεκαπέντε χρόνια, το ερώτημα ήταν αν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα επιβιώσει. Πριν από δέκα, αν θα σταθεροποιηθεί. Πριν από πέντε, αν θα ανακάμψει. Ολα αυτά τα ερωτήματα απαντήθηκαν, θετικά. Το σημερινό ερώτημα είναι διαφορετικής τάξης: Πόσο μεγάλοι μπορείτε να γίνετε και πόσο μεγάλη Ελλάδα μπορείτε να χτίσετε γύρω σας. Η δική μου απάντηση, και η πρόσκλησή μου προς εσάς, είναι μία: ο ρόλος που αξίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν είναι του ωφελημένου της ανάκαμψης. Είναι του αρχιτέκτονα της επόμενης φάσης. Μιας οικονομίας με περισσότερες και καλύτερες δουλειές. Μιας κοινωνίας που δεν αφήνει κανέναν εκτός. Μιας δυνατής Ελλάδας σε μια δυνατή Ευρώπη. Αυτό είναι το επόμενο κατόρθωμα, που μας αναλογεί από κοινού. Και είμαι βέβαιος ότι, όπως πετύχαμε τα προηγούμενα, θα πετύχουμε και αυτό μαζί.
Κυριάκος Πιερρακάκης
(Το ορφανό του σημητισμού, που προσέτρεξε στην αυλή του Μητσοτάκη και κάνει καριέρα με τον αδίστακτο τρόπο του νεοφιλελεύθερου τεχνοκράτη, εκφώνησε ομιλία στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών. Η κατακλείδα της ομιλίας του ήταν τα παραπάνω παρατιθέμενα. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστοί πολιτικοί, πρωθυπουργοί και υπουργοί Οικονομικών, γλείφουν τους τραπεζίτες. Μόνο τα λόγια που χρησιμοποιεί ο καθένας τους αλλάζουν, η ουσία παραμένει η ίδια. Ο λογογράφος του Πιερρακάκη είναι προφανές ότι έχει σημιτικές ρίζες. Γι’ αυτό και δε διστάζει, με έναν τρόπο πραγματικά εμετικό, όχι απλά να αναγορεύσει τις τράπεζες σε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και σε «ατμομηχανή της ανάπτυξης», όπως λένε όλοι, αλλά να τους προσδώσει και… κοινωνικό ρόλο! Οι τράπεζες θα ανοίξουν «δουλειές», θα οδηγήσουν στην αύξηση των μισθών, θα αυξήσουν καθοριστικά την ευημερία για όλους! Ακόμα και όσοι δεν γνωρίζουν τις βασικές αρχές πολιτικής οικονομίας, το ρόλο των τραπεζών στον καπιταλισμό, την πραγματοποίηση της υπεραξίας κτλ, έχουν την εμπειρία των τελευταίων δεκαπέντε ετών. Τη διάσωση των τραπεζών και το φόρτωμα των βαρών στις πλάτες εργαζόμενων και συνταξιούχων. Τα κόκκινα δάνεια που ξεπουλήθηκαν στα vulture funds, τους γύπες του χρηματιστικού κεφάλαιου. Την επιδημία των πλειστηριασμών που ακόμα συνεχίζεται. Με απλά λόγια: έκοψαν μισθούς-συντάξεις για να διασώσουν τις τράπεζες – οι άνθρωποι φτώχυναν βίαια και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους – τα δάνεια πουλήθηκαν στους γύπες οι οποίοι άρχισαν εκβιασμούς και πλειστηριασμούς. Συμπέρασμα: ο Πιερρακάκης, αυτός ο αδίστακτος αριβίστας φτύνει κατάμουτρα τον ελληνικό λαό)
Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    17Ν
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εφετείο 17Ν
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    ΕΛΑ
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Ποιοι είμαστε
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Επικοινωνία
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Όροι χρήσης
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Ποιοι είμαστε
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Επικοινωνία
  • Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Εθνική Κατώτατη Σύνταξη

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo