Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας
  • Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…
  • Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους
  • ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ
  • Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη
  • Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Επιχορηγούνται καπιταλιστές για να μειώσουν τις θέσεις εργασίας
Εργατικά

Επιχορηγούνται καπιταλιστές για να μειώσουν τις θέσεις εργασίας

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr16 Δεκ 2006, 00:00
Αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ολόκληρος «αναπτυξιακός νόμος» να μετατρέπεται σε τροπολογία, να μπαίνει σε ένα άσχετο νομοσχέδιο και να ψηφίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς καμιά ουσιαστική συζήτηση. Το έκαναν και αυτό ο Καραμανλής με τον Αλογοσκούφη. Πήραν το δικό τους «αναπτυξιακό» νόμο (ν. 3299/2004, που ψηφίστηκε ακριβώς πριν από δυο χρόνια), του έκαναν εκτεταμένες τροποποιήσεις και προσθήκες, τον έχωσαν σε μια τροπολογία και την κατέθεσαν να ψηφιστεί με το φορολογικό νομοσχέδιο. Λαθραία δηλαδή, γιατί με το ντόρο που γίνεται με τον ΟΤΕ ουδείς θα προλάβει να ασχοληθεί με το νέο σκάνδαλο.
 
Τι άλλο εκτός από σκάνδαλο είναι η ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων των αχόρταγων, των φαταούληδων καπιταλιστών, που την ίδια ώρα που εκστρατεύουν κατά του «κρατισμού», την ίδια ώρα που θεωρούν «υπερβολικές» τις συντάξεις των 600 ευρώ, απαιτούν και παίρνουν εκατομμύρια ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα για τις μπίζνες τους.
 
Στα δυο χρόνια εφαρμογής του νόμου 3299, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αλογοσκούφης, εγκρίθηκαν 2.260 επενδυτικά σχέδια με συνολικό ύψος επένδυσης 3.364,7 εκατ. ευρώ. Ξέρετε σε τι ύψος έφτασε η κρατική επιχορήγηση; 1.399 εκατ. ευρώ. Ποσοστό 41,6% της συνολικής επένδυσης. Εννοείται, ότι οι επενδύσεις είναι πάντοτε υπερτιμολογημένες. Ετσι, το ποσοστό της επιχορήγησης σε σχέση με το πραγματικό κόστος της επένδυσης (και όχι αυτό που εμφανίζεται στα χαρτιά, μέσω υπερτιμολογήσεων) είναι πολύ μεγαλύτερο. Σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ή και ξεπερνά το 100%, ειδικά όταν στάζει και το απαραίτητο «λαδάκι».
 
Ο Αλογοσκούφης καμαρώνει ότι από τις εγκριθείσες επενδύσεις πρόκειται να δημιουργηθούν 10.187 νέες θέσεις εργασίας. Ας πάει να το πει αυτό στους ανέργους. Σε μας ας απαντήσει σε κάτι συγκεκριμένο: αν ήταν οι επιχορηγούμενες επενδύσεις να δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, τότε γιατί οι καπιταλιστές απαιτούσαν να φύγει η διάταξη του παλαιότερου «αναπτυξιακού» νόμου, που συνέδεε την επιχορήγηση με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, κι αυτός έσπευσε να ικανοποιήσει την απαίτησή τους το 2004;
 
Ο αριθμός αυτός (10.187 νέες θέσεις εργασίας) είναι γραμμένος σε κάποια σχέδια, που ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί. Και βέβαια, δεν είναι πλέον δεσμευτικός για τους καπιταλιστές. Πρώτα να τις δούμε αυτές τις θέσεις και μετά πανηγυρίζει ο Αλογοσκούφης. Γιατί η πείρα των προηγούμενων «αναπτυξιακών» νόμων άλλα διδάσκει. Πέρα απ’ αυτό, όμως, αν κάνουμε μια διαίρεση, θα βρούμε ότι σε κάθε υποτιθέμενη νέα θέση εργασίας αντιστοιχούν 133.000 ευρώ δωρεάν κρατικό χρήμα! Στον ορίζοντα της πενταετίας, που είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει μια επιχορηγηθείσα επιχείρηση, σημαίνει 27.000 ευρώ για κάθε μια απ’ αυτές τις θέσεις εργασίας. Ξέρετε κανέναν εργάτη που να παίρνει τόσα λεφτά το χρόνο (μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές);
 
