Close Menu
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
  • Στήλες
    • Η Αποψή Μας
    • Στο Ψαχνό
    • Zoom
    • Βαθύ Κόκκινο
    • Αντικυνωνικά
    • Dixi et salvavi animam meam
X (Twitter) YouTube RSS
Τελευταία Νέα :
  • Αμάρτησε για το στεφάνι της
  • Η μάχη της ελιάς
  • Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη
  • Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
  • Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς
  • Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Διεθνή
  • Οικονομία
  • Εργατικά
  • Αγροτικά
  • Παιδεία
  • Καταστολή
  • Περιβάλλον
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
  • Αθλητισμός
  • Ιστορία
X (Twitter) YouTube RSS
Εφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.grΕφημερίδα Κόντρα | Eksegersi.gr
Πλοήγηση:Αρχική»Εργατικά»Ενα χιλιάρικο σε τρεις δόσεις
Εργατικά

Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

Ενα χιλιάρικο σε τρεις δόσεις

Eksegersi.grBy Eksegersi.gr8 Απρ 2006, 00:00
Τρία ευρώ μέσα σε δύο χρόνια. Ενα χιλιάρικο, δηλαδή, σε τρεις δόσεις. Τόση θα είναι η αύξηση που θα πάρουν όσοι πληρώνονται με τα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων, σύμφωνα με τη νέα ΕΓΣΣΕ. Προσέξτε, όχι τρία ευρώ τώρα και για τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά 76 λεπτά τώρα, άλλα 79 λεπτά το Σεπτέμβρη και 1,43 ευρώ το Μάη του 2007. Πλούσια πράγματα, δηλαδή. Μια σύμβαση ικανοποιητική, όπως δήλωσε ο Πολυζωγόπουλος (βλέπε ρεπορτάζ στη διπλανή σελί
Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα ένα ζήτημα πάνω στο οποίο έχει καλλιεργηθεί σκόπιμη σύγχυση από τη ΓΣΕΕ και τα παπαγαλάκια της. Χωρίς ντροπή η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ανακοίνωσε ότι πέτυχε «αθροιστική συνολική αύξηση από 1/1/2006 έως την 1/5/2007: 11,3%». Πήραν, δηλαδή, τις αυξήσεις των τριών οχταμήνων και τις πρόσθεσαν, σαν τον παλιό μπακάλη: τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο. Ομως, από τη στιγμή που δεν δίνεται εφάπαξ η αύξηση, αλλά σε τρεις δόσεις, πρέπει να την υπολογίζεις μεσοσταθμικά. Κάνοντας, λοιπόν, αυτόν τον υπολογισμό (σε 14μηνη και όχι 12μηνη βάση, για να μην αδικήσουμε τους γραφειοκράτες) βρίσκουμε:
 
♦ Αύξηση για το 2006: 3,96%

♦ Αύξηση για το 2007: 3,46%
Σας παρακαλούμε τώρα να ρίξετε μια ματιά στον παραπάνω πίνακα, που δείχνει την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Από τι θέσεις ξεκινούσε το κάθε μέρος και πού έφτασε, με όλους τους ενδιάμεσους σταθμούς.
 
H ΓΣΕΕ ξεκίνησε από 8% για το 2006 και μονοετή σύμβαση. Θυμίζουμε τι ακριβώς ζητούσε: Διορθωτικό ποσό για την κάλυψη του εισοδήματος από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 1% και τις υπέρμετρες ανατιμήσεις των ετών 2004-2005. Εφάπαξ προκαταβολή από 1-1-2006 του μέσου ποσοστού της προβλεπόμενης αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή. Πρόβλεψη ρήτρας διορθωτικού ποσοστού για ενδεχόμενη υπέρβαση του προβλεπόμενου πληθωρισμού. Πρόσθετη αύξηση με βάση την προβλεπόμενη αύξηση της παραγωγικότητας το 2006. Πρόσθετη αύξηση για τη σταδιακή σύγκλιση μέσα σε μια 5ετία με την αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού της ΕΕ των 15. Ολα αυτά κάποια στιγμή είπαν ότι συμποσούνται σε μια εφάπαξ αύξηση 8% για το 2006 και μονοετή σύμβαση. Και πού κατέβηκαν; Λίγο κάτω από το μισό και διετή σύμβαση, με ακόμα μικρότερη αύξηση το 2007, και χωρίς καμιά πρόβλεψη για διορθωτικό σε περίπτωση υπέρβασης του επίσημου πληθωρισμού.
 