Aφού έφαγαν το καταπέτασμα επί μια διετία και μελέτησαν το νόμο σε όλες του τις λεπτομέρειες, οι καπιταλιστές απαίτησαν από την κυβέρνηση συγκεκριμένες τροποποιήσεις, που θα τους επιτρέψουν να φάνε ακόμα περισσότερα. Πειθήνια η κυβέρνηση κάνει τις απαιτήσεις τους πράξη με την (ν)τροπολογία Αλογοσκούφη.
Οι βασικότερες διατάξεις του νέου νόμου είναι οι εξής:
 
u Οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εξετάζουν το φάκελο που θα υποβάλει ο καπιταλιστής μέσα σε πέντε εργάσιμες μέρες και εφόσον αυτός περιλαμβάνει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να του δίνουν έγγραφη επιβεβαίωση ότι το σχέδιό του ικανοποιεί καταρχήν τους όρους επιλεξιμότητας που τίθενται από το νόμο! Πρόκειται για μεγάλη αβάντα στους καπιταλιστές, γιατί μέχρι τώρα αναγνωρίζονταν ως επιλέξιμες μόνο οι δαπάνες που πραγματοποιούνται μετά την τελική έγκριση του επιχειρησιακού σχεδίου. Και βέβαια, ούτε λόγος ότι μπορεί ένα σχέδιο, που πήρε καταρχήν έγκριση, να μην πάρει την τελική. Θα σηκωθούν οι καπιταλιστές και θα φωνάζουν εν χορώ ότι η κρατική γραφειοκρατία εμποδίζει την επιχειρηματικότητα.
 
u Η προκαταβολή της κρατικής επιχορήγησης αυξάνεται από 30% σε 50%! Αυτό κι αν είναι αβάντα. Ξέρετε τι σημαίνει τα μισά λεφτά μπροστά; Ο καπιταλιστής δεν θα χρειαστεί να συνάψει δάνεια και να πληρώνει τόκους στις τράπεζες. Θα έχει τα χέρια του λυμένα και θα μπορεί να ελέγχει το σχέδιο με άνεση. Και βέβαια, θα μπορεί να το αφήσει ημιτελές, αφού θα έχει πάρει τα μισά λεφτά μπροστάντζα και ένα μεγάλο μέρος το πρώτο διάστημα.
 
u Με τον προηγούμενο νόμο δεν υπάγονταν στις επιχορηγήσεις οι επενδύσεις που αποσκοπούσαν στην αντικατάσταση υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού, χωρίς να συνεπάγονται την επέκταση, την αλλαγή στο προϊόν ή τη μέθοδο παραγωγής μιας υφιστάμενης εγκατάστασης. Και αυτό το «αντικίνητρο» φεύγει από τη μέση και πλέον θα επιχορηγούνται επιχειρήσεις και για «τη θεμελιώδη αλλαγή στη συνολική παραγωγική διαδικασία υπάρχουσας μονάδας». Με άλλα λόγια, θα παίρνουν επιχορήγηση και για την αντικατάσταση του παλιού εξοπλισμού τους, χωρίς φυσικά να κάνουν καμιά επέκταση, χωρίς να δημιουργήσουν καμιά νέα θέση εργασίας. Αντίθετα, μείωση των θέσεων εργασίας θα υπάρξει, όπως γίνεται πάντοτε όταν μια νέα μηχανή αντικαθιστά μια παλιά. Λιγότεροι εργάτες, εντατικοποίηση της εργασίας, μεγαλύτερη παραγωγή. Αυτό είναι «νόμος» στην εξέλιξη της καπιταλιστικής παραγωγής. Με άλλα λόγια, το κράτος επιχορηγεί τους καπιταλιστές για να μειώσουν τις θέσεις εργασίας!
 