Και ο ΣΕΒ; Ξεκίνησε από 2,8% (επίτηδες, για να τη σπάσει στη ΓΣΕΕ που πρότεινε 8%) και έφτασε στο 3,9%. Ανέβηκε τέσσερις φορές λιγότερο απ’ όσο κατέβηκε η ΓΣΕΕ.
 
Σημασία, όμως, έχει και η ενδιάμεση φάση. Η ΓΣΕΕ ζήτησε κάποια στιγμή μεσοσταθμική για το 2006 5,89%. Κατέβηκε στο 5,5% και κατρακύλησε στο 3,96% και διετή σύμβαση. Ενώ ο ΣΕΒ ανέβηκε στο 3,8% και από εκεί μετακινήθηκε ελάχιστα, μόλις 0,16%.
 
Τα συμπεράσματα είναι νομίζουμε πολύ εύκολα. Η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ξεπούλησε το μεροκάματο όσο δεν το έχει ξεπουλήσει άλλη φορά. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την προηγούμενη διετή σύμβαση, που πρόβλεπε για το 2004 μεσοσταθμική αύξηση 5,16% και για το 2005 μεσοσταθμική αύξηση 3,38%. Συνολικά για τη διετία 2004-2005 8,54%, έναντι 7,42% που είναι η συνολική αύξηση για τη διετία 2006-2007. Οποια σύγκριση και να κάνεις, στο ίδιο συμπέρασμα θα καταλήξεις.
 
Και βέβαια, πρέπει να επισημάνουμε και κάτι ακόμη. Την καλπιά του επίσημου Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, που στηρίζεται σε μια κάλπικη έρευνα οικογενειακών προϋπολογισμών της ΕΣΥΕ (αυτή που βγάζει το περιβόητο «καλάθι της νοικοκυράς»). Ουσιαστικά, ο ΔΤΚ υποεκτιμάται, με σκοπό να υποτιμάται η αξία της εργατικής δύναμης. Για το ζήτημα αυτό έχουμε γράψει αναλυτικά στο παρελθόν και ίσως κάποια στιγμή επανέλθουμε.
 
Κάποτε λέγαμε ότι η ΕΓΣΣΕ είναι απλά πιλότος για τις κλαδικές συμβάσεις, αφού άμεσα αφορά μόνο ένα 7% με 10% των εργαζόμενων. Πλέον, όμως, δεν είναι μόνο πιλότος. Δεν έχουμε δει επίσημα στατιστικά στοιχεία, όμως έχουν υπάρξει δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ένα 20% των εργαζόμενων που πληρώνονται με την ΕΓΣΣΕ. Ο αριθμός δεν φαίνεται να απέχει πολύ από την αλήθεια, αν σκεφτούμε ότι σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις οργιάζει η αυθαιρεσία και η παραβίαση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, με τ’ αφεντικά να δηλώνουν πληθώρα εργαζόμενους ως ανειδίκευτους, για να τους πληρώνουν μόνο με την ΕΓΣΣΕ. Μπορούμε, λοιπόν, να πούμε με βεβαιότητα, ότι η συνδικαλιστική γραφειοκρατία ξεπούλησε το μεροκάματο ενός μεγάλου κομματιού εργατών και εργαζόμενων, νέων στην πλειοψηφία τους, γιατί οι νέοι είναι αυτοί που κυρίως υποχρεώνονται να πληρώνονται σαν ανειδίκευτοι, ακόμα κι αν κάνουν ειδικευμένη εργασία που καλύπτεται από κλαδική συλλογική σύμβαση.
 