u Στον προηγούμενο νόμο προβλεπόταν ότι μπορούσε να ενισχυθεί μια αδρανής βιομηχανική εγκατάσταση (αποπερατωθείσα ή ημιτελής), με την προϋπόθεση ότι δεν ήταν προβληματική και δεν είχε ήδη ενισχυθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Και αυτό έφυγε από τη μέση. Πλέον, δεν εξαιρούνται οι προβληματικές επιχειρήσεις από την κρατική επιχορήγηση (αυτό κι αν είναι… ελεύθερος ανταγωνισμός!), ούτε εκείνες που ήδη είχαν ενισχυθεί σε προηγούμενο στάδιο. Απλά, θα αφαιρείται το ποσό της επιχορήγησης που έχει ήδη δοθεί στην αδρανή βιομηχανική εγκατάσταση. Αυτή είναι φωτογραφική διάταξη για καπιταλιστές που έχουν βάλει στο μάτι τα κτίρια επιχειρήσεων που έχουν κλείσει. Θα τ’ αγοράσουν και θα πάρουν και επιχορήγηση από πάνω.
 
Υπάρχουν βέβαια και μια σειρά άλλες αλλαγές (για παράδειγμα, καταργείται η υποχρέωση των μη εισηγμένων εταιριών που παίρνουν επιχορήγηση να μην αλλάζουν την εταιρική τους σύνθεση σε πρόσωπα και ποσοστά συμμετοχής), που όλες τους έχουν απαιτηθεί από τους καπιταλιστές. Ετσι που το χρήμα των φορολογούμενων εργαζόμενων να ρέει πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερες ποσότητες στα ταμεία των καπιταλιστικών επιχειρήσεων.
 
Ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δασκαλόπουλος, προλογίζοντας πρόσφατη έκδοση του ΣΕΒ, γράφει ότι πρέπει η χώρα μας «να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις ώστε να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά της». Εύλογο το θράσος και η ιταμότητα των βιομηχάνων. Η μοναδική κρατικοδίαιτη τάξη της χώρας έχει καταφέρει, ελέγχοντας ΜΜΕ και πολιτικό προσωπικό, να υποδεικνύει ως κρατικοδίαιτους πότε τους αγρότες και πότε τους δημόσιους υπαλλήλους. Οι «καρτελοποιημένοι» κρατικοδίαιτοι βιομήχανοι μιλούν για ανταγωνισμό!

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο ΆρθροΠόλεμος και Αντίσταση (3)
Επόμενο άρθρο Να αποφυλακιστούν άμεσα

Σχετικά Αρθρα

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

Εργατικά 24 Σεπ 2026, 07:36

Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας: Να δικαιωθούν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 21:36

Η επιδότηση ανεργίας είναι ασφαλιστικό δικαίωμα των εργαζόμενων και όχι κρατικό προνοιακό επίδομα

Ο Π. Μαρινάκης δεν πρωτοτύπησε: ακολουθεί το δρόμο όλων των αστικών κυβερνήσεων

Εργατικά 15 Σεπ 2026, 12:01

Αθώοι και πειθαρχικά οι εκπαιδευτικοί Πάνος Χουντής και Ζήσης Γκέρτσος

Τους κατηγόρησαν για... «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας»

Εργατικά 8 Σεπ 2026, 10:56

Ελεύθερος ο καπιταλιστής της φονικής «Βιολάντα»

Εργατικά 2 Σεπ 2026, 21:38

Η Χρύσα Χοτζόγλου επιστρέφει στο σχολείο της

Να μπει τέλος στον Γολγοθά της δίωξής της και σε όλα τα πειθαρχικά εναντίον εκπαιδευτικών

Εργατικά 28 Αυγ 2026, 07:35
Ροή Ειδήσεων
Πολιτισμός

Ο Macklemore, οι Γαζαίοι και οι τεκτονικές δονήσεις στην αμερικάνικη βιομηχανία της ψυχαγωγίας

26 Σεπ 2026, 14:30
Παιδεία

Δικηγορικοί Σύλλογοι για ιδιωτικά «πανεπιστήμια»-πανεπιστημιοποιημένα κολλέγια: Ναι μεν, αλλά…

26 Σεπ 2026, 13:35
Διεθνή

Κράτος απαρτχάιντ: Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή του Ισραήλ απαγόρευσε τη συμμετοχή στις εκλογές όλων των κομμάτων που εκπροσωπούν Παλαιστίνιους