Γιατί η ΓΣΕΕ «ξεβρακώθηκε» μ’ αυτό τον τρόπο μπροστά στον ΣΕΒ; Ρίξτε μια ματιά στο «παραλήρημα Πολυζωγόπουλου» παρακάτω και θα καταλάβετε γιατί. Γιατί είναι μια θεσμική δύναμη, που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την εργασιακή ειρήνη και την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού καπιταλισμού. Ηταν δεδομένο, ότι η ΓΣΕΕ δεν θα συμπεριφερόταν διαφορετικά, δε μπορούσε να συμπεριφερθεί διαφορετικά. Εδώ ο Πολυζωγόπουλος, όπως έγραψε οικονομική εφημερίδα («Κέρδος») εκφράστηκε με συμπάθεια για τον Κυριακόπουλο, επειδή -όπως είπε- δέχτηκε μεγάλες πιέσεις από τις ζημιογόνες επιχειρήσεις και έκανε μεγάλη παραχώρηση που δέχτηκε να υπογράψει τη σύμβαση! Εμείς τον ακούσαμε (και τον μαγνητοφωνήσαμε) να λέει στη διοίκηση της ΓΣΕΕ, ότι η εργατική τάξη πρέπει να ενδιαφερθεί για τους μικρομεσαίους που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και «βογγάνε». Περισσεύει, λοιπόν, ο πόνος για τους καπιταλιστές, μικρούς και μεγάλους, ενώ η εργατική τάξη υποζύγιο ήταν και είναι και μπορεί ν’ αντέξει και άλλα βάρη. Αλλωστε, όσο πιο πιεσμένη είναι η εργατική τάξη, όσο αναγκάζεται να τρέχει από δουλειά σε δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, τόσο πιο ήσυχοι αισθάνονται οι γραφειοκράτες συνδικαλιστές.
 
Τι μπορούσε να κάνει η ΓΣΕΕ; Το ερώτημα αυτό συνιστά ψευτοδίλημμα. Το βάζουν εκείνοι που «παίζουν» μέσα στο σύστημα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, αποτελώντας την αριστερή αντιπολίτευσή του. Το έβαλαν πρώτοι-πρώτοι οι συνδικαλιστές του Περισσού και του ΣΥΝ, που έδωσαν το δικό τους σόου. Ο Μαυρίκος αποχώρησε από την τελική διαπραγματευτική συνάντηση λίγο πριν τη συμφωνία (όταν κατάλαβε ότι το παζάρι τελείωσε), για να μπορεί να καταγγείλει με όλη του την άνεση το ξεπούλημα. Ο Καλύβης έμεινε μέχρι το τέλος αλλά δεν υπέγραψε τη σύμβαση, αφήνοντας τη βρόμικη δουλειά στον Πολυζωγόπουλο και τον Πουπάκη. Α, όλα κι όλα, αυτός θέλει καθαρά τα νύχια του (κι ας είναι βουτηγμένος ως το λαιμό μες στα σκατά).
 
Ξεκινάει, λοιπόν, ένας καυγάς με τα ίδια επιχειρήματα που εδώ και χρόνια ακούγονται απ’ όλες τις πλευρές. Και τι προτείνατε; ρωτάει ο Πολυζωγόπουλος. Μια ακόμα 24ωρη, απαντά ο Περισσός. Καλύτερη διαπραγμάτευση, αντιπροτείνει ο ΣΥΝ. Πιστεύει κανείς, ότι με μία ακόμη 24ωρη θα «χέζονταν» οι καπιταλιστές; Αν ήταν έτσι, τα συνδικάτα που ελέγχει ο Περισσός θα υπέγραφαν καλύτερες συμβάσεις. Ομως υπογράφουν συμβάσεις στα ίδια εξευτελιστικά επίπεδα.
Ετσι όπως είναι δομημένο το σύστημα του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού μόνο ως δεκανίκι του συστήματος μπορεί να λειτουργήσει. Μόνο ξεπουλήματα μπορεί να δώσει, όταν οι καπιταλιστές παραστριμώχνουν τα πράγματα. Για ν’ αλλάξει η κατάσταση χρειάζεται μια συνολική ταξική ανασυγκρότηση. Χρειάζεται οι εργαζόμενοι ν’ αφήσουν τη ζεστασιά του καναπέ και να βγουν στο δρόμο, να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, με ανεξάρτητη ταξική οργάνωση και δράση.
 
 
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ
Αρχικές προτάσεις

ΓΣΕΕ: 8% από 1.1.2006 (μονοετής σύμβαση)
ΣΕΒ:   2,8% 1.1.2006 (μονοετής σύμβαση)
Πρώτο παζάρι
ΓΣΕΕ: 4% από 1.1.06 και 3.5% από 1.7.06
         
(μεσοσταθμικό για όλο το 2006: 5,89%
ΣΕΒ: 3,8% 1.1.2006 (μονοετής σύμβαση)
ΕΣΕΕ: 8% αθροιστικά για το 2006 και το 2007 (διετής)
Δεύτερο παζάρι
ΓΣΕΕ: 5,5% από 1.1.2006 (μονοετής σύμβαση)
ΣΕΒ:   5% από 1.9.2006 (μεσοσταθμική 3,33% για το 2006)
ΕΣΕΕ: 9,98% αθροιστικά για το 2006 και το 2007 (διετής)
Τελικό παζάρι – Συμφωνία
2,9% από 1.1.2006
2,9% από 1.9.2006 (μεσοσταθμική 3,96% για το 2006)
5,1% από 1.5.2007 (μεσοσταθμική 3,46% για το 2007)

Εκτύπωση 🖨
Κοινοποίηση: Facebook Twitter LinkedIn Email WhatsApp
Προηγούμενο Άρθρο

Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

Παρασκευή, 7.4.06
Επόμενο άρθρο

Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

Δευτέρα, 10.4.06

Σχετικά Αρθρα

30 Οκτώβρη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης για την προσφυγή της Χρύσας Χοτζόγλου κατά της απόφασης που την έθεσε σε δυνητική αργία

Εργατικά 16 Οκτ 2025, 19:35

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών

Εργατικά 9 Οκτ 2025, 12:04

Ακαδημίες Επαγγελματικής Κατάρτισης: Η Επαγγελματική Εκπαίδευση-Κατάρτιση απευθείας στα νύχια των καπιταλιστών

Εργατικά 24 Σεπ 2025, 08:55

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη της εκπαιδευτικού Κατερίνας Πανδή

Εργατικά 18 Σεπ 2025, 12:01

ΟΙΕΛΕ: Σωρεία εκδικητικών απολύσεων και βάναυσες εργασιακές συνθήκες στο ξένο ιδιωτικό σχολείο Campion School

Εργατικά 12 Σεπ 2025, 20:10

Η μαχόμενη εκπαίδευση θα ακυρώσει και την τρομοκρατία της απειλής απόλυσης όσων αρνηθούν την αξιολόγηση

Με αποφασιστικότητα στην απεργία-αποχή

Εργατικά 11 Σεπ 2025, 18:59
Ροή Ειδήσεων
Κόντρες

Αμάρτησε για το στεφάνι της

24 Οκτ 2025, 12:58
Διεθνή

Η μάχη της ελιάς

24 Οκτ 2025, 10:53
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

24 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Eντατικές ενδο-παλαιστινιακές διαβουλεύσεις στο Κάιρο: Τα όπλα της Αντίστασης δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

23 Οκτ 2025, 22:41
Καταστολή

Επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς

23 Οκτ 2025, 20:33
Διεθνή

Αυτά τα παιδιά γράφουν με το αίμα τους το αντιστασιακό έπος της Παλαιστίνης

23 Οκτ 2025, 19:56
Παιδεία

Χιλιάδες κενά, συγχωνεύσεις τμημάτων, απειλές και τρομοκρατία για να επιβληθεί η αξιολόγηση – Η εκπαίδευση αντιστέκεται

23 Οκτ 2025, 19:06
Κόντρες

Πρέπει ήδη να νοσταλγεί τη «γλάστρα» που πετάριζε τα βλέφαρα

23 Οκτ 2025, 18:59
Παιδεία

Ο Δήμος Ηράκλειου Αττικής σε ρόλο Μεγάλου Αδερφού

23 Οκτ 2025, 13:07
Διεθνή

Σαμποτάρουν προκλητικά την είσοδο βοήθειας στη Γάζα οι σιωναζιστές

Mαταιοπονούν: η ενότητα λαού-Αντίστασης δεν σπάει

23 Οκτ 2025, 11:12
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 23 Οκτώβρη

23 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Ταξιαρχίες Αλ-Κουντς: Τιμούμε τους μάρτυρες από την ηγεσία μας

22 Οκτ 2025, 20:45
Καταστολή

Ιδιώνυμο αδίκημα η διαδήλωση στο Σύνταγμα

22 Οκτ 2025, 14:50
Κόντρες

Kαρανικομπουμπουκίαση

22 Οκτ 2025, 10:54
Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 22 Οκτώβρη

22 Οκτ 2025, 00:01
Διεθνή

Γάζα: Γερό χτύπημα στη δωσιλογική συμμορία του Αμπού Σαμπάμπ

21 Οκτ 2025, 23:04
Διεθνή

Στο τουρκοκυπριακό μόρφωμα κάνει κουμάντο ο Ερντογάν, όχι ο Ερχιουρμάν 

21 Οκτ 2025, 22:13
Υγεία

Αυτό είναι ταβάνι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο!