Απέρριψε την προσφυγή για απαγόρευση του κόμματος του Μπεν Γκβιρ

26 Σεπ 2026, 12:48
Αντικυνωνικά

ΑΝΤΙΚΥΝΩΝΙΚΑ

26 Σεπ 2026, 00:02
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

26 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Καθολικοί κληρικοί έκαναν πορεία προς το Βατικανό, απαιτώντας τον τερματισμό της γενοκτονίας στη Γάζα

25 Σεπ 2026, 21:06
Πολιτική

Μητσοτάκης: Γλάστρα του σιωναζιστή σφαγέα Νετανιάχου στον ΟΗΕ, όταν όλα τα κράτη τον απομόνωσαν

25 Σεπ 2026, 20:41
Περιβάλλον

Εδωσαν «μπιρ παρά» το Ελληνικό στους Λάτσηδες και τώρα η περιφέρεια Αττικής νοικιάζει πανάκριβα αθλητικές εγκαταστάσεις

25 Σεπ 2026, 20:17
Κόντρες

Πόθοι στον καταραμένο βάλτο

25 Σεπ 2026, 19:30
Καταστολή

Ο Βασίλης Μάγγος βασανίστηκε (και) μέσα στην Ασφάλεια Βόλου: αυτό προκύπτει από τα ντοκουμέντα

25 Σεπ 2026, 18:19
Υγεία

Πατούλης και στα εβραϊκά

Υπερασπίζεται τον ιατρικό τουρισμό και τον σιωναζισμό

25 Σεπ 2026, 13:44
Διεθνή

Ο Νετανιάχου, η Σούζαν Σαράντον και ο ορισμός της είδησης

25 Σεπ 2026, 09:30
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 25 Σεπτέμβρη

25 Σεπ 2026, 00:01
Διεθνή

Ρεζαεΐ: Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ούτε θα ανοίξει ξανά το Στενό του Ορμούζ μέχρι να ικανοποιηθούν οι όροι του

24 Σεπ 2026, 21:23
Παιδεία

Σωματείο Εργαζομένων στην Ερευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: Ενάντια στις πρυτανικές αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό στο ΕΜΠ

Συγκέντρωση ενάντια στην πειθαρχική ακρόαση υποψήφιου διδάκτορα, τη Δευτέρα

24 Σεπ 2026, 20:19
Πολιτισμός

Macklemore και φίλοι: Περιοδεία «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Προγραμματίστηκαν ήδη συναυλίες σε Δουβλίνο, Παρίσι και Λονδίνο - Τα έσοδα θα διατεθούν σε υποστηρικτές του Παλαιστινιακού Κινήματος

24 Σεπ 2026, 19:47
Υγεία

EINAΠ: Διαφημιστής ιδιωτικών μονάδων κερδοσκοπικού κομπογιανιτισμού ο υπουργός Υγείας

24 Σεπ 2026, 18:53
Κόντρες

H κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα;

24 Σεπ 2026, 14:52
Διεθνή

Δεκάδες αεροσκάφη, εκατοντάδες κτίρια: Αποκαλύπτονται οι απώλειες των ΗΠΑ από τις ιρανικές επιθέσεις

24 Σεπ 2026, 09:08
Εργατικά

Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στις Συνδικαλιστικές Διώξεις: Αγωνιστικά ραντεβού

24 Σεπ 2026, 07:36
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη

Ημέρα αντισύλληψης.

Ημέρα ναυτιλίας.

Υεμένη: Ημέρα επανάστασης (1962).

1939: Κηρύσσεται παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Συλλήψεις και διώξεις στελεχών. Το κόμμα περνά στην παρανομία.

1944: Υπογράφεται η συμφωνία της Καζέρτα.

1945: Αιματηρές συμπλοκές ΕΑΜιτών και μοναρχικών σε Αθήνα και Πειραιά.

1946: Επανέρχεται στον θρόνο ο βασιλιάς Γεώργιος μετά το θετικό δημοψήφισμα της 1ης Σεπτεμβρίου.

1959: Δολοφονείται από βουδιστή μοναχό ο πρωθυπουργός της Κεϋλάνης Μπανταρανάικε.