21 Οκτ 2025, 20:40
Αγροτικά

Η ευλογιά των αιγοπροβάτων έπληξε κρατικό Ινστιτούτο με πρόβατα δύο σπάνιων ελληνικών φυλών!

Της πλάκας τα μέτρα βιοασφάλειας του ΥΠΑΑΤ  

21 Οκτ 2025, 19:51
Κόντρες

Εχει ο Λε-Πα σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

21 Οκτ 2025, 11:55
Εκδηλώσεις στην Κόντρα
Η Yπόθεση Ζορζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά
Εφετείο ΧΑ
Ουκρανία
Επιλεγμένα θέματα
10 Μάι 2022, 22:55

Ο ρωσικός ιμπεριαλισμός από θέση ισχύος

«Ο πλούτος των κοινωνιών όπου κυριαρχεί ο κεφαλαιοκρατικός τρόπος παραγωγής εμφανίζεται σαν ένας “τεράστιος σωρός…

21 Απρ 2022, 13:42

Καρλ Μαρξ: Μισθός, τιμή και κέρδος

21 Νοέ 2021, 07:31

Κινέζικος Ιμπεριαλισμός: Tα περιθώρια της παλιάς υψηλής κερδοφορίας στενεύουν

Παρά τη συνεχιζόμενη υπερεκμετάλλευση του προλεταριάτου

Περισσότερα…

Σαν Σήμερα

Σαν σήμερα 24 Οκτώβρη

Ημέρα Ηνωμένων Εθνών.

Ημέρα αποτίμησης της γυναικείας εργασίας.

Ημέρα κατά της παχυσαρκίας.

Ημέρα ακτών.

Ημέρα πληροφόρησης για την ανάπτυξη.

Ζάμπια: Ημέρα ανεξαρτησίας (1964).

1922: Ο Μουσολίνι και 50.000 μελανοχιτώνες ξεκινούν από τη Νάπολη την «πορεία προς τη Ρώμη».

1956: Σοβιετικά τανκ στους δρόμους της Βουδαπέστης κατά τη δεύτερη μέρα της ουγγρικής εξέγερσης.

1968: Ταυτόχρονες εκρήξεις βομβών της ΔΕ στις εισόδους της Νομικής και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

1977: Αποφυλακίζεται από τον Κορυδαλλό μετά από δεκαοκτάμηνη παραμονή ο βασανιστής Μπάμπαλης.

1978: Βόμβες σε έκθεση της AEG και στο μηχανοκίνητο της Χωροφυλακής στη Θεσσαλονίκη.

2001: Ο αστυφύλακας Γ. Τυλιανάκης πυροβολεί και σκοτώνει τον 21χρονο Μαρίνο Χριστόπουλο (Ζεφύρι).

2002: Ο ανθυπαστυνόμος Θοδωρής Κατσάς πυροβολεί και σκοτώνει τον 23χρονο Αναστάσιο Λυμούρα (Γλυφάδα).

Εκτύπωση 🖨
Η Παπάρα…

Επιστρέφοντας στα καθ’ ημάς και στο ζήτημα της απεργίας πείνας του Π. Ρούτσι, που απασχολεί το τελευταίο διάστημα τη δημόσια συζήτηση, θέλω να πω ότι η πολιτεία πρέπει να στέκεται με ευαισθησία δίπλα στους ανθρώπους που πονούν, ακόμη κι όταν την αμφισβητούν. Αυτό επιτάσσει η ανθρωπιά και ο πολιτισμός μας. Σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όποιες κι αν είναι αυτες, χωρίς να τις σχολιάζουμε. Αυτό επιτάσσει το κράτος δικαίου το οποίο δεν μπορούμε να επικαλούμαστε α λα καρτ. Πόσο μάλλον σε θέματα που αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, όπως είναι το συγκεκριμένο αίτημα, και βεβαίως η εκδίκαση αυτής της μεγάλης τραγωδίας, που μας έχει πληγώσει βαθιά όλους. Όπως, άλλωστε, ειπώθηκε από την ηγεσία του Αρείου Πάγου, δεν χάνεται κανένα δικαίωμα κανενός συγγενή, καθώς κατά τη διαδικασία στο ακροατήριο θα μπορεί να διατυπωθεί εκ νέου οποιοδήποτε αίτημα οποιασδήποτε πλευράς. Κι ας μην ξεχνάμε ότι νέες αέναες καθυστερήσεις μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε παραγραφές αδικημάτων, που θα ήταν η απόλυτη ασέβεια στη μνήμη των νεκρών.

Kυριάκος Μητσοτάκης (facebook)

(Για να αφιερώνει ο Μητσοτάκης ένα «κεφάλαιο» της εβδομαδιαίας σινδονιάδας του στο facebook στην απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι σημαίνει πως αισθάνεται και πάλι στριμωγμένος. Μάλλον δεν είχε δει ακόμα τις συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα και άλλες πόλεις, αλλά δεν ήταν καθόλου δύσκολο για τους συνεργάτες του να προβλέψουν το μέγεθός τους. Και τι έκανε; Το έριξε στην υποκρισία. Το έκανε τις προηγούμενες μέρες ο εκπρόσωπός του, χτες βγήκε μπροστά ο ίδιος ο Μητσοτάκης. «Ευαισθησία», «ανθρωπιά», «πολιτισμός», από τη μια, «ανεξάρτητη δικαιοσύνη», από την άλλη. Ο Μητσοτάκης έχει όλες αυτές τις σπουδαίες ιδιότητες, αλλά η αστική Δικαιοσύνη δεν τις έχει. Κι αυτός δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μόνο που και αυτή η εκδήλωση υποκρισίας πάει κατευθείαν «στον κουβά». Γιατί ήταν ο δικός του μηχανισμός που προσπάθησε να συκοφαντήσει τον Ρούτσι όταν ξεκίνησε την απεργία πείνας. Και ήταν ο δικός του υπουργός, ο Φλωρίδης, που προανήγγειλε την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, γεγονός που κατέγραψαν όλα τα φιλοκυβερνητικά μίντια με τον πανομοιότυπο τίτλο: «Παράθυρο από τον Φλωρίδη». Από το Μαξίμου τους έδωσαν τον τίτλο, για να φανεί ότι η κυβέρνηση παρενέβη στην Εισαγγελία και δικαίωσε τον Ρούτσι. Μόνο που ικανοποιήθηκε το μισό αίτημα του απεργού πείνας: εκταφή της σορού του δολοφονηθέντα γιου του, αλλά μόνο για ταυτοποίηση, όχι για χημικές εξετάσεις που θα δείξουν την ακριβή αιτία θανάτου. Οταν ο Πάνος Ρούτσι ανακοίνωσε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, ο Μητσοτάκης, βλέποντας το κυβερνητικό σχέδιο να ναυαγεί, δεν είχε κανένα πρόβλημα να φορτώσει την ευθύνη στην αστική Δικαιοσύνη. Μόνο που δεν ξεγελάει κανέναν. Θέλει δε θέλει, τη λύση θα την δώσει ο ίδιος, μέσω της αστικής Δικαιοσύνης. Και θα χρεωθεί την ευθύνη για μια ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά έναντι ενός χαροκαμένου γονιού που υπέβαλε ένα απλούστατο και απόλυτα νόμιμο αίτημα)

Εκτύπωση 🖨
Αφίσες









Αρχείο Εφημερίδας
Εκδόσεις
25 Σεπ 2022, 13:12

Η ανατροπή του καπιταλισμού προϋπόθεση για τη λύση του ζητήματος της κατοικίας

27 Μαρ 2022, 17:35

Σοσιαλιστική οικοδόμηση και καπιταλιστική παλινόρθωση στην ΕΣΣΔ

Κατεβάστε ελεύθερα τη μελέτη

11 Οκτ 2020, 11:30

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (κατεβάστε ελεύθερα τη μπροσούρα)

29 Αυγ 2020, 10:01

Η αλήθεια για τους Σλαβομακεδόνες

Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΣ ΑΝΕΛΕΗΤΟΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ

Αφιερώματα
17 Σεπ 2020, 19:22

Εγκληματικό, εθνικοσοσιαλιστικό μόρφωμα ήταν και παραμένει η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες μετά τη διάσπασή της

4 Νοέ 2017, 00:00

100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Ο μεγάλος Οκτώβρης του 1917 εξακολουθεί να διδάσκει το προλεταριάτο

30 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (7)

23 Νοέ 2013, 00:00

KPD: Η συνεπής αντιφασιστική και επαναστατική οργάνωση της γερμανικής εργατικής τάξης

Διδάγματα από το Μεσοπόλεμο (6)

Δείτε όλες τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Δείτε όλα τα ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πολιτικές Δίκες
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    17Ν
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Εφετείο 17Ν
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    ΕΛΑ
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Δεύτερη Δίκη ΕΛΑ
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Εφετείο ΕΛΑ
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Πρώτη Δίκη ΕΛΑ
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Επαναστατικός Αγώνας
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Πρώτη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Εφετείο Επαναστατικού Αγώνα
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Δεύτερη Δίκη Επαναστατικού Αγώνα
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      3η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      4η Δίκη Σ.Π.Φ.
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Δίκη Σ.Π.Φ.
Παλαιστίνη
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Σπάζοντας την πολιορκία
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Το ημερολόγιο της αποστολής
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (4)
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (3)
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (2)
    • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

      Σπάζοντας τον αποκλεισμό της Γάζας (1)
Σύνδεσμοι
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Επικοινωνία
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Όροι χρήσης
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Ποιοι είμαστε
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Επικοινωνία
  • Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Η απόλυτη ξεφτίλα η νέα ΕΓΣΣΕ

    Όροι χρήσης

Πληκτρολογήστε παραπάνω και πατήστε Enter για αναζήτηση. Πατήστε Esc για ακύρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας. Εφόσον συνεχίσετε στη σελίδα μας, θεωρούμε ότι είστε ικανοποιημένοι με αυτό.
Ρυθμίσεις CookieΣυνέχεια
Διαχείριση συναίνεσης

Σύνοψη απορρήτου

Χρησιμοποιούμε cookies αποκλειστικά για την βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης και για τη σύνταξη ανώνυμων στατιστικών επισκεψιμότητας (analytics). Δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε την προσωπική σας ταυτότητα από τα cookies. Τα cookies αποθηκεύονται αποκλειστικά στη δική σας συσκευή (υπολογιστή, tablet, κινητό τηλέφωνο) και η ιστοσελίδα δε διατηρεί κανένα αρχείο ή βάση δεδομένων με προσωπικά δεδομένα σας.
Necessary
Always Enabled
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
CookieDurationDescription
_GRECAPTCHA5 months 27 daysThis cookie is set by Google. In addition to certain standard Google cookies, reCAPTCHA sets a necessary cookie (_GRECAPTCHA) when executed for the purpose of providing its risk analysis.
cookielawinfo-checkbox-advertisement1 yearSet by the GDPR Cookie Consent plugin, this cookie is used to record the user consent for the cookies in the "Advertisement" category .
cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
elementorneverThis cookie is used by the website's WordPress theme. It allows the website owner to implement or change the website's content in real-time.
viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
wordpress_test_cookiesessionThis cookie is used to check if the cookies are enabled on the users' browser.
Functional
Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
CookieDurationDescription
__cf_bm30 minutesThis cookie, set by Cloudflare, is used to support Cloudflare Bot Management.
Performance
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Analytics
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
CookieDurationDescription
_ga2 yearsThe _ga cookie, installed by Google Analytics, calculates visitor, session and campaign data and also keeps track of site usage for the site's analytics report. The cookie stores information anonymously and assigns a randomly generated number to recognize unique visitors.
_gid1 dayInstalled by Google Analytics, _gid cookie stores information on how visitors use a website, while also creating an analytics report of the website's performance. Some of the data that are collected include the number of visitors, their source, and the pages they visit anonymously.
Advertisement
Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
Others
Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
CookieDurationDescription
_lscache_vary2 daysNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI4 minutesNo description available.
abj404_solution_REQUEST_URI_SHORTpastNo description
abj404_solution_REQUEST_URI_UPDATE_URL4 minutesNo description
wordpress_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_logged_in_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpress_sec_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpresspass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wordpressuser_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-postpass_b6635853a2380e54d99196d3b5c883f5pastNo description
wp-settings-0pastNo description
wp-settings-time-0pastNo description
SAVE & ACCEPT
Powered by CookieYes Logo