1968: Βόμβα (ΔΕ) έξω από διεύθυνση του υπουργείου Εξωτερικών την ώρα που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος μιλούσε σε ξένους ανταποκριτές για το χουντικό σύνταγμα.

1968: Φωτεινά “όχι” ανάβουν στον λόφο της Καισαριανής και στην πλατεία Καραϊσκάκη.

1989: Εκτέλεση Παύλου Μπακογιάννη (17Ν).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Από την πρώτη μέρα κιόλας, στις πρώτες εβδομάδες που ήρθαμε στο υπουργείο Οικονομικών, ξεκινήσαμε με 250 ευρώ στο 60% των συνταξιούχων άνω των 65 (ετών) και διαρκώς το διευρύναμε και φτάσαμε στα 400 ευρώ καθαρά για τους άνω των 65 (ετών). Εκ των πραγμάτων, παρά το γεγονός ότι έχουμε δώσει ευελιξίες για να μπορούν να εργάζονται παραλλήλως, είναι πιο δύσκολο να εργάζεται κανείς σε μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με νεότερες. Αρα, αυτό σίγουρα ήταν ένα κριτήριο. Και, βέβαια, κρατήστε το εξής: αυτό που λέμε «εθνική σύνταξη» είναι 446 ευρώ μεικτά. Εδώ μιλάμε για 400 ευρώ καθαρά. Για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που μας ακούν, στην πραγματικότητα, αυτά τα 400 ευρώ είναι μία 13η σύνταξη.

Κυριάκος Πιερρακάκης

(Μετά την ομιλία του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ γράψαμε και το εξής σχόλιο: «O Mητσοτάκης δίνει φιλοδώρημα 400 ευρώ στους συνταξιούχους, αρκεί να είναι άνω των 65 ετών. Μην ρωτήσετε “οι κάτω των 65 στο πηγάδι κατούρησαν;”. Οι κάτω των 65 να πάνε να δουλέψουν. Αυτό είναι το μήνυμα. Μιλάμε για συνταξιούχους που έφαγαν τα νιάτα τους στα Βαριά και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα και για συνταξιούχους που ήταν “τυχεροί” και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένσημα 40 ετών δουλειάς για να συνταξιοδοτηθούν στα 62. Η νεοφιλελεύθερη λύσσα κατά των ανθρώπων της δουλειάς φαίνεται και σε τέτοιες λεπτομέρειες. Αφού έκοψαν από τους συνταξιούχους τα δώρα χριστουγέννων, πάσχα και άδειας (δύο μισθούς το χρόνο), τώρα τους δίνουν φιλοδωρήματα αλλά με ηλικιακό κόφτη. Ενας/μία που δούλεψε 40 πλήρη χρόνια, έχοντας καταβάλει ένα σκασμό λεφτά για ασφαλιστικές εισφορές, αποκλείεται από το φιλοδώρημα αν είναι κάτω των 65, επειδή θεωρείται ικανός να δουλέψει κι άλλα χρόνια. Μιλάμε για λογική γαλέρας». Σε συνέντευξή του στον Real fm, στους Χατζηνικολάου-Δελατόλλα, ο Πιερρακάκης, με τον κυνισμό του χρυσοκάνθαρου μάνατζερ, επιβεβαιώνει πλήρως το σχόλιό μας: υπάρχει πλήρης ευελιξία και οι κάτω των 65, αν δεν τους φτάνει η σύνταξη, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά! Δηλαδή, εξαναγκάζονται να αρνηθούν την ίδια την έννοια του συνταξιούχου, του απόμαχου της δουλειάς. Με τον ίδιο κυνισμό και με την αλαζονεία του αυτοκρατορικού απεσταλμένου που μπορεί να φτύνει κατάμουτρα τους υπηκόους, βαφτίζει «13η σύνταξη» τα 400 ευρώ επειδή ισούνται με μια «εθνική σύνταξη»!)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • 17Ν
    • Εφετείο 17Ν
  • ΕΛΑ
    • Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Εφετείο ΕΛΑ
    • Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Επαναστατικός Αγώνας
    • Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • 3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • 4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Σπάζοντας την πολιορκία
    • Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
  • Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo